Kuşlardan Nasıl Kurtuluruz? 2023 Kesin Çözüm Oluşturabilecek Güncel Öneriler

Kuşlardan Nasıl Kurtuluruz? 2023 Kesin Çözüm Oluşturabilecek Güncel Öneriler


Kuşlardan Nasıl Kurtuluruz? 2023 KESİN ÇÖZÜM OLUŞTURABİLECEK GÜNCEL ÖNERİLER

Kuşlara bakmak güzeldir, ancak kısa sürede baş belası olabilirler. Kuşlar sadece etraflarında son derece yıkıcı zararlılar olmakla kalmaz, aynı zamanda hastalıkları insanlara ve evcil hayvanlara taşıyabilir ve yayabilir.

Kuşlar, evlerimizde yuva yapmak için kullanabilecekleri herhangi bir köşe ve yarık bulmakta mükemmeldir, bu nedenle kuşları caydırıcılar, kuş sorunlarını önlemek için çok önemlidir. Zararlı kuşlarınız varsa endişelenmeyin. Bu kılavuzda ele alacağımız kuşlardan kurtulmak için pek çok çözüm var.

Kuş kontrolüyle ilgili bu kılavuzda şunları ele alacağız:

Evinizdeki Kuşlardan Nasıl Kurtulursunuz?

Kuşlar Nasıl Uzak Tutulur

Kuşlar Nasıl Belirlenir?

Kuşların Evinizde Yuvalamasının İşaretleri ve Nedenleri

İçindekiler

Evinizdeki Kuşlardan Nasıl Kurtulursunuz?

Kuşları Nasıl Uzak Tutarsınız?

Kuşlar Nasıl Belirlenir?

Kuşların Evinizde Yuvalamasının İşaretleri ve Nedenleri

Son düşünceler

Evinizdeki Kuşlardan Nasıl Kurtulursunuz?

Evinizde kuşları buluyorsunuz ama nasıl giriyorlar ve onlardan nasıl kurtuluyorsunuz? İşte evinizdeki kuşlardan nasıl kurtulacağınıza dair en önemli ipuçlarımız: 

Evinize giren küçük kuşlara yardım edin. Tek, küçük bir kuş yiyecek aramak için evinize uçarsa, sizin evinizden çıkmasını istediğiniz kadar onun da evinizden çıkmak istediğini bilerek içiniz rahat olsun. Kuşlar bazen evlerimizin içine girerler. Ardından, parlak ışıklar karşısında sersemledikleri ve cam pencereler tarafından kapana kısıldıkları için dışarı çıkamazlar. Biri evinize girerse, derin bir nefes alın, evcil hayvanlarınız ve açık alevler gibi acil tehlikeleri odadan uzaklaştırın ve tüm fanları kapatın. Ardından, kuşun kalmaya teşvik edilmemesi için odadaki tüm yiyecek ve suyu çıkarın. Bu tamamlandıktan sonra, ışıkları kapatın ve kuşun odadan çıkmasına izin verecek tüm pencereleri veya kapıları açın. Zamana bırakın ve mümkünse bir gece beklemeyi düşünün.

Bir çevre kontrolü yapın. Kuşların girebileceği boşluklar veya delikler olup olmadığını görmek için kurutucu havalandırma deliklerini, açıklıkları, giriş yollarını ve boruları kontrol edin. Kırık veya yırtık ekranları değiştirin ve çatlakları veya delikleri doldurmak için silikon bir kalafatlama ürünü kullanın.

Ağ teli kullanın. Çevre kontrolünüz sırasında bulduğunuz olukların ve açıklıkların üzerine örgü tel yerleştirin. Kuşların evinize girebileceği yolları ortadan kaldırmak, kuş sayısını azaltmaya yardımcı olacaktır.

Böcekleri öldürmek için böcek ilaçları püskürtün. Ağaçkakan gibi birçok kuş, mülkünüzdeki ağaçlardaki veya bitkilerdeki böcekleri yerler. Kuşların yiyecek kaynaklarını ortadan kaldıracak olan bu böcekleri öldürmek için bir böcek ilacı kullanın.

Yem avcılarından yararlanın. Kuşların, çakallar, baykuşlar, yılanlar ve daha büyük kuşlar da dahil olmak üzere birçok doğal avcısı vardır. Sahte, plastik avcı tuzakları satın alın ve bunları mülkünüzün etrafına yerleştirin. Kuşların bu avcıların onlara zarar vermeyeceğini anlamalarını önlemek için bu sahte avcıları düzenli olarak değiştirin, böylece korkuyu taze tutabilirsiniz.

Kuşları korkutmak için doğal olmayan sesler ve sesler çıkarın. Kuşlar, yüksek sesli müzik, tiz sesler veya tehlikede olan kuşların sesleri gibi anormal seslerden kolayca korkarlar. Ara sıra, kuşları korkutup kaçırmak için bu sesleri ve müziği kendi yararınıza kullanın. Sonunda, mülkünüzün etrafında dolaşmaktan rahatsız olacaklar.

Evinizin yakınında bir repel ultrasonik kuş kovucu cihaz kullanın. Yüksek frekanslı sesler kuşlar için korkutucudur ama insanlar onları duyamaz. Bir repel ultrasonik kuş kovucu cihaz satın alın ve kuşları uzak tutmak için yüksek frekanslı sesler çalın. Bu makineler pahalı olabilir, ancak genellikle oldukça etkilidir.

Kurutucu havalandırma korumaları kullanın. Kurutucu havalandırma açıklıklarınızda yuva yapan kuşlarınız varsa, yuvaları çıkarın veya yuvaları çıkarmak için bir profesyonel kiralayın. Ardından, kuşların buraya yuva yapmasına engel olmak için açıklığın üzerine bir kurutucu havalandırma koruyucusu yerleştirin.

Kuş telleri takın. Kuş telleri, kirişler ve çatı gibi popüler kuş tünek alanlarına kurulabilir. Kuş sivri uçları, kuşları caydıracak kadar keskindir ve kurulumu kolaydır, bu da onları harika bir haşere kontrol çözümü yapar.

Bir kuş kovucu satın alın. Yerel mağazalardan veya hepsiburada üzerinden çevrimiçi olarak satın alınabilecek birçok repel marka kuş kovucu vardır. Bunları kokularıyla kuşları kovmak için kullanmayı düşünün. Birçok kuş kovucu, insanlar için hoş bir aromaya sahip olan ancak kuşlar için iğrenç kokan üzüm çekirdeği özü kullanır.

Gölet savunucularını kurun. Göletler, kuşları çeken popüler bir ev özelliğidir. Bir gölet koruyucu satın almayı ve kurmayı düşünün. Gölet savunucuları, göletinizin yüzeyinde yüzen ve kuşları ve diğer vahşi yaşam zararlılarını caydıran disklerdir.

Bir kuş tuzağı kurun. Kuşları yakalamak için canlı yakalama kuş tuzağı kullanın, ardından onları serbest bırakın ve mülkünüzün dışına taşıyın. Lütfen bazı bölgelerde buna karşı yerel yasalar ve düzenlemeler olabileceğini unutmayın, bu nedenle kuş tuzakları satın almadan önce her zaman yerel yasalarınızı kontrol edin.

Mülkünüzdeki sorunları çözmek için Defans Market’e mutlaka danışın. Bir vahşi yaşam kontrol uzmanı mülkünüzü değerlendirebilir, ardından evinizdeki mevcut kuşlar veya yuvalar için farklı kuş çıkarma seçeneklerini ve kuşların mülkünüze geri dönmesini önlemek için neler yapabileceklerini tartışabilir.

Kuşları Nasıl Uzak Tutarsınız?

Önleme her zaman tedaviden daha kolaydır. Peki bir ev sahibi olarak kuşları mülkünüzden uzak tutmak için ne yapabilirsiniz?

Kuşların bulunduğu ortak yerlere bakarak başlayın, ardından kuşların bunları yuvalama alanı olarak kullanmasını önlemek için bu ortak alanların yakınına plastik baykuşlar, parlak nesneler veya diğer önleyici tedbirler koymayı düşünün.

Kuşların bulunduğu ortakyerler:

Çatı katları

Garajlar

Evin yan tarafındaki havalandırmalar

Sundurmalar

Mülkünüzden kuşları uzaklaştırmak için en iyi ipuçlarımız:

Evinizin etrafına, kuşların bulunduğu tanıdık yerlere plastik baykuşlar yerleştirin. Plastik baykuşlar veya diğer yırtıcı tuzaklar, kuşları mülkünüzden uzaklaştırabilir.

Kuşları uzak tutmak için parlak nesneler kullanın. Mülkünüze yansıtıcı, parlak nesneler asarak kuşları korkutun. Ağaçlardan, çalılardan ve çatınızdan parlak CD'ler, yansıtıcı bant veya alüminyum folyo şeritler asmayı deneyin. Bu ucuz ama etkili bir kuş kovucu yapar. Haşere kuşlarını daha da fazla korkutmak için rüzgârda kolayca hareket edecek parlak nesneleri seçmeyi deneyin. Repel Marka Br 02 ve Br 05 Kuş Kovucu Şerit bu iş için yapılmış mükemmel bir ürün defans market veya hepsiburada üzerinde bulabilirsiniz

Evcil hayvanınızla dışarıda takılın. Kuşlar evcil hayvanlarımıza, özellikle köpeklere ve kedilere düşkün değildir. Evcil hayvanınız varsa, dışarıda onlarla vakit geçirin ve kuşları korkutup kaçırmalarına izin verin. Pek çok köpek türü, kuşları kovalamayı sever ve bu süreçte iyi bir antrenman yapacaktır.

Hareketle etkinleştirilen bir sprinkler sistemi kurun. Hareketle etkinleştirilen yağmurlama sisteminden gelen su, çimlerinize konan kuşları korkutur ve yakındaki ağaçlarda asılı duran kuşları rahatsız eder. Ses ve hareket, kuşları ve tavşanlar, rakunlar ve sokak kedileri gibi diğer birçok haşereyi mülkünüzden korkutmak için yeterlidir.

Kuşyemi veya çeşme koymayın. Tüm haşereler gibi, kuşlar da sürekli olarak kolay besin kaynakları ararlar ve onlara bir tane sağlarsanız ortalıkta dolanırlar. Bahçenize kuşyemi koymaktan kaçının ve çeşme gibi su kaynaklarının üzerini kapatmayı düşünün.

Yiyecek kaynaklarını bahçenizden çıkarın. Kuşlar erişebildikleri herhangi bir besin kaynağından yararlanacaklardır, bu nedenle besin kaynaklarının tükenmesi, yollarına devam etmek zorunda kalacakları anlamına gelir. Artıkları veya evcil hayvan yiyeceklerini dışarıda bırakmayın. Dışarıda yemek yedikten sonra kırıntıları veya yiyecek parçacıklarını temizlediğinizden emin olun.

Çöp kutunuzu ve kompost yığınınızı inceleyin. Çöp kutunuzun iyice sabitlendiğinden ve içinin ve dışının düzenli olarak silindiğinden emin olun. Kompost yığınınız varsa, kokmadığından emin olun ve kapağın sıkı olup olmadığını ve iyi çalıştığını periyodik olarak kontrol edin.

Ağaçlarınızı uygun şekilde budayın. Kuşlar, kendilerini avcılardan korudukları için ağaçlara yuva yapmayı severler. Yabani kuşların yuva yapmasını önlemek için ağaçlarınızdaki alçak veya fazla dalları kesin. Çatınıza değen veya evinizin yakınındaki tüm dallarla da ilgilenilmelidir çünkü bu, kuşlar ve diğer vahşi yaşam zararlıları için ağaçtan çatınıza bir köprü oluşturur.

Giriş yollarını kapatın. Bacaları, havalandırmaları, olukları ve diğer yaygın kuş yuvalama alanlarını veya giriş noktalarını kapatmak için ağ örgüleri veya diğer yoğun malzemeleri kullanın. Bu, kuşların yuva yapmasını ve mülkünüzü istila etmesini önleyecektir.

Kuşların evinizin yakınında yuva yapmasının birincil nedeni, yiyeceklere kolay erişim ve yuvaları için mevcut saklanma yerleridir. Dış gıda kaynaklarını kontrol etmek zor olsa da, artıklar veya evcil hayvan yemi gibi insan gıda kaynaklarına erişimi ortadan kaldırmak için zaman ayırmak, kuşların evinizin yakınında yuva yapma riskini azaltabilir.

Kuş sürüsü

Kuşlar Nasıl Belirlenir?

Amerika Birleşik Devletleri'nde üç ana zararlı kuş türü vardır. Bu kuş türlerinin üçü de Amerika Birleşik Devletleri'ne özgü değildir, bu da onları hiçbir doğal avcıdan mahrum bırakır, bu nedenle popülâsyonları sıklıkla kontrolden çıkar.

Güvercin (aksi takdirde Kaya Güvercini olarak da bilinir)

Yeşilimsi ila morumsu bir kafa ile grimsi renkli

Sıklıkla pire, kene ve bit taşırlar

Salmonella ve ensefalit gibi tehlikeli hastalıkları bulaştırabilir

İnsanlardan kolay kolay korkmaz

Avrupa sığırcık

Soluk benekler ve sarı gaga ile koyu renkli

Tipik olarak insanların çimlerinde takılarak zaman geçirir

Kentsel ve kırsal ortamlarda rahat

Dışkı histoplazmoz ve ensefaliti bulaştırabilir

Serçeler

Keskin cıvıl cıvıl sesler çıkaran agresif kuşlar

Açık kahverengi veya kırmızımsı kahverengi olan daha küçük kuşlar

Yuvalar genellikle diğer zararlıları çekerek ek istilalar yaratır.

Tüneyin ve bir ila iki mil içinde uçun

Tahıl yemeyi seviyorum ve hayvan yemini kirletebilir

Hızlı çoğaltıcılar

Diğer hastalıkların yanı sıra Batı Nil virüsü taşıdığı biliniyor

Bu kuşlardan herhangi birini mülkünüzde görürseniz, muhtemelen bir haşere kuş istilası yaşıyorsunuz demektir. Bu kuşlar insanlardan korkmadıkları ve hatta saldırgan olabildikleri için, sorun kontrolden çıkmadan önce yerel yaban hayatı temizleme şirketinizle hemen iletişime geçmeyi düşünün. Ayrıca tehlikeli hastalıkları bulaştırdıkları da bilinmektedir.

Kuşların Evinizde Yuvalamasının İşaretleri ve Nedenleri

Kuşlar evinizin yakınında yuva yapıyorsa, onlarla hemen ilgilenmek isteyeceksiniz. Peki, evinizin yakınında kuş veya farklı türde bir haşere olup olmadığını nasıl anlarsınız?

Evinizin yakınında  yuva yapan kuşların belirtileri :

Parçalanmış çimen, tüy veya diğer yuvalama malzemeleri gibi yıkıcı davranışlar

Yiyecek olmayan bir yere uçan kuşlar (bir kuş, bir kuş besleyiciden çatıya birden çok kez uçabilir)

Artan kuş sesleri

Evinizin yakınında kuş yuvaları bulmak

Sayıları artan kuşları tespit etmek

Ölü bir kuş bulmak

Evinizin yakınında kendi tüylerini yolan kuşları görmek (yuva yapmak için malzeme hazırlamak)

"Yaralı" kuşları bulmak (bazı kuş türleri, yırtıcıları yuvalarından uzaklaştırmak için "yaralı" rolü oynar)

Evinizin bir noktasında uzun süre tünemiş bir kuşu görmek

Kuş pisliklerinde artış

Kuş istilasının nedenleri:

Böcekler, solucanlar, meyveler, mısır, sebzeler ve tohumlar gibi gıdalara kolay erişim

Bir ormanlık alanda veya yakınında yaşamak (ağaçkakanlar)

Evcil hayvan yemi dışarıda bırakıldı

Mülkünüzdeki kuş banyoları veya su özellikleri

Mülkünüzde bir kuş besleyici

Bir gölün veya su kütlesinin yakınında yaşamak (martılar)

Kuşların evinizin yakınında yuva yapmasının birincil nedeni, yiyeceklere kolay erişim ve yuvaları için mevcut saklanma yerleridir. Dış gıda kaynaklarını kontrol etmek zor olsa da, artıklar veya evcil hayvan yemi gibi insan gıda kaynaklarına erişimi ortadan kaldırmak için zaman ayırmak, kuşların evinizin yakınında yuva yapma riskini azaltabilir.

Son düşünceler

Kuşlar güzel yaratıklardır, ancak doğal avcıların olmaması nedeniyle zararlı kuşlar genellikle kontrol edilmez. Buna karşı koymak için, haşere kuşlarının evinizde veya mülkünüzde yuva yapmasını önlemek için kuş kovucular veya kuş sivri uçları gibi önleyici tedbirlerin kullanılması önemlidir. Bir problem oluşmasını beklemeyin, proaktif olun ve kuşların toplanmasını önleyin.

Kuşlar geri dönmeye devam ediyorsa veya sorun kontrolden çıkıyorsa, kuşları güvenli bir şekilde uzaklaştırması ve gelecekte kuşları kovmak için önleyici tedbirler alması için bir kuş kontrol uzmanı tutmayı düşünün.

Bu Yazı Metni Vahşi Yaşam Kontrol ve Böcek Uzmanı Mehmet Yavuz Bilgiç Tarafından gözden geçirildi:

Bilgiç, haşere kontrol endüstrisinde 13 Yıldır hizmet veriyor ve 1000'lerce işletme ve ev sahibinin böcek ve kemirgen,kuş,haşere sorununu çözerek sektörde kendini ispatlamış Defans Marketi Yönetmektedir.

Sayın Bilgiç’e göre En İyi Çözümlerden Biride bu konuda 13 yıldır Yerli Ve Milli üretim Yapan Dünyada benzer markaların yanına bile yaklaşamadığı kendini bu alanda ispatlamış Repel Marka ürünleri tercih etmeniz olacaktır.

Defans Market Türkiye Repel Ana Bayii ve Pazaryerleri Tek yetkili satıcısı olarak Repel Marka tüm ürünlerine 3 Yıl Garanti 10 Yıl Kullanım süresi sunarak her konuda üretilen malın arkasında olduğunu ispatlıyor.

Zarar Vermeden Uzaklaştırın Sloganı ile 13 Yıl Önce Yola Çıkan Defans Market Şişli Perpa Ticaret Merkezinde Bulunan Mağazası ile Tüm Haşere, Kuş, Kedi, Köpek Sorunlarınıza çözüm üretmeye devam ediyor.

Uzman Desteği ve detaylı bilgi için www.defansmarket.com 0850 304 62 62 – 0541 304 62 62

Aynı Gün Hizmet İçin Saat 14:00'den Önce Arayın kargonuz ertesi gün kapınızda.

 

 

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.