Yabani Tavşanlardan Nasıl Kurtulurum?

14-01-2023 20:06
Yabani Tavşanlardan Nasıl Kurtulurum?

Tavşan Kontrolü: Tavşanlardan Nasıl Kurtulunur?

Bu sayfa genel bir Tavşan kontrol kılavuzudur. Önerilen ürün ve yöntemleri kullanarak Tavşanların kontrolünü ele geçireceksiniz. Bu kılavuzu takip edin ve önerilen ürünleri kullanın ve Tavşanlar üzerinde %100 kontrol garantisi veriyoruz. Kontrol uygulamadan önce Tavşan türünüzün bulunduğunuz yerde korunan bir tür olup olmadığını görmek için yerel ve eyalet yönergelerinize bakın.

İster inanın ister inanmayın, tavşanlar ev sahiplerine ve işletmelere zarar verebilir.

Tavşanlar, boyutları 8 inç ila 20 inç arasında değişebilen memelilerdir. Çoğu türün uzun kulakları, küçük bıyıkları ve hızlı hareket etmelerini sağlayan güçlü arka ayakları vardır.

Tavşanlar, çöllerden çayırlara ve hatta sulak alanlara kadar çok çeşitli habitatlarda bulunabilir. Çeşitli ortamlarda gelişirler, bu da, arka bahçenizde rahat oldukları kadar ormanda da rahat oldukları anlamına gelir.

Tüm canlılar gibi tavşanların da yiyeceğe ve barınağa ihtiyacı vardır. Mülkünüz veya eviniz onlara bunları sağlıyorsa, mülkünüzü ziyaret etmekten çekinmeyeceklerdir. Diyetleri çoğunlukla çimenler, sebzeler, çalılar ve bitki örtüsünden oluştuğu için bahçeler ve çimler doğal olarak çekici hale gelir.

Tavşanlar, özellikle parklara, ağaçlık alanlara veya gelişmemiş arazilere yakın yaşıyorsanız, ekinlerde, tarlalarda ve ev bahçelerinde çılgına dönebilir. Ayrıca ağaçların kabuğuyla beslenirler ve kemirmeleri ağaçlara, bitkilere, çalılara ve süs bitkilerine ciddi zararlar verebilir.

Kimlik

Tanımlama, kontrolün ilk adımıdır. Tedavi etmeden önce bir tavşanla uğraştığınızdan emin olmalısınız. Neyse ki tavşanların tanımlanması kolaydır. Pek çok tür vardır, ancak çoğu tavşan aşağıdaki özellikleri paylaşır.

tavşan kimliği

  • Türlere bağlı olarak, boyutları 8 ila 20 inç arasında değişebilir.
  • Hızlı hareket etmelerini sağlayan güçlü arka ayakları vardır.
  • Başlarının hemen üzerinde duran uzun kulakları vardır.
  • Kürklerinin rengi türlere göre kırmızımsı kahverengiden griye, siyaha ve hatta beyaza kadar değişebilir.
  • Genellikle küçük kabarık kuyrukları vardır.

Denetleme

Muayene, kontrol için son derece önemlidir. Tedavi etmeden önce Tavşanlarla uğraştığınızdan kesinlikle emin olmalısınız. Muayene sırasında, Tavşanların ziyaret ettiği hasarı ve sıcak noktaları belirleyeceksiniz.

tavşan muayenesi tavşanlardan nasıl kurtulurum

Nereden İncelenmeli?

Tavşanlar çoğunlukla dış mekanlarda bulunur, bu nedenle teftişinize oradan başlayın. Bahçelerde, çiçek tarhlarında, mahsullerde, tarlalarda, çalılarda, çalılarda, odunsu bitkilerde, ağaçların yakınında ve sebzelerin ekildiği yerlerde arama yapın.

Bakılacak şey

Tavşan aktivitesi veya hasarı belirtileri arıyorsunuz. Tavşanlar yıl boyunca aktiftir, bu da her mevsimde hasar meydana geldiği anlamına gelir. Ağaç kabuklarını, 45 derecelik bir açıyla kesilmiş gövdeleri, çiçek başlarını veya odunsu dalları ve bunların dışkılarını kemirerek tavşan hasarını belirleyebilirsiniz. Ağaçları kemirmek çoğunlukla genç ağaçlarda bulunur, ancak daha güçlü eski ağaçlarda hasar gözlemlenmiştir. Dalları kesme şekilleri geyiklerin beslenmesinden farklı olarak, temiz bir şekilde kesilir ve dallarda boşluk veya sarkan dallar bırakmaz. Dışkıları küçük yuvarlak topaklara (küçük dışkı topları) benzer. Bu bölgelerde Tavşan hasarını tespit ettikten sonra tedaviyi uygulayacağınız yer burasıdır.

Tedavi

Tavşan aktivitesini onayladıktan sonra tedaviye başlama zamanı. Tüm ürün etiketlerini okumayı ve bu etiketlerdeki uygulama talimatlarını takip etmeyi unutmayın ve kişisel koruyucu ekipman (PPE) giyerek güvende kalın.

Adım 1 - Dış Mekan Tedavisi

Tedaviye açık havada başlayın. Havahart Live Trap ve Nature's Defense olmak üzere iki ürün kullanacaksınız. Havahart Live tuzağı, Tavşanları yakalamanıza izin verecektir. Nature's Defence, Tavşan hasarının meydana geldiği yerlerde kullanılacak olan organik bir kovucudur.

tedavi tavşan kontrol havahart canlı tuzak

Havahart Canlı Tuzak

Havahart Live tuzağının kullanımı ve yerleştirilmesi kolaydır. Kullanmak için tetik mekanizmasını bırakmanız, kapıyı açmanız ve tuzağı kurmanız yeterlidir. Tuzak kurulduktan sonra içine yem yerleştirmek isteyeceksiniz. Tavşanlar için elma, havuç, lahana veya diğer yeşillikler gibi bir dizi sebze öneriyoruz. Tuzağı hasarın meydana geldiği veya pisliklerini fark ettiğiniz yere yerleştirin. Yakalandıktan sonra hayvan kontrolünü arayın.

Doğanın Savunması

Bu ürünün kullanımı kolaydır. Her 22 onsluk şişe 3.500 fit kareyi kaplar. Yapınızın çevresine veya beslenmenin meydana geldiği bahçelerin, tarlaların ve ekinlerin çevresine uygulayın. 2 hafta boyunca haftada 2 kez uyguladığınızdan emin olun.

önleme

Önleme, kontrolün son adımıdır. En iyi kontrol biçimlerinden biri, korumak istediğiniz mülkün, bahçelerin, ekinlerin veya tarlaların etrafına iki çit çekmektir. İnce tel örgü kontrol sağlayacaktır, ancak tavşanların altını kazmasını önlemek için en az 48 inç yüksekliğinde olmalı ve yerden en az 10 inç aşağıya gömülmelidir. Ağaçlar, gövdelerin etrafına tel örgüler sarılarak korunabilir, bu çitleri gövdelerin etrafında yerin 3 inç altına gömdüğünüzden emin olun.

tavşan önleme

Temel Çıkarımlar

  • Tavşanlar bir dizi hastalık taşırlar, Havart Canlı Tuzak kullanıyorsanız, tavşan yakalandıktan sonra hayvan kontrolünü arayın ve hayvanla temas ettirmemeye dikkat edin.
  • Mülkünüzde çitler eklemek ve önleyici tedbirleri takip etmek gibi değişiklikler kalıcı kontrol sağlayacaktır.
  • Ve son olarak, tüm ürün etiketlerini okuyun ve bu etiketlerdeki uygulama talimatlarını takip edin ve kişisel koruyucu ekipman (PPE) giyerek güvende kalın.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.