Sığırcık Kontrolü: Sığırcık'tan Nasıl Kurtulurum?

Sığırcık Kontrolü: Sığırcık'tan Nasıl Kurtulurum?

Sığırcık Kontrolü: Sığırcık'ten Nasıl Kurtulurum?

Bu sayfa genel bir Sığırcık kontrol rehberidir. Önerilen ürün ve yöntemleri kullanarak Sığırcık'in kontrolünü ele geçireceksiniz. Bu kılavuzu takip edin ve önerilen ürünleri kullanın ve sığırcıkların %100 kontrolünü garanti ediyoruz. Kontrol uygulamadan önce Sığırcık türünüzün bölgenizde korunan bir tür olup olmadığını görmek için yerel ve eyalet yönergelerinize bakın.

Sığırcıklar, ev sahipleri ve işletmeler için büyük bir sorun haline gelebilir.

Şaşırtıcı boyut, 8 ila 9 inç arasında değişebilir. Renkleri tamamen siyahtan yeşilden mora değişen yanardöner tüylerle değişebilir veya kışın vücutlarında ve kanatlarında çeşitli beyaz beneklerle kahverengi olabilir.

Bu kuşlar genellikle küçük kasabalar gibi kırsal ortamların yakınında ve çiftliklerin yakınında bulunur. Ayrıca parklarda, tarlalarda ve geniş geniş açık alanlarda tünedikleri banliyö ve kentsel ortamlarda yuva yapar ve tünerler.

Tüm canlılar gibi Sığırcık de hayatta kalmak için yiyecek ve barınağa ihtiyaç duyar. Onlara çeşitli mahsuller, meyveler ve tohumlar sağlayan geniş açık alanlar ve bu çimlerde ve çimlerde yaşayan böcekler idealdir. Ayrıca gündüzleri yuva yapabilecekleri veya tüneyebilecekleri yapılara ihtiyaç duyarlar.

Sığırcıklar, çiftlik hayvanlarının tahıllarıyla beslendikleri tarımsal ortamlarda daha çok baş belası olarak kabul edilir. Dışkıları ayrıca hayvanları ve yuva yaptıkları ve tündükleri yapıların yakınındaki insanlara hastalık bulaştırabilir.

Kimlik

Kontrol için kimlik tespiti önemlidir. Tedavi etmeden önce, başka bir kuş türüyle değil, Sığırcık ile uğraştığınızdan kesinlikle emin olmalısınız. Aşağıda, Sığırcık'i diğer kuş türlerinden ayıran bazı ortak özellikleri açıklayacağız.

sığırcık tanımlama sığırcıklardan nasıl kurtulurum

  • Genellikle yaklaşık 8 ila 9 inç boyutundadır.
  • Vücut renkleri değişebilir, yanardöner yeşil ve mor tonlarında tamamen siyah renkli veya tüylerinde beyaz ve koyu benekli kahverengi renkte olabilirler.
  • Gagalarının rengi mevsime göre değişebilir ama çoğunlukla sarı veya siyah renklidir.
  • Kanatları küçük ve sivridir.

Denetleme

Muayene, kontrolün ikinci adımıdır. Tedaviyi uygulayabilmek için sığırcık kuşlarının yumurtladığı ya da tünediği bölgeleri bilmeniz gerekir. Muayene sırasında, evinizin veya mülkünüzün Sığırcık'in toplandığı veya yuva yaptığı bu alanları arayacaksınız.

sığırcık muayenesi sığırcıklardan nasıl kurtulurum

Nereden İncelenmeli?

Sığırcık, yapıların içinde ve dışında yuva yapabilir ve tüneyebilir. Tavan araları gibi yapının yüksek yerlerinde ve duvarlardaki veya duvar boşluklarındaki çatlak ve yarıklarda içeriye bakış. Saçak, alt yüzey, fasya, pencere pervazları, tenteler, havalandırmalar ve bacalar gibi yapınızın çatısına dışarıdan bakın. Bir işletme sahibiyseniz tabelalarınızı, tentelerinizi, çatı kenarlarınızı ve pencere pervazlarınızı inceleyin. Bahçenizde yapıyı çevreleyen ağaçları inceleyin.

Bakılacak şey

Sığırcıkları, yuvalarını ve tüneme yerlerini arıyorsunuz. Bir dürbün alıp uçuş şekillerini izleyebilirseniz, yuva yeri olarak kullandıkları çatlakları ve yarıkları veya gün boyunca tünedikleri yerleri bulun. Tüneme veya yumurtlama yerlerini belirledikten sonra tedaviyi uygulayacağınız yer burasıdır.

Tedavi

Sığırcık aktivitesini keşfettikten sonra tedaviye başlama zamanı. Tüm ürün etiketlerini okumayı ve bu etiketlerdeki uygulama talimatlarını takip etmeyi unutmayın ve kişisel koruyucu ekipman (PPE) giyerek güvende kalın.

Adım 1 - Dış Mekan Tedavisi

Tedaviye açık havada başlayın. İki ürün kullanacaksınız 4 The Birds ve Bird-Blite Bird Control Spikes. 4 Kuşlar, uygulanan alanlarda sığırcıkların ayaklarını tahriş edecek, bu da onların hareket etmelerine ve yuva ya da tünemek için başka yer aramalarına neden olacaktır. Kuş Kontrol Çivileri, Sığırcık'in çıkıntılara, pencere pervazlarına ve genellikle yuva yaptıkları yerlere konmasını fiziksel olarak engelleyecektir. Her iki ürünün bir kombinasyonu en iyi sonuçları getirecektir.

sığırcık kuşu sivri tedavisi

4 Kuşlar

4 The Birds'ü kullanmak için bir Kalafat Tabancasına ihtiyacınız olacak. Tipik olarak, uygulandığı kullanım yerlerinde 1/2 inç genişliğinde ve 1/2 inç yüksekliğinde boncuklar uygulayacaksınız. Talimatların tamamı için etiketi okuyun. Pencere pervazlarına, saçaklara, çatı altlarına, çatı kenarlarına ve gözlemlediğiniz herhangi bir tüneme alanına uygulayın.

Bird-Flite Kuş Kontrol Çivileri

Bu ürünün kullanımı kolaydır. Çivilerin içine giren önceden yapılmış deliklerle, vida veya çivilerin takılabileceği kullanım alanlarına yerleştirilebilir veya güçlü yapışkan yapıştırıcı ile sabitlenebilir. Hatta daha küçük çıkıntılara sığması için daha küçük boyutlarda ikiye bölünebilirler. Sadece yapıştırın veya tutturun ve hızlı kontrol elde etmelisiniz.

önleme

Önleme, kontrolün son adımıdır. Evler ve işyerleri için, yapınızın dışında bulunan tüm delikleri, çatlakları veya çatlakları düzeltmenizi ve onarmanızı öneririz. Açıklıkları bakır ağ veya ince tel ağ kullanarak bloke edin ve kapatın veya ahşap işçiliğindeki veya temeldeki delikleri ve açıklıkları onarın ve sabitleyin. Ayrıca, binanızdaki veya yapınızdaki tüm havalandırmaların ve bacaların uygun şekilde taranmasını sağlar.

önleme sığırcık

Ayrıca, bahçelerin ve mahsullerin etrafına tel örgüler kurmak uzun vadeli kontrol sağlayabilir ve Sığırcık'in meyve, sebze ve ekinleri bozmasını önleyebilir. Ayrıca, insanları mülkünüzdeki Sığırcık popülasyonunu beslemekten caydırmak için kuş yemliklerini kaldırmayı veya "yemleme yok" tabelası koymayı düşünün. Son olarak evlerde ve küçük alanlarda, yıllık haşere kontrol programına uymak birçok böceği öldürecek ve onları mülkünüzden uzaklaştıracak, bu da Sığırcık için başka bir besin kaynağından kurtulacaktır.

Temel Çıkarımlar

  • Çeşitli kontrol yöntemlerinin en iyi sonucu verdiğini unutmayın. Kovucu ve kuş çivilerini uyum içinde kullanın ve yapınızın dışındaki çatlakları ve yarıkları sabitlemek ve kapatmak gibi önleyici kontrol önlemlerini alın.
  • Son olarak, tüm ürün etiketlerini okumayı ve bu etiketlerdeki uygulama talimatlarını takip etmeyi unutmayın ve kişisel koruyucu ekipman (PPE) giyerek güvende kalın.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.