Kazlardan Nasıl Kurtulurum?

Kazlardan Nasıl Kurtulurum?

Kaz Kontrolü: Kazlardan Nasıl Kurtulurum?

Bu sayfa genel bir Kaz kontrol rehberidir. Önerilen ürün ve yöntemleri kullanarak Kazların kontrolünü ele geçireceksiniz. Bu kılavuzu takip edin ve önerilen ürünleri kullanın ve Kazlar üzerinde %100 kontrol garantisi veriyoruz. Kontrolü uygulamadan önce Kaz türünüzün bölgenizde korunan bir tür olup olmadığını görmek için yerel ve eyalet yönergelerinize bakın.

Bir göletiniz varsa veya golf sahası veya endüstri parkı gibi ticari bir mülkün yöneticisiyseniz, kazlarla karşılaşmış olabilirsiniz. Biz insanlar için ne kadar zararsız olsalar da kazlar, istenmedikleri alanlara izinsiz girmeleri söz konusu olduğunda rahatsız edici olabiliyorlar.

Mülkteki kazlar, başıboş bir kazın çiğnediği ya da yediği çiçekleri ve bitkileri yeniden dikerek değerli kaynakları boşa harcamak zorunda kalmış olabilecek bahçe düzenlemecileri için de baş ağrısı olabilir. Mülklerinin yakınında kazlarla uğraşanlar, genellikle hastalık taşıyan kaz pisliği konusunda da endişelenmek zorundadır.

Kazlar su kütlelerinize girmeye kalkarsa, mülkünüzdeki göletleri ve diğer çeşmeleri ve dekorasyonları düzenli olarak boşaltmanız ve temizlemeniz gerekir. Özetle, mülkünüzdeki kazlar sizin için maliyetli ve zaman alıcı bir sorun yaratabilir ve müdahale edilmediği takdirde daha da kötüleşebilir.

Mülkünüzdeki kazlardan kurtulmak zor olabilir ama imkansız değildir. Kendin Yap Kaz kontrol kılavuzu darbemizde, istenmeyen kazların havuzunuzun etrafında dolaşmasını önlemek için uygulayabileceğiniz, uygulaması kolay 4 adımı bir araya getirdik.

Kimlik

kaz tanımlama kazlardan nasıl kurtulurum

Tedaviye başlamadan önce, Kazlarla uğraştığınızdan kesinlikle emin olmanız gerekir. Kazların pek çok alt türü olduğundan, yalnızca en yaygın olan Kanada Kazını tanımlamaya odaklanacağız.

  • Kanada Kazı, 24 ila 48 inç arasında değişir ve 3 ila 15 pound ağırlığında olabilir.
  • Beyaz yanaklar dışında başlarının yanı sıra tamamen siyah olan uzun bir boyunları vardır.
  • Siyah gagaları ve siyah ayakları vardır.
  • Göğüsleri beyazdır ve tüyleri genellikle açık kahverengidir.

Mülkünüzdeki Kazları doğru bir şekilde tanımlamanıza yardımcı olması için yukarıdaki resmi ve açıklamayı kullanın. Tamamen emin değilseniz, bizimle iletişime geçin ve size doğru tanımlama konusunda yardımcı olacağız.

Denetleme

teftiş kaz kaz nerede bulunur

Kazlarla uğraştığınızdan emin olduktan sonra, Kazların bulunduğu alanları tam olarak belirlemek için bir inceleme ile ilerleyebilirsiniz. Muayene sırasında, genel olarak beslendikleri ve dinlendikleri bu alanları arayacaksınız.

Nereden İncelenmeli?

Kazlar, su kaynaklarına yakın çeşitli habitatlarda yaşarlar. Genellikle göletlerin, göllerin yakınında ve bataklıklarda bulunurlar. Golf sahaları, parklar ve şehirlerin yakınındaki insan yapımı göller de genellikle Kazlar tarafından ziyaret edilir.

İncelemenize açık havada, genellikle bir su kaynağına yakın olarak başlayın. Bir mülk yöneticisiyseniz, göllerin ve göletlerin yakınındaki tüm alanları inceleyin. Ev sahibiyseniz, arka bahçenizin bir su kütlesine yakın olup olmadığını kontrol edin. Kazlar genellikle su kaynaklarının yakınında otlarken bulunur ve bu alanlardan uzaklaşmazlar. Su kütlelerinin yakınındaki bahçelerde, tarlalarda ve çimlerde arama yapın.

Bakılacak şey

Kazları arıyorsunuz. Genellikle yukarıda belirtilen yerlerde bir su kütlesine yakın bulunurlar. Onları dürbünle inceleyin ve beslenme alanlarını veya otlatma olasılığının en yüksek olduğu yerleri bulun. Bu beslenme yerlerini belirledikten sonra tedaviyi uygulayacağınız yer burasıdır.

Tedavi

Geese aktivitesini onayladığınızda, tedaviyi uygulamaya hazırsınız. Tüm ürün etiketlerini okumayı ve bu etiketlerdeki uygulama talimatlarını takip etmeyi unutmayın ve kişisel koruyucu ekipman (PPE) giyerek güvende kalın.

Kazlar zarar verilmemesi gereken bir hayvan olduğu için Kaz kontrolü için en iyi seçenek onları bir alandan uzaklaştırmaktır. Bu nedenle, izinsiz giren Kazları kontrol etmek için de etiketlenmiş olan Bird X Bird Stop Repellent'i kullanmanızı öneririz.

Adım 1 - Dış Mekan Tedavisi

kaz kontrolü kazlardan nasıl kurtulurum

Bird X Bird Stop Repellent, Kazları göletler, çimler ve tarlaların çevresinde beslenmekten ve dinlenmekten caydıracaktır. Bu ürün, alabalık üzümlerinden elde edilen doğal bir aktif bileşen kullanır ve bu, çim veya çim üzerinde beslenmeye çalıştıklarında kuşları tahriş eder.

Önce tedavi bölgesinin kare görüntülerini hesaplayarak ne kadar Bird X Bird Stop Repellent karıştırmanız gerektiğini belirleyin. Bunu yapmak için, alanın uzunluğunu ve genişliğini fit cinsinden ölçün ve çarpın (uzunluk x genişlik = kare görüntü. Tipik olarak uygulama oranı, 1.000 fit kare başına 1 ila 6 galon suda 1,3 ila 7,7 ons Bird X Kuş Kovucudur. bir galonluk pompalı püskürtücü kullanarak su ile ürün. 

Hesaplamalarınıza göre bir püskürtücüde ölçüldükten ve karıştırıldıktan sonra, Kazların oyalandığı görülen göletlerin veya göllerin etrafındaki çimin çevresine ve suyun üzerine uygulayın (yalnızca su taşımayan balık kütleleri için geçerlidir). Gerekirse ürünü 5 ila 8 günde bir tekrar uygulayabilirsiniz.

önleme

önleme kaz kaz golf sahaları

Geeze'ler mülkünüzden sürüldükten sonra, geri gelmelerini önlemek için önlemler almanız gerekecek.

  • Bir mülk yöneticisiyseniz, halkı beslemenin yasak olduğu konusunda uyararak başlayın. Yerleşim ve ticaret alanlarındaki parkları, göletleri veya gölleri ziyaret eden topluluk veya kişiler, kazları beslememeleri gerektiğini bilirlerse, kazlar kolayca yiyecek bulabilecekleri başka yerler arayacaktır.
  • Kıyı şeridindeki büyük taşlar ve kayalar gibi su kütlelerinin etrafındaki dışlama önlemleri, çimenler ve yabani otlar gibi uzun bitki örtüsü, sudan karaya yürüyerek kolay erişimi engelleyecek ve bu da Kazları bir yerde kalmaktan çoğu zaman caydıracaktır.
  • Fiziksel çitler de inşa edilebilir, ancak bunlar estetik açıdan daha az hoş olma eğilimindedir. Göletler boyunca ızgara tellerinin veya hatların kullanılması bazı başarılar için kullanılmıştır. Ayrıca çimlerin uzamasına izin vererek, kısa çimlerde yapmayı tercih ettikleri otlatmalarını engellemiş olursunuz.

Temel Çıkarımlar

Kazlar nedir?

  • Kazlar, göletlerin veya göllerin yakınındaki habitatlarda yaşamayı seven ve koşullar onlar için elverişliyse müdahaleci olabilen su kuşlarıdır. Bölgeci ve saldırgan olmalarıyla tanınırlar.
  • Bir su kütlesindeki Kazların bolluğunun temizlenmesi ve bakımı maliyetli olabilir çünkü pislik bırakırlar ve suda bir karmaşa yaratırlar.

Göletteki Kazlardan Nasıl Kurtulur?

  • Kazları öldürmek yasa dışıdır ve sonuç olarak kazlardan kurtulmanın en iyi yolu kimyasal kovucular kullanmaktır.
  • Bird X Kuş Kovucu Spreyi su kütlenizin üzerine ve çevresine uygulayın ve bunun balık taşımayan su olduğundan emin olun.

Kazların Yeniden İstilasını Önleme

  • Habitatlarında çimleri uzatmak, beslenmeyi caydırmak ve çitler, kayalar ve taşlar gibi eklemeler yapmak gibi kültürel ve çevresel değişiklikler uygulayarak Kazların geri gelmesini önleyin.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.