Tahta Kurusu İlaçları Nelerdir ?

04-10-2019 01:02
Tahta Kurusu İlaçları Nelerdir ?
TAHTA KURUSU NEDİR?

Özellikle ışıksız, kuru ve ekstrem yerlerde saklanmayı seven, kan emici böceklerdir. İnsan paraziti olarak sayılan bu zararlılar kuş ve insan kanı emebilirler. İnsanları ısırabilir ve ısırdıkları bölgede kabarıklığa sebep olabilirler. Bu şekilde hastalık yaydıkları henüz kaydedilmemiştir. Ancak birey üzerinde alerjik reaksiyon yaratabilir, psikolojik etki bırakabilir ve cilt tahrişine sebep olabilirler.

TAHTA KURUSU NASIL ANLAŞILIR?

Tahta kurusu, mücadele etmenin en zor olduğu haşerelerden biridir. Kullanılan ilacın etki etmesi için canlı üzerine veya geçtiği yerlere direkt temas etmesi gerekir. Evinizde veya genel olarak yaşam alanınızda bir tahta kurusu sorunu olduğunu anlamanız, tahta kemirme seslerinden mümkün olabilir. Tahta kurusunun görüntüsünün nasıl olduğunu, nerelere zarar verdiğini veya izlerinin neler olduğunu bilmeniz işinize yarayacaktır.

İşte bilmeniz gereken hususlar;

TAHTA KURUSU GÖRÜNÜŞÜ

Tahta kurusu, pire ve bit gibi zıplayan çok küçük haşereler gibi değildir. Bu yüzden tahta kuruları gözle görülebilir canlılardır. 5 mm boyutunda, kahverengi ve yassı vücuda sahip haşerelerdir.

TAHTA KURUSU NERELERDE OLUR?

Bu böcekleri gündüz, ışıklı yerlerde görmeniz oldukça zordur. Işığı sevmezler. Karanlık anlarda ve ortamlarda ortaya çıkarlar. Herhangi bir yerde bulunabilirler. Dünya’nın her yerinde yaşarlar ve çok ekstrem koşullarda bile hayatta kalabilecek donanıma sahiplerdir. 1 yıl boyunca hiçbir şey yemeden yaşayabilirler. Kendileri gibi yavruları da karanlık ve açıklık yerler dışında bulunurlar. Yavruları toplu iğne başı kadar küçüktür ve görülmeleri zordur. Evinize, ofisinize, iş yerinize, fabrikalarınıza veya bahçelerinize her yerden zıplayarak ulaşabilirler. Evlerinize dışardan poşetlerinize, çantanıza veya ayakkabılarınıza zıplayıp asılı kalarak bile bulaşabilirler.

TAHTA KURUSU NASIL ANLAŞILIR ?

Tahta kurusu ismini almalarının sebebi yüzeylerin çatlaklarında, süpürgeliklerin arkasında, parkelerin altında, tahta yüzeylerin boşluk veya çatlaklarında kendilerine uygun yaşama ortamı bulmalarıdır. En çok bulundukları yerlerdir. Unutmayın ki kan emerek yaşayan canlılardır. Tahta kurusu derisinden, dışkısından veya seslerinden yaşam alanınızı işgal ettiklerinizi anlayabilirsiniz. Tahta kuruları büyüyüp geliştikçe deri dökerler. Dışkıları da koyu kahverengi veya siyah olabilir ve kenar, köşe, dip yerlerde görülürler. Tabi ki en net anlaşılması gözle görülmeleriyle olur. Betimlediğimiz şekillerde veya yakın çevresinde canlıların tahta kurusu olduğundan şüphelenebilirsiniz.

TAHTA KURUSU NEDEN OLUR ?

Gözle görülebilir zararlılar olsalar da çok dikkat edildiği vakit fark edilebilirler. Sebebi de günün büyük bir bölümünde saklanıyor olmalarıdır. Aktif oldukları vakitler de geceler yani karanlık ve insanların aktif olmadığı zamanlardır. Tahta kuruları ortam fark etmeksizin her yere yayılabilirler. Özellikle evlerde ve otellerde görülebilirler. İnsan eşyalarına zıplayarak bulaşırlar. Bu da demek oluyor ki evinizin kirli veya hijyenik olması, tahtakurusu için bir fark yaratmaz.

Elbette ki kirli bir ev daha farklı canlıların veya zaten mevcut olan böceğin ortama giriş ve çoğalma sürecini uzatır. Bu yüzden her zaman hijyenik bir yaşam alanında yaşamanız önemlidir. Tahta kurularının özellikle evlerde ve otellerde bulunmalarının sebebi insanların sürekli girip çıkmasıyla beraber giriş çıkışın kolaylaşmasıdır. Poşetlerden, çantalardan, cüzdanlardan, kıyafetlerden veya basitçe ayakkabılardan bile bulaşabilirler. Tahtakurusu ile mücadele oldukça zorlu olduğundan bu zararlı böceklere karşı en doğru mücadele yöntemi uygun tedbirler almaktır. Bu tedbirleri de şu şekilde sıralayabiliriz; kurumsal koku

Evde Tahtakurusu Sorununa Karşı

    Dağınık, yığılmış alanları olabildiğince düzenli ve toplu tutun. Dağınıklık tahtakurusunun yaşamasını daha da kolaylaştıracak ve sizin fark etme sürecinizi daha da geciktirecektir.

    Yastık kılıflarını, yorgan, battaniye, çarşaf gibi eşyaları sık ve yüksek sıcaklıkta yıkayın.

    Bulunma ihtimalleri yüksek olan yerler, yani süpürgelikler, çatlaklar, boşluklar, yatak altları ve genel olarak çevresini sürekli olarak kontrol altında tutun. Bu alanlarda gereksiz eşya bulundurmayın ve sık sık temizleyin.

Ev Dışında (Otel, İş Yeri, Ofis vb.) Tahtakurusu Sorununa Karşı

    Kalacağınız otele götürdüğünüz bavulunuzu her zaman yatağınıza uzak yerlerde tutun. Yerleştirme ve toplama işlemleri dahil tüm bavulla alakalı işlerinizi yatağın uzağında yapın.

    Yatacağınız yerin etrafını, yastıkların ve yorganların altını, çevresini, yatak başlarını, yer yüzeylerini ve özellikle köşe, dip bölümleri kontrol edin.

    Otelden eve dönüş sırasında kullandığınız tüm eşyaları yıkanabileceği en yüksek ısıda yıkayın. Yine aynı şekilde bavulunuzu yataktan uzakta açıp yerleştirin.

    İş yerinizde tahtakurusu sorunu duvar diplerinde, çok fazla süre dokunulmamış, temizlenmemiş yerlerde görülebilir. Bunun oluşmasına engel olmak için dağınık ve uzun süre temizlenmemiş yerleri düzenleyip hijyenik hale getirmenizi öneririz.

TAHTAKURUSU ISIRIR MI ?

Tahta kuruları kan emici hayvanlardır. Dolayısıyla evet, ısırırlar. Özellikle insan kanından beslenirler. Geceleri biz farkında olmadan yattığımız yere zıplayıp ısırabilirler. Isırdıkları yerlerde yuvarlak, kırmızı ve sert şişliklere sebep olurlar. Tahtakurusu ısıran bireye alerjik reaksiyon, psikolojik rahatsızlık ve ciltte tahriş yaratırlar. Tahtakurusu ile bireysel mücadelede en etkili ilaçları ve uygun çözümleri www.defansmarket.com ‘da bulabilirsiniz.

TAHTA KURUSUNUN ZARARLARI NELERDİR?

Yaşam alanınıza bulaşmadan önce farklı ortamlarda farklı insanların kanını emip bünyelerinde taşırlar. Bu yüzden sizin kanınızı ısırdığı sırada hastalık yayma ihtimalleri küçümsenemez. Kişi üzerindeki en büyük zararı da bu durumdan sonra cilt tahrişidir. Vücudunuzun belirli bölgelerinde kırmızı, yuvarlak, sert tahribatlar yaratırlar. Bu da sizler için oldukça sancılı bir süreç yaratacaktır.

TAHTAKURUSUNA KARŞI ALINACAK ÖNLEMLER


Tahtakurusu ile mücadele sırasında en önemli adım temizliktir. Evet, kirli yerlere geldiklerini spesifik olarak söyleyemeyiz. Ancak pis ortamlar her zaman zararlı haşereler için yaşayacak ve zarar verecek çekici unsur olarak kalacaktır. Bu yüzden evinizdeki boşluklar, çatlaklar, süpürgelik arkaları, yatak altları ve başları, yüzeylerin küçük aralıkları dahil her yeri güzelce temizlemek ilk adımdır.

Tahta kurusunun geçtiğini düşündüğünüz veya tahta kurusunu gördüğünüz yerleri elektrik süpürgesiyle süpürmek de oldukça yaygın ve kolay bir çözümdür. Ancak bu noktada önemli olan süpürdüğünüz makinen toz torbasına işlemden önce çöp poşeti tarzında bir materyal koymanızdır. Aksi takdirde süpürdüğünüz bu haşere daha sonraki süpürme işleminizde toz torbasından tekrar çıkarak etrafa yayılabilir.

Elektrik süpürgesi ile evinizin her yerini, özellikle aralık, ulaşılması zor yerleri temizledikten sonra yapmanız gereken yastıklarınızı, yorganınızı, çarşaf, battaniyenizi başta olmak üzere sürekli kullandığınız eşyalarınızı yıkanabileceği en yüksek ısıda yıkamaktır.

Tüm bu adımlardan sonra bireysel ilaçlamanızı rahatlıkla yapabilirsiniz. Sorunun önüne geçmiş ve tekrarlanmasını engellemiş olursunuz. Bu noktada size gereken tüm ekipmanı ve en etkili ilaçları, en uygun fiyata Defans Market’ten bulabilirsiniz. Piyasadaki en etkili tahtakurusu ilaçlarını sitemizde kolay sipariş seçeneğiyle satın alabilirsiniz.tahta-kurusu-nedir

TAHTA KURUSU İLAÇLARI

KOKULU TAHTA KURUSU İLAÇLARI: Alanınıza göre en etkili tahtakurusu ilaçlarından biri kokulu tahtakurusu ilaçlarıdır. Kokulu olmaları, ilaçlama yapılan alanın öncesi ve sonrasında hazırlık gerektirdiği anlamına gelir. Bu yönden ev, otel, iş yeri gibi kapalı ve sürekli bulunduğumuz alanlarda kokusuz tahtakurusu ilaçları kullanmanızı tavsiye ederiz. Kokulu tahtakurusu ilaçları konsantre olarak satılır ve kolay çözüm sağlar.

Aydın Kimya Tahta Kurdu Böceği İlacı Zinon Emülsiyon Konsantre: Solvent bazlı, 3 etkili özel formülasyonu ile ani etkili haşere ilacıdır. İçeriğinde bulunan Permethrin ile güçlü öldürücü etki, Tetramethrin ile ani düşürücü etki ve PBO ile bağışıklık kazanmış türlerde bağışıklık sistemine direkt etki etmesi ile kesin ve ani sonuca ulaştırır. ULV ve yüzey uygulamalarında kullanılmaktadır. Etiket üzerinde yer alan oranlara göre su ile karışım yapıldıktan sonra haşerelerin konacakları veya yürüyecekleri yüzeylerin üzerini iyice kaplayacak şekilde püskürtülerek uygulama gerçekleştirilir.

Titan Emülsiyon Konsantre Kokulu Tahta Kurdu Böceği İlacı: Yüzey uygulamalarında genel haşere ilacı olarak kullanılmaktadır. Etiket üzerinde yer alan oranlara göre karışım yapıldıktan sonra haşerelerin konacakları veya yürüyecekleri yüzeylerin üzerini iyice kaplayacak şekilde püskürtülerek uygulama gerçekleştirilir.

KOKUSUZ TAHTAKURUSU İLAÇLARI: Ev, otel, iş yeri, ofis, fabrika gibi kapalı ve sürekli aktif halde olan ortamlara büyük avantaj sağlayan kokusuz tahtakurusu ilaçlarıdır. Herhangi bir hazırlık gerektirmezler. Kokusuz olmaları sayesinde günün her anında ilaçlama işleminizi, bireysel olarak yapabilirsiniz.

    Chrysamed İnsektisit Kullanıma Hazır Tahta Kurusu İlacı: Chrysamed tüm ilaçlardan farklıdır. Nanokapsül teknoloji ile üretilmiş geniş spektrumlu kokusuz ilaçtır. Chrysamed İnsektisit Su bazlı, PBO, solvent ve itici gaz içermeyen, leke ve kalıntı bırakmayan, her çeşit yüzeye (kumaş, ahşap, metal, plastik, deri vs.) uygulanabilen emsalsiz yeni nesil bir insektisittir.  Pire, Tahtakurusu, Kene, Örümcek, Akrep, Karasinek, Sivrisinek, Karınca ve Hamam böceği için kalıcı öldürmeye ve uzaklaştırma etkisine sahiptir. Chrysamed’in uygulaması diğer haşere ilaçlarının uygulamasından çok farklıdır. İlaç doğrudan sıkılan ve bireysel ilaç değildir. Haşerelerin olduğu bölgeye bol miktarda püskürtülerek uygulanır. Genelde tek bir uygulama yeterli olacaktır fakat sorunlu bölgelerde 10-15 günde bir veya birkaç kez tekrarlanabilir. Duvarlar, mobilyalar, perde, halı, koltuk, yatak, ayakkabılar, elbiseler, mutfak ve elbise dolapları, mutfaktaki makina ve tezgahların alt ve arkaları, kapı, pencere, balkon, teras ve saksılara, takriben 1 metre mesafeden iyice püskürterek uygulayınız. Chrysamed haşereleri anında öldürecek kadar zehirli bir ilaç değildir. Chrysamed haşereleri zehirleyerek değil solunum sistemlerini felç ederek öldürmesini sağlar.

    VEBİ Draker Kokusuz Konsantre Tahta Kurdu Böceği İlacı: Kapsül teknolojisi sayesinde kokusuz ve leke bırakmayan bir üründür. Bu sayede ev, ofis, okul, yatakhane, şantiye gibi sürekli kullanılan alanlarda ortamı terk etmeden günün her saati uygulama kolaylığı sağlar. Aynı zamanda açık alanlarda da kullanıma uygundur. Etken maddesi hem kapsül hem serbest olarak bulunmaktadır bu da uygulamada başarı oranını artırır. Ani düşürücü etkisi sayesinde haşereler üzerinde kısa sürede ölüm gerçekleştirir. Kapalı alanda 90 gün açık alanda ise 21 gün boyunca etkilidir. Yüzeylerde aşındırma yapmaz, emilmez, her türlü yüzeye uygulanabilir. Su ile karıştırılarak hazırlanır.

    Aydın Kimya Titan Max Kokusuz Konsantre Tahta Kurdu İlacı: Tek uygulama ile aylarca süren rahatlık sağlar. Özel su bazlı formülasyonu sayesinde uzun süreli, etkili bir tahtakurusu ilacıdır. Yüzey uygulamalarında kullanılmaktadır. Etiket üzerinde yer alan oranlara göre karışım yapıldıktan sonra haşerelerin konacakları veya yürüyecekleri yüzeylerin üzerini iyice kaplayacak şekilde püskürtülerek uygulama gerçekleştirilir.

    Bayer Ficam W Tahta Kurusu İlacı: Profesyonel kullanıma uygun, geniş spektrumlu, direnç yönetimi amaçlı kullanılabilecek bir yüzey spreyi konsantresidir. Ficam W, geniş spektrumlu bir ürün olup çok sayıda haşereyi kontrol etme özelliğine sahiptir. Bu haşereler arasında akrep, karınca, pire, sivrisinek, hamamböceği, kulağakaçan, kınkanatlı böcek, kitap biti, odun biti, eşek arısı, karasinek, tahtakurusu, güve, gümüşçün mevcuttur.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.