Ağaçkakan Kontrolü: Ağaçkakanlardan Nasıl Kurtulurum?

Ağaçkakan Kontrolü: Ağaçkakanlardan Nasıl Kurtulurum?

Ağaçkakan Kontrolü: Ağaçkakanlardan Nasıl Kurtulurum?

Bu sayfa genel bir Ağaçkakan kontrol kılavuzudur. Önerilen ürün ve yöntemleri kullanarak Ağaçkakanların kontrolünü ele geçireceksiniz. Bu kılavuzu izleyin ve önerilen ürünleri kullanın ve Ağaçkakanların %100 kontrolünü garanti ediyoruz. Kontrol uygulamadan önce Ağaçkakan türünüzün bölgenizde korunan bir tür olup olmadığını görmek için yerel ve eyalet yönergelerinize bakın.

Çocukken, Ağaçkakanın komik bir gülüşü olan sevimli küçük kuşlar olduğunu düşünmüş olabilirsiniz. Bununla birlikte, çizgi film dünyasının dışındaki Ağaçkakanlar, mülkünüzde oldukça can sıkıcı bir baş belası olabilir. Ağaçkakanlar, kontrol edilmeden bırakılırsa, alamet-i farikası olan alamet-i farikası olan ahşapta gagalama delikleri nedeniyle hızla bir sorun haline gelebilir.

Ağaçkakanlar, çoğunlukla ağaçlarda yarattığı gürültü nedeniyle rahatsız edici olabilen delikler açar. Bununla birlikte, özellikle evinizin ahşap elemanlarını gagalamaya başladıklarında, ahşap döşemeyi bozduklarında ve göze hoş görünmeyen işaretler oluşturduklarında sorun yaratabilirler. Ağaçkakanlar gagalamayı neden bu kadar çok severler? İki neden, ya yiyecek aramak için gagalıyorlar ya da bölgelerini işaretlemek için gagalıyorlar.

Ağaçkakanı kontrol etmek zor olabilir, çünkü esas olarak federal hükümet tarafından korunan bir türdür ve ölümcül yollarla kontrol edilirse muhtemelen ağır para cezalarıyla sonuçlanacaktır. Ancak Ağaçkakan kontrolü imkansız değildir.

Mülkünüz can sıkıcı Ağaçkakanlar tarafından istila ediliyorsa, aşağıdaki uygulaması kolay tavsiyemiz, Ağaçkakanları mülkünüzden kendi başınıza temizlemenize yardımcı olacaktır. Aşağıdaki adımlarımızı takip edin ve artık Ağaçkakanlar için endişelenmenize gerek kalmayacak.

Kimlik

ağaçkakan tanıma ağaçkakanlardan nasıl kurtulurum

Ağaçkakanlar için bir kontrol yaklaşımı gerçekleştirmeden önce tanımlama önemlidir. Tedavi etmeden önce Ağaçkakanlarla uğraştığınızdan kesinlikle emin olmalısınız. Pek çok Ağaçkakan türü olmasına rağmen, onları diğer kuş türlerinden ayıran bazı ortak özellikleri aşağıda açıklayacağız.

  • Ağaçkakanların boyutları 7 ila 15 inç arasında değişir.
  • Ahşabı gagalamak için kullandıkları keskin ve uzun gagalarıyla tanınırlar.
  • Ağaçkakanların renkleri büyük farklılıklar gösterir, ancak genellikle kafalarında kırmızı işaretler vardır ve çoğu türün tüyleri siyah beyazdır.
  • Ağaçkakanlar normalde kazdıkları deliklere yuva yaparlar ve terk edilmiş yuvaları diğer oyuğa yuva yapan kuşlara yardımcı olur.
  • Ayaklarında güçlü pençeleri ve gagalarken kendilerini desteklemek için kullandıkları geriye dönük sivri parmakları vardır.

Mülkünüzdeki Ağaçkakanları düzgün bir şekilde tanımlamak için yukarıdaki açıklamayı ve resmi kullanın. Tamamen emin değilseniz, bizimle iletişime geçin ve temsilcilerimiz size doğru tanımlama konusunda yardımcı olmaya çalışacaktır.

Denetleme

ağaçkakan muayenesi

Ağaçkakanlarla uğraştığınızı onayladıktan sonra, bir inceleme yapmanız ve Ağaçkakanların yuva yaptıkları veya gagalama alışkanlıklarıyla zarar verdikleri alanları belirlemeniz gerekir.

Ağaçkakanlar, onlara barınak ve yiyecek bulabilecekleri çok sayıda ağaç sunan ağaçlık alanlarda bulunabilir. İçi boş ağaçların içine, dallara yuva yaparlar veya gagalarıyla açıklıklar oluştururlar. Ayrıca insan yapılarının yakınında, ahşap direklerin içinde veya ahşap yapıların yakınında bulunurlar.

Ağaçkakanlar, ağaçların az olduğu yeni bir bölgeye vardıklarında yuva kurabilecekleri ahşap yapılar ararlar. Ne yazık ki, çoğu zaman bu evler ve ticari binalar olur.

Nereden İncelenmeli?

Çoğu Ağaçkakan dışarıda bulunur, bu nedenle teftişinize açık havada başlayın. Temelinizin çatısındaki yağmur oluklarını, saçakları, ahşap kaplamaları, alt yüzeyleri ve herhangi bir ağaçlık alanı inceleyin. Çatınızı inceleyin ve olası hasarın meydana geldiği herhangi bir alanı arayın. Ağaçkakanların görüldüğü veya duyulduğu ağaç, dal veya direk gibi ahşap yapılar için bahçenizi arayın.

Bakılacak şey

Ağaçkakanları, yuvalarını ve gagalama yerlerini arıyorsunuz. Bir dürbün alın ve uçuş şekillerini inceleyin, nerede yuva yaptıklarını, nerede gagaladıklarını ve zamanlarının çoğunu nerede geçirdiklerini öğrenin. Yuva ve/veya gagalama yerlerini belirledikten sonra tedaviyi uygulayacağınız yer burasıdır.

Tedavi

Ağaçkakan aktivitesini onayladıktan sonra tedaviye başlama zamanı. Tüm ürün etiketlerini okumayı ve bu etiketlerdeki uygulama talimatlarını takip etmeyi unutmayın ve kişisel koruyucu ekipman (PPE) giyerek güvende kalın.

Ağaçkakanlardan kurtulmanın en iyi yolu, Ağaçkakanları bölgeden uzaklaştırmak ve besin kaynakları olan böcekleri ortadan kaldırarak onları dolaylı olarak mülkünüzden uzaklaştırmak için dışlama önlemlerinin bir kombinasyonudur.

Ağaçkakanlar mülkünüzün etrafında dolaşıyorsa, onlara yemek sağlayan çok sayıda böcek olabilir. Onları çeken yiyecek kaynağını ortadan kaldırmak ve ardından 4 The Birds Repellent ile seçtikleri yuvalama alanlarından uzaklaştırmak için Supreme IT yayın tedavisini öneriyoruz.

1. Adım - Supreme IT'yi Karıştırın ve Uygulayın

Geri Kazanım Hortum Ucu Püskürtücü Uygulaması

Supreme IT Insektisit, Ağaçkakanların yemekten hoşlandığı çok çeşitli böcekleri tedavi edebilen geniş spektrumlu bir insektisittir. Ayrıca, uygulamadan uzun süre sonra bile öldürmeye devam edecek uzun süreli kalıcı bir etkiye sahiptir.

Spot ilaçlama yerine, Supreme IT Insektisit ile çimin tamamına tam bir yayın uygulaması yapmak en iyisidir. Tüm alanı kaplamak için ne kadar Supreme IT'ye ihtiyacınız olduğunu belirlemek için çim alanınızın kare görüntüsünü hesaplayın. Supreme IT'yi uygulamak için, suyu bir el pompasında veya hortum uçlu püskürtücüde karıştırın ve ardından 0,5 fl oranında Supreme IT ekleyin. oz. 1.000 metrekareyi kapsayacak şekilde galon başına.

Tüm çiminize geniş uygulamalar yapmak için 20 galonluk hortum uçlu bir püskürtücü kullanmanızı öneririz ve böylece ürün çim böceklere ulaşmak için toprağa girecek yeterli su hacmine sahip olur. 

Püskürtücü kontrol valfinin ve su pompasının kapalı olduğundan emin olun ve ardından hortum ucundaki püskürtme memesini hortuma takın. Hortum uçlu püskürtücü rezervuar kabını çıkarın ve ardından uygun miktarda Supreme ve uygun miktarda su ekleyin. Ürünün tüm çiminizi yeterince kaplaması için solüsyonu 1.000 fit kareye 2 veya daha fazla galon oranında uygulayın. Rezervuarı memeye tekrar takın ve hortumun suyunu açın. Artık püskürtmeye hazırsınız.

Püskürtmeye başlamak ve haznede kalan ürünü takip ederek tüm ürün miktarını tedavi alanınıza eşit şekilde dağıtmak için kontrol valfini ileri doğru itin. Düzgün ve düzgün bir kapsama alanı elde etmek için bir yelpaze püskürtme ayarı kullanın. Bahçenizdeki ağaçlara, çalılara ve diğer süs bitkilerine ve Ağaçkakan faaliyetini fark ettiğiniz alanlara da ilaçlama yapmalısınız.

Adım 2 - 4 Kuş Kovucu ile Dış Mekan Tedavisi

ağaçkakan tedavisi

4 Kuşlar Sıvı itici, Ağaçkakanların gagaladığı ahşap yapılar üzerindeki dış yüzeylere boyanabilen veya püskürtülebilen yapışkan şeffaf bir sıvıdır. Ağaçkakanın gagaladığı ağaçlarda, dallarda ve diğer alanlarda uygulamak mükemmeldir.

4 The Birds Repellent'ı seyreltmeden bir püskürtücüye dökün ve ağaçlara ve diğer yuvalama alanlarına sıvıyı akma noktasına kadar püskürtün. Genel olarak, 1 galon 4 The Birds, 5 fit çapında bir gövdeye veya altı adet 3 fit yüksekliğinde çalıya sahip ortalama bir ağacı tedavi etmek için yeterlidir. 

önleme

ağaçkakanın önlenmesi

Tedaviyi gerçekleştirdikten sonra mülkünüzde artık Ağaçkakan kalmamalıdır, ancak bu onların gelecekte geri gelmeyecekleri anlamına gelmez. Tam kontrol elde etmek için, ortamınızı Ağaçkakanlar için daha az uygun hale getirecek şekilde değiştirmeniz gerekir. Hariç tutma önlemleriyle başlayın. 45 derecelik bir açıyla ince tel örgü kullanılması, sarkan çatıları ve ahşap yapıları koruyarak Ağaçkakanların bu yapılarda asılı kalmasını önler.

Ağaç gövdelerini ve ağaç donanımını korumak için, Ağaçkakanların yuva yapmasını veya gagalamasını önlemek için ağaçların etrafına bir bez sarılabilir. Son olarak, Supreme IT ile bahçenizin önleyici tedavileri, bahçe böcekleriyle beslenen Ağaçkakanların dolaylı kontrolünü sürdürür.

Temel Çıkarımlar

Ağaçkakan nedir?

  • Ağaçkakanlar, ağaçlara ve ahşap yapılara aralıksız delikler açmakla tanınan gürültülü ve yıkıcı bir kuştur.
  • Bir mülkte ağaçkakan faaliyeti, böcekler onların ana besin kaynağı olduğundan, ele alınması gereken bir böcek sorununuz olduğu anlamına gelebilir.

Bahçedeki Ağaçkakanlardan Nasıl Kurtulunur?

  • Supreme IT Insektisit'in bir yayın uygulaması aracılığıyla böcek besin kaynaklarını ortadan kaldırarak Ağaçkakanların bahçenizde yuva yapmasını veya dolaşmasını engelleyin. Ürünü suyla karıştırın ve çim, çalı ve ağaçlarınıza iyice püskürtün.
  • 4 The Birds Liquid Repellent gibi bir kovucu ile ağaçkakanları bölgeden uzaklaştırın. Ürünü Ağaçkakan faaliyetini fark ettiğiniz ağaçlara, çalılara ve sarmaşıklara püskürtün.

Ağaçkakanın Yeniden Bulaşmasını Önleme

  • Tam kontrolün yalnızca ortamınızı değiştirdiğinizde elde edileceğini unutmayın. Yararlı ağaçlarda hırdavat bezinin etrafına sarmak ve sarkık çatılarda 45 derecelik açılarda ince ağ örgüler kurmak daha iyi kontrol sonuçları sağlayacaktır.

  • Ağaçkakanların mülkünüzde yiyecek hiçbir şeyi kalmaması için böcek popülasyonunu düşük tutmak için önleyici bir önlem olarak bahçenizin çevresine Supreme IT Insektisit'i yeniden uygulayın.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.