Güvercinlerden Nasıl Kurtulurum?

Güvercinlerden Nasıl Kurtulurum?

Güvercin Kontrolü: Güvercinlerden Nasıl Kurtulurum?

Bu sayfa genel bir Güvercin kontrol rehberidir. Önerilen ürün ve yöntemleri kullanarak Güvercinlerin kontrolünü ele geçireceksiniz. Bu kılavuzu izleyin ve önerilen ürünleri kullanın ve Güvercinlerin %100 kontrolünü garanti ediyoruz. Kontrol uygulamadan önce Güvercin türünüzün bulunduğunuz yerde korunan bir tür olup olmadığını görmek için yerel ve eyalet yönergelerinize bakın.

Güvercinler hem evleri hem de işyerlerini istila edebilir.

Güvercinler, 11 inç ila 14 inç boyutlarında herhangi bir yerde olabilir. Genellikle pembe renkli ayakların yanı sıra mor ve yeşil tonları olan yanardöner boyunlu gri renklidirler. 

Güvercinler hem kentsel hem de banliyö bölgelerinde bulunabilir. Genellikle binaların yakınında, parkların yakınında ve hatta çiftlikler, depo binaları ve ahırlar gibi tarımsal ortamlarda tünerler ve yuva yaparlar.

Tüm canlılar gibi güvercinler de beslenmeye ve barınmaya ihtiyaç duyarlar. Böcekler, tohumlar ve ekmek gibi kolayca yiyecek bulabilecekleri alanlara yakın yuva yaparlar. Parklarda insanlardan, çimenlerde yaşayan böceklerden ve onlara kuş besleyicileri sunan evlerden yiyecek alabilirler.

Güvercinler inanılmaz derecede yıkıcı olabilir, dışkıları boyayı, metali bozabilir ve binaları lekeleyebilir. Ayrıca, insanlar için birçok sağlık tehlikesi oluşturabilen dışkı bol olduğunda gerçek hastalık bulaşma olasılığı da vardır.

Kimlik

Tanımlama, kontrolün ilk adımıdır. Tedavi etmeden önce, Güvercinlerle uğraştığınızdan kesinlikle emin olmanız gerekir. Aşağıda Güvercinlerin paylaştığı ortak özellikleri bulabilirsiniz.

güvercin tanıma güvercinlerden nasıl kurtulurum

  • Genellikle, yaklaşık 11 ila 14 inç boyutunda ölçün.
  • Renkleri türlere göre değişebilir, ancak genellikle yeşil ve mor yanardöner tonlara sahip boyunları olan gri renklidir.
  • Ayrıca kanatlarında ve kuyruklarında koyu renkli bantlar bulunur.
  • Ayakları genellikle pembedir.

Denetleme

Muayene, kontrolün ikinci adımıdır. Tedaviyi uygulayabilmek için öncelikle Güvercinlerin yuva yaptığı alanları veya tünemek için kullandıkları yerleri bilmeniz gerekir. Muayene sırasında, Güvercinlerin yuva yaptığı bu sorunlu alanları bulmaya odaklanacaksınız.

güvercin muayenesi güvercinlerden nasıl kurtulurum

Nereden İncelenmeli? 

Güvercinlerin çoğu dışarıda yuva yapıp tündüklerinden, aramaya dışarıda başlayın. Binanızın veya mülkünüzün dışında arama yapın. Çatınızın kenarlarına, saçaklara, alt yüzeylere, yağmur oluklarına, kaplamalara, pencere pervazlarına, tentelere ve iç tabelalara bakın. Mülkünüzde ağaçlar varsa, ağaçlara, çalılara, dallara ve yüksek yapılara bakın.

Bakılacak şey

Güvercinleri, yuvaları ve tüneme yerlerini arıyorsunuz. Dürbün alın ve uçuş şekillerini inceleyin, düzenli olarak nerede yuva yaptıklarına veya tündüklerine bakın, yuva yapmak veya tünemek için kullandıkları yapınızın dışındaki çatlakları ve yarıkları arayın. Yuvalarını ve tüneme yerlerini keşfettikten sonra tedaviyi uygulayacağınız yer burasıdır. 

Tedavi

Güvercin aktivitesini onayladıktan sonra tedaviye başlama zamanı. Tüm ürün etiketlerini okumayı ve bu etiketlerdeki uygulama talimatlarını takip etmeyi unutmayın ve kişisel koruyucu ekipman (PPE) giyerek güvende kalın.

Adım 1 - Dış Mekan Tedavisi

4 The Birds Repellent, Bird-Flite Bird Spikes ve BirdXPeller Pro olmak üzere üç ürünü kullanarak açık havada tedaviye başlayın. Güvercinlerin ziyaret ettiği alanlarda bu üç kontrol yönteminin birden kullanılması kontrolü beraberinde getirecektir. 4 The Birds, Güvercinlerin ayaklarını tahriş eden kenarlara, pencere pervazlarına ve çatılara doğrudan uygulanabilen bir sıvı iticidir. Kuş Çivileri, Güvercinlerin kullanım alanlarına konmasını fiziksel olarak engelleyecektir. BirdXPeller Pro, güvercinleri kapsama alanından korkutan ve uzaklaştıran sesler çıkaran bir ses iticidir.

kuş sivri tedavisi

4 Kuşlar

4 The Birds'ü kullanmadan önce yuvaları temizleyin veya çıkarın. Pislik, kir, toz veya kalıntılardan kurtulun. Temizleme pislikleri varsa, gözleri, ağzı ve burnu olası hastalık bulaşmasından korumak için kişisel koruyucu ekipman kullanın. 4 The Birds'ü uygulamak için bir derz dolgu tabancasına ihtiyacınız olacak. Nasıl uygulanacağına ilişkin ayrıntılı talimatlar için etiketi kontrol edin. Genel olarak, 1,2 inç genişliğinde ve 1/2 inç yüksekliğinde boncuklar uygulamalısınız. Kenarlar boyunca, tentelerde, tabelalarda ve her tünek alanında uygulayın.

Bird-Flite Kuş Kontrol Çivileri

Bird-Flite Çivilerin kullanımı kolaydır. Kullanım yerinde uygulamak için vida veya çivi ile kullanılan önceden yapılmış deliklerle gelirler. Güçlü yapışkan yapıştırıcı ile de ayarlayabilirsiniz. Ayrıca küçük kullanımlı sitelerde uygulamak için ikiye bölebilirsiniz. Kullanım yerlerine basitçe yerleştirin veya vida veya çivilerle sabitleyin.

BirdxPeller Pro

Bu ürün pillerle veya bir AC adaptörüyle kullanılabilir. Güvercinlerin yuva yaptığı veya tünediği alanlara kurun. Ayrıca, duvarlara veya direklere yerleştirmek için vida veya çivilerin kullanılabileceği anahtar delikleriyle birlikte gelir. Bu ürün bir dönümü kaplayacak. Kurulum ve kullanım talimatları ile ilgili ayrıntılı talimatlar için etiketi okuyun.

önleme

Önleme, kontrolün son adımıdır. Tam kontrol elde etmek için, Güvercinleri ortalıkta dolaşmaktan caydıracak önleyici tedbirler almanız gerekir. Parklarda ve halka açık alanlarda güvercinlerden kurtulmak istiyorsanız, "beslenme yok" işareti onların yiyecek kaynaklarından birini ortadan kaldıracaktır. Arka bahçenizde kuş yemlikleri kullanıyorsanız, Güvercinlerin yapınıza yakın yuva yapmasını önlemek için onlardan kurtulmayı düşünün.

Binanızda veya mülkünüzde yuva yapan Güvercinleriniz varsa, yuva alanı olarak kullandıkları tüm çatlakları ve yarıkları düzelttiğinizden, kapattığınızdan ve onardığınızdan emin olun. Tüm havalandırmaların ve bacaların mülkünüze yuvalanmalarını önlemek için ekranlara sahip olduğundan emin olun. Ayrıca, mülkünüzün çevresinde yıllık bir haşere kontrolü sorunu sürdürmek, Güvercinler ve kuşlar için başka bir besin kaynağı olan böceklerden kurtulacaktır. Son olarak, büyük bir istila ile uğraşıyorsanız, kuşlarınızı tuzağa düşürmek ve mülkünüzden uzağa yerleştirmek için Kage-All Pigeon Trap gibi canlı bir tuzak kullanabilirsiniz.

Temel Çıkarımlar

  • Güvercin kontrolü söz konusu olduğunda, çeşitli yöntemler kullanmak (kuş sivri uçları, ses kovucular, sıvı savarlar) tam kontrol sağlayacaktır.
  • Kültürel değişiklikleri hayata geçirmek ve ortamınızı değiştirmek de tam kontrol için gereklidir. Yuva yaptıkları binada "besleme yapılmaz" işareti koymak, çatlak ve yarıkları onarmak gibi şeyler tam kontrolü beraberinde getirecektir.
  • Son olarak, tüm ürün etiketlerini okumayı ve bu etiketlerdeki uygulama talimatlarını takip etmeyi unutmayın ve kişisel koruyucu ekipman (PPE) giyerek güvende kalın.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.