Tahtakurusundan nasıl kurtulurum

Tahtakurusundan nasıl kurtulurum

TAHTAKURULARINDAN NASIL KURTULABİLİRSİNİZ TAHTAKURUSU YOK ETME REHBERİ

TAHTAKURULARINDAN NASIL KURTULACAĞINIZI ÖĞRENMEK İÇİN… www.defansmarket.com size yeter.

O halde doğru yerdesiniz!

Bu yazımızda şunları öğreneceksiniz:

Diğer insanlar bir tahtakurusu başarı öyküsüyle tahtakurularını nasıl yendiler?

İlk etapta onları nasıl önleyebilirim?

Yatak böcekleri nasıl belirlenir

Tahtakurusu temizliğinde yapılması ve yapılmaması gerekenler (çok önemli)

Ve bazı sık sorulan soruların tümü yanıtlandı

Tahtakurularını kendi başınıza yok etmeye çalışmak çok zorlaşıyorsa, sizler için hazırladığımız bu yazımızı dikkatle okumanızı öneririz. Bu yok ediciler, genellikle standart Kendin Yap yöntemlerinden daha etkili olan tuzakları, yemleri ve diğer kimyasal olarak işlenmiş çözümleri kullanabilen en iyi eğitimli profesyonellerden bazılarına sahiptir.

www.defansmarket.com teklifleri için 0541 304 62 62 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

Yatak böcekleri muhtemelen gezegendeki psikolojik açıdan en rahatsız edici böceklerden biridir ve etrafta sürünen birini görürseniz hafife alınmamalıdır.

Tahtakurusu spreylerinden tahtakurusu buharlı pişiricilere ve hatta  tahtakurusu örtülerine kadar, bunları önlemenin ve ortadan kaldırmanın pek çok yolu vardır, ancak hangileri gerçekten işe yarar?

Bu kılavuzda, tahtakurusu önleme, tanımlama, tahtakurusu ısırığı tedavisi ve son olarak da yok etme konularını ele alacağız.

Ele alınacak çok fazla bilgi var, o yüzden başlayalım!

Bu yazımız sektörde en tecrübeli Mustafa Yılmaz tarafından gözden geçirildi ve tam not aldı.Mustafa Yılmaz, haşere kontrol endüstrisinde yıllardır çalışıyor ve 1000'lerce ev sahibinin böcek ve kemirgen yönetimi dünyasında gezinmesine yardımcı oluyor. Artık dünyanın her yerindeki ev sahiplerine yardım eden Haşere Stratejilerini yönetiyor!

Tahtakuruları Yenilebilir mi?

Tahtakurusu Nasıl Önlenir?

Tahtakurusu Nasıl Belirlenir?

Tahtakurusu Isırıkları Nasıl Belirlenir?

Peki, Tahtakurularından Nasıl Kurtulabilirsiniz?

Tahtakuruları Yenilebilir mi?

Bu kılavuzun tanıtımı için, duygusal bedeli olan yatak böceklerinin zihinsel durumunuzu ele geçireceği ve bu böceklerin yenilebileceği konusunda rahatlık sağlayacağı konusunda birkaç kelime yazmak istedim.

Bahsettiğim gibi, tahtakuruları psikolojik olarak karşılaşabileceğiniz en kötü böceklerden biridir ve kaygıya, uykusuz gecelere ve artan genel strese neden olur.

Dişi tahtakuruları günde yaklaşık 1 yumurta üretirler, yumurtadan çıkmaları 10 gün ve bir yetişkine dönüşmeleri 5 hafta daha sürer. Gözetimsiz bırakıldığında, tahtakuruları yatağınızı veya yakındaki armatürleri hızla istila edebilir. Daha da kötüsü, tahtakuruları yakındaki daireleri veya katları istila edebilir, bu da sizin hiç yaratmadığınız bir istilaya neden olabilir!

Tahtakurusu İstilalarının En Büyük Üç Nedeni:

İnternetten kötü tavsiye

Beceriksiz yok ediciler

Tahtakurusu ısırıklarına karşı direnç (böylece çok geç olana kadar bir sorununuz olduğunu anlamazsınız)

Bu korkunç böcekleri yok etmenin doğasında var olan zorluğa rağmen, tahtakurularını yok edici olmadan öldürmenin kanıtlanmış yolları vardır. Belirli istila seviyelerinde , bir yok edici çağırmanız gerekecek ve bu kılavuzun ilerleyen kısımlarında, yok edicinizi ortaya çıkarmadan önce nasıl inceleyeceğinizi ele alacağız.

Bununla birlikte, bazılarınızın ihtiyaç duyabileceği o umut ışığını sağlamak için aşağıda bir tahtakurusu temizleme başarı öyküsü listeledim.

Bir Tahta Böceği Başarı Hikâyesi

DETAYLAR:  Bu, bir anne ile tahtakurusu olan eski kocası ve onları getiren oğlunun hikayesidir.

HİKAYE: Oğul, bir gün eski kocasının evinden, karnında böcek ısırıkları ile eve dönmüştü. O sırada anne tahtakurusu ısırıklarının sivrisinek ısırığı, belki de pire olduğunu ama tahtakurusu olmadığını düşündü. Eski kocanın kedileri vardı, bu yüzden kepeğe karşı alerjik bir reaksiyon da olabilirdi, değil mi?

Birkaç hafta hızlı ilerleyin ve oğul hala "alerjik reaksiyonlar" alıyordu, bu yüzden işler şüphelenmeye başladı. Sonunda anne kendi yatağında gizemli bir böcek gördü, onu öldürdü ve hemen Google'da görseller aradı.

Onaylanmış. Tahta kurusu.

Ertesi sabah, durumu değerlendirmek için bir yok edici çağırdı. 6 imha ediciden oluşan bir ekip tüm evi teftiş ettirdiler, bir tahtakurusunun girebileceği her çatlağı, çatlağı ve tarama alanını kontrol ettiler.

Yok ediciler, oğlunun uyuduğu odadaki kanepenin istilanın tek noktası olduğunu keşfettiler.

Bunu Akılda tutarak Annenin İki Seçeneği Vardı:

Tedavi odası ve mobilyalar

Odayı tedavi edin ve mobilyaları atın

Kanepe eskiydi, bu yüzden annem hem musallat kanepeyi, hem yanındaki aşk koltuğunu hem de alan halısını fırlatarak 2. seçeneği seçti (iyi karar).

Mobilyalar kaldırıldıktan sonra, imha ediciler tüm süpürgelikleri kaldırdılar ve odadaki tüm çatlaklara ve yarıklara böcek ilacı püskürttüler. Daha sonra odadaki tüm yüz plakalarını çıkardılar ve böcek ilacı tozu uygulamak için bir toz bezi kullandılar.

Oda tedavi edildikten sonra, imha ediciler anneye 2 hafta sonraki kontrol randevusuna kadar odayı boş bırakması talimatını verdiler.

Takip sırasında, yok ediciler odayı tahtakurusu belirtileri için yeniden kontrol ettiler.

Tahtakurusu yok… zafer…?

Çok ​​hızlı değil.

Takipten birkaç hafta sonra, annem oturma odasındaki kanepede sürünen bir tahtakurusu fark etti. Kavga bitmedi.

Kendi araştırmasıyla dışarı çıkıp CimeXa ("yeşil" bir böcek ilacı), bir toz bezi (son derece önemli), uygulama için fırçalar ve tüm yataklar için şilte kılıfları almaya karar verdi. Annem tüm evin tozunu aldı ve ardından kaplamalar için akrabalarından yardım aldı. Mantolama kurulumu sırasında, annem kutu yayın üzerinde tozlama nedeniyle kurumuş (kurumuş) 3 ​​ölü su perisi fark etti. Annem, oturma odasını incelerken, sandalyenin altında kurumuş bir yetişkin tahtakurusu da fark etti.

GENEL: Tahtakurularının çoğunu ortadan kaldırmak için bir ilk imha işlemi, ardından işi yaklaşık bir ay sonra bitirmek için böcek ilacı, toz bezi ve şilte kaplamaları kullanıldı.

Yakınınızdaki Haşere Kontrol Şirketlerini Karşılaştırın

Ücretsiz Teklifleri Karşılaştırın

Tahtakurusu Nasıl Önlenir?

Tahtakurularını hayatınızdan uzak tutmak için, eski bir deyişin dediği gibi, bir gram önlem, bir kilo tedaviye bedeldir.

Tahtakurularının hayatınıza girmesini önlemek için birkaç önemli adım atmak, size potansiyel olarak binlerce dolar ve önemli duygusal stres kazandırabilir.

1. Hafif seyahat edin ve varışta odanızı inceleyin

Tahtakuruları hayatınıza girecekse, en olası senaryolar arasında bir yere seyahat edip onları valizinize geri getirmeniz yer alır.

Tahtakuruları, sıcağa karşı isteksiz oldukları için genellikle fiziksel bedeninize otostop çekmezler, ancak giysilerinize veya çantanızdaki çeşitli eşyalara sığınırlar.

Böcek bilimci Dr. Waldvogel, seyahat ederken bagajınızı tahtakurularından korumak için aşağıdakileri önerir:

Giysilerinizi ve diğer eşyalarınızı plastik çöp torbalarına koyun.

Yatakların üzerine veya etrafına bagaj yerleştirmekten kaçının, bunun yerine bagaj standlarını kullanın

Bagajınızı püskürtmek için kumaş için tasarlanmış bir buharlayıcı veya böcek ilacı kullanın

Kullandıktan sonra bagajınızın içine haşere şeritleri yerleştirin ve bagajı garajınızda veya başka bir izole alanda bırakın.

Saklanan giysileri çöp torbalarından doğrudan yıkayıcı ve kurutucuya boşaltın

Alternatif ısıl işlem seçeneklerini değerlendirin

Pek çok tavsiye, odaya varır varmaz şilte ve bazayı tahtakurularına karşı kontrol etmeyi içerir, ki bu iyi bir tavsiyedir. Las Vegas'taki Fischer's Pest Control'ün sahibi Mike Fischer ile bile konuştuk ve yatak böceklerinin yüksek turistik bölgelerde ( Las Vegas gibi ) çok yaygın olduğunu söyledi.

Ancak, bir şeyi fark etmeniz otomatik olarak tahtakurusu olduğu anlamına gelmez .

Yani dikkatli ol!

2. Giysilerinizi ve bagajınızı kurutucudan geçirin (veya doğrudan ısıl işlem uygulayın)

Yukarıdaki noktaları daha da vurgulamak, seyahat sırasında kullandığınız kıyafetleri doğrudan yıkayıcı ve kurutucuya koymak, yanınıza aldığınız tahtakurularını ortadan kaldırmanıza yardımcı olabilir. Minnesota Üniversitesi bu süreci üç ana adıma ayırır:

Enfeste Giysileri Ayırma: Sadece kuru temizleme yapılan giysileri ve diğer giysileri birden çok yığın halinde ayırın. Sadece kuru temizleme yapılan giysiler yıkanamaz ancak yüksek ısıda kurutucuya konulabilir. Giysileri paketleyin ve (dikkatlice) çamaşırhaneye taşıyın.

Yıkama ve Kurutma: Her torbayı yıkayıcı/kurutucuya boşaltın (kurutucu yalnızca kuru temizleme içindir). Taşıma torbalarını atın ve ayrı, temiz torbalara kapatın.

Temiz Giysileri Ayırma: Giysiler temizlendikten sonra, evinizde böcek bulunmadığı kabul ediliyorsa katlayın ve kaldırın. Evde tahta kurusu varsa, temiz kıyafetleri ayırın ve/veya poşetlere koyun ve ev güvenli olana kadar saklayın.

Doğrudan Isı Uygulayın: Yıkayıcı/kurutucuya alternatif olarak, tahtakurusu şüphesi duyduğunuzda eşyalarınıza doğrudan ısıl işlem uygulayacak bir ürün satın alabilirsiniz. Bu ürünler yıkayıcı/kurutucu ihtiyacını ortadan kaldırır ve genellikle kendi başlarına durur.

Tahtakurusu Önleme Konusunda Ek Kaynak

Seyahat ederken tahtakurularını önleme hakkında daha fazla bilgi edinmek için, HiTravelTales.com'daki arkadaşlarımızın " Seyahat ederken tahtakurularından kaçınmak için 8 ipucu " adlı mükemmel makalesini okuyun .

3. İkinci el mobilyalardan/kıyafetlerden kaçının

İkinci el mobilya satın alma kullanmak harika bir fikir gibi gelebilir, ancak aynı zamanda şu soruyu da akla getiriyor… tahta kurusu?

Öğenin geçmiş sahipliğini tam olarak bilmiyorsanız, ikinci el mobilyalardan veya ikinci el herhangi bir şeyden tamamen kaçınmanızı tavsiye ederim. Ancak büyük bir anlaşmayı kaçıramıyorsanız (yapamayacağımı biliyorum) Oklahoma Üniversitesi'nden Dr. Peek, önleme konusunda birkaç önemli yolu bir araya getirdi:

Kanepeler ve Sandalyeler: Minderlerin altını, dikişleri inceleyin, yayları aşağı bastırın ve öğenin altında siyah noktalar olup olmadığına bakın. Satın aldıktan sonra, ürünü ısıtmak için buharlı pişirici kullanmayı (tahtakuruları sıcaktan nefret eder) ve onları tahtakurusu tuzaklarının olduğu izole bir yerde bırakmayı düşünün.

Kıyafetler: İkinci el kıyafetler için seyahat ediyormuşçasına aynı muamele uygulanır. Giysilerinizi kumaşa zarar vermeden mümkün olduğunca çok ısı ile yıkayın ve kurutun.

Yatak böcekleri ile nelere dikkat edilmelidir?

Bu resim, yatak böceklerinin bir şiltenin köşesinde bıraktığı siyah dışkı lekelerini "dışkıyı" göstermektedir. Herhangi bir mobilyayı ikinci el alıyorsanız, bu noktalara dikkat edin. Nelere dikkat etmeniz gerektiğine dair daha fazla örnek görmeniz gerekebilir diye burada bir sürü tahtakurusu resmi var!

Herhangi birinden ikinci el bir şey alırken, her zaman öğenin geçmişi ve/veya kullanımı ile ilgili araştırma soruları sormalısınız. Bir ikinci el mağazasından satın alıyorsanız, mağazaya gelen giysilere herhangi bir şey yapıp yapmadıklarını sorun. Yeni mallar geldiğinde herhangi bir ısıl işlem söz konusuysa, bu iyi bir işarettir.

Isıl işlemlerinize yardımcı olması için tahtakurusu buharlayıcı ve vakum kılavuzumuza da göz atmanızı öneririz.

4. Erken belirtilerin farkında olun

Tahtakurularının erken belirtilerini tespit edebilmek, tehdidi ortadan kaldırmak için tam bir yok etme ve bir tahtakurusu öldürmek arasındaki fark anlamına gelebilir. Anahtar, bu erken belirtilerin neye benzediğini ve onları gördüğünüzde onlar hakkında ne yapacağınızı bilmektir. Bazı erken yatak böcek uyarı işaretleri şunları içerir:

Tahtakurusu Isırıkları

Bir istila başlangıcında, yalnızca bir veya iki tahtakurusu ısırığı alabilirsiniz. Ancak sorun şu ki, sivrisinek ısırıkları gibi görünüyorlar ve neredeyse aynı şekilde hissediyorlar, bu yüzden başlangıçta sadece birkaç tane alıyorsanız, onları silmek ve umursamamak kolaydır. Tecrübelerime göre, tahtakurusu ısırıkları sivrisinek ısırıklarından ÇOK daha kaşıntılıdır, tamamen iyileşmesi çok daha uzun sürer ve korkutmaya eğilimlidir.

Çarşaflarınızdaki Lekeler

Yatak böceklerini gösteren ikinci bir erken işaret, çarşaflarınızdaki lekeler olacaktır. Tahtakuruları kanınızın bir kısmını aldıktan sonra kaçmaya çalışırlar, ara sıra üzerlerinden geçebilir veya çıkarken onları ezebilirsiniz.

Kanla dolu bir tahta böceğini ezmek elbette çarşaflarınızda kanla sonuçlanacaktır. Bu kan, dikkat edilmesi gereken erken bir gösterge olmalıdır.

Bu, çarşafınızda her kan lekesi olduğunda bunun tahtakurusu olduğu anlamına gelmez, ancak dikkat edilmesi gereken başka bir erken işarettir.

Tahtakuruları için şilte kaplamalarına ne dersiniz?

Kaplamalar (kutu yay ve şilte) başlangıçta toz akarlarına yardımcı olmak için oluşturduk, ancak tahtakurusu çözümü olarak yeniden tasarlandı. Faydaya gelince, genellikle iki düşünce okulu vardır.

Kaplamalar için: Kaplamalar, tahtakurusu yok etme sürecini kolaylaştırır ve bir istila olması durumunda yatağınıza yaptığınız yatırımı korur.

Muhafazalara Karşı: Muhafazalar sizi hiçbir şeyden "korumaz" ve tahtakurularına karşı yanlış bir güvenlik ve savunma duygusu sağlayabilir.

Genel olarak, bir kaplamaya yatırım yapmanın iyi bir fikir olup olmadığı size kalmış. Şahsen, o heriflerin hayatımı işgal etmesini zorlaştırmak için birine yatırım yaptım.

Tahta Böceği mi, Tahta Böceği Değil mi?

Tahtakurularını tespit etmek kolaydır, ancak neredeyse tıpatıp tahtakurularına benzeyen yakın akrabaları vardır, bu da kesin olarak tespit edilmesini zorlaştırabilir.

Yerel Bir İmha Edici Bulun

Yerel Bir Uzmanla Bağlantı Kurun

Tahtakurusu Nasıl Belirlenir?

Genel olarak konuşursak, tahtakurularının tespit edilmesi kolaydır, ancak neredeyse tıpatıp tahtakurularına benzeyen yakın akrabaları vardır, bu da kesin olarak tespit edilmesini zorlaştırabilir.

Bir fikir vermesi açısından tahtakuruları, 100'den fazla farklı türü bulunan Cimicidae böcek familyasında yer alır. Farkı anlamanız önemlidir çünkü sizi ısıran şey aslında tahtakurusu olmayabilir.

Kuş Böcekleri ve Yatak Böcekleri

Kuş böcekleri ("kuş akarları" veya "kuş biti" olarak da bilinirler) yakından yatak böceklerine çok benzerler, ancak "karabiber" gibi çok daha küçüktürler. Yetişkin bir kuş akarı yaklaşık 0,5 mm iken yetişkin bir tahtakurusu 5 mm'dir.

Kuşlarla beslenme eğilimindedirler, ancak kuş ölürse veya yuvasını terk ederse, kan emen bir şey aramak için evinize girebilirler. Bir İsveç Araştırmasına göre , kuş böcekleri yeniden beslenmeden 9 aya kadar yaşayabilir, bu nedenle bir istila başladıktan sonra onları ortadan kaldırmak rahatsız edici olabilir.

Kuş böcekleri ve yatak böcekleri arasındaki farklar nelerdir?

Kuş böcekleri yatak böceklerinden çok daha küçüktür (yukarıdaki resme bakın)

Kuş böcekleri ev sahiplerinin üzerinde yaşarken, yatak böcekleri ısırır ve saklandıkları yere geri döner.

Kuş böceklerinin dışkı izleri yoktur.

Kuş böcekleri kuşları tercih eder, ancak birincil konakçıları öldüğünde alternatif yiyecek kaynakları arayacaktır.

Kuş böcekleri insan kanında üreyemez

Nasıl Bulunur? : Kuş böcekleriniz olduğunu düşünüyorsanız, önce evcil hayvanlarınızın üzerinde yaşayıp yaşamadıklarını kontrol edin. Ayrıca çatı katınızı, oluklarınızı ve evinizle temas halinde olabilecek bitişik ağaçları kontrol edin. Bunlar parazittir, bu nedenle kuş böceklerini ortadan kaldırmanın ilk adımı onların kaynağını ve/veya konukçularını bulmak ve onu ortadan kaldırmak olacaktır.

Yarasa Böcekleri Yatak Böceklerine Karşı

Yarasalar, yatak böceklerinin yakın bir kuzenidir.

Tahtakurularının, yıllar önce mağaralarda yaşayan insanlarla beslenen yarasa böceklerinin soyundan geldiği sıklıkla belirtilir.

Yarasa böcekleri, yatak böcekleriyle karıştırılan en yaygın böcek türüdür.

Yarasa böcekleri, ana besin kaynakları olarak yarasalara büyük ölçüde güvenirler ve kuş böceklerine benzer şekilde, insan kanıyla üreyemezler.

Yarasa böcekleri ve yatak böcekleri arasındaki farklar nelerdir?

Yarasa böceklerinin tüylerinin uzunluğu yatak böceklerinden daha uzundur.

Yarasa böcekleri sadece yarasa kanında üreyebilir

Nasıl Bulunur? : Yarasa böcekleriniz olduğunu düşünüyorsanız, çatı katınızı, bodrum katınızı, kilerinizi ve/veya erişim sağlayabilecekleri diğer barınma yerlerini hemen kontrol edin. Yarasalar çıkarıldıktan sonra, yarasa böcek sorununuz, evinizdeki çatlaklara ve yarıklara artık spreyler ve tozların kullanılmasıyla azalmaya başlamalıdır.

Pireler ve Tahtakuruları

İnsanlar genellikle pireleri tahtakurusu sanırlar, tahtakurusu gibi göründükleri için değil, sadece yatağınızda oldukları ve sizi ısırıp benzer ısırık izleri bıraktıkları için. Benzerliklerine rağmen pireler ve tahtakuruları belirgin farklılıklara sahiptir .

Farklılıklar nedir?

Pireler tahtakurularından çok daha küçüktür

Pireler zıplayabilir

Pireler hastalık bulaştırabilir

Pireler, yakından gözlemlendiklerinde beyaz bir haleye benzeyen düzensiz ve kaşıntılı ısırık izleri bırakır.

Pireler alt bacaklarınızı ve ayaklarınızı ısırmayı sever

Kara veba sırasında binlerce insanı öldürmekten kısmen pireler sorumluydu. Sıçanları ısırarak enfekte olurlar ve hastalığı insanlara bulaştırırlar. Pire tarafından ısırıldığında herkes farklı tepki verir. Bazı insanlar büyük döküntülere dönüşecek, bazılarında ise sadece kaşıntılı kırmızı noktalar olacak.

Nasıl bulunur?:  Eğer pireniz varsa, önce evcil hayvanlarınıza, ardından evinizde barınmış olabilecek diğer hayvanlara bakmalısınız.

Evcil Hayvanlar: Evcil hayvanlarınız varsa, pireleri muhtemelen dışarıdan, veterinerde veya başka bir evcil hayvan veya hayvandandır. Evcil hayvanınız onları yakaladığında, muhtemelen yataklarında veya uyudukları diğer alanlarda yayılmaya başlayacaklardır. Bunu okuyan çoğunuz muhtemelen evcil hayvanlarınızın geceleri sizinle uyumasına izin veriyor, bu da pire kapmanıza neden olacak. Durum buysa, evcil hayvanınızı onaylı böcek ilacı ile şampuanlamanızı, uyku alanını temizlemenizi ve pire tasmasına yatırım yapmanızı öneririm. Ayrıca, aslında bir sorun olduğunu doğrulamak için pireleri yakalayacak olan uyku alanının etrafına pire tuzakları yerleştirmeyi düşünün.

Diğer Hayvanlar: Evcil hayvanınız yoksa, sincaplar veya tavan arasında veya gezinme alanlarında yaşayabilen diğer kemirgenler aracılığıyla pire yakalayabilirsiniz. Bu nedenle, ev sahiplerinin evlerine erişim noktalarını kapatmaları hayati derecede önemlidir!

Daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız pirelerle ilgili eksiksiz kılavuzumuza göz atın !

Sivrisinekler ve Tahtakuruları

Sivrisinekler, yatak böceklerinin kafasını karıştıran başka bir yaygın böcektir. Çoğu insan, tahtakurularının hayatlarını işgal ettiği gerçeğiyle yüzleşmek yerine kendilerini sivrisinekler tarafından ısırıldıklarına ikna etmek isteyebilirler.

Mesele şu ki, sivrisinek ısırıkları ile tahtakurusu ısırıkları arasında çok büyük farklar yok, bu da sadece ısırığa göre değerlendirmeyi zorlaştırıyor. Bununla birlikte, sizi rahatsız eden şeyin bir tahtakurusu olup olmadığına karar vermek için ikinci dereceden kanıtlara daha fazla bakmanız gerekir.

Örneğin, Florida'da herhangi bir pencere ekranı olmadan mı yaşıyorsunuz ? Muhtemelen sivrisinekler size ziyafet çekiyordur.

Farklar Nelerdir?

Sivrisinek ısırıkları, ısırmadan hemen sonra ortaya çıkar

Sivrisinek ısırıkları, tahtakurusu ısırıklarından çok daha hızlı iyileşir

Sivrisinekler hastalık bulaştırır (Zika vb.)

Sivrisinek ısırıkları rastgeledir ve yalnızca açıkta kalan cilt bölgelerine izole olma eğilimindedir (tahta böcekleri siz uyurken giysilerinizin altına girebilir)

Onları nasıl bulabilirim?  Sivrisinekler sizde varsa gerçek bir baş belası olabilir. Bazı yaygın sivrisinek temizleme ipuçları , evinizin etrafındaki durgun su kaynaklarının kaldırılmasını içerir. Bu su kaynakları, sivrisineklerin gelişmesi ve çoğalması için bir yaşam alanı sağlar. Sivrisineklerden kurtulmak için diğer yöntemlerle birlikte bu su kaynaklarını ortadan kaldırmanız sivrisinek sorununuzu hafifletecektir.

Yatak Hatalarınız Olduğunu Onaylamak

Yatak böcekleri, gündüz nadiren görülen gece yaratıklarıdır. Yatak böcekleriniz olup olmadığını doğru bir şekilde doğrulamak için tercihen bir tane yakalamalısınız, böylece bir profesyonele gösterebilirsiniz, ancak yapamıyorsanız, yatak böceklerinin temel belirtileri aşağıdaki gibidir:

Genellikle 3'lü bir çizgide kaşıntılı ısırık izleri (ama her zaman değil)

Baza yayınızın ve yatağınızın içinde veya çevresinde dışkı izleri

Yatağınızın içinde veya çevresinde deri döküntüleri

Çarşaflarınızda veya yastık kılıflarınızda kan izleri

Tecrübelerime göre, tahtakurularından kalan ısırık izleri sivrisinek ısırıklarından çok daha fazla kaşınıyor ve daha uzun süre kalıyor. Ayrıca tahtakurusu ısırıkları, ısırıldığım bölgelerde tipik olarak minyatür yara izleri bırakıyordu.

Ayrıca geceleri yatağınızın altına yerleştirilebilecek tahtakurusu tuzakları kullanmayı da düşünün. Bu tuzaklar, tahtakurularının yatağınıza tırmanmasını ve bunun yerine onları bir kasede yakalamasını zorlaştıran toz benzeri bir maddeye sahiptir. Yakalandıklarında, sorununuzu doğru bir şekilde tanımlaması için kolayca bir yok edici gösterebilirsiniz.

Aşağıda, onlardan kurtulmak için tahtakurularını bulma konusunda ayrıntılı bilgi veren bir video bulunmaktadır.

Tahtakurusu Isırıkları Nasıl Belirlenir?

Yani ilk iki bölümü geçtiniz ve çoğunlukla tahtakurularınız olduğu için kendinizi rahat hissediyorsunuz. Peki, tüm bunlar ne anlama geliyor?

Artık tahtakurularının sizin sorununuz olduğuna karar verdiniz, bu bölümde tahtakurusu tarafından ısırılmanın ne anlama geldiği, tahtakurusu ısırıklarının nasıl göründüğü ve ısırıldığında ısırıkların nasıl tedavi edileceği hakkında konuşacağız.

Tahtakurusu ısırıkları neye benziyor? Ve neden kaşınıyorlar?

Bir yatak böceği sizi ısırdığında sivrisinek veya pire benzer bir iz bırakacaktır, bu nedenle bir ısırıktan sahip olduğunuz böcek istilasının doğasını tespit etmek zordur.

Muhtemelen kaşınacak ve size haşere probleminiz olduğunu hatırlatacak şişmiş kırmızı bir yumru alanı geliştireceksiniz.

Tahtakurusu ısırıkları (ve sivrisinek ısırıkları) kaşınır çünkü böceklerin ısırığı hissetmenizi engellemek için kullandıkları antikoagülana alerjiniz vardır.

Tahtakurusu ısırıklarıyla ilgili ilginç olan şey, herkesin bunlara tepki göstermemesi ve bazı insanların bir sorun olduğunu belirtmek için asla kırmızı bir şişlik görmemesidir.

Alerjik reaksiyonunuzun aralığı birçok genetik faktöre bağlı olacaktır. Böcekbilimci Michael Potter, insanların %30'undan fazlasının tahtakurusu ısırığına asla tepki vermeyeceğini belirtiyor. Gerçekten kötü olan şey, tahtakurularına alerjiniz yoksa, onları gerçekten görmeye başlayana kadar onlara sahip olduğunuzu asla fark etmeyeceksiniz ve onları görmeye başlarsanız, bir yerlerde tam bir istila olduğuna bahse girebilirsiniz.

Bir Tahtakurusu Tarafından Isırılırsa Hastalıklardan Endişelenmeli misiniz?

Genel olarak, bir tahtakurusunun gerçek ısırığı hakkında endişelenmemelisiniz. Tahta kurularının, hastalık bulaştırma şanslarını azaltan belirli nötralize edici faktörler içerdiği söylenmiştir . Bununla birlikte, tahtakuruları pek çok hastalığın bilinen taşıyıcıları değildir, ancak birkaç istisna vardır.

Örneğin,  Oxford University Press tarafından yayınlanan bir araştırma , tahtakurularının, birçok tahtakurusu tarafından ısırıldıktan sonra kızarıklıklar ve cilt tahrişleri geliştiren 67 yaşındaki bir adamla ilişkili hastalıkların olası nedeni olduğunu buldu.

Austral Entomology tarafından yayınlanan bir başka çalışma, tahtakurularının onları ısırmasına ve deri döküntüleri, kurdeşen ve kaşıntı geliştirmesine kasıtlı olarak izin veren iki araştırmacıdan alıntı yaptı. Uyuşuk hissetmeye başladılar ve aşırı terleme nöbetleri geçirdiler. Garip olan, bu araştırmacıların daha önce minimum tepkiyle ısırılmış olmaları.

Tahtakurularına karşı önemli bir alerjik reaksiyon göstermediğinizi varsayarsak, bir dizi yatak ısırığınız varsa muhtemelen iyi olacaksınız. Kaşıma ve biraz duygusal sıkıntı dışında özel bir ilaca ihtiyaç duymadan iyileşeceksiniz.

Tahtakurularının tehlikeleri hakkında daha fazla bilgi için , konuyu daha da detaylandırdığımız bu makaleye göz atın!

Tahtakurusu Uyarısı

Bu kılavuzu incelerken, eminim bazılarınız işleri kendi elinize almak için can atıyorsunuzdur. Siz sadece bu sorunun bir an önce geçmesini istiyorsunuz ve bu nedenle dışarı çıkıp spreyler alıyor ve evinizi ilaçlamaya başlıyorsunuz. Anlıyorum, insanız ve anlık sonuçları severiz. Ancak kendin yap tahtakurusu temizliği tavsiye edilmez. Sorunu daha da kötüleştirmeniz büyük olasılıkla sona erecektir. Bu nedenle, TÜM tahtakurusu istilası türlerinde bir yok ediciye danışmanızı  öneririz .

Tahtakurusu Isırıkları Nasıl Tedavi Edilir?

Tahtakurusu ısırıklarınız varsa, onları tedavi etmenin en iyi yolu, bölgeyi kaşımaktan kaçınmak ve antiseptik kremler veya losyonlar uygulamak ve bir antihistaminik almaktır.

Doktorların çoğu, genellikle yaklaşık bir hafta içinde geçen ısırığın kendisinden ziyade kaşıntı için tedaviler yazacaktır.

Tahtakurusu ısırıklarının sivrisinek ısırıklarından çok daha uzun süre dayanma eğiliminde olduğunu kişisel deneyimlerime dayanarak söyleyeceğim. Sonunda iyileştiğinde minyatür yara izleri bırakabilirler. Yaralar geçti ama biraz endişelendim. Hayatımın çoğunda sivrisinekler tarafından ısırıldıktan sonra, bir tahtakurusu sizi ısırdığında kesinlikle bir fark anlayabilirsiniz. Açıklaması zor ama ısırmanın nüansları var ki, sorunun sivrisinekten başka bir şey olabileceğini düşünmenize neden olacak.

Bu korku içeri sızdığında, tehdidi bulmak için av başlar. Bu durumda, tahtakurusu.

Tahtakurusu ısırıkları hakkında daha fazla bilgi için bu makaleye göz atın.

Peki, Tahtakurularından Nasıl Kurtulabilirsiniz?

Kılavuzun bu noktasında, bir sorununuz olduğuna karar verdiniz.

Tahtakuruları sizi ısırdı ve bir an önce onlardan kurtulmanız gerekiyor. Bu bölüm, tahtakurularından kurtulmak için atılması gereken adımları, bir yok edicinin nasıl bulunacağını ve tahtakurularından kurtulmak söz konusu olduğunda yapılması ve yapılmaması gerekenleri tam olarak özetleyecektir.

Tahta Böceklerinden Kurtulmak İçin Adım Adım Kılavuz

Aşağıda, evinizde muhtemelen bir tahtakurusu sorunu olduğunu belirledikten sonra atmanız gereken adımları özetliyorum.

1. Sakin Olun

Yatak böcekleriniz olduğunu fark ettiğinizde, yapabileceğiniz en kötü şey aşırı tepki vermek ve evi dezenfekte eden bir saldırı başlatmak, evinizi zehirli böcek ilaçları ile doldurmak ve/veya yatak böcek istilasının suçunu kocanıza veya çocuklarınıza yüklemektir. . Tahtakuruları bir baş belasıdır, evet, ama artık buradalar, enerjinizi en ihtiyatlı şekilde kullanmak, sakin kalmak ve onları ortadan kaldırmak için gerekli adımları atmak olacaktır.

Bu rehber boyunca sakin kalma temasını vurgulamaya devam ediyorum çünkü tahtakurularını yok etmek çok hayati önem taşıyor.

2. Yatağınızı ve bazanızı kontrol edin

Belirli bir sakinlik düzeyi oluşturduktan sonra, tahtakurusu gidermenin kendi kendini değerlendirme aşamasına başlayabilirsiniz.

Hasarı değerlendirirken bakmanız gereken ilk yer, yatağınız ve bazanızdır. Kentucky Üniversitesi, musallat olan 13 daire üzerinde bir araştırma yaptı ve eğer tahtakurusu varsa, tahtakurularının muhtemelen yatağınızda, bazalı yayınızda veya başlığınızda olma ihtimalinin %70 olduğunu buldu (şekle bakın).

Hiç değilse, bu bilgi sizi dışarı çıkıp bir şilte kılıfı almaya teşvik etmelidir!

( önerilen üst şilte kılıflarımıza ve örtülerimize buradan bakın )

3. Her Şeyi Temizleyin ve Karantinaya Alın

Yatağınızda böcek bulsanız da bulmasanız da, evinizin içindeki ve çevresindeki her şeyi temizlemek ve karantinaya almak için proaktif önlemler almalısınız. Enfekte alanlar temizlendikten sonra, eğitimli profesyoneller tarafından daha invaziv kimyasal tedaviler uygulanabilir.

Odanızdaki her bir öğeyi nasıl izole edeceğiniz ve temizleyeceğiniz konusunda bir plan yapın.

Giysiler/Peluşlar: Kuru temizleme gerektirmeyen tüm giysileriniz poşetlenmeli ve en yüksek ısıda yıkanmalı/kurutulmalıdır. Yaklaşık 120 derecede, tüm tahtakuruları ve yumurtaları ölecek. Temizlendikten sonra kıyafetleri poşetleyin ve evinize ayırın. Tahta kurularının kurutucunuzdaki deliklerden kaçmasının mümkün olduğu konusunda uyarıda bulunun (alternatif çözümler için aşağıdaki 3. maddeye bakın).

Oyuncaklar/Sert Eşyalar: Yıkanamayan eşyalar, böceklerin eşyaya girip çıkmasını önleyecek hava geçirmez kaplara yerleştirilmelidir. Hazır olduğunuzda, her bir kabı özel olarak işleyebilirsiniz.

Isıl İşlem Durumlarını Düşünün: Tahtakurusu olabileceğini düşündüğünüz oyuncaklarınız veya giysileriniz varsa, tahtakurusu öldürme başarısını garantileyen doğrudan ısı uygulayan alternatif seçenekler vardır. Örneğin kıyafetlerinizi içine koymak için alabileceğiniz kılıflar var. Etkinleştirildiğinde, kasa ürüne doğrudan ısı uygulayarak gizlenen haşereleri (tahtakurusu, pire, vb.) öldürür. Pahalı olabilirler, ancak eşyalarınızın tahtakurusu içermediğini bilmenin verdiği rahatlık oldukça rahatlatıcıdır. İşte eşyalarınız için ısıl işlemle ilgili bir rehberimiz.

Eşyalarınızı izole ettikten ve yatağınızı tahtakurusu için kontrol ettikten sonra, evinizdeki her çatlağı ve çatlağı silip süpürdüğünüzden emin olun. Süpürgenizin içindekiler plastik bir torbaya kapatılmalı ve atılmalıdır.

Bu noktada, profesyonel yardım için bir yok edici çağırmadan önce muhtemelen yapmanız gerekenlerin yaklaşık %90'ını yapmışsınızdır. Anahtar, evinizin bariz alanlarını nakavt etmektir.

Aşağıda, Los Angeles'taki tahtakurusu sorunu hakkında daha derinlere inen faydalı bir video bulunmaktadır. Tahtakurularından kurtulmak için daha fazla ipucu.

4. Bir Yatak Böceği İmha Edici veya Haşere Kontrol Operatörü (PCO) Kiralama

Tahtakurusu probleminize yardım etmesi için bir yok edici çağırma zamanının geldiğine karar verdiğinizde, yetkin bir profesyonel bulmanızı garantilemek için doğru sorular konusunda kendinizi eğitmelisiniz. Tahtakurusu istilasındaki patlama göz önüne alındığında, tahtakurusu problemini nasıl ortadan kaldıracağını bildiğini iddia eden pek çok yeni yok edici var, oysa gerçekte bilmiyorlar.

Çoğu zaman, insanlar Craigslist veya Google'da görülen ilk imha ediciye razı olur ve işe almadan önce uygun soruları sormazlar. İnsanlar tahtakurusu sorunu yaşadıklarında duygusal olma eğilimindedirler, bu nedenle işe alım süreci dikkatlice planlanmamıştır. Bazen bu işe yarar ve şansın yaver gider ama daha çok, yok etmede o kadar da iyi olmayan bir yok ediciyle karşılaşırsın. Bu olursa, yalnızca başa çıkmanız gereken duygusal stres düzeyini artıracak ve tahta kurusu sorununuzu potansiyel olarak şiddetlendireceksiniz.

Olası sorunlardan kaçınmak için, tahtakurusu probleminiz için bir yok edici tutarken "sormanız gereken" sorular buradadır.

Devletten lisans alıyorlar mı?  Cevaplarını Eyaletinizin Tarım Bakanlığı aracılığıyla doğrulayabilirsiniz. Web sitesinde arayın veya memurun ofisini arayın.

Referansları var mı? Orijinal olduklarından emin olmak için referanslarını kendi araştırmanızla (Google, Yelp, LinkedIn) doğrulamayı da düşünün.

Şirketin garantisi nedir? Tahtakurularından kurtulmanın çok zor olduğu biliniyor ve hizmetlerine güvenmeyen şirketler, garanti vermemeleri için size bir bahane verecekler. Bağlantılı daireler ve apartman daireleri zordur, ancak saygın bir şirket müstakil evlerde hizmet garantisi verebilmelidir.

Sorumluluk sigortaları var mı? Hayır, ise, onları listenizden silin… Hızlı.

Tedaviler ne kadar sürüyor? Kapsamlı yatak böcek tedavileri 1-2 saat arasında sürmelidir.

Fiyatlarına kaç tedavi dâhildir? En az iki tedavi olmalıdır. İlk tedavi, ardından iki hafta sonra ikinci kontrol. İkiden fazla tedaviden alıntı yaparlarsa, bu deneyimsiz bir tahtakurusu yok edicinin göstergesi olabilir (dikkatli olun).

Yatak böcek tedavileri YALNIZCA böcek ilaçlarından mı oluşuyor? Tahtakurularının insektisitlere karşı daha dirençli olduğu gösterilmiştir, bu nedenle yok ediciler alternatif yöntemlerden haberdar olmalıdır (örneğin, buhar uygulamaları, muhafazalar, vb.).

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.