Kargalardan Nasıl Kurtulurum?

Kargalardan Nasıl Kurtulurum?

Karga Kontrolü: Kargalardan Nasıl Kurtulurum?

Bu sayfa genel bir Karga kontrol kılavuzudur. Önerilen ürün ve yöntemleri kullanarak Kargaların kontrolünü ele geçireceksiniz. Bu kılavuzu izleyin ve önerilen ürünleri kullanın ve Kargaların %100 kontrolünü garanti ediyoruz. Kontrolü uygulamadan önce Karga türünüzün bölgenizde korunan bir tür olup olmadığını görmek için yerel ve eyalet yönergelerinize bakın.

Kargalar hem evleri hem de iş yerlerini istila edebilir.

Kargalar, genellikle yaklaşık 17 ila 21 inç boyutunda olan kalın kuşlardır. Siyah gagaları ve ayakları vardır. "Caw gaw gaw" gibi tuhaf bir ses çıkarırlar ve bu onların tanımlayıcı özelliğidir.

Genellikle ekinlere ve meyve veren ağaçlara yakın bulunurlar. Görünüşleri çiftliklerde ve meyve bahçelerinde yaygındır, ancak tünedikleri ve yuva yaptıkları kentsel ve banliyö bölgelerinde de yaygındır.

Tıpkı tüm canlıların beslenmeye ve barınmaya ihtiyacı olduğu gibi. Binamız ve yapılarımız, onlara sert hava koşullarında hayatta kalmaları için mükemmel yerler sunar ve bahçenizde veya arazinizde bulunan böcekler, ekinler veya meyveler onlara bol miktarda yiyecek sunacaktır, bu yüzden mülkünüzü ziyaret ediyorlar.

Kargalar ekinlere ve meyvelere zarar verebilir. Genellikle meyve bahçeleri ve çiftlikler için büyük bir sorun olabilen olgun meyvelerle beslenirler. Ayrıca büyük sürüler halindeyken genç yaban hayatına saldırdıkları da gözlemlenmiştir. Tüneme ve yuvalama alışkanlıkları, dışkıları ve insanlara yakınlıkları ile yapıya zarar verebilir, bu da hem insanlarda hem de evcil hayvanlarda hastalıklara yol açabilir.

Kimlik 

Tanımlama, kontrolün ilk adımıdır. Tedavi etmeden önce Kargalarla uğraştığınızdan emin olmalısınız. Kargaları diğerlerinden ayıran ortak özellikleri aşağıda bulabilirsiniz. 

karga tanımlama kargalardan nasıl kurtulurum

  • Genellikle, yaklaşık 17 ila 21 inç boyutunda ölçün.
  • Tamamen siyahlar.
  • Kulağa "caw gaw" gibi gelen çağrılarından tanınabilir.
  • Kuzgunlar olarak yanlış tanımlanmış olabilir, ancak Kuzgunların çağrıları farklıdır.
  • Siyah faturaları ve ayakları var.
  • Genellikle çok sayıda akın eder.

Denetleme

Muayene, kontrol için çok önemlidir. Tedavi etmeden önce, Kargaların çekildiği alanları veya tünedikleri veya yuva yaptıkları alanları bilmeniz gerekir. Muayene sırasında, daha yaygın olarak bulundukları bu alanları bulmaya odaklanacaksınız.

karga muayene

Nereden İncelenmeli?

Binanızı inceleyerek başlayın. Yağmur oluklarında, saçaklarda, saçak altlarında, kaplamalarda, yakın havalandırmalarda ve bacalarda arama yapın. Bahçede veya mülkünüzde genellikle ormanlık alanların yakınında, derelerin ve nehirlerin yakınında, meyve bahçelerinde ve parkların yakınında bulunurlar.

Bakılacak şey

Kargaları ve yuvalarını arıyorsunuz. Yuvalarını çubuklardan, ince dallardan ve gövdelerden inşa ettiler ve bu yuvalar ağaç kabuğu, tüy, çimen ve ip ile kaplanabilir ve genellikle yerden en az 10 ila 60 fit yüksekte inşa edilir. Kış aylarında çok sayıda akın etme ve birlikte yuva yapma eğilimindedirler. Dürbün kullanın ve uçuş şekillerini ve nerede tünediklerini veya yuva yaptıklarını inceleyin. Tüneme veya yumurtlama yerlerini keşfettikten sonra tedaviyi uygulayacağınız yer burasıdır.

Tedavi

Crow aktivitesini keşfettiğinizde, tedaviye başlama zamanı. Tüm ürün etiketlerini okumayı ve bu etiketlerdeki uygulama talimatlarına uymayı unutmayın ve kişisel koruyucu donanımınızı kullanarak güvende kalın.

Adım 1 - Dış Mekan Tedavisi

Meyve bahçelerinde ve çiftliklerde kargaları tedavi etmek için BirdxPeller Pro gibi sağlam bir kuş caydırıcı kullanmanızı öneririz. Bu ürün, bir dönümlük bir mesafeyi kapsayabilen türe özel tehlike çağrısı yayar. Kargaları bina ve yapılardan uzaklaştırmak için 4 Kuş ve Kuş-Flite Kontrol Çivisi kullanmanızı öneririz. 4 Kuşlar bir yıla kadar çalışacak ve ayaklarını tahriş ederek Kargaları kovacaktır. Kuş sivri uçları, uygulandıkları yerlere tünemelerini fiziksel olarak engelleyecektir.

kargalar tedavi kuş sivri

BirdxPeller Pro

BirdxPeller Pro, bir AC adaptörü veya pillerle kullanılabilir. Crow aktivitesinin çoğunu fark ettiğiniz alanlara kurun. Ayrıca, üniteyi bir duvara veya bir direğe takmak için çivi veya vidaların kullanılabileceği anahtar deliği yuvaları ile birlikte gelir. Tam kurulum ve kullanım talimatları için etiketi okuyun. Tam kontrol için, bu ürünü bir avcının plastik modeli veya yansıtıcı bant gibi diğer kontrol yöntemleriyle birlikte kullanmalısınız.

4 Kuşlar

4 The Birds'ü uygulamadan önce, bu ürünü uygulamayı planladığınız alanları temizlediğinizden emin olun. Fazla kir, pislik veya kalıntılardan kurtulun. 4 The Birds uygulamak için Kalafat Tabancası kullanın. Nasıl uygulanacağına dair ayrıntılı talimatlar için etiketi okuyun. Uzun kenarlar, tenteler, çatılar ve Kargaların tünediği yerlere uygulayın.

Bird-Flite Kuş Kontrol Çivileri

Bu kuş kontrol sivri uçlarının kullanımı kolaydır. Sivri uçları yerleştirmek için çivi veya vidanın takılabileceği önceden yapılmış delikleri kullanabilir veya güçlü yapışkan yapıştırıcı ile uygulayabilirsiniz. Daha küçük kenarlara yerleştirmek için onları ikiye bile kesebilirsiniz.

önleme

Önleme, kontrolün son adımıdır. Kargaların tam kontrolünü tamamen elde etmek için ortamı değiştirmeniz ve dışlama önlemleri almanız gerekir. Ekinleri, bahçeleri ve tarlaları korumak için ince örgü ağ kullanmak, sebzelerin ve ekinlerin yetiştirildiği küçük alanlarda koruma sağlayacaktır. Tarla ürünlerini korumak için hatların kullanılması bir ölçüde başarılı olmuştur.

karga önleme kargalardan nasıl kurtulurum

Ekinleri korumaya yönelik bu yöntem, yerden yaklaşık 6 ila 8 fit yüksekliğe yerleştirilmiş ve birkaç fit uzayan ince teller kullanır ve geniş alanların korunması gerekebilecek kargalara karşı koruma sağlayabilir. Ve son olarak, bir ürün kombinasyonunun tam kontrol sağlayabileceğini unutmayın, ses iticiler kullanmanın yanı sıra, plastik baykuş gibi yırtıcı hayvanların sahte modellerini veya görüşlerini bozan yansıtıcı bantları da kullanabilirsiniz. 

Temel Çıkarımlar

  • Önce Kargalarınızı gözlemlemeyi ve onların tüneme ve yuvalama yerlerini öğrenmeyi unutmayın. 
  • Karga kontrolü söz konusu olduğunda, ses iticiler, yırtıcı plastik modeller ve hatta yansıtıcı bant gibi bir ürün kombinasyonunun en iyi sonucu vereceğini unutmayın.
  • Ve son olarak, tüm ürün etiketlerini okumayı ve bu etiketlerdeki uygulama talimatlarına uymayı unutmayın ve kişisel koruyucu ekipman giyerek güvende kalın.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.