İstenmeyen Kuşlardan Nasıl Kurtulurum ?

İstenmeyen Kuşlardan Nasıl Kurtulurum ?

Kuş Kontrolü: Kuşlardan Nasıl Kurtulunur?

Bu sayfa genel bir kuş kontrol rehberidir. Önerilen ürün ve yöntemleri kullanarak her türlü kuş türünü kontrol altına alabilirsiniz. Kuş kategorisi sayfaları, farklı türler hakkında ek bilgi verir. Bu kılavuzları takip edin ve önerilen ürünleri kullanın ve tüm kuş türlerinin %100 kontrolünü garanti ediyoruz.

Kuşlar, hem ev sahipleri hem de işletmeler için sık görülen bir sorundur ve mülke zarar vermeleri ve birçok sağlık tehlikesi oluşturmalarıyla ünlüdür. Kuşların insanlara 60'tan fazla hastalık bulaştırabileceği tahmin edilmektedir. Dışkıları oldukça asidiktir ve metali ve boyayı bozabilir.

Zararlı kuşlar olarak kabul edilen başlıca suçlular, iş yerlerine ve evlere yakın yerlerde dışkılayan ve yuva yapan güvercinler, sığırcıklar ve serçelerdir. Bu kuşların çatılarda, tentelerde, pencerelerde, teraslarda, pencere pervazlarında, yağmur oluklarında ve yüksek yapılarda asılı kaldığı bilinmektedir.

Kuşlar, yüksek yapılara veya onlara koruma sağlayan küçük yarıkların içine yuva yapma ve avcılardan uzağa tüneme eğiliminde olacaktır. Mülkünüze izinsiz giren istilacı kuşlarla uğraşıyorsanız, aşağıdaki Kendin Yap rehberimiz size kuşlardan zarar görmeden insanca nasıl kurtulacağınızı gösterecektir.

Kimlik

kuşlar kuş kimliğinden nasıl kurtulur

Herkes kuşları kolayca tanımlayabilirken, birçok kuş türü vardır ve bunların tanımlanması zorlaşabilir. Yanlış tanımlama, zaman ve para kaybıyla sonuçlanabilecek yanlış tedavi yöntemlerinin kullanılmasına yol açabilir. Kuşları yuva yaptıkları veya kondukları yerlerden tanımak daha kolaydır.

  • Kapalı kuş istilası nadirdir. Ama böyle bir şey olursa, genellikle açık havadaki bir çatlağa veya yarığa yuva yapan ve içeri girmeyi başaranlar Starlings ve House Sparrows'tur. Sığırcıklar siyah veya kahverengi renkte olabilir ve çok sayıda beyaz benekleri olabilir. Koyu renkliyse tüyleri yeşil ve mor yanardöner tonlarla parlar. Sığırcıklar yaklaşık 7 ila 9 inç boyutlarındadır. Ev serçeleri daha küçüktür, yaklaşık 5 ila 7 inçtir, ayakları pembedir ve tüyleri beyaz ve siyah desenlerle kahverengidir.
  • Dış mekan, çoğu kuşun yuva yaptığı ve tünediği yerdir. Kentsel şehirlerde ve banliyö mahallelerinde Güvercinler, Serçeler ve Sığırcıklar pencere pervazlarında, yağmur oluklarında, kurutucularda ve tavan havalandırmalarında, saçaklarda ve saçaklarda mutlu bir şekilde yuva yapacaklar. Güvercinler yaklaşık 11 inç uzunluğundadır, gri renklidir ve kanatlarında iki siyah bant vardır.

Karşılaştığınız kuş türlerini tam olarak belirleyemiyorsanız, bu kılavuzla devam edin, hem iç hem de dış mekan kuş sorunlarını ele alacaktır. 

Denetleme

kuş muayene serçeleri

Bir kuş sorunuyla uğraştığınızdan emin olduktan sonra incelemeye devam edebilirsiniz. Bu aşamada, yapınızda yuva olup olmadığını ve mülkünüzde kuşların tünediği veya aktif olduğu alanları bilmeniz gerekecektir. Dürbünü kapın ve kuşların en aktif ve görünür olduğu gündüz saatlerinde inceleyin.

Nereden İncelenmeli?

İç mekanlar, duvar boşluklarında küçük açıklıklar arar. Dış mekanda çatınıza, saçaklara, alt yüzeylere, alınlara, yağmur oluklarına, pencere pervazlarına, havalandırmalara ve bacalara bakın. Bir işletme sahibiyseniz tentelerinize, pencere pervazlarınıza ve alt ve iç tabelalarınıza bakın. Avluda ağaçlara, çalılara, dallara ve yüksek yapılara bakın.

Bakılacak şey 

Kuşları, yuvaları ve pislikleri arıyorsunuz. Dürbünü kapın ve uçuş düzenlerini inceleyin, sadece tünemişler mi yoksa yuva olarak kullandıkları bir çatlak veya yarık var mı? Tüneme veya yuvalama yerlerini onayladıktan sonra tedaviyi uygulayacağınız yer burasıdır.

Tedavi

Kuş aktivitesini onayladığınızda tedaviye başlama zamanı gelmiştir. Tüm ürün etiketlerini okumanız ve uygulama talimatlarına uymanız ve kişisel koruyucu ekipman (PPE) giyerek güvende olmanız gerektiğini unutmayın.

Adım 1 - Dış Mekan Tedavisi

kuş sivri

Dış mekan uygulaması için iki ürün kullanacağız, 4 The Birds ve Bird-Flite Bird Control Spike. 4 The Birds, kuşların ayaklarını yakıp tahriş edecek ve onları hareket etmeye zorlayacak bir kimyasal savar. 4 Kuşlar bir yıla kadar çalışmaya devam edecek. Kuş sivri uçları, kuşların yapınızın yakınına inmesini fiziksel olarak engelleyecektir. İki ürünü de kullanabilirsiniz, tercih sizin. Bir yuva bulduysanız, tedavi uygulamadan önce yuvayı fiziksel olarak çıkarın. 

4 Kuşlar

4 The Birds'ü kullanmadan önce kullanım alanlarını her türlü fazla kir, pislik, toz veya birikintiden temizleyin. 4 The Birds'ü uygulamak için bir derz dolgu tabancası kullanın. Nasıl uygulanacağına ilişkin ayrıntılı talimatlar için etiketi kontrol edin. Genel olarak, ½ inç genişliğinde ve ½ inç yüksekliğinde boncuklar uygulamalısınız. Kenarlar, çatılar, tenteler ve diğer kuş tüneme alanları boyunca uygulayın. 

Bird-Flite Kuş Kontrol Çivileri

Bird-Flite Kuş Kontrol Çivilerinin kullanımı kolaydır. Vidaların veya çivilerin takılabileceği önceden yapılmış deliklerle gelirler veya güçlü yapışkan yapıştırıcı ile kolayca yerleştirilebilirler. Küçük çıkıntılara yerleştirmek için onları ikiye bile kesebilirsiniz. Yapıştırıcı veya vidalarla sabitleyin ve tüneme alanlarına yerleştirin.

önleme

kuş önleme

Kuşları mülkünüzden çıkardıktan veya uzaklaştırdıktan sonra, geri dönmemelerini sağlamak istersiniz. Kuşların mülkünüze tekrar tüneme ihtimalini azaltmak için almanız gereken bazı önleyici tedbirler.

  • Kuş besleyicileri kullanmayarak başlayın. Kuş yemlikleri birçok ötücü kuşu çekecektir, ancak çoğu durumda, genellikle yapınız veya mülkünüz anlamına gelen yemliklerin yakınında yuva yapmaya başlayacaklardır. Genellikle bir besin kaynağına yakın yuva yaparlar, bu nedenle meyvelerinizi veya sebzelerinizi yemelerini önlemek için bahçenizi tel örgü ile koruyun.
  • Yıllık bir haşere kontrol programının sürdürülmesi, kuşlar için bir besin kaynağı olan böceklerden kurtulmada uzun bir yol kat edebilir. Bifen LP Granülleri bir el serpme makinesi veya itmeli tip serpme serpme makinesi kullanarak böceklerle mücadele etmek için bahçenizin etrafına uygulayın, böylece Kuşlar mülkünüzde yiyecek bir şey kalmayacaktır.
  • Saçaklardaki, saçaklardaki, alınlıklardaki ve kuşların yuva yapabileceği küçük yarıklardaki açıklıkları kapatmak için elinizden gelenin en iyisini yapın. Evinizdeki tüm havalandırma deliklerinde ve bacalarda kuşların yuva yapmasını önlemek için uygun perdeleme olduğundan emin olun.
  • Ve son olarak, büyük bir istila ile uğraşıyorsanız, Kage-All Pigeon Trap gibi canlı bir tuzak kullanmayı ve sorunlu kuşlarınızı yeniden yerleştirmeyi düşünün.

Temel Çıkarımlar

Kuşlar Neden Böyle Bir Sorun?

  • Kuşların, konut ve ticari yapılara izinsiz girmeleri ve mülke zarar vermelerinin yanı sıra dışkıları yoluyla hastalık bulaştırmaları nedeniyle sağlık açısından tehlike oluşturmaları bilinmektedir.

Kuşlardan Nasıl Kurtulunur?

  • Kuşları yapınıza tünemekten caydırmak için 4 Kuş kovucu ve Kuş Çivisi kullanmanızı öneririz. Bu ürünler izinsiz giren kuşları püskürtmek için zararsız bir bariyer oluşturur.

Kuşların Yeniden Kurulmasını Önleme

  • Bölgedeki böcekleri azaltarak kuşların mülkünüze çekilmesini önleyin. Bifen LP Granüllerin bir uygulaması, kuşların besin kaynağını ortadan kaldırarak böceklere hitap edebilir.
  • Kuşların yuva yapmasını önlemek için yapınızdaki çatlakları, yarıkları, yarıkları veya açıklıkları kapatın.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.