Yabani Geyiklerden Nasıl Kurtulurum ?

Yabani Geyiklerden Nasıl Kurtulurum ?

Geyik Kontrolü: Geyikten Nasıl Kurtulunur?

Bu kendin yap makalesi, mülkünüzdeki geyik görünümünü azaltmaya yardımcı olacak bilgiler ve öneriler içermektedir. Bu kılavuzu takip edin ve önerilen ürünleri kullanın; geyiklerin %100 kontrolünü garanti ediyoruz. Bu yönergeleri uygularken, Eyalet ve yerel yasalar hala mevcuttur ve bunlara uyulmalıdır. Ev sahiplerinin, geyiklerin kontrolüyle ilgili uygun kural ve düzenlemeleri ziyaret etmek için yerel hayvan kontrol ofislerini veya eyalet web sitelerini ziyaret etmeleri en iyisi olacaktır.

Mülkünüzde geyiklere tanık olmak, süs bitkilerinizin ve bitkilerinizin tadını çıkardıklarını anlayana kadar görmek için güzel bir manzara olabilir. Normalde geyikler çok uysal veya utangaçtır ve kokunuzu alamadıkları veya sizi göremedikleri zaman mülkünüzü ziyaret ederler. Geyikler varlığınızı fark ettiklerinde tekrar ağaca veya çalılıklara dağılırlar. Bununla birlikte, geyikler mülkünüzü gerçek bir besin kaynağı olarak kabul ettikten sonra, büyük olasılıkla geri dönecektir.

Birçok ev sahibi genellikle banliyö mahallelerindeki aktivite ve gelişimin geyik gibi vahşi yaşamı caydıracağını düşünür. Ancak, çimleriniz az sayıda doğal yırtıcı hayvanla yıl boyunca güvenilir bir besin kaynağı sağladığından, bu gerçeklerden daha uzak olabilir. Geyikler, koku alma duyularına bağlı hayvanlar olarak, döllenmiş bitkilerin ve çiçek açmış yaprakların aromasını aldıklarında mülkünüze girecektir.

Geyikler, genellikle 5 veya bazen daha fazla geyik sürülerinde yaşayan sosyal hayvanlardır. Az sayıdan çok sayıda geyik, arazinizde büyük miktarda hasara neden olabilir. Geyik, mülk hasarı dışında kene taşıyıcısıdır ve Lyme hastalığı gibi kene ile ilgili hastalıkları insanlara bulaştırabilir. Geyik sürüleri, kene kaynaklı hastalıklara ek olarak, at, sığır veya koyun gibi evcil hayvanlara zarar verebilecek başka hastalıklar veya bakterilerle enfekte olabilir.

Erken bir inisiyatif alarak, mülkünüzdeki geyik popülasyonunu hızla kontrol etmeye yardımcı olabilirsiniz. Kendin Yap kılavuzumuzu takip ederek, istiladan hızlı ve ekonomik bir şekilde kurtulmak için kullanabileceğiniz uzman teknikleri ve profesyonel kalitede ürünler bulabilirsiniz.

Kimlik

Bahçedeki geyik

Tedaviden önce mülkünüzdeki hasarın ve aktivitenin bir geyik tarafından yapılıp yapılmadığını belirlemek isteyeceksiniz. Her biri kendine özgü özellikleri ve özellikleri olan çeşitli farklı geyik türleri vardır. Bu makale boyunca, Amerika Birleşik Devletleri'nde en yaygın olarak görülen geyikler oldukları için beyaz kuyruklu geyiklere odaklanacağız.   

  • Yetişkin erkek veya dişi geyiklerin kürk rengi ilkbahar ve yaz aylarında kırmızımsı kahverengi olacaktır. Geyik yavrusu adı verilen yeni doğmuş geyik, birkaç yüz beyaz benekli kırmızımsı kahverengi olacaktır. 3 ila 4 aylıktan sonra, açık kahverengi benekli renklenme, kahverengimsi gri bir kürk rengi ile değiştirilecektir. Sonbahar ve kış aylarında yetişkin erkek ve dişi geyiklerin kürk rengi kahverengimsi gri olur. Boynundan itibaren midenin alt tarafı, uyluk ve bacakların arası ve kuyruğun alt tarafı beyazdır.
  • Çevreye ve mevcut yiyecek kaynaklarına bağlı olarak, yetişkin dişi geyikler 90 ila 211 pound ağırlığında olacaktır. Erkek geyikler 150 ila 300 pound ağırlığında olabilir. Geyik burundan kuyruğa kadar 5 ila 6 fit uzunluğunda olacaktır.
  • Genellikle geyik olarak bilinen erkek geyiğin boynuzları olurken, dişi geyiğin olmaz. Tipik olarak ilkbaharın sonlarında erkek geyikler, yaklaşan üreme mevsimi için yeni bir çift büyütmek üzere boynuzlarını dökerler. Bu süre zarfında boynuzlar kadife benzeri bir malzeme ile kaplanacak ve bu düştüğünde geyik yeni bir boynuz setine sahip olacaktır. Genellikle erkek geyikler kadife kaplı boynuzlarını ağaçlara, küçük odunsu çalılara ve hatta uzun otlara sürtecektir.
  • Geyik gövdeleri genellikle ince ve uzun ince bacaklarla sıskadır. Yaşlı erkek geyiğin genellikle dişi geyiklere göre daha kalın omuzları veya göğüsleri olur. Genç ya da yaşlı, geyiğin iki siyah bölünmüş toynağı olacaktır.
  • Ak kuyruklu geyikler alacakaranlıktır, yani en çok güneş batmak veya yükselmek üzereyken aktiftirler. Ancak normal gündüz saatlerinde seyahat ettikleri bilinmektedir.
  • Geyik hasarı normalde göz hizasında ve hatta ağaca ve çalı yapraklarına ulaşmak için arka ayakları üzerinde dururlarsa yukarıda bile görülür. Bitkilerin dallarından ve gövdelerinden yaprakları veya çiçekleri koparır veya çekerler. Süs yapraklarınız ve çalılarınız arasında düzensiz boşluklara şahit olacaksınız. Bitki yaprakları ve çim, çekme faaliyetinden kaynaklanan pürüzlü kenarlarla kısmen yenecektir.
  • Geyiğin aktif olduğu alanlar, siyah ve kahverengi renkler arasında değişen büyük oval şekilli topakları içerecektir.

Denetleme

Geyik Yeme Çalı

Haşerenizi ve faaliyetinin geyik olduğunu onayladıktan sonra inceleme aşamasına geçebilirsiniz. Geyiğin en sık ziyaret ettiği yeri keşfetmek, ürünlerinizi nereye uygulayacağınızı belirlemenize ve gereksiz uygulamalardan kaçınmanıza yardımcı olacaktır. Sonuç olarak, israf edilen ürünlerin ve maliyetin azalmasına yardımcı olursunuz.

Nereden İncelenmeli?

Geyikler, yıl boyunca mülkünüzdeki sıcak mevsimli veya soğuk mevsim çimlerinde beslenebilen alacakaranlık zararlılarıdır. Geyik, günün belirli bir döneminde ağaç sıralarının, uzun otların altına ve çalılıkların veya çalılıkların içine yerleşir. Sabahın erken saatlerinden akşamın geç saatlerine kadar, mülkünüzün kenarlarında, çalılıklarda, ağaç yapraklarının kenarlarında, ekin tarlalarında ve acil bir tehlikeden şüphelenmezlerse bazen çimenlik alanların ortasında otlarken görülebilirler.

Bakılacak şey

Geyikler, normalde insanların veya hayvanların ilk sesinde, kokusunda veya görüntüsünde dağılan çok utangaç yaratıklardır. Bu, fiziksel tanımlamayı zorlaştırır, ancak yine de çalılar ve ağaçlar arasında boşlukların olduğu alanları inceleyerek beslenme aktivitelerinin belirtilerine tanık olabilirsiniz.

Geyikler çimlerinizde beslenebilirken, normalde ağaçların ve çalıların yapraklarını yerler. Geyiklerin neden olduğu hasar, beslenmek için yiyeceklerini çekiştirdikleri için yapraklar, gövdeler ve dallardaki pürüzlü veya yırtık görünümden görülebilir. Ayrıca 6 fit yüksekliğe kadar olan ağaçlardaki yapraklara ulaşmak için arka ayakları üzerinde duracaklar. Erkek geyik, topraklarını talep etmek için boynuzlarını ağaç gövdelerine sürterek veya boynuzlarındaki kadifeyi dökerek ağaçların kabuğunu soyar.

Geyik faaliyetinin en kolay işareti, geyik faaliyetinin görüldüğü yerlerin yakınında veya bazen bahçelerin ortasında veya kenarlarında kahverengiden siyaha oval şekilli topaklara tanık olmaktır.

Tedavi

Geyik aktivitesini onayladıktan sonra tedaviye başlama zamanı. Aşağıdaki ürünleri uygulamadan önce ürün etiketindeki tüm yönergeleri okumayı ve yerel eyalet yönergelerine başvurmayı unutmayın.

Mülkünüzde geyik kontrolü tedavisine başlamak için yüzünüzü, gözlerinizi, ağzınızı, ellerinizi, ayaklarınızı ve cildinizi koruyacak uygun kişisel koruyucu ekipmanı (KKD) giymenizi öneririz. Çoğu eyalette geyiği yakalamak veya tuzağa düşürmek yasa dışıdır, bu nedenle eskriminize yakalanan veya mülkünüzde hareket etmeyen bir geyiğiniz varsa, yerel hayvan kontrol ofisinize danışın.

1. Adım: Uzun Eskrimle Bahçeyi Güvenli Hale Getirin

Geyik Çiti

Mülkünüzün, ekinlerinizin ve süs bitkilerinizin etrafını çitle çevirmek, geyikler için en etkili uzun vadeli çözümdür.

Beyaz kuyruklu geyikler 8 fit yüksekliğe zıplayabilir, bu nedenle bu yüksekliğin üzerinde eskrim yapılması tavsiye edilir. Tipik olarak, tavuk kümesi kabloları gibi herhangi bir çit malzemesi, çoğu geyik istilası için uygundur. Çoğu durumda ekinlere ve yapraklara ulaşmak için çitin altından geçerler.

Bu nedenle çit telleri arasındaki mesafe 2 inçten fazla olmamalı veya boşluk olmamalıdır. Yine, ölçümler değişebileceğinden bu durum sizin durumunuzda belirtilmiş olabilir.

2. Adım: Kovucular (Kokular) ile Deterjan

Serpme Granül Ürün

Beyaz kuyruklu geyik, yaprakların yenilebilir olup olmadığını belirlemek için tat ve kokuya güvenir, bu nedenle bitkilerin ve diğer istenen yaprakların etrafına uygulanan kovucular, geyiği ilk karşılaşmadan sonra caydıracaktır.

Önerdiğimiz ürün, geyiklere karşı korku temelli bir tepkiyi tetikleyebilen, toksik olmayan konsantre bir ürün olan Deer Stopper Repellent Concentrate'dir. Geyik Durdurucu Kovucu Konsantre, %14,46 oranında çürümüş bütün yumurta katılarından, %2,04 oranında biberiye yağından ve %1,36 oranında mısır nanesi yağından yapılır ve bu genellikle bir geyiğin ölümüyle ilişkilendirilir.

Geyik Durdurucu Kovucu Konsantre'yi el pompalı püskürtücü, sırt çantası püskürtücü veya bahçe püskürtücü ile uygulayabilirsiniz. 2,5 galon kullanıma hazır malzeme yapmak için seçtiğiniz aletle bir kısım konsantreyi dokuz kısım su ile püskürtün. 

Yiyecek kıtlaştığı için geyikler en çok sonbahar ve kış mevsiminde aktiftir. Geyik istilasını önlemek için, ilk uygulamadan sonra veya sonbahar ve kış mevsiminden önce 30 gün geçtikten sonra mülkünüzü sürekli olarak tedavi edin.

önleme

çim biçme

Geyik aktivitesi sona erdikten sonra mülkünüze geri dönmeyeceklerinden emin olmak isteyeceksiniz. Geyiklerin sürekli olarak yeşilliklerinizle ziyafet çekmemesini sağlamak için aşağıdaki önleyici tedbirleri uygulayın.

  • En az 8 fit yüksekliğinde ve 2 inçten büyük olmayan boşluklara sahip bina çitleri en iyi şekilde çalışır. Geyiklerin bu alanlara yaklaşmasını önlemek için ekinlerin, meyvelerin, süs bitkilerinin ve ağaçların çevresinde çeşitli çit malzemeleri kullanabilirsiniz.
  • Çit hatlarını sürekli olarak izleyin ve hasarlı kabloları onarın, böylece geyikler için giriş noktası olamazlar.
  • Geyiği yeşilliklerinizde ziyafet çekmekten caydırmak için çiminizi 3 veya 4 inç yüksekliğe ulaştığında biçin.

Temel Çıkarımlar

Geyik ne zaman aktiftir?

  • Geyikler, güneş doğup batarken ortaya çıkan alacakaranlık zararlılarıdır. Acil bir tehlike yoksa, gün boyunca mülkünüzün etrafında dolaştıkları bilinmektedir. Tipik olarak geyikler, yiyecek kıtlığı nedeniyle en çok sonbahar ve kış mevsiminde aktiftir.

Bahçeden Geyik Nasıl Kaldırılır?

  • Geyik Durdurucu Kovucu Konsantre gibi kovucular, geyiği mülkünüzden uzaklaştırmanın en iyi ve en güvenli yoludur. Bu ürünü yenilebilir olmayan  bitkilere ve bahçelere, çalılara, çiçeklere, ağaçlara, ağaç gövdelerine, hareketsiz meyve ağaçlarına ve hareketsiz fındık ağaçlarına uygulayın.

Bahçenizi Geyikten Nasıl Korursunuz?

  • Geyik Durdurucu Kovucu Konsantre'nin sonbahar ve kış mevsiminden önce uygulanması geyikler için en iyi koruyucu önlemdir. Biçerek ve 8 fit uzunluğunda çitler inşa ederek bahçenizi yeşillik ve çimlerin aşırı büyümesinden temizlemek, bahçenizi ve bitkilerinizi geyiklerden korumaya yardımcı olacaktır.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.