SİVRİSİNEKLERDEN NASIL KURTULURUM ? 2023 GÜNCEL ÖNERİLER

SİVRİSİNEKLERDEN NASIL KURTULURUM ? 2023 GÜNCEL ÖNERİLER

SİVRİSİNEKLERDEN NASIL KURTULURUM 2023 GÜNCEL ÖNERİLER

Sivrisineklerden Nasıl Kurtulunur Hiçbir yerde olmayan güncel öneriler 2023

Türkiyede'de 176'dan fazla sivrisinek türü var. En çok etkilenen bölgeler kuzeydoğu ve yukarı orta batıdır. Ek olarak, körfez kıyısı boyunca yaşayanlar da sivrisineklerden paylarını alıyorlar.

Bu kılavuzda şunları keşfedeceksiniz:

Sivrisinekler Nasıl Belirlenir?

Sivrisinek İstilalarının Belirtileri ve Nedenleri

Sivrisinekleri Uzak Tutmanın En İyi 8 Yolu

Bahçenizdeki Sivrisineklerden Kurtulmanın En İyi 10 Yolu

Sivrisinekler Nasıl Belirlenir?

Sivrisinek İstilasının Belirtileri ve Nedenleri

Sivrisinekleri Evinizden Uzak Tutmanın 8 En İyi Yolu

Bahçenizdeki Sivrisinekleri Yok Etmenin En İyi 10 Yolu

En Çok Tavsiye Edilen Şirketler

Sivrisinek Kontrolü

Sivrisinekler Nasıl Belirlenir?

Küçük boyutlarından dolayı her türün tanımlanması zordur.  Ancak, tüm sivrisineklerin paylaştığı bazı özellikler vardır. Örneğin:

Sivrisinekler böceklerdir, yani altı ayakları vardır

Bacaklar beş segmentlidir ve vücuda göre uzundur.

Tüm sivrisineklerin uzun bir hortumu vardır (uzun boru şeklinde ağız parçası)

Sivrisineklerin sürekli uçuş sağlamak için büyük ön kanatları vardır.

Sivrisinekler küçüktür, 0,15 ila 0,04 inç uzunluğundadır

Sivrisinekler Batı Nil virüsü ve Zika gibi hastalıkları taşırlar. Ayrıca sıtma, dang humması ve sarıhumma yaydıkları bilinmektedir.

Sivrisinekler dört yaşam döngüsü aşamasından geçer:

Yumurta

Larva

Pupa

Yetişkin

Yetişkin dişi, kan emen tek kişidir. Bu bir gereklilik, bu yüzden yumurtalarını bırakacak kadar güçlü. Çiftleşen bir çift, bir ömür boyunca binlerce yavruyu çoğaltabilir.

Sivrisineklerin hızlı üreme hızı nedeniyle, popülâsyonlarını kontrol etmek çok önemlidir. Ama bunu nasıl yapıyorsun?

İlk savunma hattı sivrisineğin üreme alanlarını sınırlamaktır. Ardından, sivrisineklerin yaşadığı alanları tedavi etmelisiniz. Ayrıca, yaşam döngüsünü bozmak için böcek büyüme düzenleyicilerini kullanmak önemlidir.

İlerleyen bölümlerde sivrisinek probleminizden nasıl hızlı bir şekilde kurtulacağınızı göstereceğiz. Ardından, hangi haşere kontrol şirketlerinin işe alınabilecek en iyi olduğunu keşfedeceksiniz. Son olarak, sivrisinek kontrolü hakkında en sık sorulan soruları yanıtlayacağız

Yakınınızdaki Haşere Kontrol Şirketlerini Karşılaştırın

Ücretsiz Teklifleri Karşılaştırın

Sivrisinek İstilasının Belirtileri ve Nedenleri

Sivrisinek istilasının bazı belirtileri açıkça görülmektedir; diğerleri değil. Burada, en basit kanıttan en az belirgin olana kadar sırayla ayırıyoruz.

Artan sivrisinek aktivitesi

Etrafta uçuşan bir veya iki sivrisinek önemli değil. Ancak evinize girmeye başladıklarını görürseniz daha büyük bir sorununuz olabilir. Bu, nüfuslarını artırmak için başka yiyecek, nem ve üreme kaynakları aradıkları anlamına gelir.

Sivrisinek ısırıkları

Sivrisinek ısırıkları, bölgenizdeki sivrisineklerin bariz bir işaretidir. Ancak, tüm aileniz düzenli olarak tüketiliyorsa, bu büyük bir istilaya işaret edebilir.

Sivrisinek sürüleri

Bahçenize baktığınızda sivrisineklerin üşüştüğünü görürseniz üremeye hazırlanıyorlar demektir. Ve sayılarını çoğaltmak için mülkünüzü seçtiler.

Yaygın sebepler

Ve sonra sivrisinek sorunlarının nedenleri var. Burada yine en bariz olanlarla başlayıp çok yaygın olmayanlarla bitireceğiz.

Sıcak, nemli hava

Bilimsel araştırmalar sivrisineklerin üremek için daha sıcak havaları tercih ettiğini gösteriyor. Ancak, nem seviyeleri o kadar önemli görünmüyordu. Yine de bazı uzmanlar, yumurtlayan dişilerin yoldan çıkma ihtimalinin daha düşük olması nedeniyle nemli havanın sivrisinek üremesine uygun olduğuna inanıyor.

Bol üreme alanları

Sivrisinekler için iki tür üreme alanı vardır: doğal ve insan yapımı. İşte bazı örnekler:

Doğal üreme alanları

Sivrisinekler bitkili su yollarında iyi ürerler

Yırtıcı hayvanların olmadığı küçük göletler de tercih edilir.

Topraktaki küçük, su dolu çöküntüler ikincil üreme alanlarıdır.

Durgun su ve bitki örtüsünün bol olduğu bataklık alanlar sivrisinekler için tercih edilen üreme yerleridir.

İnsan yapımı üreme alanları

Durgun sularla dolu bakımsız yüzme havuzları sivrisinekler için ideal üreme alanlarıdır.

Sel sulama alanları, ılık su ve sivrisinek larvalarını sürdürmek için gereken doğru miktarda bitki örtüsü sağlar.

Suyla dolu eski lastikler mükemmel üreme alanları sağlar

Aşırı sulanan saksılar ve kovalar da sivrisinek üreme yerleri olarak tercih edilmektedir.

 

Kahve telvesi sivrisinekler için işe yarar mı?

Sivrisinekler kahve kokusundan hoşlanmasalar da, sivrisinek kovucu olarak etkili olduğuna dair bilimsel bir kanıt yoktur.

Sivrisinekleri Evinizden Uzak Tutmanın 8 En İyi Yolu

Her uçan böceğin evinize girmesini engellemek imkânsız olsa da en azından onları yavaşlatabilirsiniz. İşte size sivrisinekleri ait oldukları yerin dışında nasıl tutacağınızı göstereceğiz.

1. Ekranları ve eşikleri onarın

Sivrisinekler evinize yırtık bir pencere veya kapı teli aracılığıyla girebilir. Bu nedenle, onları onarmak veya değiştirmek en iyisidir. Ayrıca kapı eşiklerini de unutmayın. Uçan böcekler de bu açıklıklara gizlice girebilirler.

2. Sıhhi tesisat sızıntılarını düzeltin

Mutfak lavabonuzun altındaki sürekli damlama, çiftleşen bir sivrisinek çiftinin bir aile kurmak için ihtiyaç duyduğu şey olabilir. Bu pek olası görünmese de, hiçbir şeyi şansa bırakmamak en iyisidir.

3. Bitkileri aşırı sulamaktan kaçının

Sivrisinekler aşırı neme çekilir. Bu nedenle, uygun bir üreme yeri olmasa bile, aşırı sulanan bitkileriniz bir sivrisinek mıknatısı olabilir. Bu yüzden onları sadece gerektiğinde sulamak en iyisidir.

4. Fanları açın

Sivrisinekler durgun, nemli havayı tercih eder. Tavan vantilatörlerinizin çalışır durumda olması, en azından üzerinize inmelerini engellemeye yardımcı olacaktır. Ayrıca, içeride veya dışarıda verandada kullanmak için güçlü bir yer vantilatörü düşünün.

5. İç mekân tuzakları kullanın

İç mekân kullanımı için birkaç çeşit sivrisinek tuzağı mevcuttur. Bunlar şunları içerir:

UV ışık tuzakları. Sivrisinekler UV ışık kaynaklarına çekilir. Bu tuzaklar, sivrisineği çekmek ve kalıcı olarak bir yapışkan levhaya veya başka bir yapışkan malzemeye hapsetmek için bu basit cezbediciyi kullanır.

Vakum tuzakları.  Bu kombinasyon sivrisinek tuzakları, sivrisineği içeri çekmek için hem UV ışığını hem de emmeyi kullanır. Odaya girdikten sonra, küçük bir yapışkan karton parçasına yapışır.

Bug Zappers.  Bazı sivrisinek tuzakları, yeterince yaklaştığında uçan böceği anında öldürür. Bunlar ayrıca bir UV cezbedici kullanır. Sivrisinek elektrik elemanına dokunacak kadar yaklaştığında, onu öldürmeye yetecek kadar düşük voltajla elektriklenir.

6. Mumları yakın

Citronella mumları bazen sivrisinekleri kovalamaya yardımcı olabilir. Citronella'nın yanı sıra okaliptüs ve limon otu gibi başka kokular da mevcuttur. Ancak, mumlarınızın iç mekan kullanımı için etiketlendiğinden emin olun.

7. Sineklik takın

İç ve dış mekân kullanımı için birçok sineklik türü mevcuttur. Özellikle siz uyurken sivrisineklere karşı ekstra bir koruma katmanı sağlarlar. Bebek odası için, kamp gezilerinde ve hatta arka bahçede hamaktayken kullanışlıdırlar.

8. Evinizi daha serin tutun

Yaz aylarında evinizde sivrisineklerle savaştığınızı fark ederseniz, ortamı biraz serinletmeyi deneyebilirsiniz. Henüz sahip değilseniz, küçük bir pencere kliması ile başlayabilirsiniz. Veya evaporatif bir soğutucuyu merkezi bir klima sistemi ile değiştirmek isteyebilirsiniz. Her iki durumda da, nem seviyelerini düşürürken evinizin içini soğutmak sivrisineklerle mücadelede çok yol kat edecektir.

Bahçenizdeki Sivrisinekleri Yok Etmenin En İyi 10 Yolu

İşte evinizin dışından sivrisinekleri yok etmek için bazı faydalı kendin yap ipuçları. Unutmayın, bu önerilerden bazıları profesyonel ekipman ve malzeme gerektirir.

Aşağıdaki listeye göz atın. Yapmakta rahat hissetmediğiniz bir şey varsa, yardım almanız gerekebilir. Bazen, özellikle de elinizde büyük bir sivrisinek istilası varsa, bir profesyonel kiralamak en iyisidir.

1. Çimleri biç

Çimlerinizi biçilmiş halde tutmak, suladığınızda su birikintisini azaltmaya yardımcı olacaktır. Ayrıca, daha kısa çim daha az sivrisinek çekecektir.

2. Uzun yabani otları çıkarın

Evinizin etrafındaki bitki örtüsü ne kadar azsa o kadar iyidir. Sivrisinekler yumurtalarını en küçük yapraklara bırakır. Uzun yabani otları ortadan kaldırarak sivrisinek üreme alanlarının sınırlandırılmasını sağlarsınız.

3. Durgun suyu ortadan kaldırın

Çoğu sivrisinek türü yumurtalarını durgun suların üzerine bırakmayı tercih eder. İşte evinizin etrafındaki durgun su tuzaklarını sınırlamanın bazı yolları:

Kullanılmadığı zaman boş yüzme havuzları

Olukları temizleyin, böylece geri gitmezler ve su tuzakları oluşturmazlar

Yağmur suyunu hapsedebilecek eski lastikler ve diğer parçalar gibi kalıntıları temizleyin

Arka bahçenizdeki zamanla suyla dolabilecek delikleri ve çöküntüleri örtün

4. Drenajı iyileştirin

Suyun bir alanda akıp birikmesine izin vermek yerine, onu evinizden uzağa yönlendirmek en iyisidir. Bir Fransız tahliyesi bunu kolayca başaracaktır. Tüm uzunluğu boyunca uzanan küçük deliklere sahip delikli bir borudan oluşur. Geleneksel drenajdan farklı olarak, suyun yavaşça ve evden uzağa akmasını sağlar.

5. Mikrobiyal larvisitleri kurun

Bazı topraklar, sivrisineklerin yalnızca larva aşamasını hedefleyen, BTi olarak adlandırılan zehirli bir bakteri maddesi içerir.  Şu anda bu EPA onaylı mikrobiyal böcek ilacını kullanan yaklaşık 48 ürün var. Ve sivrisinek larvalarını 24 saat içinde öldürdüğü kanıtlanmıştır.

BTi, insanlar ve hayvanlar için toksik değildir. Bu nedenle, balıklar ve diğer suda yaşayan yaban hayatı için güvenlidir. Ve tipik olarak katı gofretler veya peletler halinde gelir.

Kullanmak için önerilen dozu herhangi bir durgun su kaynağına bırakın. Kuş banyolarında, göletlerde ve yağmur varillerinde sivrisinek larvalarını azaltmaya yardımcı olur. Hayvan sulama teknelerinde bile güvenle kullanılabilir.

6. Dış alanlara böcek ilacı kalıntısı püskürtün

Tüm bahçeye sivrisinekler için etiketlenmiş artık bir dış mekan sprey böcek ilacı püskürtün. Ayrıca yabani bitki örtüsünü, ağaçları ve sivrisinek barındırabilecek bitkileri tedavi ettiğinizden emin olun. Bu teknik, yoğun sezon ve sonrasında uzun süreli koruma sağlayacaktır.

7. Üreme alanlarına bir böcek büyüme düzenleyicisi uygulayın

 Artık böcek ilacınıza bir böcek büyüme düzenleyicisi (IGR) ekleyerek, uzun vadeli sivrisinek kontrolü için kendinize çok daha iyi bir şans verirsiniz. Kaliteli bir IGR, sivrisineklerin yaşam döngüsünü bozacaktır. Ve istilaları onsuz olduğundan çok daha hızlı kontrol edebilmeniz için popülasyonları yavaşlatacaktır.

8. Dış mekân sivrisinek tuzaklarından yararlanın

Arka bahçenizde tuzakların olması sivrisineklerden tamamen kurtulmaz. Ancak, onları sizden, ailenizden ve misafirlerinizden uzaklaştırmaya yardımcı olacaklar. Mevcut en güncel tekliflerden bazıları şunlardır:

Karbon dioksit tuzakları

Sivrisinek kontrolünde en son yenilik karbondioksit tuzağıdır. Propanı karbondioksite (CO2) dönüştürmek için bir katalitik konvertör kullanır. Bazı modeller ayrıca UV ışığı, ısı ve oktenol gibi diğer cezbedicileri de kullanır. Çoğu karbondioksit tuzağının maksimum menzili bir dönümdür.

UV ışık tuzakları

Dış mekan UV ışık tuzakları, iç mekan tuzaklarıyla hemen hemen aynıdır. Sivrisinekleri çekmek için UV ışığı kullanırlar. İçeri girdikten sonra kalıcı olarak bir yapışkan levhaya yapışırlar. Çoğu kullanıcı, sivrisinekleri açık havadaki sosyal toplantılardan uzaklaştırmak için onları bir sundurma veya balkona asar.

 

Böcek Öldürücüler

Böcek öldürücüler, açık havada sivrisinekleri azaltmak için hala favori yöntemdir. Birçok model ve boyuttan seçim yapabilirsiniz. Ve bunların kurulumu ve kullanımı kolaydır. Ancak böcek öldürücüler gürültülü olabilir ve temizlemesi zor olabilir.

9. Dış mekân sivrisinek kovucuları uygulayın

DEET gibi böcek spreyleri kullanmanın yanı sıra sivrisinekleri bahçenizden uzaklaştırabilirsiniz. Dış mekân kullanımı için çeşitli doğal böcek kovucular mevcuttur. Ve çoğu, aktif içerik olarak uçucu yağlar kullanır.

Nane yağı ile yapılan spreyler, yetişkin sivrisinekleri kovalamak için mükemmeldir. Doğal sivrisinek spreylerinin yanı sıra pelet ve granüller de mevcuttur. Bunları evinizde kullanmak da güvenlidir ve tipik olarak uygun bir çalkalayıcı kabı ile birlikte gelir.

10. Citronella mumları kullanın

Citronella, kimyasal böcek kovuculara layık bir rakiptir. Ve bu mumları her yerde kullanabilirsiniz. Hatta düğünler ve aşçılar gibi akşam açık hava etkinlikleri için meşale olarak kurulabilirler.

En Çok Tavsiye Edilen Şirketler

Bazen, sivrisinek probleminizde size yardımcı olması için bir haşere kontrol şirketi kiralamak en iyisidir. Burada, ABD'deki ilk üçü vurguluyoruz. Ancak, sivrisinek kontrol hizmetlerinin her alanda bulunmayabileceğini unutmayın.

Defans Market, evinizin veya işyerinizin kapsamlı bir incelemesini tamamlayarak sivrisinek istilasının belirtilerini belirleyerek başlar. Ardından, haşerelerin geri dönmemesini sağlamak için en son tedavi yöntemlerini kullanır. Ayrıca Defans Market'in en esnek hizmet seçeneklerini her zaman zamanında sunması konusunda güvenebilirsiniz.

Defans Market, Tüm Türkiye’de haşere kontrol hizmetleri sunan, büyüyen bir şirkettir. Defans Market'in ana odak noktası, çevre dostu sivrisinek kontrolünü güvenli bir şekilde sağlamaktır. Ayrıca gerektiğinde tekrar ziyaretler sunarak hizmetlerini garanti altına almaktadır.

Defans Market. Sivrisinek popülâsyonlarını azaltmak için Defans Market teknisyenleri ileri düzey eğitimlerine güveniyor. Mülkünüzün boyutu ne olursa olsun sivrisinek popülâsyonunu azaltmak için en iyi sisleme ekipmanını kullanırlar. Ve tüm hizmetlerini 30 günlük garanti ile yedekler.

Sivrisinek Kontrolü

Naftalin sivrisinekleri öldürür mü?

Naftalinler kesinlikle dolaplarınızdaki güveleri kovmak içindir. Bazen boya inceltici olarak da kullanılan kimyasal naftalin içerirler. Bu nedenle, dikkatli kullanmalı ve etiket talimatlarını izlemelisiniz.

 

Naftalinlerin sivrisinekler için asla kullanılmamasının bir başka nedeni de, bunların kapalı alanlarda kullanılmasıdır. Yayınlanmış bir pestisit değiller. Onları bu şekilde kullanmak çok tehlikeli olurdu.

Kadife çiçekleri bahçedeki sivrisinekleri kovmak için iyi midir?

Sadece kadife çiçeği, kedi nanesi ve biberiye gibi birkaç bitki dikmek sivrisinekleri arka bahçenizden uzaklaştırmayacaktır. Ancak çiçeklerin yağ bazlı maddelere dönüştürülmesinin yardımcı olacağına dair bazı kanıtlar var. Bununla birlikte, etkili olabilmeleri için önce dikkatli bir şekilde formüle edilmeleri gerekir.

En iyi doğal sivrisinek kovucular nelerdir?

Son araştırmalar, uçucu yağlar içeren bazı doğal kovucuların DEET'ten bile daha etkili olduğunu göstermektedir. Bu maddelerden bazıları şunlardır:

Okaliptüs

Biberiye

Çay ağacı yağı

Lavanta

Kekik

Sivrisinek ısırıklarına karşı mücadelede mükemmel sonuçlar gösteren çeşitli ürünler mevcuttur. Ancak, etiket talimatlarını dikkatlice okumak en iyisidir. Ayrıca, bu formüllerin bazıları üç yaşından küçük çocuklar için uygun değildir.

Kahve telvesi sivrisinekler için işe yarar mı?

Sivrisinekler kahve kokusundan hoşlanmasalar da, sivrisinek kovucu olarak etkili olduğuna dair bilimsel bir kanıt yoktur. Ancak, öyle olduğunu okumuş olabilirsiniz. Peki, bu söylenti nereden çıktı?

2009'da EPA,   kahve telvesini geri dönüştürmenin faydalarını anlatan bir blog yazısı yayınladı. Kullanılmış kahve telvelerinin bahçeye gübre olarak serpilmesi ve kompost haline getirilmesi de dâhil olmak üzere birçok kullanım alanı olduğunu belirtti.

O bölümün son cümlesi, "Karınca, sümüklü böcek ve salyangoz gibi böcekler söz konusu olduğunda, koku itici olarak çalışır." Pek çok okuyucu bunu aynı zamanda sivrisinekler olarak algıladı. Ancak yazıda sivrisineklerden hiç bahsedilmedi.

Bebekleri sivrisineklerden nasıl uzak tutabilirim?

Çoğu böcek kovucu, çocuklar ve üç yaş için etiketlenmemiştir. Peki, bebeğinizi veya bebeğinizi sivrisineklerin tahribatından korumak için ne yapıyorsunuz? Bunun yerine şu doğal yöntemleri deneyin:

Sineklik, küçük çocuğunuzu uyurken korumanın açık ara en güvenli yoludur. Oyun oynarken beşik, bebek arabası üzerine geçen veya yerde çadır gibi kurulan bazılarını satın alabilirsiniz.

 Şafak vakti veya alacakaranlıkta bebekleri içeride tutun. Bu, sivrisinek ısırıklarının en çok meydana geldiği yoğun zamanlarda onları koruyacaktır.

Sivrisinek mevsiminde bebekleri örtün. Giysilerini çıkararak küçük çocukları serinletmek cazip gelse de, sivrisinek mevsiminde yapılacak en kötü şey budur. Bunun yerine, kollarını ve bacaklarını örten daha hafif giysiler tercih edin.

Bebek losyonu yardımcı olabilir. Lavanta kokulu bebek losyonu sürmek normal kokulardan daha iyi yardımcı olabilir. Bunun nedeni sivrisineklerin çiçeksi kokulardan pek hoşlanmamasıdır.

Sivrisinekleri kendi başınıza yok etmeye çalışmak çok zorlaşıyorsa, Defans Market’i öneririz Bu yok ediciler, genellikle standart Kendin Yap yöntemlerinden daha etkili olan tuzakları, yemleri ve diğer kimyasal olarak işlenmiş çözümleri kullanabilen en iyi eğitimli profesyonellerden bazılarına sahiptir.

Defans Market teklifleri için 0541 304 62 62 numaralı telefondan veya www.defansmarket.com web sitesinde ulaşabilirsiniz.

Haşere Kontrol Planımız ile tasarruf edin

Aynı Gün Hizmet İçin Saat 14.00’den Önce Arayın Kargonuz yarın kapıda.

Bu Blog Haşere Uzmanı Mehmet Nusret Bilgiç Tarafından gözden geçirildi:

Sayın Bilgiç, haşere kontrol endüstrisinde 13 yıldır çalışıyor ve 1000'lerce ev sahibinin böcek ve kemirgen den kurtarmakta yardımcı oldu. Artık dünyanın her yerindeki ev sahiplerine yardım eden Haşere Stratejilerini yönetiyor!

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.