Tatarcık Sineklerinden Nasıl Kurtulurum?

Tatarcık Sineklerinden Nasıl Kurtulurum?

Tatarcık Sinekleri Kontrolü: Tatarcık Sineklerinden Nasıl Kurtulurum?

Bu sayfa genel bir Tatarcık Sinekleri kontrol rehberidir. Önerilen ürün ve yöntemleri kullanarak Tatarcık Sineklerini kontrol altına alacaksınız. Bu kılavuzu izleyin ve önerilen ürünleri kullanın ve Tatarcık Sineklerinin %100 kontrolünü garanti ediyoruz.

Mekanı canlandırmak için iç mekanlarda bitki bulundurmaktan hoşlanıyorsanız, can sıkıcı bir dezavantaj, Tatarcık Sinekleri ile karşılaşmak olabilir. İç mekanlarda saksı bitkilerinizin etrafında uçuşan Tatarcık Sineklerilere sahip olmuş veya onları pencerenizin dışında toplanıp içeri girmek için can atarken görmüş olabilirsiniz. Bu baş belaları evinizden çıkarmak için rahatsız edici olmakla kalmaz, aynı zamanda kontrol altına almak için önlemler alınmazsa bitkilere de zarar verebilir.

Tatarcık Sinekleriler mantarlara ve çürüyen maddelere çekilir. Evimizin içindeki saksı bitkileri, özellikle aşırı sulanma nedeniyle toprağı nemli olanlar, Tatarcık Sineklerine gelişebilecekleri mükemmel ortamı sağlar.

Bitkiler, bitkiye yumurtlama ve çürüyen organik maddeyi ve toprakta büyüyen mantarı yeme alışkanlıkları nedeniyle Tatarcık Sineklerinden zarar görebilir (adları buradan gelir) ancak bitki köklerini de yerler. Tatarcık Sinekleri, iç ortamlarda gelişir ve esas olarak nem seviyelerinin iç mekanlarda ideal olması nedeniyle popülasyonlarını büyük miktarlarda artırır.

Evinizin içinde veya çevresinde sinir bozucu Mantar Sinekleri ile uğraşıyorsanız, aşağıdaki Kendin Yap rehberimiz size bu haşere hakkında biraz bilgi verecek ve uzman tavsiyesi ve profesyonel ürün tavsiyelerini kullanarak onlardan hızlı ve uygun maliyetli bir şekilde nasıl kurtulacağınızı anlatacaktır.

Kimlik

Beyaz Arkaplanda Mantar Sivrisinek

Uğraştığınız haşerenin aslında Tatarcık Sinekleri olduğundan emin olarak başlayın. Yanlış tanımlama, etkisiz olacak ve zaman ve para kaybına yol açacak yanlış tedavi ürünlerinin kullanılmasına yol açabilir.

  • Tatarcık Sinekleri genellikle çok küçüktür, yaklaşık 1/8 inç uzunluğundadır, koyu kahverengi ila siyah gövdeleri, uzun bacakları ve sivrisineğinkine benzer uzun ince kanatları vardır.
  • Onları sivrisineklerden ayıran temel fark, Tatarcık Sineklerinın ısırmamasıdır. 
  • Böcekleri en aktif bulduğunuz alanlar sivrisineklerden ayırt etmenize de yardımcı olabilir, çünkü Tatarcık Sinekleri toprak veya saksı bitkilerinin bulunduğu alanlarda sık sık bulunur.
  • Sivrisinek yumurtaları o kadar küçüktür ki çıplak gözle pek görülmezler ama pürüzsüzdürler ve görünüşleri berraktan beyaza değişir.
  • Larva aşamasında, tatarcıklar, parlak siyah başlı solucan benzeri gövdelere sahiptir ve 1/4 inç uzunluğa kadar çıkabilir.

Mülkünüzdeki Tatarcık Sineklerini tanımlamanıza yardımcı olması için yukarıdaki açıklamayı ve resmi kullanın. Yardıma ihtiyacınız varsa, bizimle iletişime geçin ve doğru kimlik belirleme konusunda size yardımcı olacağız.

Denetleme

mantar sivrisinek muayene

Tatarcık Sineklerini tanımladıktan sonra, bir inceleme ile ilerleyebilirsiniz. Muayene sırasında, kontrolü tam olarak nerede uygulamanız gerektiğini bilmek için Tatarcık Sineklerinın en yaygın olduğu ve üredikleri alanları bulmaya odaklanacaksınız.

Nereden İncelenmeli?

Çoğu Tatarcık Sinekleri istilası iç mekanlarda meydana gelir, bu nedenle evinizin içinde arama yapın. Evin içindeki tüm saksı bitkilerinizi ve bitki örtüsünü inceleyin. Toprağı ve mantar ve nemin oluştuğu diğer yerleri inceleyin, bu nedenle lavabo altlarını ve sızdıran boruların yakınlarını da inceleyin.

Bakılacak şey

Yetişkin Tatarcık Sineklerini ve larvalarını arıyorsunuz. Daha önce bahsedildiği gibi, Tatarcık Sinekleri larvaları, parlak siyah başlı küçük beyaz solucanlar gibi görünecektir. Evinizin içindeki saksı bitkilerinin toprağını ve nemin oluştuğu yeri inceleyin. 

Tedavi

Tatarcık Sinekleri aktivitesini onayladıktan sonra tedaviye başlama zamanı. Tüm ürün etiketlerini okumayı ve bu etiketlerdeki uygulama talimatlarını takip etmeyi unutmayın ve kişisel koruyucu ekipman (PPE) giyerek güvende kalın.

Tatarcık Sineklerinin tam kontrolünü elde etmek için, evinizin etrafındaki nemi giderin ve ardından Supreme IT Insektisit, Pyrid Aerosol'ün bir kombinasyonunu uygulayın ve iç mekanlardaki aktif istilaları ortadan kaldırmak için Musca-Stik tuzaklarından yararlanın.

Adım 1 - Ön Temizleme ve Nem Azaltma

mantar sineği hazırlanışı

Ürünleri uygulamadan önce, tedavi edilecek alanları hazırlamanız gerekir. Bunu yapmak için evinizin etrafındaki ve saksı bitkilerinizdeki nemi gidereceksiniz. Evinizin içindeki sızdıran muslukları veya su tesisatını tamir ettiğinizden veya tamir ettiğinizden emin olun.

Bitkilerin etrafında Mantar Sinekleri bulduysanız, bu, saksı bitkilerinizi aşırı suladığınız anlamına gelir. Bir bardak su dökmek yerine bir sprey şişesi kullanarak saksı bitkilerinizi ne sıklıkta suladığınızı en aza indirin. Nemin bir kısmını emmek için toprağa çiğ patates bile koyabilirsiniz, ancak onu çıkarmayı unutmayın.

Kendi haline bırakılırsa, bu çiğ patates evinize daha fazla haşere davet edecektir. Bitkileri yalnızca bitkilerinizin üst 1 ila 3 inçlik toprağı tamamen kuruduğunda sulayın.

Dışarıdaki bitkiler için, bu alanlardaki drenajı iyileştirin ve onları çok sık sulamayın.

Adım 2 - Kapalı Alan Tedavisi

Tedaviye içeride başlayın. Supreme IT, Musca-Stik ve Pyrid olmak üzere üç ürün kullanacaksınız.

  • Musca-Stik , görsel cezbedicileri ve feromon cezbedicileri kullanarak hiçbir şeyden şüphelenmeyen Tatarcık Sineklerini tuzağa çeken bir sinek tuzağıdır.
  • Supreme IT , 75'ten fazla böcek zararlısını tedavi eden ve Tatarcık Sineklerini hem uzaklaştıran hem de öldüren güçlü bir böcek ilacıdır. İç ve dış mekan saksı bitkilerinizde kullanmak için mükemmeldir. 
  • Pirid Aerosol , tedaviden sonra bulabileceğiniz Tatarcık Sineklerini hızlı bir şekilde öldürmek için bir temas spreyi olarak kullanılacaktır.

Musca-Stik Sinek Tuzakları

Mantar Sivrisineklerini yakalamak için Musca-Stik asılıyor

Musca-Stik, Tatarcık Sineklerini çekmek için feromon kullanan bir sinek tuzağıdır. Bu, saksı bitkilerinin yakınında iç mekanlarda kullanmak için mükemmeldir.

Musca Stik'in kullanımı kolaydır. Feromonları çubuğun tabanına dökün ve Tatarcık Sineklerinin gözlemlendiği alanlara yakın bir kancaya yerleştirin. Musca-Stik, yetişkin Tatarcık Sineklerini hızla çeker ve onları tuzağa düşürür. 

Üstün BT

Saksı Bitkilerinde Geri Kazanım

Seçtiğiniz tedavi alanının metrekaresini hesaplayarak ne kadar Supreme IT karıştırmanız gerektiğini belirleyin. Bunu yapmak için (feet cinsinden) alan uzunluğunu ve genişliğini ölçün ve iki değeri çarpın (uzunluk x genişlik = metrekare). 1 ons Supreme IT, bir galon su ile 1.000 fit kareyi tedavi edebilir.

Hesaplamalarınıza göre uygun miktarda Supreme IT'yi pompalı püskürtücünüzde suyla karıştırın. Tüm saksı bitkilerinizi içeriden alıp dışarıya çıkaracaksınız, ardından Supreme IT ile ilaçlayacaksınız.

Tüm bitkilerin üzerine ve toprağa hafif bir sis püskürtün. Dışarıda Tatarcık Sinekleri gözlemlediğiniz bitkiler varsa, bu bitkiler üzerinde ve bahçenizin çevresinde ekstra bir önlem olarak Supreme IT kullanın.

Pirid Aerosol

Pirid Aerosol püskürtülen bitkiler

Hala evinizde dolaşan Tatarcık Sineklerini görüyorsanız, Pyrid Aerosol kullanın. Mülkünüzde veya sık sık ziyaret ettikleri bitkilerin üzerinde uçan Tatarcık Sineklerini gördüğünüz her yere doğrultup püskürtebileceğiniz bir aerosol sprey kutusunda gelir.

önleme

BT tedavisi mantar sivrisineklerini geri kazanın

Önleme, kontrolün son adımıdır. Ortamınızı değiştirmeden ve önleyici tedbirler almadan başka bir istila ile başa çıkabilirsiniz. Tatarcık Sineklerini önlemek için:

  • Evinizin etrafındaki nemi azaltarak başlayın. Sızdıran boruları, muslukları veya hatalı su tesisatını ele alın.
  • Bahçedeki zayıf drenajı onarın. Saksı bitkilerinizi fazla sulamamayı ve hafif bir sis uygulamak için bir sprey şişesi kullanmayı unutmayın.
  • Son olarak, evinizin içine girmeye çalışabilecek Mantar Sineklerini püskürtmek ve öldürmek için yapınızın dışına her 3 ayda bir Supreme IT uygulamayı unutmayın.

Temel Çıkarımlar

Tatarcık Sinekleri nedir?

  • Tatarcık Sinekleriler, toprakta ve iç mekan saksı bitkilerinde sıkça görülen can sıkıcı uçan haşerelerdir ve genellikle ele alınması gereken nem sorunlarının bir işaretidir.
  • Tatarcık Sineklerinin en kötü yanı, evdeki ve çevresindeki bitkilere en çok zarar veren larva aşamasıdır.

İç ve Dış Mekanda Tatarcık Sineklerinden Nasıl Kurtulunur?

  • Evinizdeki Tatarcık Sinekleri istilalarını Supreme IT Insektisit, Musca-Stik tuzakları ve Pyrid Aerosol kullanarak tedavi edin.
  • Supreme IT saksı bitkilerinize ve bahçe bitki ve süs bitkilerinizin üzerine uygulanmalıdır.
  • Pirid Aerosol, temas halinde aktif Mantar Sineklerini doğrudan yere sermek ve öldürmek için kullanılabilir.
  • Musca-Stik, evin içinde uçuşan Tatarcık Sineklerini yakalamak için asılabilir.

Tatarcık Sinekleri Yeniden Bulaşmasını Önleme

  • Tatarcık Sineklerinin yeniden bulaşmasını önlemek için evinizin etrafındaki nemi azaltın, iç mekan saksı bitkilerini aşırı sulamayın ve önleyici tedbir olarak her 3 ayda bir Supreme IT uygulayın. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.