Tarla Karıncası Kontrolü: Tarla Karıncalarından Nasıl Kurtulurum?

14-01-2023 23:52
Tarla Karıncası Kontrolü: Tarla Karıncalarından Nasıl Kurtulurum?

Tarla Karıncası Kontrolü: Tarla Karıncalarından Nasıl Kurtulurum?

Bu sayfa, genel bir tarla karıncası kontrol rehberidir. Önerilen ürün ve yöntemleri kullanarak tarla karıncalarını kontrol altına alacaksınız. Bu kılavuzu takip edin ve önerilen ürünleri kullanın; tarla karıncalarına karşı %100 kontrol garantisi veriyoruz.

Tarla karıncası dışında çoğu karınca türü evinizde yuva yapabilir. Adı verilen bu karınca genellikle konut bahçelerinde bulunur ve risk alma eğilimindedir, ancak yiyecek ve su aramak için evlerde kalmaz. Başlıktaki tarla karıncaları ile ilişkilendirilirler, ancak saz karıncaları, kırmızı karıncalar ve ağaç karıncaları gibi açık havada yuvalanma tercihlerini yansıtan birçok başka isimle giderler.

Tarla karıncaları için ana besin kaynağı, unlu bitler ve yaprak bitleri gibi böceklerin ürettiği, bal özü adı verilen bir maddedir. Bu besin kaynağı, çimlerinize ciddi zararlar verebilecek tarla karıncalarının varlığını artırmaya yardımcı olur. Tarla karıncaları, çim bıçaklarının üzerinde veya etrafında tümsekler oluşturarak çimin boğulmasına, renk bozulmasına ve sonunda ölüme yol açar. Tedavi edilmediğinde, bu tepecikler etkileyici bir şekilde büyüyebilir ve tarla karıncalarının böcek ilacı uygulamalarından saklanmasına ve koloni boyutunu artırmasına olanak tanır.

Tarla karıncaları bal özü ve diğer böcekler gibi tutarlı besin kaynaklarına ve bozulmamış çimenli alanlara sahip olduğu sürece gelişecektir. Bu karınca türlerinin artan varlığı ile çimleriniz kısa sürede çirkinleşebilir. Yaygın olmamakla birlikte, koloni üyelerinin artan boyutu, ev sahiplerinin çimlerinizde yürürken ısırılma ihtimalini de artırır. Tarla karıncalarıyla istenmeyen karşılaşmalardan kaçınmak için, bu istilacı çim zararlılarından kurtulmak için hızlı bir şekilde listelenen adımları ve profesyonel kalitede ürünleri izleyin.

Kimlik

Tarla Karıncası

Tarla karınca kontrolü yapmadan önce, istilanın tarla karıncaları olduğundan ve diğer karınca türleri olmadığından emin olmanız gerekir. Yanlış tanımlama, yanlış tedavi yöntemlerini kullanmanıza, zaman ve paraya mal olmasına neden olabilir. İşte tarla karıncalarını doğru bir şekilde tanımlamak için özelliklerin bir listesi.

  • Oldukça benzer göründükleri ve aynı Formica ve Camponotus alt familyasından geldikleri için genellikle marangoz karıncalarıyla karıştırılırlar. Ancak farkı anlamak için çevrelerine ve göğüs kafesine bakmanız gerekecek. Tarla karıncasının çentikli bir göğsü varken, marangoz karıncanın göğsü eşit şekilde yuvarlaktır. Tarla karınca yuvaları genellikle açık havada yerde bulunurken, marangoz karınca yuvaları evlerin içindeki tüneller ve ağaçlar gibi diğer yüksek ağaç kaynakları olarak görülebilir.
  • Tarla karıncaları tipik olarak kahverengi, siyah veya kırmızı renklerin bir kombinasyonudur. Nadir olsa da, bu haşere altın sarısı bir renge de sahip olabilir.
  • Boyut olarak, bu karıncaların uzunluğu 4 mm ila 9 mm arasında değişir.
  • Üst tarafı düzensiz olarak yuvarlatılmış üç parçalı gövde.
  • Tarla karıncasının iki büyük siyah gözüne ek olarak, bileşik gözleri arasında karınca kafasının önünde ocelli olarak bilinen üç küçük gözü olacaktır.
  • Karın ucundaki kıl çemberi.

Çiminizdeki tarla karıncalarını doğru bir şekilde tanımlamanıza yardımcı olması için yukarıdaki resmi ve açıklamayı kullanın. Tamamen emin değilseniz, doğru tanımlamaya yardımcı olmak için haşerenizin bir fotoğrafıyla telefon veya e-posta yoluyla veya mağazalarımızdan birinde şahsen bizimle iletişime geçin. Mühürlenebilir plastik bir kapta olduğu sürece haşereden bir numune getirilebilir.

Denetleme

Tarla Karıncası Höyüğü

Tarla karıncaları düzgün bir şekilde tanımlandıktan sonra, inceleme ile ilerleyebilirsiniz. Bu adım sırasında, tarla karıncalarının istila ettiği yerleri ve karıncanın gelişmesine izin veren koşulları belirleyeceksiniz. Bu, pestisit uygulamalarının nereye odaklanacağını belirlemeye ve gereksiz ürün kullanımını önlemeye yardımcı olacaktır. Tarla karıncalarının en aktif olduğu gün olduğundan, gün içinde arama yapın.

Nereden İncelenmeli?

Tarla karıncaları, ağaçların altı, kütükler, yakacak odun yığınları, beton levhalar, tuğlalar, taşlar, çimler ve evlerin temelleri ve kaldırımları gibi dış mekanlarda yuva yaparlar. İç mekanlarda höyük kurmazlar, ancak yiyecek aramak için içeride veya sundurmalarda dolaşırlar. Bu karıncalar genellikle bahçelerde, tarlalarda ve ağaçlık ve peyzaj alanlarında bulunur.

Bakılacak şey

Tarla karıncalarının höyükleri, yuvanın altındaki galerilerden getirilen topraktan oluşturulur ve bu da yuvaya granül bir görünüm verir. Höyükleri üç ila dört fit genişliğinde ve iki fitten uzun olabilir. Bu kubbe şeklindeki tümsekler nadiren çim bıçaklarından daha yüksektir. Çoğu zaman tarla karıncası tepecikleri, tepeye açılmamaları nedeniyle ateş karıncası tepecikleriyle karıştırılır.

İşçi karıncalar ayrıca sundurmalarda, kaldırımlarda, açık havadaki çöp tenekelerinin çevresinde ve mevcut herhangi bir tatlı veya et üzerinde yiyecek ararken görülebilir. Nadiren de olsa, tarla karıncaları evinize girerse, muhtemelen gıda ürünlerinizi sakladığınız mutfak veya depolama alanı olacaktır.

Tedavi

Tarla karınca kontrolüne geçmeden önce, uzun kollu gömlek, eldiven, maske, koruyucu gözlük, tulum veya tulum ve çoraplı kapalı ayakkabı gibi uygun kişisel koruyucu ekipmanı (KKD) giymeniz gerekecektir .

Marangoz karıncalarının aksine, tarla karıncaları en çok gündüzleri aktiftir. Çoğu karınca türü gibi, tarla karıncalarının da yuvalanma kaynakları ve beslenme alanlarında tedavi edilmeleri gerekecektir. Tedavi edilen alanlarda uzun süreli etkiye sahip olan artık böcek öldürücüler, aktif veya yiyecek arayan tarla karıncaları ile uygulama sırasında mevcut olmayan karıncaların ortadan kaldırılmasına yardımcı olacaktır.

Adım 1: Ficam Böcek Yemi ile Karınca Höyüğü Kontrolü

Kalma Uygulaması

Tarla karıncalarını tedavi ederken yapılacak ilk şey höyüklerini kaldırmaktır. Höyüğün kendisi rahatsız edilmemelidir, aksi takdirde tarla karıncaları yuvanın veya bahçenizin diğer bölümlerinin daha derinlerine inerek mülkünüzdeki yuva sayısını artırır. Höyükler mevcut olduğunda, bunları borik asit içeren yemlerle tedavi edebilirsiniz.

Ficam Böcek Yemi, tarla karıncasının seveceği yiyeceği taklit eden ve malzemenin diğer koloni üyelerine yayılması için yuvaya geri taşınmasını sağlayan ortoborik granüler bir yemdir. Bu ürün, yutulduktan sonra tarla karıncalarını ortadan kaldıran aktif bileşen ortoborik asit 5% içerir.

1/2 ila 1 oz uygulayın. tüm karınca höyüklerinin etrafında Ficam Böcek Yemi. Ayrıca, göze çarpan karınca izleri boyunca ve tarla karıncalarının fark edildiği alanlarda da uygulama yapabilirsiniz. Bu ürün, el tipi bir yayıcı, elektrikli tozlayıcı ile veya doğrudan kaptan uygulanabilir. Bu ürün ayrıca karıncaların erişebileceği ancak çocukların ve evcil hayvanların erişemeyeceği alanlarda çıkarılabilir yem istasyonlarına yerleştirilebilir.

Diğer böcek ilaçlarını, gübreleri veya biyolojik olarak aktif malzemeleri uygulamadan önce tarla karıncalarının karınca höyüklerinde kalmamasını bekleyin. Bu ürün başka bir pestisit ile kontamine olursa etkili olmayacaktır. Uygulama tamamlanana kadar çocukları ve evcil hayvanları tedavi alanından uzak tutun.

2. Adım: Bifen LP'yi Çim Boyunca Yayınlayın

Serpme Granül Ürün

Bifen LP, karıncalar gibi çok çeşitli haşereleri ve tarla karıncalarının unlu bitler gibi tatlı özsu için bağımlı olduğu diğer böcekleri yok etmek üzere etiketlenmiş, bifentrin bazlı granül bir insektisittir. Uygulandıktan sonra 3 aya kadar böceklerle savaşmaya devam eder.

Bifen LP Granüllerini yiyecek arayan veya mevcut tarla karıncalarına hitap etmek için çiminizin tamamına yaymak için bir itme yayıcı kullanmanızı öneririz. Tarla karıncalarını tedavi etmek için 2,3 ila 4,6 lbs kullanacaksınız. 1.000 fit kare veya 100 ila 200 lbs başına Bifen LP Granülleri. dönüm başına ürün. Tedavi alanınızın metrekaresini hesaplayarak ne kadar Bifen LP Granül kullanacağınızı belirleyin. Bunu bulmak için, çimlerin uzunluğunu ve genişliğini ayak cinsinden ölçün ve ardından çarpın (uzunluk X genişlik = kare görüntü). Yüzölçümü için kare görüntüleri alın ve bir dönüme bölün (metrekare / 43.560 = dönüm).

Serpme makinenize ölçülü miktarda Bifen LP Granül doldurun. Bölgeyi eşit şekilde kaplayana kadar tedavi alanınızın köşesinden düz, paralel bir çizgide ileri geri hareket ederek başlayın.

Tedavi alanınıza uygun miktarda Bifen LP Granül uyguladıktan sonra, Supreme IT gibi sıvı bir böcek ilacı ile sulayacaksınız.

3. Adım: Dış Alanları Üstün BT ile İyileştirin

Hortum Ucu Püskürtücü

Tarla karıncaları en çok çimenli ve diğer açık alanlarda aktif olduklarından, Bifen LP'nin önceki uygulamasını etkinleştirmek için artık sıvı bir böcek ilacı kullanmanız gerekecektir. Supreme IT, tarla karıncalarının ve diğer böcek türlerinin mevcut ve gelecekteki istilalarını 90 güne kadar kontrol etmek için kullanılacak güçlü, askıda bırakılmış konsantre bir insektisittir. Hem Bifen LP hem de Supreme IT, çimleriniz ve evinizin çevresi gibi geniş alanları tarla karıncası gibi haşerelere karşı korumanıza yardımcı olacaktır.

Çimenliğinizdeki ve evinizden uzaktaki tarla karıncalarından kurtulmak için 1,0 fl kullanacaksınız. oz. 1.000 fit kare başına galon su başına Supreme IT. Süs bitkilerinde tarla karıncaları varsa, o zaman 0,25 ila 0,5 fl kullanın. oz. 1.000 fit kare veya 10,8 veya 21,7 fl. oz. 100 galon su başına ürün. Her uygulama yönteminde, geniş ölçekli alanları işlemek için bir hortum uçlu püskürtücü ile karıştırıp uygulamak isteyeceksiniz.

Püskürtücünüzü doldurmak için önce bahçe hortumunuzdaki suyu kapatmanız gerekir. Hortum ucu püskürtme memesini dış mekan bahçe hortumunuza takın. Alt rezervuarı hortum uçlu püskürtücüden çıkarın ve su miktarının yarısını ekleyin, ardından ölçülen miktarda Supreme IT dökün. Suyun kalan yarısını rezervuara dökün.

Çözelti karıştırıldıktan sonra rezervuarı tekrar hortum uçlu püskürtücüye takın. Bahçe hortumunuzdaki suyu tekrar açın ve solüsyonu serbest bırakmak için plastik valfi itin. Yeşillik yapraklarının üstüne ve altına ıslanana kadar püskürtün, ancak akma noktasına kadar değil. Evinizin temelinden 3 fit yukarı ve 6 ila 10 fit dışarı püskürterek bir çevre uygulaması yapın. Püskürtme sırasında ayrıca saçakların ve saçak altlarının alt kısımlarını, pencere ve kapı çerçevelerinin çevresini, dış mekandaki çatlakları ve yarıkları, kaldırımları, araba yollarını, terasları ve sundurmaları da işleyin.

Yakacak odun işlenmez. Sprey kuruyana kadar insanların veya evcil hayvanların tedavi edilen alanlara temas etmesine veya yeniden işgal etmesine izin vermeyin.

önleme

çim biçme

Tarla karınca istilasını başarıyla ortadan kaldırdıktan sonra, geri dönmemelerini sağlamak için bazı önleyici tedbirler almanız gerekecektir. Tarla karıncalarının tam kontrolünü elde etmek için, bahçenizi bu karıncalar için daha az uygun hale getirecek şekilde değiştirmek için atmanız gereken birkaç adım vardır. Tarla karıncalarına karşı aşağıdaki önleyici adımlarla devam edin.

  • Tarla karıncaları genellikle açık ve insanlar tarafından daha az rahatsız edilen bahçelere gelirler. Bu nedenle, çiminizi 3 inç yüksekliğe ulaştığında biçmek, düşen bitki kalıntılarını tırmıklamak ve aşırı büyümüş ağaç ve çalı dallarını budamak gibi düzenli çim bakımı uygulamalarını sürdürün.
  • Evinizin temeli etrafındaki, pencere ve kapı çerçevelerinin etrafındaki çatlakları ve yarıkları ve veranda veya sundurmalarınızdaki diğer boşlukları kalafatla kapatın. Açık boşluklar genellikle tarla karıncalarının istemeden evinize girmesine veya diğer böcekleri aramasına izin verir.
  • Tarla karıncalarının içlerine girmesini veya bu alanın yakınında yuvalama alanları oluşturmasını önlemek için dış mekandaki çöp kutularını sıkı oturan kapaklarla sabitleyin.
  • Evinizin yakınında tümsek oluşmasını önlemek için yakacak odun ve diğer ahşap malzemeleri yerden ve evinizin temelinden uzakta saklayın.
  • Tarla karıncaları için uygun yuva alanlarını sınırlamak için bahçenizdeki tuğlaları, taşları, beton plakaları ve diğer nesneleri ters çevirin.
  • Yaprak bitleri ve unlu bitler gibi tatlı özsu üreten böceklerin yanı sıra tarla karıncalarının yiyecek ve karıncanın kendisine bağımlı olduğu diğer böcekleri ortadan kaldırmak için bahçenizi her 90 günde bir Supreme IT ile tedavi edin.

Temel Çıkarımlar

Tarla Karıncaları nedir?

  • Tarla karıncaları, Marangoz Karıncalarına kıyasla en büyük ikinci karıncadır ve genellikle konut bahçelerinde karşılaşılır.

Tarla Karıncalarından Nasıl Kurtulunur?

  • Tarla karıncaları, popülasyonlarını tedavi ederken çıkarılacak ilk şey olacaktır. Höyükler kontrol edildikten sonra, Bifen LP Granüller ve Supreme IT ile çimleriniz gibi geniş alanları tedavi edebilen uzun ömürlü böcek ilacı uygulamalarına geçeceksiniz.

Tarla Karıncalarının Yeniden Bulaşmasını Önleme

  • Biçme ve nesneleri devirerek bahçedeki dağınıklığı azaltma gibi düzenli çim bakımıyla tarla karıncalarının bahçenizi yeniden istila etmesini önleyin. Ek olarak, her 90 günde bir Supreme IT uygulayarak ve dışarıdaki çöp kutularına sıkıca oturan kapaklar yerleştirerek ağaç yığınlarını yerden kaldırmanız ve gıda kaynaklarını güvence altına almanız gerekecektir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.