Yarasalar Tehlikeli Mi? 2023 Kesin, basit ve en etkili çözümler

10-01-2023 13:24
Yarasalar Tehlikeli Mi? 2023 Kesin, basit ve en etkili çözümler

YARASALAR TEHLİKELİ Mİ? 2023 Kesin, basit ve en etkili çözümler

Yarasalardan Nasıl Kurtulurum 2023 En Güncel En Kalıcı Çözümler

Yarasalar, korkulması gereken bir şeyi sembolize etmek için korku filmlerinde ve çeşitli edebiyat eserlerinde uzun süredir kullanılmaktadır. Bununla birlikte, belki de yarasaların gerçekten tehlikeli olup olmadığını veya yıllar içinde kötü bir PR alıp almadıklarını merak etmişsinizdir. Haliyle, pek çok hayvan hak etmedikleri kadar kötü bir üne sahip. 

Yarasaların tehlikeli olup olmadıklarını bilmek, bahçenize veya tavan arasına düşerlerse onlarla ilgilenmenize yardımcı olabilir. Bu, özellikle evinizde çocuklarınız veya evcil hayvanlarınız varsa, ortalıkta uçtuğunu görürseniz, bir yok edici çağırmanız gerekip gerekmediğini anlamanın harika bir yoludur.

Bu makalede şunları öğreneceksiniz:

Yarasalar İnsanlar İçin Tehlikeliyse

Yarasalar Herhangi Bir Evcil Hayvan İçin Tehlikeliyse

Yarasalar Zehirliyse

Yarasalar Isırırsa

Yarasalar Sağlık Riski Oluşturuyorsa

Yarasalar İnsanlar İçin Tehlikeli midir?

Yarasalar Herhangi Bir Evcil Hayvan İçin Tehlikeli midir?

Yarasalar Zehirli midir?

Yarasalar Isırır mı?

Yarasalar Herhangi Bir Sağlık Riski Oluşturur mu?

Bahçenizdeki Yarasalara Karşı Dikkatli Olun

Yarasalar İnsanlar İçin Tehlikeli midir?

Çoğunlukla, yarasaların genellikle insanlar için tehlikeli olmadığını söylemek güvenlidir. Yarasalar ekosistem için çok faydalıdır ve arka bahçenizdeyse çok yardımcı olabilirler. Sivrisinekler ve küçük kemirgenler gibi gerçek haşereleri yeme konusunda mükemmel bir yeteneğe sahiptirler ve bu, arka bahçenizde veya evinizde bir istilayla uğraşıyorsanız çok yardımcı olabilir.

Bununla birlikte, nadiren de olsa yarasaların kuduz taşıması mümkündür. Bir yarasanın bir insanı ısırması daha da nadirdir, kuduz bu şekilde bulaşır. Genellikle, bir insan bir yarasa nedeniyle sağlık riskine maruz kalıyorsa, bunun nedeni o yarasanın Histoplazma ile sonuçlanabilecek ve histoplazmoza neden olabilecek parazitler ve bir mantar taşımasıdır. Histoplazmoz grip benzeri semptomlar yaratabilir ve yarasanın guanosunda bulunur. Nadiren bazı yarasa türleri, kuduza benzer semptomları olan patojen lyssavirus'ü de taşıyabilir. Bu nedenle, evinizde bir yarasa yuvası varsa, bir haşere kontrol uzmanına temizlemeniz gerekir.

Yarasalar Herhangi Bir Evcil Hayvan İçin Tehlikeli midir?

Arka bahçenizde yarasalar varsa, evcil hayvanlarınız için tehlikeli olabilirler. Ancak zarar verme ihtimalleri insanlara göre sadece biraz daha fazladır. Bunun nedeni, evcil hayvanlarınızın, özellikle de köpeklerin, yarasaları kovalama ve kışkırtma olasılıklarının çok daha yüksek olması ve bu da kendilerini tehdit altında hissetmelerine neden olacaktır. Bir köşeye sıkıştırılan herhangi bir hayvanın ısırma olasılığı, öylece yalnız bırakıldıklarına göre çok daha fazla olacaktır.

Farklı yarasa türleri, evcil hayvanlarınız için diğerlerinden daha tehlikeli olacaktır. Uçan tilkiler gibi büyük yarasaların yuvalarını savunma olasılıkları daha yüksek olacak ve ayrıca Ebola virüsü ve Marburg virüsü gibi hastalıkları taşıma olasılıkları da çok daha yüksek olacak. Bunlar evcil hayvanlar için ölümcül olabilir, bu yüzden onları yarasa olabilecek alanlardan uzak tutmak en iyisidir.

Yarasalar Zehirli midir?

Yarasalar mutlaka zehirli değildir, ancak benzer tehlikeli virüsler ve bulaşıcı hastalıklar taşıyabilirler. Kuduz virüsü, zehrin yaptığı gibi, kan dolaşımınızda bir zehir gibi davranır, ancak mutlaka aynı şey değildir. Bu nedenle, şans eseri bir yarasa tarafından ısırılırsanız, mümkün olan en kısa sürede tıbbi yardım almalısınız.

Dünyanın çok sayıda vahşi hayvanın bulunduğu bölgelerinde yarasalarla ilgili birçok hastalık salgını olmuştur. Bu hastalıklar kesinlikle bir halk sağlığı sorunu olsa da, yarasaların muhtemelen daha sağlıklı olduğunu ve farelere ve diğer yaygın ev zararlılarına göre hastalığa yakalanma olasılığının daha düşük olduğunu unutmamak önemlidir.

Yarasaların oluşturduğu en büyük sağlık riski yarasa pisliğidir. Büyük yarasa popülasyonlarının olduğu bölgelerde sağlık sorunlarına neden olduğu bilinen zoonotik hastalıkları taşıyabilirler.

Yarasalar Isırır mı?

Yaygın olmasa da yarasaların insanları ısırdığı bilinmektedir. Bununla birlikte, insanlara rastgele saldırmazlar ve yarasa ısırıkları genellikle insanların ne yaptıklarını bilmeden yarasalarla uğraşmaya çalışmasının sonucudur. Bu yüzden yarasa kaldırmayı kendi başınıza denememelisiniz. Bir profesyonel, yarasalardan güvenli ve etkili bir şekilde kurtulabilecek ve sizin onları kendi başınıza çıkarmaya çalışma riskiniz olmayacaktır.

Hayvanlarınız ayrıca yarasa ısırıklarına insanlardan daha yatkın olabilir, çünkü onların peşinden koşma eğilimindedirler. Bahçenizde yarasalar varsa, bir profesyonel gelip onları alana kadar hayvanlarınızı evde tutmanız en iyisidir.

Yarasalar Herhangi Bir Sağlık Riski Oluşturur mu?

Yarasaların oluşturduğu en büyük sağlık riski yarasa pisliğidir. Büyük yarasa popülâsyonlarının olduğu bölgelerde sağlık sorunlarına neden olduğu bilinen zoonotik hastalıkları taşıyabilirler. Bu, özellikle birçok yarasanın tünediği ve pisliklerinin belirli bir alana yayıldığı durumlarda geçerlidir. Bu, farklı mantarların büyüyebileceği ve insan bağışıklık sistemi tarafından savuşturulamayan ciddi sorunlara neden olabileceği yerdir.

İnsanlar ve hayvanlar için sağlık sorunlarına neden olan yarasaların görülme sıklığı az olsa da, evinizin içinde veya çevresinde çok sayıda yarasa görürseniz, bu yine de dikkate almanız gereken bir şeydir. Yarasalarla muhtemelen herhangi bir sorununuz olmayacak olsa bile, etraflarında olabildiğince güvende olmak ve üremelerine ve bölgenizde daha yaygın hale gelmelerine izin vermemek her zaman iyi bir fikirdir. Ne kadar çok yarasayla uğraşırsanız, ısırılma veya taşıdıkları bazı patojenlere maruz kalma olasılığınız o kadar artar.

Bahçenizdeki Yarasalara Karşı Dikkatli Olun

Yarasalardan kaynaklanan hastalıklar ne kadar nadir olursa olsun, bahçenize geldiklerinde güvenli tarafta olmak her zaman en iyisidir. Tıpkı fareler veya özellikle sivrisinekler gibi diğer zararlılarda olduğu gibi, bunlara maruz kalmak potansiyel olarak sağlık sorunlarına yol açabilir ve mümkünse onları ortadan kaldırmak iyi bir fikirdir. Onları görmezden gelmek bir süre işe yarayabilir, ancak sayılarının artması muhtemeldir.

Yarasaları fark ettiyseniz, bir profesyonelle iletişime geçin ve mümkün olan en kısa sürede onları uzaklaştırmasını sağlayın. Onlarla güvenli bir şekilde başa çıkabilecekler ve potansiyel olarak taşıyabilecekleri herhangi bir hastalığa maruz kalmanızı önleyebilecekler. Ayrıca, yarasaların gelecekte tekrar aynı alana geri gelip yuva yapmalarını engellemenize yardımcı olabilecekler.

Yarasalar geri dönmeye devam ediyorsa veya sorun kontrolden çıkıyorsa, kuşları güvenli bir şekilde uzaklaştırması ve gelecekte kuşları kovmak için önleyici tedbirler alması için bir Haşere kontrol uzmanı tutmayı düşünün.

Bu Yazı Metni Vahşi Yaşam Kontrol ve Böcek Uzmanı Mehmet Yavuz Bilgiç Tarafından gözden geçirildi:

Bilgiç, haşere kontrol endüstrisinde 13 Yıldır hizmet veriyor ve 1000'lerce işletme ve ev sahibinin böcek ve kemirgen, kuş, haşere sorununu çözerek sektörde kendini ispatlamış Defans Marketi Yönetmektedir.

Sayın Bilgiç’e göre En İyi Çözümlerden Biride bu konuda 13 yıldır Yerli Ve Milli üretim Yapan Dünyada benzer markaların yanına bile yaklaşamadığı kendini bu alanda ispatlamış Repel Marka ürünleri tercih etmeniz olacaktır.

Defans Market Türkiye Repel Ana Bayii ve Pazaryerleri Tek yetkili satıcısı olarak Repel Marka tüm ürünlerine 3 Yıl Garanti 10 Yıl Kullanım süresi sunarak her konuda üretilen malın arkasında olduğunu ispatlıyor.

Zarar Vermeden Uzaklaştırın Sloganı ile 13 Yıl Önce Yola Çıkan Defans Market Şişli Perpa Ticaret Merkezinde Bulunan Mağazası ile Tüm Haşere, Kuş, Kedi, Köpek Sorunlarınıza çözüm üretmeye devam ediyor.

Uzman Desteği ve detaylı bilgi için www.defansmarket.com 0850 304 62 62 – 0541 304 62 62

Aynı Gün Hizmet İçin Saat 14.00’den Önce Arayın kargonuz ertesi gün kapınızda.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.