Tarla Farelerinden Nasıl Kurtulurum?

14-01-2023 20:35
Tarla Farelerinden Nasıl Kurtulurum?

Tarla Faresi Kontrolü: Tarla Farelerinden Nasıl Kurtulurum ?

Bu sayfa genel bir Tarla Faresi kontrol kılavuzudur. Önerilen ürün ve yöntemleri kullanarak Tarla Faresi kontrolünü ele geçireceksiniz. Bu kılavuzu takip edin ve önerilen ürünleri kullanın; Tarla Faresi %100 kontrolünü garanti ediyoruz. Kontrolü uygulamadan önce Tarla Faresi'nin bölgenizde korunan bir tür olup olmadığını görmek için yerel ve eyalet yönergelerinize bakın.

Bir bahçeniz varsa, elementler ve hava durumu dışında endişelenecek çok şey olabilir. Bitkilerinizle beslenmeyi seven böceklerin yanı sıra, bitki örtüsünüze çok fazla zarar verebilecek Tarla Faresi gibi sorunlar da vardır.

Tarla Faresi, Moles'a benzer bir isme sahipken, Tarla Faresi ve Moles arasında bahçeleri parçalamayı ve gördükleri her şeyi yemeyi sevmeleri dışında çok az ortak nokta vardır. Köstebekler, Tarla Faresi'lardan daha iyi biliniyor gibi görünmektedir, ancak Tarla Faresi, genellikle karıştırıldıkları haşereden önemli ölçüde daha fazla zarar verebilir.

Tarla fareleri, çiftlikler, bahçeler ve çimler için inanılmaz derecede yıkıcıdır. Bitkileri, mahsulleri ve sebzeleri, hatta çiçek tarhlarını yiyip onlara zarar verebilirler. Ayrıca genç ağaçların kabuklarını da kemirebilirler. Ayrıca hem ağaçlarda hem de bitkilerde kışın ağaçlar ölünceye kadar fark edilmeyen kök sistemlerini yok ederler.

Bahçenizde bir Tarla Faresi probleminiz varsa, aşağıdaki Kendin Yap Tarla Faresi tedavi rehberimiz size Tarla Faresi'lardan nasıl kurtulacağınızı gösterecektir. Solutions Pest and Lawn'da Tarla farelerinden kolayca ve uygun fiyata kurtulmak için ihtiyaç duyabileceğiniz tüm yüksek kaliteli ürünlere sahibiz.

Kimlik

beyaz zemin üzerinde vole

Bir tedavi yaklaşımı uygulamadan önce, haşerenizi bir Tarla Faresi olarak doğru bir şekilde tanımlamanız gerekir. Tarla fareleri, fareler ve sıçanlar gibi kemirgenlere benzer, ancak onları diğer zararlılardan ayırabilecek benzersiz özelliklere sahiptirler. Aşağıda Tarla Faresi'u farklı kılan özellikleri bulabilirsiniz.

  • "Çayır faresi" olarak da adlandırılan tarla fareleri, genellikle 5 ila 8 inç uzunluğundaki küçük memelilerdir. Kuyrukları, küçük gözleri ve ağır bir vücutları vardır.
  • Genellikle siyahımsı kahverengiden grimsi kahverengiye değişen bir kürkleri vardır.
  • Tarla farelerini benlerden ayırt etmek için benlerin belirgin, büyük ön dişleri ve siyah gözleri vardır. Öte yandan Tarla Faresi, küçük gözlere, daha kısa kuyruğa ve daha uzun kürke sahiptir.
  • En iyi tanımlama işareti, Tarla Faresi'in yer üstünde oluşturduğu pistlerdir. Yoğun bitki örtüsünü sıkıştırırlar ve yer altı yuvalarına bağlanırlar. Köstebekler genellikle zamanlarını yerin altında geçirirler.
  • Tarla faresi dışkıları küçüktür ve genellikle yeşil renktedir.

Mülkünüzdeki Tarla Faresi'u tanımlamanıza yardımcı olması için yukarıdaki resmi ve açıklamayı kullanın. Emin değilseniz, bizimle iletişime geçin ve uzmanlarımızdan biri doğru tanımlama konusunda size yardımcı olacaktır.

Denetleme 

tarla faresi hasar denetimi

Tarla farelerinin uğraştığınız haşere olduğunu onayladıktan sonra, Tarla farelerinin sık sık ve en aktif olduğu alanları belirlemek için bir inceleme yapmalısınız. Bu, tedavi yöntemlerinizi nereye odaklamanız gerektiğini belirlemenize yardımcı olacaktır. 

Nereden İncelenmeli?

Tarla fareleri, çayırlarda, ağaçlık alanlarda, göl kenarlarında, bahçelerde, çimenli tarlalarda, ekinlerde ve çimlerde ve arka bahçelerde çeşitli habitatlarda bulunabilir.

Tüm canlılar gibi tarla fareleri de hayatta kalmak için yiyecek ve barınağa ihtiyaç duyar. Aşırı büyümüş çimler ve bahçelerdeki yoğun bitki örtüsü, onlara bol miktarda yiyecek (çoğunlukla otçuldurlar) ve barınak sağlayabilir, çünkü uzun otlar saklanabilecekleri yüzey pistleri oluşturmak için mükemmeldir.

Bahçenizde ve çimlerinizde, bahçelerin, çiçek tarhlarının, ekinlerin, sebzelerin, tarlaların yakınında ve bitki örtüsünün yoğun ve çimlerin uzun olduğu yerlerde arama yapın. 

Bakılacak şey

Tarla Faresi aktivitesi veya hasarına dair kanıt arıyorsunuz. Tarla Faresi aktivitesine ilişkin en yaygın işaret, yuva açıklıklarına götüren çim ve çim üzerinde oluşturdukları yüzey pistleridir.

Tarla Faresi, köstebekler gibi, o kadar derin olmasa da bir tünel sistemine sahiptir. Bu sığ yüzey tünelleri veya "pistler", yaklaşık 1-2 inç genişliğinde ölü çim izleri veya yaklaşık 1/2 inç derinliğinde çıplak toprak hendekleri görünümündedir. Bunlar, otların bıçaklarını ve saplarını tüketen tarla farelerinin yanı sıra aynı yol üzerinde ileri geri hareket eden çok sayıda farenin bir sonucudur.

Faaliyetlerinin bir başka dikkate değer kanıtı, yaklaşık 3/16 inç uzunluğunda ve yeşil renkli dışkılarıdır. Tarla Faresi aktivitesini onayladıktan sonra tedaviye başlama zamanı.

Tedavi

Tarla Faresi aktivitesini onayladıktan sonra tedaviye başlama zamanı. Tüm ürün etiketlerini okumayı ve bu etiketlerdeki uygulama talimatlarını takip etmeyi unutmayın ve kişisel koruyucu ekipman (PPE) giyerek güvende kalın.

Mülkünüzdeki aktif Tarla Faresi'lardan kurtulmak için, Solutions Humane Live Trap'i dış mekanda kullanmanızı öneririz. Bu tuzak, Tarla Faresi'u yakalamada son derece başarılı olduğu kanıtlanmış, öldürücü olmayan harika bir yöntemdir. 

Adım 1 - Yiyecek Kaynaklarını Kaldırın ve Tuzağı Tuzağa düşürün

Yabani Otları Çekmek

Tuzağı kurmadan önce, canlı tuzağı yemlemek ve tuzağa koyduğunuz yiyeceklerle Tarla Faresi'u cezbetmek için öncelikle rakip yiyecek kaynaklarını ortadan kaldırmak isteyeceksiniz. Kuş yemi gibi çimlerinizden herhangi bir pisliği temizleyin. Ayrıca çimlerinizi kısa biçebilir ve yabani otları olabildiğince temizleyebilirsiniz, böylece aç Tarla Faresi yemek seçeneklerine sahip olmaz ve yem arar.

Rakip yiyecek kaynakları temizlendikten sonra, tuzağı stratejik olarak Tarla Faresi'un sık sık geldiğini fark ettiğiniz bir alana yerleştirin. Tuzağı fıstık ezmesi veya meyve ezmesi ile yemleyin. Bu yapışkan yiyecek Tarla Faresi'in yemi yutmamasını ve yakalanmadan kaçmamasını sağlayacaktır. Yem, tuzağın arkasına yakın bir yere yerleştirilmelidir, böylece Tarla faresi yiyeceğe ulaşmak için tetik plakasının üzerinden geçmek zorunda kalacaktır.

Adım 2 - Tuzağı Kurun

Çözümler Canlı Tuzak yemlendi ve kuruldu

Daha sonra kapı kilidini iterek ve kapı plakasını kaldırarak tuzağınızı kuracaksınız. Ayarlamak için tetik kolunu ileri doğru çekerken kapı plakasını yukarıda tutun. Tetik kolunun kancası kapıyı yakaladığında ayarlandığını anlayacaksınız.

Kurulan tuzağı günde en az iki kez, tercihen sabah ve akşam olmak üzere sık sık izleyin. Bu, gerekirse yemi yeniden dolduracağınız zamandır.

Canlı tuzağınızda bir tarla faresi yakaladıktan sonra, hayvanın yerini doğru bir şekilde değiştirdiğinizden emin olmak için yerel yetkilileri kontrol edin. Tipik olarak evinizden 5 mil veya daha fazla uzaklaşmalı ve ardından hayvanı vahşi veya ormanlık alana bırakmalısınız. Tuzağı dikkatlice açın ve hayvanı serbest bırakın. 

önleme

tarla faresi önleme

İstilacı Tarla Faresi'u mülkünüzden çıkardıktan sonra, geri dönmemelerini sağlamak için önleyici tedbirler uygulamanız gerekir. Bahçenizi tarla fareleri için daha az çekici hale getirmek için, rutin çim bakımı yapmanız gerekir.

Bu, yabani otları ve ağır çalıları olabildiğince çabuk ortadan kaldırmak anlamına gelir. Aşırı büyümüş alanlarla birlikte gelen ekstra bitki ömrü, tarla farelerini çimlerinizi hedef almaya teşvik eder, bu nedenle bu fazla bitki örtüsünden kurtulmak için elinizden geleni yapın.

  • Tarla Faresi'in pist inşa etmesini önlemek için çimlerinizi kısa ve iyi kesilmiş halde tutmak için düzenli olarak biçin.
  • Ağaçlarınızı, ekinlerinizi, bahçelerinizi ve sebzelerinizi korumak için çitler inşa edin. Bu çitler, ince tel ağlarla en az 12 inç yüksekliğinde olmalı ve Tarla Faresi'in altını kazmasını önlemek için yerin en az 6 ila 10 inç derinliğinde kazılmalıdır.
  • Ağaçları donanım bezi veya metal ağ etrafına sararak, gövdeden uzakta olduklarından (Tarla Faresi'in baskı yapmasını önlemek için) ve Tarla Faresi'in altını kazmasını önlemek için yeterince yer altında olduklarından emin olarak, Tarla Faresi hasarından koruyabilirsiniz.
  • Mülkünüzün savunmasız alanlarının çevresinde koruyucu bir bariyer oluşturmak için Köstebek ve Tarla Faresi Granül Kovucu kullanın. Bu, güçlü kokusu ve korkunç tadıyla Tarla Faresi'ları bölgeden korkutacak etkili bir granül kovucudur.

Temel Çıkarımlar

Tarla Faresi Nedir?

  • Tarla fareleri, genellikle kalın bir kürkle gizlenen küçük yuvarlak kulakları olan küçük, sağlam kemirgenlerdir. Kısa kuyrukları ve küçük gözleri onları farelere çok benzer kılar. Kürklerinin rengi genellikle açık kahverengiden griye kadar değişir.
  • Tarla fareleri, bitkileri kemirerek ve çim hasarına neden olarak dış alanlara zarar vermeleriyle bilinir.

Bahçenizdeki Tarla Faresilardan Nasıl Kurtulabilirsiniz?

  • Tarla Faresi'tan kurtulmanın en iyi yöntemi Solutions Humane Live Trap kullanmaktır. Bahçenizdeki rakip yiyecek kaynaklarını temizleyin, tuzağa yem atın ve Tarla Faresi'u gördüğünüz aktif bir alana stratejik olarak kurun.
  • Tuzağı dikkatlice izleyin ve yakalandıktan sonra Tarla Faresi'u evinizden uzaklaştırın.

Tarla Faresi Yeniden Bulaşmasını Önleme

  • Siz ortamınızı Tarla Faresi için daha az uygun hale getirecek şekilde değiştirene kadar tam kontrol tamamlanmış sayılmaz. Bahçelerin, ekinlerin ve sebzelerin etrafına çitler çekmek kalıcı sonuçlar getirecektir.
  • Tarla Faresi'ları mülkünüzden uzak tutmak için bahçenizin etrafında koruyucu bir bariyer oluşturmak için Mole & Tarla Faresi Stopper Granüler Kovucu kullanın.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.