Yabani Domuzlardan Nasıl Kurtulurum?

Yabani Domuzlardan Nasıl Kurtulurum?

Yabani Domuz Kontrolü: Yabani Domuzlardan Nasıl Kurtulunur?

Bu sayfa genel bir Feral/Wild Hog kontrol rehberidir. Önerilen ürün ve yöntemleri kullanarak Wild Hogs'un kontrolünü ele geçireceksiniz. Bu kılavuzu takip edin ve önerilen ürünleri kullanın ve Feral Hogs'un %100 kontrolünü garanti ediyoruz. Kontrol uygulamadan önce Yabani Domuzun bölgenizde korunan bir tür olup olmadığını öğrenmek için yerel ve eyalet yönergelerinize bakın ve Yaban Domuzları son derece tehlikeli olabileceğinden Kontrol uygularken son derece dikkatli olun.

Yaban domuzları, son yıllarda büyük bir sorun haline gelen ve tüm ülkeye önemli miktarda zarar veren (tam olarak yılda 1,5 milyar dolar) istilacı bir türdür. Bu yıkıcı işgalciler evinize girmeye kalkarsa, kontrol etmek için doğru önlemler alınmazsa, çiminizin veya tarlanızın kökünden söküleceğini ve etrafınızdaki bitki yaşamının veya ekinlerin yok olmasını beklemek oldukça güvenlidir.

Yabani Domuzlar yiyecek, barınak ve suya ihtiyaç duyan vahşi hayvanlardır. Çoğu zaman bu, çiftliklere, ekinlere ve tarlalara geçmek anlamına gelir. Ekinleri, kaynakları ve dereleri çiğneyip kökünden sökebilirler ve çoğu zaman bu, insanlara, hayvanlara veya sulama tesislerine yakın olan evlerin ve işyerlerinin üzerinden geçmek anlamına gelir.

"Vahşi" domuzlar olarak bilinmelerine rağmen, yabani domuzlar aldatıcı bir şekilde zekidirler ve neredeyse her türlü iklime veya koşula uyum sağlayabilirler. Yabani domuzlar da üremelerinde üretkendir, bu da popülasyonlarının çok büyük sayılara fırlamasına neden olmuştur. Dolaştıkları her ülkeye getirdikleri yıkımın yanı sıra, yüksek bir hastalık potansiyeli ile gelirler.

Yaban domuzları, bindikleri topraklar için o kadar yıkıcı hale geldi ve nüfusları o kadar kontrol edilemez oranlarda patladı ki, farklı eyaletler toprak sahiplerinin bu domuzları istedikleri şekilde ortadan kaldırmaya çalışmasına izin verdi.

Mülkünüzde Feral Domuzlarla karşılaşıyorsanız ve onların gitmesini istiyorsanız, bu kılavuz yardımcı olabilir. Yaban domuzlarından kalıcı olarak kurtulmak için ne yapılması gerektiğini öğrenmek için uzman yapımı DIY Feral Hog tedavi kılavuzumuzu takip edin.

Kimlik

Beyaz Zemin Üzerine Yabani Domuz

Tedavi etmeden önce, başka bir yaratıkla değil, Feral veya Wild Hogs ile uğraştığınızdan emin olmalısınız. Yanlış tanımlama, yanlış tedavi yaklaşımının kullanılmasına yol açarak zaman ve para israfına neden olabilir. Neyse ki Feral Hogs'u tespit etmek kolaydır. Aşağıda onları ayıran ortak özellikleri görebilirsiniz. 

  • Yabani domuzlar istilacı bir türdür ve boyutları 36 inç boyutunda ve ağırlığı yaklaşık 100 ila 400 pound arasında, bazen daha da büyük olabilir. 
  • Büyümeyi bırakmayan dört dişleri vardır ve renkleri domuzdan domuza değişebilir ancak genellikle koyu kahverengiden siyaha değişir.
  • Vücutları kır tüylerle kaplıdır ve kuyrukları vardır.
  • Genç Yabani Domuzlar kırmızımsı ila siyah renktedir.

Mülkünüzdeki Yabani Domuzları düzgün bir şekilde tanımlamak için yukarıdaki resmi ve açıklamayı kullanın. Tamamen emin değilseniz, bizimle iletişime geçin ve doğru kimlik belirleme konusunda size yardımcı olacağız.

Denetleme

yaban domuzu muayenesi

Feral Hogs ile uğraştığınızı onayladıktan sonra teftişe geçebilirsiniz. Bu aşamada, Yabani Domuzların bulunduğu bu alanları bulmaya odaklanacaksınız. Bu, çıkarılması için hangi bölgeleri tedavi etmeniz gerektiğini belirlemenize yardımcı olacaktır.

Nereden İncelenmeli?

Mülkünüzün etrafını, özellikle nehirler ve dereler gibi su kaynaklarına yakın alanları inceleyin. Yabani domuzlar, mülkünüzün çamurlu alanlarında yuvarlanmaktan keyif alır. Ekinlerin, tarlaların ve hayvanların yakınlarını da inceleyin. Özellikle fındık veya meyve üreten ağaçların yakınında.

Bakılacak şey

Feral Hog faaliyetine dair işaretler arıyorsunuz. Bu, onların pisliklerini (veya dağınıklıklarını), çamurda yuvarlanma (veya yuvarlanma) işaretlerini, yaptıkları izleri ve çamurla birleşen ağaçlara sürtünme izlerini, geride kalan kılları ve ağaçlara yapışmış çamuru aramak anlamına gelir. kazıklar ve son olarak mahsullerin veya sebzelerin sürülmesi veya köklenmesi, bu delikler genellikle aşırı derecede derin, çoğu kez 2 fitten fazla olacaktır. Feral Hog aktivitesini onayladıktan sonra tedaviye başlama zamanı.

Tedavi

Feral Hog aktivitesini onayladıktan sonra tedaviye başlama zamanı. Tüm ürün etiketlerini okumayı ve bu etiketlerdeki uygulama talimatlarını takip etmeyi unutmayın ve kişisel koruyucu ekipman (PPE) giyerek güvende kalın.

Adım 1 - Wild Hog Scram ile Dış Mekan Tedavisi

yaban domuzu tedavisi

Tedaviye açık havada başlayın. Bir ürün kullanacaksınız, Wild Hog Scram. Bu ürün, mülkünüzün çevresinde Yaban Domuzlarını mülkünüzden uzaklaştırmak ve uzaklaştırmak için kullanabileceğiniz, toksik olmayan, çevre açısından güvenli bir üründür. Bu ürün evlerde, ticari binalarda ve çiftliklerde kullanılabilir. 

Bu ürünü kullanmak için bir döner yayıcıya ihtiyacınız olacak. 600 fit kare başına bir pound oranında uygulayın. Wild Hog aktivitesini fark ettiğiniz veya Feral Hog aktivitesinin belirtilerini bulduğunuz alanlara uygulayın. Kapsamı, hasarlı alanın etrafında veya ötesinde yaklaşık 30 fit uzatın. Bahçeler, tarlalar veya mahsuller için, tüm alanı kaplamak için bu ürünle birlikte verilen kepçeyi kullanın.

Adım 2 - Yabani Domuzları Canlı Bir Tuzakla Tuzaklayın

Feral Hog'u yakalamak için yemleme tuzağı

İnatçı Yaban Domuzları için onları tuzağa düşürmek en iyi seçenek olabilir. Bunun için büyük bir Solutions Humane Live Trap kullanmanızı öneririz. Tuzağı, Domuzun keyif alabileceği bazı yiyeceklerle tuzağa düşürün ve aktif oldukları ortak bir alana kurun.

Tetiği kurun ve sonraki birkaç gün boyunca tuzağı izleyin. Çok geçmeden Yabani Domuz yakalanacak ve onları hayvan kontrolüne verebilirsiniz.

önleme

yaban domuzu önleme yabani domuzlardan nasıl kurtulurum

Bölgeyi tedavi ettikten veya Yabani Domuzları ortadan kaldırdıktan sonra, mülkünüze geri dönmediklerinden emin olmak isteyeceksiniz. İşte alınması gereken bazı önleyici tedbirler.

  • Ekinlerinizin, sebzelerinizin ve bahçelerinizin etrafına çitler inşa ederek başlayın. Çitler metal örgü kablolardan yapılmalı (genellikle Domuz veya Domuz Panelleri olarak adlandırılır) ve 34 inçten daha uzun olmalıdır (daha uzun da iyi olabilir).
  • Domuzları bölgeden uzaklaştırmak için önleyici olarak Hog Scram'ı yeniden uygulayın.
  • Bahçenizi Yabani Domuzları çekebilecek çöp ve döküntülerden uzak tutun.

Temel Çıkarımlar

Yabani veya Yabani Domuzlar nelerdir?

  • Yaban domuzları, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en yıkıcı haşereler arasında yer alan istilacı bir türdür ve tüm ülkeye yaklaşık 1,5 Milyar Dolara mal olur ve bu yükün büyük bir kısmı, yalnızca eyalete yılda 400 milyon dolara mal olduğu için Teksas'a fatura edilir. hasarda.
  • Yaban domuzları, rekreasyon alanlarını, golf sahalarını ve eyalet parklarını yerle bir ederek rezil hale geldikleri 39 eyalete yayıldı.

Yabani Domuzlardan Nasıl Kurtulunur?

  • Mülkünüzdeki yaban domuzlarından kurtulmak için Hog ​​Scram ile püskürtmenizi veya Solutions Humane Live Trap ile onları tuzağa düşürmenizi öneririz.

Yaban Domuzunun Yeniden İstilasını Önleme

  • Mülkünüzü potansiyel gıda kaynaklarından uzak tutarak, koruyucu çitler inşa ederek ve önleyici Hog Scram uygulamaları yaparak yaban domuzu istilalarını önleyin.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.