13 Yılı Aşkın Doğaya Saygılı İnsancıl Haşere, Hayvan ve Kuş Kontrolü için çözümler üretiyoruz.

13 Yılı Aşkın Doğaya Saygılı İnsancıl Haşere, Hayvan ve Kuş Kontrolü için çözümler üretiyoruz.

Repel Marka Ürünlerimiz yalnızca haşere istilasını, mülk hasarını, hastalığın yayılmasını ve işyeri sorumluluğunu önlemekle kalmaz, aynı zamanda tehlikeli ve dağınık kimyasal böcek ilaçlarına, zehirlere ve tuzaklara olan ihtiyacı da ortadan kaldırır.

13  Yılı Aşkın Doğaya Saygılı İnsancıl Haşere, Hayvan ve Kuş Kontrolü için çözümler üretiyoruz.

Dünya çapında insancıl haşere ve kuş kontrol çözümlerinin lider markası olan Repel, kendisini insan sağlığını, vahşi yaşamı ve hepimizin içinde yaşadığı çevreyi korumaya adamıştır. 2010 yılında kurulan İstanbul merkezli şirket, kalite, etkinlik ve müşteri hizmetlerine benzersiz bir odaklanma ile eksiksiz bir benzersiz haşere kontrol ürünleri serisi üretmektedir.

Kuşlar genellikle genel halk için zararsız görünürler, ancak bir dizi güvenlik tehlikesinin yanı sıra evinize, işyerinize veya diğer ticari mülkünüze önemli zararlar verebilirler. İstenmeyen alanlarda yuva yapabilir veya tüneyebilirler ve dışkıları kriptokokoz, psittakoz ve histoplazmoz gibi sağlıkla ilgili sorunlara neden olabilir. Ek olarak, kuş pislikleri pahalı ekipmanlara zarar verebilir ve hatta kaldırımları kaygan ve güvensiz hale getirebilir.

Bununla birlikte, genellikle ticari kuş kontrolüyle ilişkilendirilen böcek ilaçları, zehirler ve tuzaklar, kovmaya çalıştığınız zararlı kuşlar kadar sağlık ve güvenlik sorunlarına neden olabilir. İnsancıl ticari kuş kontrol yöntemleri, sakinlerin ve müşterilerin sağlığını, yerel yaban hayatını ve çevreyi korurken haşere kuşlarını uzaklaştırmak için daha iyi bir seçenektir. Tüm Repel ticari haşere kontrol ürünleri çevre dostudur, güvenlidir ve kimyasal içermez — bu nedenle kuşları sağlıklı ve insancıl bir şekilde uzaklaştırma konusunda kendinize güvenebilirsiniz.

Ayrıca, birçok kuşun korunduğunu ve bazı geleneksel kovma yöntemlerine kesinlikle izin verilmediğini not etmek önemlidir. Repel ticari kuş ağları ve ticari ultrasonik kovucular, haşere kuşlarını yasal ve sosyal olarak kabul edilebilir bir şekilde uzaklaştırmanıza olanak tanır.

ZARARLI KUŞLARIN YILLIK TOPLAM MALİYETİ

Elektrik,Su,İşçilik ve Temizlik ürünleri toplandığında ortaya akıl almaz rakamlar çıkmaktadır.

Devam eden hastalık riski ve kayma ve düşme sorumluluğu

Tesis yöneticileri, tesis çapında bir haşere kuş ve hayvan kontrol programı seçerek ihtiyaç duydukları sonuçları alırken çalışanların ve müşterilerin saygı duyacağı haşere kontrol yöntemlerini seçebilir.

Bazı tesislerin özel gereksinimleri vardır - sağduyu ihtiyacı, estetik kaygılar, elektrik erişiminin olmaması, yangın tehlikeleri ve diğerleri, bu nedenle Repel her durum için çeşitli ticari haşere kontrol malzemeleri sunar. Repel ticari haşere kontrol malzemeleri, her büyüklükteki bütçeyle çalışmamıza olanak tanıyan etkili ve uygun maliyetlidir.

 Tesisinizin haşere ve Kuş sorunuyla ilgili ücretsiz danışmanlık için bizimle iletişime geçerek  veya  0541 304 62 62 numaralı telefonu arayarak insancıl haşere kontrol uygulamalarımız ve ürünlerimiz hakkında daha fazla bilgi edinin.

KONUTLAR İÇİN ZARARLI KUŞ KONTROLÜ

Konutunuz için haşere kontrol veya Kuş kovucu cihazları mı arıyorsunuz? Gezegeni her türden hayvanla paylaşıyor olsak da, bazıları mülkünüze ve hatta sağlığınıza zarar verme potansiyeline sahip zararlılar haline gelebilir. Örneğin, kuşlar ve dışkıları hastalık bulaştırabilir, evinize zarar verebilir ve kaldırımlarda, araba yollarında ve diğer dış yüzeylerde kayma ve düşme riskleri oluşturabilir.

Repel, çevreyi ve ailenizin sağlığını ve esenliğini korurken, kuşları evinizden ve evinizden haşerelerden uzak tutacak çeşitli ev tipi kuş kontrol ürünleri ve ev tipi haşere kontrol ürünleri sunar. Konutunuz veya Villanız kuş önleme ihtiyaçlarınız için bizi seçtiğinizde, korunduğunuzu ve çevrenin de korunduğunu bileceksiniz.

Elektronik ve Ultrasonik kuş kovucu temiz, güvenli, insancıl ve oldukça etkilidir:

Kapalı ve yarı kapalı alanlar için:  Ultrasonik kovucu cihazlar çoğu insan için sessizdir ve son derece etkili sonuçlar sağlar.

Dış alanlar için:  Sonik kuş kovucular geniş kapsama alanı sağlar ve dağınıklık yaratmaz.

Ağaçkakanlar, güvercinler, martılar, kazlar ve çok daha fazlası gibi belirli sorunlu kuş türlerini hedeflemek için sonik cihazları kullanın.

Uygun fiyatlı bir seçenek için:  Yırtıcı hayvan tuzakları ve görsel korkutma cihazları en yüksek değeri ve esnekliği sunar. Tüm Repel görsel korkuları, alışmayı önlemek için bir tür değişiklik veya hareket içerir. En yüksek etkinlik için görsel korkulukların yerini düzenli olarak değiştirmelisiniz. En iyi sonuçları elde etmek için, yerleşim kuşlarını caydırmaya yönelik çok duyusal bir yaklaşım için lazerli kuş kovucu gibi başka bir cihazla görsel bir korkutma kullanın. Lazerlerimiz kuşları şaşırtmak ve caydırmak için rastgele ışık aralıkları kullanır - artı 30 günlük bir memnuniyet garantisi alırsınız.

Spesifik sorunlu alanlarınız için nokta atışı çözümlerimizden biri olan kuş teli veya kuş jeli gibi bariyer yöntemleriyle %100'e varan etkinlik sağlayın.

Kuş Durağı gibi duyusal bir tiksinti ile çimleri, heykelleri, balık olmayan fıskiyeleri ve diğer yapıları koruyun.

Tavuk, bıldırcın, ördek, kaz veya diğer kümes hayvanları gibi arka bahçesinde sürüleri olan herhangi bir ev sahibi için, evcil kuşları ve yabani kuşları dışarıda tutmak için kuş kontrol malzemeleri kullanılabilir. Yabani kuşlar, evcil kuşlara dışkı veya doğrudan temas yoluyla kolayca geçebilen kuş gribi gibi hastalıkları taşıyabilir. Evcil sürüler için kuş kontrolü hakkında daha fazla bilgi edinin.

Zararlı Hayvanlar İçin

Haşere yaratıklar ortalığı kasıp kavurabilir. Ancak tuzaklar ve zehirler güvenli veya sürdürülebilir değildir. Ailenizin güvenliği her şeyden önemlidir. İstenmeyen geyik, fare, yarasa, örümcek veya başka bir haşere hayvanınız olsun, elektronik cihazlar iç ve dış mekân kullanımı için etkili, güvenli ve insancıldır.

Elektronik kullanmak istemiyorsanız,  rahatsız edici bir koku bariyeri oluşturan doğal, organik Nature's Defence: All-Purpose Animal Repellent kullanılarak zararlı hayvanlar mülkünüzden kaçınmaları için eğitilebilir. Nature's Defence granülleri 22 farklı türü caydırır ve yağmura ve kara karşı son derece dayanıklıdır. Alternatif olarak, Hydro Critter Püskürtücü, haşere hayvanları caydırmak için su püskürten güneş enerjisiyle çalışan bir cihazdır. Püskürtücüyü sorunlu bölgeye doğrultun ve gerisini suya bırakın.

Zararlı böcekler için

End 700 ve  End 1000 gibi sonik/ultrasonik cihazları kullanarak karıncaları, hamamböceklerini, kulağakaçanları, çıyanları ve diğer sürünen böcekleri uzak  tutun. Tüm ultrasonik çözümlerde olduğu gibi, en iyi sonuçlar iç mekânlarda veya diğer küçük, kapalı alanlarda elde edilecektir.

Hangi çözümün sizin için doğru olduğundan emin değil misiniz? Sorun değil. Repel, ihtiyaçlarınıza uygun ürünü seçmenize yardımcı olmak için ücretsiz danışmanlık hizmeti sunar.

Neden Repel’i Seçmelisiniz?

Repel, 13 yılı aşkın bir süredir tüm dünyada, ev tipi kuş kovucular da dahil olmak üzere, insancıl, çevre dostu kuş ve haşere kontrol çözümleri geliştirmekte ve satmaktadır. Başka hiçbir yerde bulamayacağınız benzersiz haşere kontrol ürünleri yaratmak için en son bilimsel keşifleri, patentli tasarımları ve en son teknolojileri kullanıyoruz. Aynı derecede önemli olan, üstün müşteri hizmeti sunmaya ve tüm kuş ve haşere kontrol ihtiyaçlarınızı karşılamak için sizinle birlikte çalışmaya kendimizi adadık.

AÇIK BİNALAR VE VİLLANIZ İÇİN KUŞ VE HAŞERE KONTROLÜ

Haşere Kuşları İçin

Kuşlar, garajlar, otoparklar, balkonlar, çardaklar, ahırlar ve barakalar gibi açık yapılara kolayca girebilirler. Bu alanlar güvercinler, martılar, serçeler ve ahır kırlangıçları için barınak sağlar . Ancak bu kanatlı canlılar yuvalanmaları ve dışkılamaları ile kısa sürede baş belası haline gelebilirler. Neyse ki, bu alanları korumanın yolları var. Kuşları açık binalardan nasıl uzak tutacağınızı merak ediyorsanız, bazı insancıl çözümler keşfetmek için okumaya devam edin.

Yarı kapalı alanlarda, ses dalgalarını yansıtacak yeterli yüzey varsa,  zararlı kuşları caydırmak için gizli ultrasonik kuş kovucu cihazlar kullanabilirsiniz. Örneğin, EB 1500 Modelimiz 1500 metre kareye kadar bir alanı kaplayan ultrasonik bir ses dalgası yayar!

Ses üniteleri  (sesli, sonik çözümler), büyük yapılar için kolay kurulumla en geniş alanı kapsar.

Kirişlerin ve merteklerin kazık veya jel  gibi bariyer yöntemleriyle lekelenmesi her zaman %100 etkilidir.

Başarı stratejisi:

Kuşlar bu açık yapılara kolayca erişebilir.  En büyük uzun vadeli başarı için birden fazla duyusal mod kullanarak kuşları korkutmak için herhangi bir sonik veya  ultrasonik kovucuya BR 02 veya BR 05 gibi  ürünlerimiz ile görsel bir korkutma ekleyin.

Zararlı Hayvanlar İçin

Diğerlerinin yanı sıra sincaplar, kemirgenler, kokarcalar ve rakunlar gibi haşere hayvanlar da yarı kapalı alanlar için bir baş belası olabilir. Özellikle ahırlar ve açık barakalar, bu istenmeyen yaratıklar için çekici evler oluşturur.

Bir sonik/ultrasonik kovucu, birçok haşere türünü caydırmak için iyi çalışır.

Neden Repel'i Seçmelisiniz?

Repel olarak haşerelerin ve Zararlı kuşların konut ve ticari mülkler için büyük bir rahatsızlık olabileceğini anlıyoruz. Bu vahşi yaratıklar sadece dağınık olmakla kalmaz, aynı zamanda mülke zarar verebilir ve hastalıkları yayabilir. Bu nedenle, kalite ve etkinliğe odaklanan eksiksiz bir benzersiz haşere kontrol ürünleri serisi sunuyoruz.

Yenilikçi çözümlerimizin sürdürülebilir, insancıl ve çevre dostu olması nedeniyle sektördeki diğer haşere kontrol şirketlerinden sıyrılıyoruz. Ek olarak, müşterilerimize en iyi kuş kontrol yöntemlerini ve benzersiz uygulamalarını anlamalarına yardımcı olmak için danışmanlık sağlıyoruz.

Zararlı hayvanları ve kuşları açık kulübenizden, garajınızdan, ahırınızdan veya diğer yarı kapalı alanlardan uzak tutmak için Repel'e güvenin. Mülkünüz için en iyi doğru çözümü bulmak için bugün bize ulaşın veya bir değerlendirme talep edin.

HAŞERE KUŞLARI İÇİN

Zararlı kuşlar, mülk sahipleri için bir sıkıntıdan daha fazlasıdır; temizleme maliyetleri ve onarımlarda mülkte milyonlarca dolarlık hasara neden olurlar. Kuşları ve diğer haşere hayvanları arazinizden uzak tutmanız gerekiyorsa ancak bunu etkili ama insancıl bir şekilde yapmak istiyorsanız, Repel onları uzak tutacak birçok dış mekân kuş caydırıcı sunar. Çeşitli tip ve büyüklükteki mülklere uyacak farklı dış mekân kuş kontrol ürünlerimiz var. Hangi ürünlerin kişinin ihtiyaçlarına en uygun olabileceği konusunda sorularınız varsa, bizimle iletişime geçin, en etkili ürünü seçmenize yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.

Geniş alanlar (birkaç dönüme kadar)

Dış mekân haşere kovucu seçenekleri şunları içerir:

Sonik cihazlar, birkaç dönümlük alana tehdit edici ses dalgaları yansıtır: 

Repel PRO PC 2000 3D Profesyonel Elektronik Kuş Kovucu Savar Cihaz  Repel Pro Evolution Ultrasonik Endüstriyel Kuş Kovucu 'yu öneririz.

BR02 VE BR 05 Holografik Kuş Kovucu Reflektör Şerit Modelimiz ve  Repel Süper Bird Blinder Kuş Kovucu Reflektör görsel korkutmalar, geniş açık alanlar için basit, uygun maliyetli bir çözümdür.

Su yüzeyini tamamen kaplamak için göletlerde ve göllerde Kuş Topları kullanın, böylece haşere su kuşları konamaz. Bunlar belediye su ve atık su rezervuarları için idealdir.

Ses cihazlarımız ve görsel korkutma ürünlerimiz kırsal alanlarda iyi çalışıyor. Beklenmedik görsel sinyaller ve ses dalgaları ile istilacı kuşları korkuturlar.

Küçük alanlar (binalar, arka bahçeler ve teraslar)

Diğer dış mekân kuş kovucu seçenekleri şunları içerir:

Sonik ve ultrasonik cihazlar, çoğu insan için sessiz olan ve haşereleri gizlice caydıran ses dalgaları yayar.

Kuş ağları, zararlı kuşları belirli alanlardan fiziksel olarak engelleyerek dışlar

Çıkıntıları, çatıları, tabelaları, ışıkları ve çok daha fazlasını korumak için kuş sivri uçları veya  kuş kovucu jel kullanılabilir.

Tat alma isteksizlikleri haşereleri çimen, çim, yapılar, heykeller ve daha fazlasından uzak tutar

Bu ürünler doğa ile çevrili alanlarda iyi çalışır.

ZARARLI HAYVANLAR İÇİN

Zararlı hayvanları caydırmak için elektronik kovucu cihazlar (sonik/ultrasonik)  kullanılabilir:  Repel RH 1500 V2 Elektronik Kedi Köpek Hayvan Kovucu'yu öneririz.

Critter Blaster PRO ürünümüz, büyük, uzak, dış alanlar için idealdir.

Nature's Defense: All-Purpose Animal Repellent gibi koku ve tattan hoşlanmayan bileşikler zararlıları temellerden, garajlardan, pencere kuyularından, bahçelerden ve daha fazlasından uzak tutmak için kullanılabilir. Nature's Defence kovucu granüller %100 organiktir, 22 farklı türü caydırır ve yağmura ve kara karşı son derece dayanıklıdır.

Repel Peller Pro Sonik Animal Kedi Köpek Hayvan Kovucu gibi  sonik cihazlar, sessiz bir çözümün gerekli olmadığı durumlarda kullanılabilir. Sonik cihazlar, haşere kuşlarını korkutabilen ve yönlerini şaşırtabilen, doğal olarak kaydedilmiş imdat çağrıları ve avcı çığlıkları yayar. Daha geniş alanları kapsarlar ve etkili kuş kontrolü için idealdirler.

Ürünlerimiz geniş bir uygulama yelpazesi için iyi çalışır. Kazları, ördekleri, güvercinleri, yarasaları, karabatakları, martıları, karabatakları, kargaları, ağaçkakanları ve daha fazlasını caydırmak için etkilidirler. Hepsinden iyisi, haşere kuşlarını tuzaklar veya kimyasallar olmadan uzak tutarlar. Sonik cihazlarımız, ağlarımız ve sivri uçlarımız kuş kontrolü için etkili olmanın yanı sıra toksik değildir, insancıl ve çevre dostudur. Zararlı kuşları sonsuza dek uzak durmaları için şartlandırırlar.

İÇ MEKÂN HAŞERE KONTROLÜ

Kuşlar, böcekler ve diğer haşereler evimize sık sık girebilir. İlk tepkimiz, bir sprey kutusu böcek ilacı almak olabilir. Bununla birlikte, pestisitler, yalnızca evinizdeki haşerelere zararlı olmayan zehirli kimyasalların bir listesini içerir. Size, ailenize, evcil hayvanlarınıza ve çevreye zararlıdırlar.

Repel, insancıl kuş ve haşere kontrol çözümlerinin lider markasıdır. İç mekân haşere kontrol çözümlerimiz tamamen kimyasal böcek ilacı ve zehir içermez. Repel iç mekân haşere kontrol ürünleri, çeşitli haşereleri güvenli bir şekilde önlemek için tasarlanmıştır, çünkü kontrol etmeniz gereken birden fazla haşere olması muhtemeldir. İç mekan kuş caydırıcı ürünlerimiz aynı zamanda kuşların içeriye girmesini önlemek için tasarlanmıştır, bu özellikle büyük, açık kapıları, pencereleri veya boşlukları olan alanlarda yaşadığınızda veya çalıştığınızda kullanışlıdır.

Kapalı Alan Kuş Önleme

Kuşlar, kaçmanın zor olabileceği ve bina ve içerideki herkes için sayısız soruna neden olabilecek alanlara girmeleriyle ünlüdür. Repel, zararlı kuşların belirli alanlara girmesini engellemek için çeşitli iç mekân kuş önleme çözümleri sunar.

Kuşları caydırmak için kuş ağları gibi bariyer yöntemleri kullanarak belirli alanları yalıtmak mümkündür. Ağ, kuşları binanın tamamen dışında tutmak için açıklıklara yerleştirilebilir. Kuşları belirli yüzeylerden (tavan kirişleri, kirişler, ekipman ve daha birçok alan) uzak tutmak için de kullanılabilir. Yapının tasarımına bağlı olarak kuş kontrol sivri uçları da faydalı olabilir.

Haşere kuşlarının bir binaya girmesini fiziksel olarak engelleyemediğinizde, en iyi alternatif, bir iç mekân kuş kovucu ile binayı yaşanmaz ve davetkâr hale getirmektir. Bir ses ünitesi veya en çok satan Repel EB 200 V2 Sonik Ultrasonik Kuş Kovucu Cihaz bir ultrasonik iç mekân kuş kovucu, çoğu insan için sessiz olan ses frekanslarını kullanarak kuşları uzaklaştırır.

Sesli sonik caydırıcı cihazlar, kuşları ekinler veya diğer geniş açık alanlar gibi daha büyük alanlardan caydırmak için etkilidir. Lazerleri ve elektronik flaşları içerebilen görsel korkutma cihazları da, özellikle ses birimleriyle birlikte kullanıldığında oldukça etkili ve uygun maliyetli seçeneklerdir.

Zararlı Hayvanlar İçin

Sonik ve ultrasonik elektronik cihazlar, birçok haşere hayvan türünü caydırmada yıllarca kanıtlanmış etkinliğe sahiptir. Alanınız ve özel ihtiyaçlarınız için doğru olanı belirlemek için her ürünün "Uygulamalar" sekmesini okuyun veya Etkileşimli Problem Çözücümüzde kovmak istediğiniz türleri bulun. Ağ, yarasalar, opossumlar ve daha fazlası gibi diğer zararlı hayvanları dışarıda bırakmak için de kullanılabilir.

İç Mekân Kuş Caydırıcıları için Repel'i Seçin

2010 dan beri Repel, insancıl haşere ve kuş kontrol çözümlerinde 1 numaralı marka olmuştur. Ürünlerimiz size, ailenize, vahşi yaşama veya çevreye zarar vermeden haşere istilasını ve mülkünüzün zarar görmesini önlemek için tasarlanmıştır.

Repel den iç mekân kuş kovucu ürünleri satın alırken, en son bilimsel keşifler ve patentli tasarımlar kullanılarak geliştirilmiş ürünler alıyorsunuz. Zararlı sorunlarınıza son teknoloji, sürdürülebilir ve çevre dostu çözümler sunuyoruz. Ayrıca, tüm Repel iç mekân haşere kontrol malzemelerinin ürün garantileri ve para iadesi garantileri içerdiğini bilerek güvenle alışveriş yapabilirsiniz.

Havalimanları İçin Özel Çözümler

Havalimanları gibi spesifik bölgelerde kurduğumuz profesyonel cihazlarımız ile ve Özel Korunmasını istediğiniz değerli arazileriniz için,Yatlarınızda Teknelerinizde Kuşlardan,Haşerelerden zararlı tüm canlılardan korunmak için Repel'in eşşiz ürünleri sizi ilaç ve birçok gereksinimden kurtararak elektrik,işçilik,su,temzilik ürünleri gibi bir çok kalemde size ve işletmenize tasarruf ettirecek donanıma sahip bir kuruluş ile iş yapmaktan keyif alacaksınız.

Haşere ve Kuş kontrol Şirketleri

Nitelikli bir Kuş uzmanı ararken, çevrimiçi www.defansmarket.com ile başlamak doğru tercih olarak kabul edilir. Son olarak, Çözüm olacak tecrübelerine ve referansları olduğundan emin olun.

Yarasalardan kendi başınıza kurtulmaya çalışmak çok zorlaşıyorsa, Defans Market'i öneririz Bu yok ediciler, genellikle standart Kendin Yap yöntemlerinden daha etkili olan tuzakları, yemleri ve diğer kimyasal olarak işlenmiş çözümleri kullanabilen en iyi eğitimli profesyonellerden bazılarına sahiptir.

Bu Yazı Metni Vahşi Yaşam Kontrol ve Böcek Uzmanı Mehmet Yavuz Bilgiç Tarafından gözden geçirildi:

Bilgiç, haşere kontrol endüstrisinde 13 Yıldır hizmet veriyor ve 1000'lerce işletme ve ev sahibinin böcek ve kemirgen, kuş, haşere sorununu çözerek sektörde kendini ispatlamış Defans Market’i Yönetmektedir.

Sayın Bilgiç’e göre En İyi Çözümlerden Biride bu konuda 13 yıldır Yerli Ve Milli üretim Yapan Dünyada benzer markaların yanına bile yaklaşamadığı kendini bu alanda ispatlamış Repel Marka ürünleri tercih etmeniz olacaktır.

Defans Market Türkiye Repel Ana Bayii ve Pazaryerleri Tek yetkili satıcısı olarak Repel Marka tüm ürünlerine 3 Yıl Garanti 10 Yıl Kullanım süresi sunarak her konuda üretilen malın arkasında olduğunu ispatlıyor.

Zarar Vermeden Uzaklaştırın Sloganı ile 13 Yıl Önce Yola Çıkan Defans Market Şişli Perpa Ticaret Merkezinde Bulunan Mağazası ile Tüm Haşere, Kuş, Kedi, Köpek Sorunlarınıza çözüm üretmeye devam ediyor.

Uzman Desteği ve detaylı bilgi için www.defansmarket.com  0850 304 62 62 – 0541 304 62 62

Aynı Gün Hizmet İçin Saat 14.00’den Önce Arayın kargonuz ertesi gün kapınızda.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.