Tahtakurusundan kurtulmanın en kolay yolu! 4 basit, kolay yöntem ile tahtakuruları ile vedalaşın!

Tahtakurusundan kurtulmanın en kolay yolu! 4 basit, kolay yöntem ile tahtakuruları ile vedalaşın!

Tahtakurusundan kurtulmanın en kolay yolu! 4 basit, kolay yöntem ile tahtakuruları ile vedalaşın!

Tahtakurusu Kontrolü: Tahtakurularından Nasıl Kurtulurum?

Bu sayfa bir tahtakurusu mücadele rehberidir. Önerilen ürün ve yöntemleri kullanarak tahtakurularını kontrol altına alacaksınız. Bu kılavuzu takip edin ve önerilen ürünleri kullanın ve tahtakurularından %100 kurtulmanızı garanti ediyoruz.

Tahtakurusu uzun zamandır yaygın bir ev zararlısı olmuştur - kanla beslenir, kaşıntılı ısırıklara neden olur ve insanlar için aşırı bir baş belası olur. Tahtakuruları bir halk sağlığı zararlısı olarak kabul edilir, ancak çoğu zararlının aksine, Tahtakurularının hastalık taşıdığı bilinmemektedir. Bununla birlikte, tahtakurularından kurtulmak, onlarla karşılaşan herhangi bir ev için yüksek bir öncelik olmaya devam etmektedir.

Son yıllarda, özellikle uluslararası seyahat nedeniyle tahtakurusu salgınlarında bir artış olmuştur. Tahtakurularının otostopla valizlere ve hatta giysilere saklanarak insanların üzerine geldikleri bilinmektedir. Tahtakuruları genellikle şilteleri, bazaları, yatak çerçevelerini, yatak başlıklarını ve bagaj raflarını istila eder. Diğer yerler arasında komodinler, sandalyeler, süpürgelikler, duvar dekorları ve perdeler bulunur.

Evinizde Tahtakurusu keşfettiyseniz, ciddi bir baş belası haline geleceğinden ve herkesi rahatsız edecek çok sayıda uykusuz gecenin nedeni olacağından hızlı bir şekilde harekete geçmeniz gerekecektir.

Aşağıdaki Kendin Yap Tahtakurusu kontrol kılavuzumuzu takip edin ve uzman tavsiyemiz ve profesyonel tahtakurusu kontrol ürünü tavsiyelerimizin yardımıyla tahtakurularını kendi başınıza ortadan kaldırabileceğinizi %100 garanti ediyoruz.

1.TESPİT ETME


Tahtakurusu Tespiti - Gövde ve Deri Kabuğu

Tahtakurularını kontrol etmenin ilk adımı doğru tanımlamadır. Tahtakurularının yanlış tanımlanması, zaman ve para kaybı olabilecek yanlış tedavi yöntemlerinin kullanılmasına yol açabilir. Tahtakuruları, halı böcekleri, genç Alman hamamböcekleri, keneler ve pirelerle karıştırılabilir, ancak tahtakurularının onları ayıran bazı özellikleri vardır.

Tahtakuruları yaklaşık 5 ila 7 mm uzunluğunda, düz kahverengi oval gövdeli, iki antenli, altı bacaklı ve kanatsızdır. Yatak böceklerini aşağıdaki konumlarda bulursanız tanımlayabilirsiniz.

İç mekânlarda, yatakların içinde ve çevresinde, şiltelerde, bazalarda, yatak takımlarında ve yastıklarda tahtakuruları bulacaksınız. Tahtakurularının sadece iki türü vardır ve bu türlerin her ikisi de aynı yerlerde bulunur. Beslendikten sonra uzamış ve kırmızımsı hale gelirler ve görünür hale gelirler. Büyük istilalarda, bu böcekleri yatağınızın yakınında, komodinlerde, dolaplarda, elektronik cihazlarda ve küçük çatlaklarda yakalayabilirsiniz.

Tahtakurusu istilasının bir belirtiside, vücudunuzun her yerinde kırmızı lekelerle aniden uyanmaktır. Bu, tahtakurusu istilasının açık bir işaretidir.

Tahtakurusu yumurtaları pirinç taneleri gibi görünür, ancak daha küçüktür. Renk şeffaftan inci beyazına değişir ve genellikle kümeler halinde bulunur. 6 ila 10 gün içinde tahtakurusu yumurtaları çatlar.

Tahtakurusu larvalarını görmek için mikroskop kullanmanız gerekecek. Bir bakışta solucan benzeri bir şekle sahip küçük biber taneleri gibi görünürler.

Yatak böceklerini doğru bir şekilde tanımlamanıza yardımcı olması için yukarıdaki resmi ve açıklamayı kullanın. Hâlâ emin değilseniz, bizimle iletişime geçin ve uzmanlarımızdan biri doğru tanımlama konusunda size yardımcı olacaktır.


2.İNCELEME-GÖZLEMLEME


Yatak Dikişlerinde Tahtakuruları

Tahta Böceklerini düzgün bir şekilde tanımladıktan sonra, ne kadar büyük bir istilaya sahip olduğunuzu ve en aktif oldukları yerleri görmek için bir inceleme yapmanız gerekecektir.

Nereden başlayarak İncelenmeli?

Tahtakuruları karanlık, sıkışık alanlarda ve çatlaklarda ve yarıklarda saklanmayı sever. Adlarına rağmen, yatağınızdan daha fazlasında yaşayacak ve saklanacaklar; kutu yayları, karyolalar, halılar, mobilyalar, tavan vantilatörleri, resim çerçeveleri ve elektronik ürünler olacak. Hatta oturma odası kanepelerinde veya yemek sandalyelerinde saklanırken bile bulunabilirler.

Tahtakuruları yatak odasının her yerinde saklanacak olsa da, aramaya büyük olasılıkla bulunacakları yerden başlamak en iyisidir: yatak ve yatak takımları (yastıklar ve yastık kılıfları, çarşaflar, yorganlar vb.)

Yatağın kenarlarını, püsküllerini ve dikişlerini dikkatlice kontrol edin. Daha dikkatli incelemek için bir el feneri kullanın. İyice incelemek için yatağı çevirin. Kutu yayın ve yatak çerçevesinin ve başlığın her köşesini ve köşesini kontrol edin.

Diğer odalarda mobilyalara, raflara, dolaplara, elektronik eşyalara ve tahtakurularının saklanabileceği çatlak ve çatlaklara sahip her nesneye bakın. Halının duvarlarla birleştiği yerde halının süpürgeliklerini inceleyin.

Bakılacak şeyler

Aramanız sırasında tahtakurusu aktivitesi veya istila belirtileri arıyor olacaksınız. Şans eseri, sizde tahtakurusu olabileceğine dair bazı yaygın, tespit edilmesi kolay işaretler vardır. İşte yatağınızda tahtakurusu olabileceğinin 5 işareti:

1. Dışkı İzleri

Tahtakuruları gittikleri her yerde dışkılarının izlerini bırakırlar. Tahtakuruları kanla beslendikleri için dışkıları kurumuş kana benzer. Tipik olarak koyu kırmızımsı kahverengi veya siyah renkte olacaktır. Tahtakurusu dışkıları da yatak takımınızda veya şiltenizde koyu lekeler gibi görünecektir. Sanki birisi bir keçeli kalem almış ve onunla birkaç nokta çizmiş gibi görünecektir.

2. Isırıklar

Tahtakurusu olduğunuza dair çok iyi (ama kesin olmayan) bir işaret, cildinizdeki ısırık izleridir. Tahtakurusu ısırık izi, hassasiyetlerine bağlı olarak kişiden kişiye farklı görünebilir. Ancak en yaygın belirti, genellikle sırtta, boyunda veya bacaklarda bulunan kırmızı, kaşıntılı izlerdir.

3. Kan Lekeleri

Tahtakuruları, kanla beslenmek için konakçılarının derisini deler. Bizden beslendiklerinde çarşaflarımıza, yastık kılıflarımıza ve şiltelerimize küçük kan damlaları düşecek. Bu nedenle, yatağınızda küçük kan lekeleri görüyorsanız, bu açık bir işaret olabilir.

4. Tahtakurusu Kabukları

Her kan unu ile bir tahtakurusu büyüyecek ve olgunlaşacaktır. Bunu yaparken tüy dökmeleri gerekecek. Bu, mevcut deri kabuklarını attıkları ve yeni deri kabuklarında daha büyük göründükleri zamandır. Boş tahtakurusu deri kabukları görürseniz, yakınlarda beslenen tahtakuruları olduğunu bileceksiniz.

5. Tahtakurusu Kokusu

Az bilinen bir gerçek, tahtakurularının bir kokusu olduğudur. Tahtakurusunun koku bezlerinden çıkan eşsiz, küflü bir koku bırakırlar. Bu, tahtakurularınızın olduğuna dair iyi bir işarettir, ancak en iyi işaret değildir çünkü kokuyu algılamak zor olabilir. Bununla birlikte, yatak böcek istilası yeterince büyükse, onları yatakta yatarken koklayabilirsiniz.

3.MÜCADELE


Artık Bulunduğunuz yerde Tahtakurusu olduğundan emin iseniz sonra tedaviye başlama zamanı. Ürünlerdeki tüm ürün etiketlerini okumanız ve uygulama talimatlarını izlemeniz ve uygun kişisel koruyucu ekipmanı (PPE) giyerek güvende olmanız gerektiğini unutmayın.

Başarılı bir Tahtakurusu kontrol programı, alanların vakumlanması ve çarşafların ve kumaşların yıkanmasıyla ön hazırlık ile başlar. Bu yapıldıktan sonra kimyasal ürünleri kullanmaya geçebilirsiniz. Mümkün olan en iyi sonuçlar için birden fazla ürün veya tedavi yöntemi kullanmak önemlidir.

Yatağınıza, bazanıza, mobilyalarınıza ve halılarınıza sizler için bulunduğunuz ortama, metre kareye ve bizler ile paylaşacağınız bilgilere istinaden önereceğimiz böcek ilaçlarını uygulamanızı öneririz. Çatlaklar ve yarıklar için ise size önereceğimiz ilacı uygulayın. Ve son olarak, Solfac Tozu duvar boşluklarına, süpürgeliklere ve Tahtakurularının yaygın olarak saklandığı ve seyahat ettiği diğer alanlara uygulayın.

Adım 1 - Ön Hazırlık

Süpürge yaparak tahtakurularından kurtulun

Tahtakurularından kurtulmak için kimyasal tahtakurusu tedavilerine başlamadan önce, odayı,alanı mücadele için hazırlamanız gerekir. Bu, gözle görülür şekilde görebileceğiniz Tahta Böceklerin çoğunun süpürülmesini içerir. Torbalı bir elektrikli süpürge veya teneke kutulu bir elektrikli süpürge kullanmak isteyeceksiniz (hemen sonra temizleyin ve sterilize edin).

Yatağınızın kıvrımlarında ve yatak çerçevesindeki Tahta Böceklerini süpürmek için bir aralık aparatı kullanın. Kutu yayını vakumlayın ve içini vakumlamak için ağı çıkarın.

Tüm giysilerin yıkanıp kurutulması ve giysilerin çantalara konularak bölgeden karantinaya alınmasıyla birlikte mobilyaların sökülmesi de önerilir. Ayrıca yatak takımları, yastık kılıfları, örtüler, çarşaflar, giysiler ve istila edilmiş yataklarda veya odalarda bulunan tüm kumaş malzemeleri gibi istila edilmiş tüm eşyaları toplamalısınız.

Eşyaları plastik torbalara koyun, ardından Tahtakurularını ortadan kaldırmak için yıkayın ve yüksek ısıda (90 derecenin üzerinde) kurutun. Yıkayamayacağınız bazı eşyalar varsa, bunları plastik poşetlerde bırakın ve en az bir yıl boyunca saklayın.

Halı, mobilya ve perdeler dâhil tüm odayı süpürün. Mobilyaları ve karyola çerçevelerini sökmek için aletleri kullanın ve artık açıkta olan derzleri vakumlayın.

Adım 2 – Size Özel Önereceğimiz ilacı Yataklara, Mobilyalara ve Halılara Uygulayın

Tahtakuruları İçin Yatak Tedavisi

Önerdiğimiz Böcek İlacı, Tahtakurularının hızlı bir şekilde yok edilmesini sağlayacak ve yatak takımlarına ve mobilyalara uygulanması güvenli olan sentetik bir piretroid insektisittir.İlaç ile temas edip deforme olarak büyüyecek ve ergin olmadan önce ölecek olan yumurta ve nimf gibi tahtakurularının gelişmemiş aşamalarını kontrol edecek bir Böcek Büyüme Yok edicisidir.

İlaçlarımız, tahtakurusu ve tüm haşere kontrolü için mükemmel olan Cypermetrin ve PBO bazlı bir üründür. Yatak böcek kontrolü söz konusu olduğunda yaygın bir soru, "Cypermethrin Tahtakurusuna karşı çalışır mı?" Permethrin, tahtakurularına karşı çok iyi çalışır ve Flex 10-10 gibi bir ürün olarak kullanıldığında, kullanıcılara daha geniş kapsama alanı sağlamaya yardımcı olur çünkü diğer ilaçlarımız ise, çatlak ve yarıklardan daha fazlasını yok eder.

İlaçları kullanmak için önce onu bir pompa püskürtücü içinde suyla karıştırmanız gerekir. Uygulama yapacağınız odanın metrekaresini hesaplayarak ne kadar ürüne ihtiyacınız olacağını belirleyin. Bunu yapmak için, alan uzunluğunu genişlikle ölçün ve çarpın (uzunluk x genişlik = metrekare).

Normal koşullar altında 2 Lt lik bir pompa için size önereceğimiz ilacın kapak ölçüsü ile vir kapak ilaç ve 2 Lt su eklemeniz yeterli olacaktır. Çözeltiyi iyice karıştırmak için püskürtücüyü sallayın ve püskürtmeye hazır olacaksınız.

Karıştırıldıktan sonra ilacı hafif bir spreyle yatağınıza uygulayın, püsküllere, kenarlara, ek yerlerine ve kıvrımlara odaklandığınızdan emin olun.

Daha sonra istilaya bitişik odalara püskürteceksiniz. Bu odaların döşeme ve süpürgeliklerine uygulayınız.

Adım 3 - Mobilya Arkası ve gözlemlediğiniz alanlara ilaç uygulama

Tahtakurusu için Mobilyanıza uygulamanız gereken yöntem

Bir sonraki adım, Pyrid Aerosol kullanarak yatak çerçevesine, bazaya ve mobilyalara böcek ilacı uygulamaktır. Pirid Aerosol kullanıma hazır olarak gelir ve bu yerlerde saklanan Tahta Böceklerin hızlı bir şekilde ortadan kaldırılmasını sağlar. Bu ürünü kullanmak için aerosolü yatak çerçevesi, yatak başlığı, baza, süpürgelikler ve odadaki mobilyalarda bulunan çatlaklara ve yarıklara derinlemesine enjekte etmek için enjeksiyon spreyi pipetini (ürünle birlikte gelir) kullanacaksınız.

Adım 4 - Boşlukları Toz ilaç ile Tedavi Edin

Tahtakurusu Toz Tedavisi

Toz ilaç harika bir üründür ve tahtakurularına genellikle odalar arasında seyahat etmek için kullandıkları duvar boşluklarında ve duvar prizlerinin arkasında ulaşır. Uygulamadan sonra 8 aya kadar etkili kalabilir.

Ayrıca süpürgeliklerin altına, elektrik prizlerine (prizlerde uygulamak için, şalterleri kapatın ve kapakları çıkarın ve yanlara uygulayın), ışık anahtarlarına, çerçeve ayaklarının altına, mobilyaların altına ve küçük olan her yere uygulayın.

4.ÖNLEME

Tahtakurusu Önleme Vakumlama

Tahtakurusu istilası ortadan kalktıktan sonra, geri dönüş yapmadıklarından emin olmak istersiniz. Tahtakurularını uzak tutmanın en iyi yolu, onları özenle önlemektir. Tahtakurularının, genellikle şehir dışına veya uluslararası seyahatlerden sonra dışarıdan getirildiklerinde neredeyse %100'ünün bir evi işgal ettiğini unutmayın. Tahtakurularını eve hatıra olarak getirmediğinizden emin olmak için aşağıdaki önleyici tedbirleri aklınızda bulundurun.

Seyahatten döndüğünüzde kıyafetlerinizi hemen yıkamayı ve yüksek ısıda kurutmayı unutmayın.

Bavulunuzu veya bagaj çantanızı, dikiş yerleri ve kenarlarıyla birlikte iyice süpürün.

Kullanılmış mobilya satın alıyorsanız, mobilyaları eve getirmeden önce dikkatlice inceleyin (tahtakuruları saklanıyor olabilir).

Misafirler evinizi ziyaret ederken veya evinizde kalırken, ayrıldıklarında uyudukları ve eşyalarını sakladıkları alanları kontrol ederek tahtakurusu aktivitelerini izleyin. Bilmeden evinize tahtakuruları getirmiş veya taşımış olabilirler, bu yüzden kontrol etmek ve emin olmak istersiniz.

Temel Çıkarımlar

Tahtakurusu nedir?

Tahtakuruları, yatakları, mobilyaları ve halıları istila eden ve insanlar uyurken kanla beslendikleri ve ısırıklarından kaşıntılı, tahriş edici izler bırakan yaygın bir ev zararlısıdır. Tedaviye devam etmeden önce yatak takımlarınızı, mobilyalarınızı, giysilerinizi ve halılarınızı kapsamlı bir şekilde inceleyin.

Evinizdeki Tahtakurularından Nasıl Kurtulabilirsiniz?

Tahta Böceklerini ortadan kaldırmak için, mutlaka bizi arayın 13 yıldır sektörde işini severek yapan bir firma olarak size özel çözüm önerilerimiz ile kesinlikle tahtakurularından kurtulabilirsiniz.

Artık haşere kontrol uzmanlarının tahtakurusundan kurtulmak için kullandıkları temel bilgilere sahipsiniz. Ama unutmayın, işin içinde çok iş var. Ayrıca, tahtakurularının sürekli bir tehdit olduğu bir bölgede yaşıyorsanız, onları kontrol etmek devam eden bir angarya olabilir.

Bu nedenle, özellikle hafta sonları tahtakurusu ile savaşmaktan daha iyi işleriniz varsa, bir profesyonelden yardım almak faydalı olabilir.

Bu Yazı Metni Vahşi Yaşam Kontrol ve Böcek Uzmanı Mehmet Yavuz Bilgiç Tarafından gözden geçirildi:

Bilgiç, haşere kontrol endüstrisinde 13 Yıldır hizmet veriyor ve 1000'lerce işletme ve ev sahibinin böcek ve kemirgen, kuş, haşere sorununu çözerek sektörde kendini ispatlamış Defans Marketi Yönetmektedir.

Sayın Bilgiç’e göre En İyi Çözümlerden Biride bu konuda 13 yıldır Yerli Ve Milli üretim Yapan Dünyada benzer markaların yanına bile yaklaşamadığı kendini bu alanda ispatlamış Repel Marka ürünleri tercih etmeniz olacaktır.

Defans Market Türkiye Repel Ana Bayii ve Pazaryerleri Tek yetkili satıcısı olarak Repel Marka tüm ürünlerine 3 Yıl Garanti 10 Yıl Kullanım süresi sunarak her konuda üretilen malın arkasında olduğunu ispatlıyor.

Zarar Vermeden Uzaklaştırın Sloganı ile 13 Yıl Önce Yola Çıkan Defans Market Şişli Perpa Ticaret Merkezinde Bulunan Mağazası ile Tüm Haşere, Kuş, Kedi, Köpek Sorunlarınıza çözüm üretmeye devam ediyor.

Uzman Desteği ve detaylı bilgi için www.defansmarket.com 0850 304 62 62 – 0541 304 62 62

Aynı Gün Hizmet İçin Saat 14.00’den Önce Arayın kargonuz ertesi gün kapınızda.

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.