Kuşlar Nasıl Uzaklaştırılır? 2023 EN GÜNCEL ETKİLİ KESİN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Kuşlar Nasıl Uzaklaştırılır? 2023 EN GÜNCEL ETKİLİ KESİN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

KUŞLAR NASIL UZAKLAŞTIRILIR? 2023 EN GÜNCEL ETKİLİ KESİN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Kuşları Uzak Tutma 2023 en yeni en güncel bilgiler ile kesin çözüm üretebilirsiniz 

Kuşlar uzaktan güzel hayvanlardır, ancak hızla evinizi, çiçeklerinizi ve sebze bahçenizi yok edebilecek yıkıcı haşerelere dönüşebilirler. Bazı kuş türlerinin doğal yırtıcıları bile yoktur, bu da bu kuş türleri için doğal kuş kontrolünün olmadığı anlamına gelir.

Mülkünüzde haşere kuşlarla mücadele ediyorsanız, doğru yere geldiniz. Kuşları evinizden, bahçenizden ve çatınızdan uzak tutmanın en iyi yollarını öğrenmek için okumaya devam edin.

Kuş kontrolü ve kuşların nasıl korkutulacağı ile ilgili bu makalede ele alacağımız konular şunlardır:

Kuşları Uzak Tutmanın En İyi 7 Yolu

Mülkünüzde rahatsız edici kuşlar bulduysanız, muhtemelen bahçenizi, evinizi ve mülkünüzü kuşların evinize verebileceği zararlardan korumak için ne tür haşere kontrol önlemleri alabileceğinizi merak ediyorsunuzdur. Ne yazık ki kuşlar, tüneme alışkanlıkları, pis dışkıları, oluklarınızdaki hasar ve daha fazlası nedeniyle oldukça yıkıcı olabilir.

İşte kuşları evinizden uzak tutmak için başlıca önerilerimiz:

Mekanik kuş kovucuları  kullanın. Çiçek tarlalarınıza, bahçenize, meyve ağaçlarınıza vs. girmeye çalışan kuşları fiziksel olarak uzak tutmak için kuş ağlarını kullanabilirsiniz. Kuş ağınızı seçmeden önce, ağdaki ağın boyutuna bakın ve dışarıda tutmaya çalıştığınız kuş türünü düşünün. Örneğin, bir sinek kuşunun ihtiyacı olacak ötücü kuşlar, kardinaller, kızıl gerdanlar veya mavi kuşlar gibi daha büyük kuşlardan çok daha sıkı bir ağ. Kuşların ürünlerinizi yemesini önlemek, başladıktan sonra onları durdurmaktan daha kolay olduğu için, ekinleriniz olgunlaşmadan veya filizlenmeden önce kuş ağları kullanmanızı da öneririz. Kuşlar, bilinen bir besin kaynağının peşine düşme konusunda son derece ısrarcı olabilir, bu nedenle bu ikilemden kaçınmak için onları en baştan engelleyin.

Kuşları kovmak için işitsel caydırıcıları deneyin. Kuşlar, insanların duyabileceğinden çok daha iyi olan 1-4 kHz aralığında duyabilir. Elektronik haşere kontrol şirketleri, kuşların kafasını karıştıran ve onları bölgeden korkutan imdat çağrıları ve yırtıcı hayvan hırıltıları yayan sesli caydırıcı cihazlar yaratarak bundan faydalandı. Bu ultrasonik kovucuların birçoğu belirli bir model üzerindedir, ancak bazıları yakın bölgeye gelen kuşlar veya diğer yaratıklar tarafından hareketle etkinleştirilir. Ultrasonik bir kovucu isteyip istemediğinizi düşünmeniz gerekecek güneş enerjisiyle çalışır veya satın almadan önce elektrik prizi gerektirir. Bunları mülkünüzün sınırına, herhangi bir hareket sensörü dışarı bakacak şekilde konumlandırmanızı ve bir ağaca asmanızı veya bir çitin üzerine yerleştirmenizi öneririz. Bu, hareket sensörünün bir sincap tarafından etkinleştirilme şansınızı azaltacaktır. Beklenmedik gürültü kuşları uzak tutmaya yardımcı olacaktır. Ancak kuşlar, zamanla yalnızca gürültü olduğunu ve gerçek bir yırtıcı hayvan olmadığını fark edebilir, bu nedenle, taze ve öngörülemez kalması için cihazınızı düzenli aralıklarla kapatmanızı öneririz.

Görsel caydırıcılar kullanın. Görsel caydırıcılar, çeşitli kuş türlerine karşı oldukça etkili olabilir. Bird-X Scare Eye Repellent Predator Balon gibi dev balonların üzerlerine baykuş benzeri büyük gözler çizilmiştir. Bu balonlar kuşları korkutur çünkü bir avcının onlara saldıracağına inanırlar. Ayrıca alüminyum folyo şeritler, eski CD'ler veya rüzgârda hareket edip ışığı yansıtarak kuşları korkutan rüzgâr çanları gibi parlak nesneleri asmayı da deneyebilirsiniz. Repel Marka BR 02 VE BR 05 Model kuş kovucu şeritler nu konuda inanılmaz etkili. Defans Market veya Hepsiburada üzerinden satın alabilirsiniz. Rüzgârda hareket eden her şey, kuşları korkutup kaçırmada ve yırtıcı kuşlar gibi yırtıcılarını taklit etmede ekstra etkili olacaktır.

Mülkünüze kuş teli yerleştirin. Mülkünüzde tüneyen kuşlarla ilgili bir sorununuz varsa, kuşları uzaklaştırmak için ağaç dallarınızda, çatınızda, tavan kirişlerinizde ve çitinizde kuş sivri uçları kullanın. Kuş sivri uçları, kuş bu alanlara konmaya veya tünemeye çalıştığında onu dürten ultra ince paslanmaz çelik sivri uçlardır. Kuşları incitmezler ama çoğu kuşun konmasını engellemek için yeterli bir engel oluştururlar. Sinek kuşları ve serçeler gibi küçük kuşların yine de sivri uçların arasına konabileceğini unutmayın.

Kuş tuzakları kurun. Tuzak, kuşları iten diğer önleyici yöntemlerle birlikte kullanılmalıdır. Aksi takdirde, mülkünüze sürekli olarak geri dönen kuşlarınız olur. Öncelikle, mülkünüzdeki kuşların büyüklüğünü göz önünde bulundurmanız gerekecek çünkü daha küçük kuşların ağaçkakan gibi daha büyük kuşlardan çok daha küçük bir kafese ihtiyacı olacaktır. Kuşlar, çevrelerindeki yeni nesnelerin etrafında çekingendir, bu nedenle ilk birkaç gün kuşyemliği olarak, dışarı çıkmaya hazır olmadıkları yerlerde tuzakları kullanmalarına izin verin. Kuşlar düzenli olarak tuzaktan yemek yedikten sonra, kuşları yakalamaya ve onları evinizden uzağa salmaya başlayabilirsiniz.

Profesyonel Repel Utrasonik kuş kovucu cihazları uygulayın. Pek çok koku kuşları uzaklaştırır ve piyasada saçak veya pencere pervazları gibi kuşların konduğu evinizin bölümlerine püskürtebileceğiniz çeşitli ürünler vardır. Bu sizin için bir endişe ise her zaman bunların çocuk ve evcil hayvan dostu olduğundan emin olmak için kontrol edin.

En İyi 5 Doğal Çözüm

Kuşları mülkünüzden uzaklaştırmak için kullanabileceğiniz doğal yöntemlerle ilgileniyorsanız, işte kuş kontrolü için en iyi beş doğal çözüm:

Alışkanlık Değiştirme. Alışkanlık değişikliği, kuşları ortalıkta dolaşmaktan caydırmak için mülkünüzdeki şeyleri kaldırmayı içeren uzun vadeli bir çözümdür. Yiyecek ve su önemli cezbedici unsurlar olduğundan, mülkünüzdeki kuş banyolarını veya kuşyemliklerini kaldırarak başlayın. Tüm kuşların hayatta kalmak için tatlı suya ihtiyacı vardır, bu nedenle kuş banyonuzu kaldırmak, kuşları ortalıkta dolaşmaktan caydırmak için bir adımdır. Su özellikleriniz varsa, tatlı su yerine tuzlu su kullanmayı deneyin. Kuşlar içemez diye. Kuşlar sudaki tuzun kokusunu alabilirler ve suyu test etmek için karaya bile inmezler. Ayrıca evcil hayvan mamalarını dışarıda bırakmamanızı veya hava geçirmez kaplarda saklamamanızı öneririz. Ayrıca, kuşların ve vahşi yaşamın geceleri çöp kutularınıza girmesini önlemek için tüm çöp kutularınızın sızdırmazlığını ve ağırlığını kontrol edin.

Çevre düzenlemesine devam. Sert havalarda ve güçlü rüzgârlarda kuşların korunmaya ihtiyacı vardır. Çimlerinizi biçmeye, çitlerinizi budamaya ve ağaçları budamaya devam edin. Bu, bu hava fırtınaları sırasında kuşlar için mevcut korumayı en aza indirecektir. Kuş yuvalarını inşa ettikten sonra yerinden çıkarmak için uzun çubukları da kullanabilirsiniz. Kuş yuvalarını yeniden inşa etmeye devam ederlerse, kuş devam etmeye karar verene kadar onları yerinden çıkarmaya devam edin.

Plastik baykuş tuzakları kullanın. Sahte baykuş tuzakları, kuşları korkutmak için oldukça etkili olabilir çünkü onların doğal, köklü yırtıcı kuş korkularına oynuyorsunuz. Kilit nokta, bunları mülkünüzün etrafında sürekli olarak taşımanız gerektiğidir, aksi takdirde kuşlar bunların gerçek tehditler olmadığını fark edecek ve artık mülkünüzden korkmayacaklardır. Bunları ağaç dallarına, çitlerin tepelerine veya evinizin tepesine yerleştirmeyi deneyin. Suyunuz varsa kuşları korkutmak için göletinize veya su özelliğinize bir timsah tuzağı yerleştirmeyi deneyin. Çakal tuzakları kuşları korkutup kaçırmada da etkili olabilir. Bu stratejinin tek dezavantajı, kuşları tehlikeye ikna etmek için bu tuzakları neredeyse her gün düzenli olarak hareket ettirmeniz gerekecek olmasıdır.

Mülkünüze uçucu yağlar uygulayın. Pek çok kuş, nane yağını iğrenç bir koku olarak bulur ve bu da onları mülkünüzden uzaklaştırabilir. Kuşları uzak tutmak için mülkünüze seyreltilmiş nane yağı sürün. En iyi yanı, çoğu insanın nane yağı kokusunu hoş bulmasıdır, bu nedenle bu, süreçte açık havada aldığınız keyfi bozmaz.

Avantajınız için acı biber kullanın. Acı biber, kuşların etrafta olmaya tahammül edemediği başka bir doğal ilaçtır. Mülkünüzde kuşların sık sık yaşadığı bitkilerin veya diğer alanların etrafına acı biber serpin. Kuşlar ve kokarcalar da dahil olmak üzere pek çok haşere kokuya dayanamaz, bu nedenle bu onları sahadan uzaklaştıracaktır.

Alışkanlık Değiştirme

Alışkanlık değişikliği, kuşları ortalıkta dolaşmaktan caydırmak için mülkünüzdeki şeyleri kaldırmayı içeren uzun vadeli bir çözümdür.

Kuşları Ne Çeker?

Her türlü haşere kontrolünün sırrı, haşerelerin mülkünüze neden çekildiğini bilmektir. Çekici özelliklerin sayısını azaltmak için mülkünüzü değiştirmeye çalıştıktan sonra, kuşların mülkünüze gelmesini engellemek için farklı kovucular ve caydırıcılar eklemeye başlayabilirsiniz.

Serçeler, kızıl gerdanlar, sığırcıklar, kargalar ve diğer kuş türleri gibi zararlı kuşlar genellikle solucanlar, böcekler, çürüyen meyveler, sebzeler ve mısır gibi besin kaynaklarına çekilir.

Ağaçkakanlar gibi diğer kuşların, genellikle böcekler, ağaç delici böcekler ve marangoz karıncalar tarafından geçilen ölü ağaçlarda yiyecek kaynakları aradıkları bilinmektedir. Ayrıca, ölü ağaçların bulunabileceği her yerde olgun iğne yapraklı ağaçlara ve karışık sert ağaç orman ağaçlarına da ilgi duyarlar.

Uğraştığınız kuşların türüne bağlı olarak, mülkünüzdeki yaşam alanlarını değiştirmenin yollarını düşünmek isteyeceksiniz. Haşere kuşlarının mahsulünüzü yemesini önlemek için mahsulleri ağlayabilir misiniz? Olası bir besin kaynağını ortadan kaldırmak için evcil hayvan mamasını kaldırabilir misiniz?

Kıyıya yakın yerlerde veya Büyük Göller gibi büyük su kütlelerinde yaşıyorsanız martıların da sorun olabileceğini unutmayın. Martılar, insanlardan ve diğer kuşlardan yiyecek ve meyveleri agresif bir şekilde çalmak için saldırabilir.

Kuşların da suya erişmesi gerekir, bu nedenle mülkünüzdeki tüm su kaynaklarını çıkarmayı veya değiştirmeyi deneyin. Tatlı su yerine tuzlu suya geçebilirseniz, kuşları mülkünüzdeki kuş banyosundan veya su özelliğinden su içmekten caydırmak için bunu yapın.

Son düşünceler

Kuşlar uzaktan sevimli yaratıklardır, ancak yakından bakıldığında ekinlerinizi mahvedebilen, ağaçlarınızda delikler açabilen, tüneyebilen ve yuvalama malzemelerini mülkünüzün her yerine yayan yıkıcı haşereler olabilirler. Kimse böyle haşerelerle yaşamak istemez, bu yüzden kuşları evinizden uzak tutmak için şimdi harekete geçmekten çekinmeyin. Sorunun kökünü iyileştirmek için her zaman habitat değişikliği ile başlayın, ardından mülkünüzdeki kuşları korkutup kaçırmak için birkaç caydırıcı ve kovucu kullanın.

Ne yazık ki, dünyada çok sayıda kuş var, bu yüzden bu uzun vadeli bir savaş, bu yüzden habitat değişikliği gibi uzun vadeli çözümler, karşı koymada en iyi arkadaşınız olacak. Sorun düzelmiyorsa,   kuşları mülkünüzden uzak tutma konusunda uzman yardımı almak için yerel haşere kontrol uzmanınıza ulaşmanızı öneririz.

Bu Yazı Metni Vahşi Yaşam Kontrol ve Böcek Uzmanı Mehmet Yavuz Bilgiç Tarafından gözden geçirildi:

Bilgiç, haşere kontrol endüstrisinde 13 Yıldır hizmet veriyor ve 1000'lerce işletme ve ev sahibinin böcek ve kemirgen, kuş,haşere sorununu çözerek sektörde kendini ispatlamış Defans Marketi Yönetmektedir.

Sayın Bilgiç’e göre En İyi Çözümlerden Biride bu konuda 13 yıldır Yerli Ve Milli üretim Yapan Dünyada benzer markaların yanına bile yaklaşamadığı kendini bu alanda ispatlamış Repel Marka ürünleri tercih etmeniz olacaktır.

Defans Market Türkiye Repel Ana Bayii ve Pazaryerleri Tek yetkili satıcısı olarak Repel Marka tüm ürünlerine 3 Yıl Garanti 10 Yıl Kullanım süresi sunarak her konuda üretilen malın arkasında olduğunu ispatlıyor.

Zarar Vermeden Uzaklaştırın Sloganı ile 13 Yıl Önce Yola Çıkan Defans Market Şişli Perpa Ticaret Merkezinde Bulunan Mağazası ile Tüm Haşere, Kuş, Kedi, Köpek Sorunlarınıza çözüm üretmeye devam ediyor.

Uzman Desteği ve detaylı bilgi için www.defansmarket.com 0850 304 62 62 – 0541 304 62 62

Aynı Gün Hizmet İçin Saat 14.00’den Önce Arayın kargonuz ertesi gün kapınızda.

 

 

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.