Yılanlardan Nasıl Kurtulurum?

Yılanlardan Nasıl Kurtulurum?

Yılan Kontrolü: Yılanlardan Nasıl Kurtulunur?

Bu sayfa genel bir Yılan kontrol kılavuzudur. Önerilen ürün ve yöntemleri kullanarak mülkünüzde Yılan olma olasılığını azaltabilirsiniz. Bu kılavuzu izleyin ve önerilen ürünleri kullanın ve Yılan popülasyonunuzda büyük bir azalmayı garanti ediyoruz.

Karşılaştığınız yılanın zehirli olabileceğini düşünüyorsanız hiç çekinmeden bir hayvan kontrol uzmanına başvurmalısınız. Zehirli olmayabileceğini düşünseniz bile, profesyonel yardım çağırmak her zaman tercih edilir. Hayvan kontrolü, yılanı kolayca yakalar ve tesislerinizden çıkarır. 

Yılanlar, evinizde veya iş yerinizde karşılaşabileceğiniz en şaşırtıcı keşiflerden biridir. Özellikle yılan agresif olduğunda ve zehir taşıdığında sorun yaratırlar. 

Yılanlar, benzersiz özelliklerinden dolayı insanlar tarafından ayırt edilir ve çok tanınır. Renk olarak siyahtan kırmızıya, yeşile ve aralarındaki diğer birçok renkli desene kadar değişebilirler. Bazı yılan türleri son derece tehlikelidir ve ısırıkları insanlar için ölümcül olabilir. Yalnızca Amerika Birleşik Devletleri'nde ciddi yaralanmalara neden olabilecek veya insanlar için ölümcül olabilecek 4 tür zehirli yılan vardır. Bu yılanlar Çıngıraklı Yılanlar, Copperheads, Cottonmouths ve Mercan Yılanlarıdır.

Yılan türlerinin çoğu vahşi yaşam alanlarını tercih ederken, yiyecek ararken yerleşim alanlarına da girebilirler. Bahçenizde çok sayıda çöp, kütük, kaya, odun yığını ve saklanabilecekleri barınak alanları varsa, yılanlar muhtemelen çimlerinizi ziyaret edecektir. Arka bahçenizde nem varsa veya iyi drenaj yapmayan kısımlar varsa bu daha da olasıdır çünkü bu kurbağaları, kertenkeleleri, kuşları ve yılanların beslenebileceği diğer küçük hayvanları çeker.

Evinizde veya bahçenizde bir yılan gördüyseniz paniğe kapılmayın! Aşağıdaki Kendin Yap kılavuzu, bir profesyonelin yapacağı gibi mülkünüzdeki yılan tehdidini güvenli bir şekilde ortadan kaldırmanıza yardımcı olabilir.

Kimlik

yılan kimliği

Kontrol uygulamak için tanımlama son derece önemlidir. Tedavi etmeden önce, zehirli olmayan yılanlarla veya muhtemelen zehirli bir yılanla uğraştığınızdan emin olmanız gerekir. Görünüşleri yaygın olarak bilindiğinden, Amerika Birleşik Devletleri'nde zehirli olan dört tür yılanın ortak özelliklerini anlatacağız.

  • Çıngıraklı yılanların farklı renkleri veya desenleri olabilir, ancak çıngıraklar veya tehdit altında hissettiklerinde salladıkları kuyrukları ile kolayca tanınırlar. Kuyruk yerine çıngırağa sahip olmanın tuhaf özelliği, bu yılanları benzersiz kılan şeydir.
  • Copperhead yılanlarının rengi kırmızımsıdan altın ten rengine kadar değişebilir. Genellikle kum saati şeklindeki vücutlarındaki desenlerden tanınabilirler. Genellikle 18 ila 36 inç uzunluğundadırlar.
  • Cottonmouth veya Water Moccasin , yaklaşık 50 ila 55 inç uzunluğundadır. Renkleri koyu ten renginden kahverengiye ve siyaha kadar değişebilir. Vücutlarındaki şekiller genellikle belirsiz veya soluk olur ancak genellikle çapraz bantlar gibi görünür. En sık suyun yakınında veya içinde bulunurlar.
  • Mercan yılanları nispeten incedir ve yaklaşık 24 inç uzunluğundadır (veya 2 fit). Genellikle aynı renge veya desene sahip olan zehirsiz Kral Yılanları ile karıştırılırlar. Mercan Yılanını Kral Yılandan ayırmak için desenlere bakın. Kırmızı bantlar sarı bantlara değiyorsa, o zaman zehirli Mercan Yılanı mı? En yaygın olarak yaprak yığınlarının, kütüklerin, kayaların altında ve yerin altında bulunurlar.
  • Kara Bataklık Yılanı, Kara Sıçan Yılanı, halka boyunlu yılan, Kara Pinesnake, Doğu İndigo Yılanı ve Güney Kara Yarışçı gibi  bir dizi kara yılan da vardır. Bu yılanlar görünüşte biraz farklılık gösterir, ancak esas olarak siyah renklidir.

Bu Yılanlardan herhangi biriyle uğraşıyorsanız, onlardan kaçınmanızı ve onları mülkünüzden çıkarmak için hayvan kontrolünü aramanızı öneririz. Bununla birlikte, zehirli (hafif ila yüksek derecede zehirli) birçok Yılan türü vardır ve görünümleri büyük ölçüde değişir ve çoğu tür acı verici ısırıklar verebilir.

Uğraştığınız yılanın zehirli olduğuna inanıyorsanız hemen hayvan kontrolü ile iletişime geçin. Yılanı kolayca yakalayıp evinizden çıkaracaklar. Ancak, kendi başınıza halletmek istiyorsanız, bu kılavuzla devam edin.

Denetleme

yılan muayenesi

Mülkünüzdeki yılanı tespit ettikten sonra, Yılanların mülkünüzü tam olarak nerede ziyaret ettiğini veya nerede barındıklarını öğrenmek için bir inceleme ile ilerleyebilirsiniz. Muayene sırasında, aramanızı evinizin etrafındaki bu sorunlu alanları bulmaya odaklayacaksınız.

Nereden İncelenmeli?

Yılanların çoğu açık havada bulunur, bu nedenle teftişinize oradan başlayın. Bahçenizin veya mülkünüzün çevresinde bahçe döküntülerinde, yaprak döküntülerinde, ağaç yığınlarında, kütüklerde, kayalarda, yuvalarda (veya yerdeki deliklerde), yoğun bitki örtüsünün yakınında, çiçek tarhlarında, ağaçların yakınında arama yapın. İçeriye girmeyi göze aldılarsa, su tesisatından veya tuvaletten çıkmış olabilirler. Ayrıca çatlak ve yarıkların içine, mobilyaların arkasına, ev aletlerine veya evdeki herhangi bir odaya saklanabilirler.

Bakılacak şey

Avluda barınma alanları ve Yılanların kendilerini arıyorsunuz. Bahçenizde yukarıda belirtilen tüm yerler yeterli barınak sağlayacaktır. İçeride, yukarıda belirtilen yerlerde arama yapın, ancak içeride yılan varsa varlığını belli ederler. Yılan etkinliğini onayladığınızda, tedaviyi uygulamaya hazırsınız.

Tedavi

Yılan aktivitesini onayladıktan sonra tedaviye başlama zamanı. Tüm ürün etiketlerini okumayı ve bu etiketlerdeki uygulama talimatlarını takip etmeyi unutmayın ve kişisel koruyucu ekipman (PPE) giyerek güvende kalın.

Şahsen bir yılanla karşılaşırsanız, meseleyi kendi elinize alıp yılanı öldürmeye çalışmayın çünkü girişiminiz sırasında yılan tarafından ısırılabilirsiniz. Yılanı görmüyorsanız ama etrafta olduklarını biliyorsanız, Snake Out gibi bir yılan kovucu yardımıyla bahçenizden caydırılabilirler.

Adım 1 - Yiyecek Kaynaklarını Kaldırın

Yem İstasyonu yerleşimi

Yılanlar mülkünüzün üzerinde veya çevresinde uzun süre kalıyorsa, yakınlarda bol miktarda yiyecek kaynağı olması muhtemeldir. Yılanları çekebilecek herhangi bir besin kaynağını ortadan kaldırmak, yılan istilalarının hem kontrolü hem de önlenmesi için çok önemlidir.

Kara yılanlar gibi yılanlar küçük kemirgenleri, kuşları, böcekleri ve kertenkeleleri yemeyi severler, bu nedenle istilacı yılanları savuşturmanıza yardımcı olması için önce bu besin kaynaklarının tümünü ortadan kaldırın.

Bahçenizdeki kemirgenleri kontrol etmek için kurcalamaya dayanıklı Çözümler Kemirgen Tuzağı İstasyonları içinde Eratication Kemirgen Tuzağı kullanın. Eratikasyon, sıçanları ve fareleri kontrol etmek için kullanılan güçlü bir çok beslemeli kemirgen öldürücü yemdir. Ayrıca kemirgenleri yemlere çekmek için fıstık ezmesi kokuludur.

Yem ve istasyonları tutarken eldiven giyin. Eldivenler hem güvenlik açısından hem de kemirgenleri caydıran ve yem denemekten çekinen insan kokusunu istasyonlardan uzak tutmak için önemlidir. İstasyonunuza 2 ila 3 Eratication yem bloğu yerleştirin. Her bir yem bloğunda, onu yem istasyonunun iç kısmında verilen metal çubukların üzerine kolayca kaydırmanıza izin veren önceden delinmiş bir delik vardır.

Kemirgen yem istasyonlarınızı çevre duvarları veya çit sıraları boyunca yerleştirin. Bunlar, sıçanların ve farelerin tipik olarak seyahat edeceği alanlardır. Bölgenizin tam olarak kapsandığından emin olmak için her bir istasyonu yaklaşık 10 ila 15 fit uzağa yerleştirmek isteyeceksiniz. Herhangi bir kemirgen faaliyeti olup olmadığını görmek için istasyonları sık sık kontrol edin.

2. Adım - Supreme IT İnsektisitini Uygulayın

BT Yayınını Geri Al

Supreme IT, 70'in üzerinde farklı etiketli haşereyi tedavi etmek için etiketlenmiş geniş spektrumlu bir insektisittir. Ayrıca, uygulamadan sonra 90 güne kadar öldürmeye devam eden uzun bir kalıcı etkiye sahiptir.

Supreme IT'yi uygulamak için, suyu bir el pompasında veya hortum uçlu püskürtücüde karıştırın, ardından 1.000 fit kareyi kaplamak için galon başına 1 oz oranında Supreme IT ekleyin. 1.000 fit kare başına 10 galona kadar. Tüm alanı kaplamak için ne kadar Supreme IT'ye ihtiyacınız olduğunu belirlemek için çim alanınızın kare görüntüsünü ölçün. İyice çalkalayın ve püskürtücünüzü pompalayın.

Supreme IT karışımını dağıtın ve leke tedavisi yerine tüm bahçenize püskürtün. Düzgün ve düzgün bir kapsama alanı elde etmek için bir yelpaze püskürtme ayarı kullanın.

Ardından, böcekleri dışarıda tutacak bir bariyer oluşturmak için evinizin ve yapınızın dışına bir Supreme çevre tedavisi püskürtmelisiniz. Kapıların ve pencerelerin çevresine, temelin etrafına 2 veya 3 fit yukarı püskürtün, ardından diğer olası giriş noktalarına püskürtün.

Adım 3 - Yılan Kovucuyu Uygulayın

yılan tedavisi

Evinizin ve bahçenizin yakınındaki tüm yiyecek kaynaklarını ortadan kaldırdıktan sonra, bir sonraki adım Snake Out gibi bir yılan kovucu kullanmaktır.

Snake Out yılanı öldürmeyecek, bunun yerine yılanın koku alma duyusunu yılanın mülkünüzü terk edeceği noktaya kadar tahriş eden özel doğal içerik karışımıyla yılanı rahatsız edecektir.

Öncelikle, uzunluğu genişlikle ölçerek ve çarparak bahçenizin boyutunu belirleyin. Snake Out'u 8 inç genişliğinde ve 50 fit uzunluğunda bantlar halinde veya 100 fit kare başına 1 lb.

Metrekareyi hesapladıktan sonra, korumak istediğiniz alanın etrafına, içine veya yanına 6 ila 8 inç genişliğinde bir bant serpiştirin. Ayrıca evinizin etrafındaki boşluklara, deliklere ve çatlaklara, garajınıza, hangarlara ve seyahat edebileceğinden şüphelendiğiniz diğer alanlara da uygulayabilirsiniz.

önleme

Bakır Mesh ile dışlama

Mülkünüzdeki yılan tehdidini ortadan kaldırdığınızda, geri gelmelerini istemezsiniz. Mülkünüze tekrar yılan kaymasını önlemek için aşağıdaki önleyici tedbirleri göz önünde bulundurun.

  • Yeni başlayanlar için çimlerinizi kısa tutun. Çimlerinizde saklanan yılan olasılığını azaltmak için çimlerinizi sık sık biçin. Mülkünüzün içindeki genel dağınıklığı ve bahçe kalıntılarını kaldırın ve temizleyin. Buna yaprak çöpü, odun yığınları, kütükler, kayalar ve ağaç kütükleri dahildir.
  • Ağaçları ve çalıları sık sık budayarak bakımlı tutun ve kısa ve mülkünüzden uzakta kesin. Çoğu zaman tohumlar döküldüğünde beslenmelerini sağlayan kuş yemliklerinden kurtulun.
  • Yalnızca yapınızın temelindeki çatlakları ve yarıkları kapatmakla kalmayıp, varsa çitinizdeki delikleri de onarın ve onarın (eğer yoksa, bir çit eklemek yılanlarla karşılaşma olasılığını da büyük ölçüde azaltabilir).
  • Yapınıza girebilecekleri giriş noktalarını azaltmak için temelinizdeki delikleri ve açıklıkları kapatmak için kalafatlama, bakır ağ veya haşere kontrol köpüğü kullanın.

Temel Çıkarımlar

Yılanlar nedir?

  • Yılanlar, yiyecek avlarken konut mülklerine girdikleri bilinen küçük ila orta boy sürüngenlerdir.
  • Yılanınızın zehirli olup olmadığından emin değilseniz, zehirli olabilecek çeşitli yılan türleri vardır. Onları mülkünüzden çıkarmak için hayvan kontrolü ile iletişime geçin.

Mülkünüzdeki Yılanlardan Nasıl Kurtulabilirsiniz?

  • Mülkünüze izinsiz giren yılanlar, genellikle bir kemirgen sorununuz olduğunun bir göstergesidir. Bunları kemirgen öldürücüler ve Supreme IT Insektisit gibi böcek öldürücülerle ortadan kaldırmak, yılanın besin kaynağını ortadan kaldıracaktır.
  • Yılanlarla uğraşırken her zaman çok dikkatli olun, her zaman mesafenizi koruyun ve asla bir süpürge veya sopa olmadan işlem yapmayın.
  • Yılanları savuşturmak ve onları bölgeden uzaklaştırmak için bahçenizde ve çevrenizde Snake Out gibi bir yılan kovucu kullanın.

Yılanın Yeniden Bulaşmasını Önleme

  • Yılanları kontrol etmenin önemli bir parçası, bahçenizi yılan için daha az çekici hale getirmek için çevresel değişikliklerdir. Bu modifikasyonlardan bazıları çimlerinizi kısa biçmeyi, yaprak çöplerini temizlemeyi ve yiyecek kaynaklarından kurtulmayı içerir.
  • Kalafat ve Stuf-Fit Copper Mesh ile evinizin tüm giriş noktalarını kapatarak evinize izinsiz girme şansını sınırlayın .
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.