Köpek Kovucular

08-10-2019 09:26
Köpek Kovucular
Özellikle kırsal alanlarda ve şehirleşmenin yaygın olmadığı alanlarda başıboş köpeklerden dolayı çok sıkıntılar çekilmektedir. Açlık sebebiyle sokaklara, evlerin bahçesine veya tehdit oluşturan türleri direkt insanlara sıkıntı olurlar. Bu durumda tabi ki hayvanı uzaklaştıracak ürünlerle beraber köpek için yiyecek ve içecekleri konumunuzdan uzak bir yere bırakıp uzak noktalara alıştırmanız gerekir. Süreçte yardımı dokunacaktır. Bu tarz kırsallar, araziler, tarlar/bağ/bahçeler, fabrika alanları, kampüsler gibi geniş metrekarelere konumlanmış yerlerde köpek kovucu cihazlar öneririz. Bir diğer konu da evimizde, bahçemizde beslediğimiz evcil hayvanlarımızdır. Özellikle yavruluk dönemlerinde diş çıkarttıkları için sürekli kemirme eğiliminde olan köpekler bir süre sonra eşyalarınızı da kullanılamaz hale getirebilir. Çözüm olarak pet shoplardan kemirme oyuncakları, kemikler alabilirsiniz. Ama unutmayın ki bu dostlarımız meraklı ve az biraz da çabuk sıkılan yapıya sahiptir. Bir süre sonra aldığınız oyuncaklar değil, yastıklar, terlikler, açıkta kalmış giysiler, bitkiler daha cazip gelecektir. İşte bunun için köpek çiğneme durdurucu spreyler, köpek uzaklaştırıcı spreyler, jeller veya organik granüller tercih edebilirsiniz. İhtiyacınız olan tüm ürünler en uygun fiyatlarla www.defansmarket.com  sitemizde bulunmaktadır


KÖPEK KOVUCU NEDİR?

Köpek kovucular, rahatsız olduğumuz durumlarda hayvanın bulunduğumuz ortama girmesine engel olmaya yarayan ve ayrıca eğitim amaçlı da kullanılan seçenekleri olan cihazlardır. Çeşitlerine örnek olarak köpek uzaklaştırıcı sprey, köpek uzaklaştırıcı organik granül, köpek kovucu jel, kedi/köpek çiğneme durdurucu sprey, Ultrasonik köpek kovucular ve eğiticiler verilebilir. Eğer hayvanı uzaklaştırmak istediğiniz alan çok genişse ve sorun ciddiyse size köpek kovucu cihazlarımızı öneririz. Daha geniş metrekarelerde etkili olan ve yaydığı Ultrasonik ses sayesinde sadece köpeği değil, kediyi, fareyi, böceği, yarasayı, tilki ve sincap gibi hayvanları bile uzaklaştırabilen kovucu cihazlar vardır. İhtiyacınıza göre sadece kedi/köpek kovucu cihazları da bu geniş spektrumlu cihazları da tercih edebilirsiniz. Her seçeneğin de sizi memnun edeceğine inanıyoruz.


KÖPEK KOVUCULAR ZARARLI MIDIR?


Hiçbir zaman amacımız canlıya zarar vermek değildir. Bahsettiğimiz çözümler hayvanı yaşam alanımızdan uzaklaştırmak veya yapmasını istemediğimiz davranışa karşı eğitmek içindir. Dolayısıyla tüm ürünler, canlının zehirlenmesine, hastalanmasına sebebiyet vermeden, kokusuyla veya sesiyle uzaklaştıran ürünlerdir.


KÖPEK KOVUCU NASIL ÇALIŞIR?


Yazımızın devamında da detaylı olarak bahsedeceğimiz bu ürün ve cihazların çalışma prensibini genel olarak ikiye ayırabiliriz. Bir kısmı içerdiği koku sebebiyle uzaklaştırır, bir kısmı da Ultrasonik yani insan kulağının duyamayacağı seslerle uzaklaştırır. Anlaşılacağı gibi canlının zehirlenmesi söz konusu değildir. Spreyler, organik granüller ve jeller içerdikleri koku sebebiyle hayvanı rahatsız eder ve uzaklaştırır. Yani bir bariyer oluşturur. Köpek kovucu cihazlar, Ultrasonik köpek kovucular, güneş enerjisiyle çalışan Ultrasonik köpek/kedi ve genel hayvan kovucular da yaydıkları ses sayesinde hayvanı ortamdan uzaklaştırır. Ultrasonik ses; Sadece hedef canlılarda etkili olan ve insan kulağının duyamayacağı frekansta yayılan sestir. Dolayısıyla size ve çevreye hiçbir rahatsızlık vermez. İhtiyaca göre her ürün rahatlıkla kullanılabilir.


EVDE KÖPEK KOVUCU KULLANIMI


Bahsettiğimiz gibi bu tatlı dostlarımız özellikle yalnız kaldıkları zaman yaptıklarına tepki gösterecek biri olmadığından istemediğimiz davranışlar sergilerler. Koltuk kenarlarını tırmalamak veya kemirmek, yastık kemirmek, ayakkabı ve terlik kemirmek en sevdikleri aktivite olur çıkar. Bu durum başta küçük çaplı kendini gösterse de siz tepki vermediğiniz ve yaptığının yanlış olduğunu öğretmediğiniz sürece devam eder. Bu durumda öğretmenize yardımcı olacak ve sizi de rahat ettirecek birçok seçenek vardır. Özellikle kovucu spreyler tercih edilir. Yazımızın devamında uygulama alanlarını bulabilirsiniz. Organik Granüller, Jeller de diğer çözümlerdir ve kesinlikle hayvanınıza zararlı değildir.


BAHÇEDE KÖPEK SORUNU


Bahçeler, çimenlik yerler köpeklerin adeta hayallerini süsler. Bitmek bilmeyen enerjilerini atacak ortamlardır. Ancak bazen işler sıkıntı oluşturabilir. Bahçenizdeki bitkileri yeme, çimenleri koparma, yeşilliği tuvaletleriyle kirletme gibi kaçınılmaz sonuçlar doğurabilir. Neyse ki hepsi için bir çözüm var. Eğer köpeğinizin tuvaletini yaptığı için yeşillik alanlarınızın renginin değiştiğini düşünüyorsanız GET OFF Çim Kurtarıcı Onarıcı Sprey tercih etmelisiniz. Kirlenmiş çimlerdeki renk değişimini içerdiği formülüyle etkisizleştirir. Aynı zamanda tahrip olan bitkilerinizi de yeniden büyümeye teşvik eder.


KIRSALDA KÖPEK SORUNU


Başıboş köpeklerden muzdarip bu bölgelerde genellikle insanlar köpeklerden korkarak yaşar. Doğal hayatta olmaları dolayısıyla söz dinlememeleri insanları ürküten bir unsurdur. Bu tarz yerlerde önce hayvanların sizin olduğunuz ortamdan uzaklaşmasına ortam hazırlamak amacıyla; Yaşam alanınızdan biraz daha uzak yerlere yemek ve su koymanız işi kolaylaştıracaktır. Daha sonra varsa belediyeniz, muhtarınız veya bölgenizden sorumlu birine Genel Hayvan Kovucu temin edilmesi talebinde bulunabilirsiniz. 3000 metrekarede etkili Repel Sonik Ultrasonik Genel Hayvan Kovucu tam olarak ihtiyaç duyduğunuz üründür. Kedi, köpek, kuş, fare ve haşere türleri ultrasonik sesiyle, Ayı, domuz, Vahşi kuşlar sonik seçeneğiyle kullanıldığında ortamdan uzaklaştırılır.


KÖPEK KOVUCU ÜRÜNLER


KÖPEK KOVUCU SPREYLER :  Köpek kovucu spreyler kullanıma hazır, kolaylıkla bulunan ve ev, ofis, iş yeri, küçük bahçe gibi ortamlarda az alan ve ihtiyaç sebebiyle tercih edilen ürünlerdir. Genel şikâyetlerden bahsetmek gerekirse;
Köpeğiniz evinizin içinde yetiştirdiğiniz bitki yapraklarını yiyorsa, oturmasını istemediğiniz yerlere oturuyor veya zıplıyorsa, tehlike arz eden yerlere girmeye çalışıyor veya koltuk, yastık vb. yüzeylerinizi kemirerek zarar veriyorsa en basit çözüm köpek kovucu spreylerdir. İçerdiği keskin koku sayesinde uygulanan alanda köpeği rahatsız eder ve uzaklaşmasını sağlar. Kesinlikle zehirleme gibi bir olay söz konusu değildir. Kullanılacak yüzeylerden birkaçı: çimenler, ayakkabılık, yazlık, koltuk, halı, kanepe, garaj, veranda, balkon, ağaç dipleri, bahçe, cam önü ve saksılarda güvenle kullanılabilir. Koltuk, halı, kanepe gibi kumaş yüzeylerde kullanılmadan önce, görünmeyen bir yerde kumaşa uygulanmalı ve herhangi bir iz bırakıp bırakmadığından emin olmalısınız. Çeşitli kumaşlar farklı işlemlere tabi tutulup üretildiği için farklı reaksiyonlar verebilir ancak genel olarak kullanıma uygundur. www.defansmarket.com sitemizde TOKYO Bioline Köpek Uzaklaştırıcı Spreyi en uygun fiyata ve rahat alışveriş deneyimiyle satın alabilirsiniz.

-    KÖPEK KOVUCU JELLER: Köpek kovucu jeller, köpek kovucu spreylere benzer formüllerle hazırlanan ürünlerdir. Jeller de tıpkı sprey gibi köpeği rahatsız eden bir koku içerir ve uzaklaştırır. Köpek kovucu jelleri tıpkı bir bariyer oluşturmaya benzetebiliriz. Spreylerden farklı olarak her türlü hava koşullarında kullanılabilir. Sizi rahatsız eden koku yaymaz, hedef canlı üzerinde etkilidir. Betonda, çimenler üzerinde, bahçede, cam önünde ve saksılarda güvenle kullanılabilir. Get Off Kedi Köpek Kovucu Jel ürünü bu kategoridedir. 400 gramlık paketi 40 metrekareye etki eder. Baş kısmındaki folyoya delikler açılarak istenilen bölgeye serpilir. Bahçede uygulanacaksa toprak havalandırılmalıdır. Böylece daha etkili sonuç alınır. Kirli bölgelerde 2-3 gün aralıklarla birkaç uygulama gerekebilir.

-    KÖPEK KOVUCU ORGANİK GRANÜLLER: Zararlı kimyasal içermeyen, doğal, organik ürünlerdir. Serpilerek uygulanırlar ve formülleri sayesinde uygulanan bitkiye de zarar vermezler. Her türlü hava koşulunda kullanılabilir. İç ve Dış mekânlarda rahatlıkla uygulanabilir. Defans Market internet sitemizde bulacağınız Bird-X Natures Defence Organik Kedi Köpek Hayvan Kovucu, sadece kedi değil; Köpek, fare, köstebek, sıçan, tarla faresi, sincap, tavşan canlılarını da kokusuyla uzaklaştırıcı etkiye sahiptir. Uygulamak sadece 1-2 dakika sürer sizi zaman kaybından ve pahalı yöntemlerden kurtarır. Bitkilere zarar vermediği gibi, gübre etkisi de yapar. Etkisini en yüksek 7-10 gün içinde verir ve birkaç gün aralıklarla 3 kez uygulamanız yeterlidir.

-    ÇİĞNEME DURDURUCULAR: Bu sprey şeklindeki ilaçlar da köpek kovucu spreylerle aynı mantıkta çalışır. Ancak uygulanacağı yerler daha çok hayvanların çiğneyip kemirmekten hoşlandığı bitkiler, kumaşlar vb. yerlerdir. İçerisinde acı bir tat vardır. Hayvana zarar vermez, ancak tekrar kemirme isteğine engel olur. Rahatsız olacağı için çiğnemekten vazgeçer. Get Off Kedi Köpek Çiğneme Durdurucu bu ürünlerden biridir. Kumaşa, bitki köklerine uygulanır. Tekrar belirtelim, kumaşa uygulamadan önce o alanın görünmeyen kısmında leke bırakmadığından emin olup öyle kullanmanız yararınızadır. Genel olarak bir sıkıntı çıkarmazlar. Özellikle yavru kedi ve köpeklerin kemirmeyi sevdiği terlik, ayakkabı, koltuk, perde vs. yerlerde işlemi yapmak sizi çözüme götürür. Hayvanınız uygulama yaptığınız yüzeye gelmeden önce ürünün kuruduğundan emin olmalısınız.

-    ULTRASONİK KÖPEK KOVUCULAR VE EĞİTİCİLER: El tipi üretimiyle de rahatlık sağlayan bu kovucu ve eğiticiler, insanların duyamayacağı aralıkta sesler çıkararak hayvanımızı uzaklaştırır. Elde taşınması bizim için büyük kolaylık sağlar. Eğitici olan seçenekleri de evcil hayvanımızın yapmasını istemediğimiz hareketlerine karşılık düğmeye basılarak uygulanır ve ses ile davranışın yanlış olduğu hayvana şartlandırılır. S LINE Sonik Ultrasonik El Tipi Köpek Kovucu; fobisi olanlar veya ortamında köpek istemeyen kişilerin kullanması için satışa sunulan bir üründür. Keyfi olarak kullanılmaması konusunda uyarıyoruz. Sadece köpekten korkanlar ve ortamdan uzaklaştırmak zorunda olanlar kullanmalıdır. Etki alanı 15-20 metre aralığındadır. Sonik ses özelliği bizlerin de duyabileceği ses çıkarıp uzaklaştırır. Ultrasonik ses özelliği ise duyamadığımız ses aralığında çalışarak kovucu özellik sağlar. REPEL Köpek Kovucu ve Eğitici El Tipi Ultrasonik Cihaz da benzer şekilde çalışır

Köpek kovucu cihazlar şimdiye kadar bahsettiğimiz ürünlerden en gelişmişidir. Fabrika, konut siteleri, okul kampüsleri, tarla, arazi, depo, cami gibi geniş yerlerde kullanılan ürünlerdir. Birçok farklı özellikleri olan ürünlerdir. Sensörlü köpek kovucu olarak da rahatça kullanılırlar. Sadece köpekleri değil farklı hayvanları kovma etkisi olan ürünlerdir. Kızılötesi, Ultrasonik, güneş enerjili seçenekleri olan bu cihazlar sahip olduğunuz geniş alanlar için en etkili çözümdür. Etki etmesini istediğiniz alanın ortasına, etrafı kapanmayacak şekilde yerleştirirsiniz ve Ultrasonik sesi ile zararlı, bulunmasını istemediğiniz hayvanları rahatsız ederek uzaklaştırır. Bu konuda en etkili ve güçlü ürün için Sonik Ultrasonik Genel Hayvan Kovucu Repel Pro 2000 örnek verebiliriz. Cihaz 1 ana makine 2 hoparlör ve adaptörden oluşmaktadır. Hoparlör sayesinde yayılan ses desteklenerek daha geniş çevreye etkili olur. 3000 metrekarelik alanı koruyabilecek kadar güçlüdür. Panelinde yazan hayvanlara göre istediğiniz hayvanı uzaklaştırmanız da mümkündür. Sonik seçeneği de bulunur. 24 saat kesintisiz çalışabilir ve böylece daha etkili sonuçlar elde edersiniz.  Sonik frekans kademesi ile ayı ve domuz bile uzaklaştırabilir. Bir diğeri de Bird-X Yard Gard Genel Hayvan Kovucudur. Son 40 yıldır Amerika’da zararlı hayvan kontrolünde uzmanlaşmış Bird-X firması tarafından özellikle bahçe zararlıları için tasarlanmış bir cihazdır. Cihaz pil veya elektrikle çalışır, pil ile çalıştırıldığında kızılötesi hareket sensörü devreye girer sadece hareket algılayınca çalışmaya başlar ve özel seçilmiş Ultrasonik frekanslar hedef canlıyı bölgenizden uzak tutar, sensörlü çalışması cihaza takılı pillerin ekonomik kullanılmasını sağlar. Elektrikle çalışınca hareket sensörü devre dışı kalır ve cihaz sürekli çalışır. 850 metrekarede etkilidir. TİTAN Elektrikli/Pilli Kedi Köpek Hayvan Kovucu Cihaz çok geniş bir hayvan kitlesini, ürettiği Ultrasonik ses teknolojisi ile hayvanlara zarar vermeden ortamdan uzaklaştırır. Cihaz dış mekânda her türlü hava koşullarında güvenli bir biçimde kullanılabilir. Cihaz elektrikle çalıştırıldığında sürekli Ultrasonik ses üretir pil ile çalıştığında sensör devreye girer. Pilli kullanımlarda sadece hareket algılayınca cihaz çalışır ve böylece tasarruf edilir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.