Kırlangıç Kontrolü: Kırlangıçlardan Nasıl Kurtulurum?

Kırlangıç Kontrolü: Kırlangıçlardan Nasıl Kurtulurum?

Kırlangıç Kontrolü: Kırlangıçlardan Nasıl Kurtulurum?

Bu sayfa, deneyimli haşere kontrol uzmanlarımız tarafından önerilen ürün ve yöntemleri kullanarak Kırlangıçları mülkünüzden temizleme konusunda uzman bir rehberdir. Bu kılavuzu takip edin ve önerilen ürünleri kullanın; yuva yapan kuşları evinizden çıkaracağınızı garanti ediyoruz.

Kırlangıçlar, etrafta uçarken ve yuva yaparken gözlemlenmesi büyüleyici olabilen, ancak evinizde yaptıklarında çok fazla olmayan kuşlardır. Bu göçmen kuşlar, yuvalama ve tüneme alışkanlıkları nedeniyle hızla rahatsız edici bir varlığa dönüşebilir.

Her bahar, Kırlangıçlar çok uzaklardan gelir ve çok sayıda ortaya çıkabilir. Kırlangıçlar keyif aldıkları bir yer bulduklarında, nüfuslarıyla birlikte bölgeyi sürüler halinde sular altında bırakmaya başlayacaklar. Son yıllarda Kırlangıçlar, özellikle Kırlangıçların büyük sürüler halinde binaların ve iş yerlerinin etrafında dolaştığı şehirlerde giderek daha rahatsız edici bir sorun haline geldi.

Mülkünüze bir Kırlangıç ​​istilası sizi hayal kırıklığına uğrattıysa, Kendin Yap tedavi kılavuzumuz, uzman tavsiyesi ve profesyonel ürünler kullanarak bundan güvenli ve insanca bir şekilde nasıl kurtulacağınızı gösterecektir. 

Kimlik

sopa üzerinde yutmak

Bir tedavi programına devam etmeden önce, başka bir kuşla değil, Kırlangıçlarla uğraştığınızdan emin olmanız gerekir. Yanlış tedavi yöntemlerini kullanırken zaman ve para kaybı olabilecek yanlış tanımlamayı önlemek için Kırlangıçların neye benzediğini bilmek yardımcı olur.

  • Kırlangıç, 90 Kırlangıç ​​türü bulunan Hirundinidae kuş ailesinden 4 ila 8 inç uzunluğunda küçük boyutlu bir kuştur.
  • Kırlangıçlar, kahverengi, siyah ve gri gibi geniş bir renk yelpazesine ve mavi, kırmızı, turuncu ve yeşil gibi daha renkli çeşitlere sahiptir.
  • Kısa sivri gagaları ve geniş açılabilen ağızları vardır.
  • Kırlangıçların sivri uçlu uzun kanatları vardır, kuşların çatal gibi görünen ayırt edici bir kuyruğu vardır.
  • Kırlangıçları tanımanıza yardımcı olabilecek bir diğer ayırt edici özellik, çamur ve gübre toplama ve bunları evlerin kenarlarına, duvarlara ve saçaklara yerleştirerek çamurdan bir yuva oluşturma alışkanlıklarıdır.

Mülkünüzdeki Kırlangıçları tanımlamanıza yardımcı olması için yukarıdaki açıklamayı ve resmi kullanın. Sorun yaşıyorsanız, bizimle iletişime geçin ve size kimlik belirleme konusunda yardımcı olacağız.

Denetleme

Kırlangıçları düzgün bir şekilde tanımladıktan sonra, ne kadar ciddi bir istilaya sahip olduğunuzu görmek için aktif oldukları alanı incelemeniz gerekecek.  

Nereden İncelenmeli?

Aktif olan kuşları gördüğünüz alanları inceleyin. Daha önce de belirttiğimiz gibi, Kırlangıçlar çatılarda, çıkıntılarda, havalandırma deliklerinde ve benzeri alanlarda tünerken görülebilir. Kuşlar, yağmurdan veya diğer unsurlardan veya diğer hayvan faaliyetlerinden etkilenmeyecekleri güvenli, rahat bir alanda yuva yapmayı tercih ederler.

Bakılacak şey

Aktif Kırlangıçları veya çamur yuvalarının dışkıları veya oluşumları olabilecek aktivitelerinin kanıtlarını arayın. Seyahat etmeyi ve büyük sürüler halinde yuva yapmayı sevdikleri için genellikle gözden kaçırmaları zor olacaktır.

Kırlangıçlar nispeten zararsız olsalar da, evlerin veya iş yerlerinin yakınında oldukça sinir bozucu olabilirler çünkü Kırlangıçların bol olduğu her yerde, çok sayıda dışkı beklenebilir. Bu aşırı miktardaki dışkılar sadece evin etrafında çirkin bir dağınıklık yaratmakla kalmaz, aynı zamanda dışkılardan kayma ve düşme potansiyeli nedeniyle tehlikeli yürüme koşullarına da yol açabilir. Daha da kötüsü, Kırlangıçlar ve dışkılarının potansiyel olarak ölümcül hastalıkları bulaştırabilmesidir.

Tedavi

Kuş yuvasını ve kuşların veya kuşların toplandığı alanları bulduğunuzda, tedavi ürünlerini uygulamaya başlayabilirsiniz. Yaşadığınız yere bağlı olarak, kuşları zarar görmekten koruyan yasalar olabilir, bu nedenle bu kuşlara zarar veremez veya ağır bir para cezasına çarptırılma riskini alamazsınız.

Kuşları bölgeden başarılı bir şekilde uzaklaştırmak için bazı çevresel değişiklikler yapmanız, ardından Kuşların evinizin yakınına yeniden yerleşmelerini önlemek için Saptırma kovucu ve Bird Flite Kuş Kontrol Çivileri uygulamanız gerekecektir.

Tedaviye başlamadan önce eldiven ve uzun kollu giysiler gibi kişisel koruyucu ekipmanların bulunduğundan emin olun.

1. Adım - Yuvaları Temizleyin ve Atın

Kırlangıç'ın kuş yuvası keşfedildiyse ve erişimi kolaysa, Kırlangıçlara istenmediklerini belirten bir mesaj göndermek için yuvayı kaldırmalısınız. Yine de yuvada yumurta veya yavru civciv olup olmadığını önce yuvayı kontrol etmek önemlidir. Yuva alanını temizleyin ve aktif oldukları alanları mümkün olduğunca sterilize edin.

Örneğin, Kırlangıçlar evinizin kiremitlerinin çevresinde çamur yuvaları oluşturduysa, su hortumunuzu veya elektrikli püskürtücüyü alın ve çamur yuvalarını püskürtün. Dışkı varsa, onları da püskürtün. Kuşların evinizi itici ve çekici bulmaması için bunu yapmanız gerekir.

Adım 2 - Detour Kuş Kovucuyu Uygulayın

Jel Sürmek

Pislikleri ve yuvaları temizledikten sonra, Kuşları bölgeye yeniden yerleşmekten ve yeniden yuva yapmaktan caydırmak için yuvanın yapıldığı alanda Saptırma Yalıtkanı kullanın. Detour, acı biber özü içeren her türlü hava koşuluna uygun bir formüldür, bu nedenle yapışkanlığı nedeniyle rahatsız edici olmakla kalmaz, aynı zamanda acı biber formülü de kuşları rahatsız eder.

Saptırmanın kullanımı kolaydır ve kap kalafat gibi çalışır. Bir derz dolgu tabancası kullanarak giriş noktaları, çıkıntılar ve kuşların yuva yaptığı diğer yüzeyler boyunca bir miktar dolgu macunu uygulayın.

Adım 3 - Bird Flite Bird Control Çivilerini Uygulayın

Kuş Sivri Uçları

Kırlangıçların bölgede rahatlayıp başka bir yuva yapmamasını sağlamak için ek bir önlem olarak, aktif oldukları alanlarda Bird Flite Kuş Kontrol Çivileri kullanın. Bu sivri uçlar paslanmaz çelikten yapılmıştır ve  kuşların yaralanmasını önlemek için körleştirilmiştir, bu nedenle kuşları uzak tutmak için harika bir insancıl seçenektir. 

Evinizin saçağı, bir çıkıntı veya başka bir alan gibi çivileri yerleştirmeyi seçeceğiniz yüzeyi temizleyin ve ardından çivili şeridi yapıştırıcıyla yapıştırın ve Kırlangıçları savuşturmaya hazır olacaktır. 

önleme

Kuşları caydırmak için böcek püskürtmek

Gelecekte kuşların evinizde yuva yapmasını önlemek için bölgedeki böcek popülasyonunu azaltmanız gerekecek. Kuşlar çoğunlukla böcek yediklerinden, evinizin ve bahçenizin etrafına Supreme IT gibi bir böcek ilacı konsantresi püskürtürseniz, daha az yiyecek bulurlar.

Bunun dışında, Detour ve Bird Spikes'ı uygulamak, evinizi yuva yapacak bir yer bulmak isteyen kuşlar için çekici olmayan hale getirmek için yeterli bir dışlama önlemidir.

Temel Çıkarımlar

Kırlangıçlar nedir?

  • Kırlangıçların evlerin üzerine veya çevresine yuva yaptıkları ve ülkenin bazı bölgelerine Bahar geldiğinde çok sayıda göründükleri bilinmektedir.

Kırlangıçlardan Nasıl Kurtulunur?

  • Kırlangıçlara burada yuva yapmamaları gerektiğine dair bir mesaj göndermek için kuş yuvalarını ve pisliklerini temizlemek için evinizi sterilize edin. 
  • Kırlangıç'ları mülkünüzde yeni yuvalar yapmaktan caydırmak için Detour Sealant ve Bird Flite Bird Spikes kullanın.

Kırlangıçın Yeniden Bulaşmasını Önleme

  • Supreme IT Insektisit ile besin kaynaklarını böceklerden arındırarak Kırlangıçların gelecekteki istilalarını önleyin.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.