Sivrisinek Kontrolü: Sivrisineklerden Nasıl Kurtulurum?

14-01-2023 21:44
Sivrisinek Kontrolü: Sivrisineklerden Nasıl Kurtulurum?

Sivrisinek Kontrolü: Sivrisineklerden Nasıl Kurtulurum?

Bu sayfa genel bir Sivrisinek kontrol rehberidir. Önerilen ürün ve yöntemleri kullanarak Sivrisineklerin kontrolünü ele geçireceksiniz. Bu kılavuzu izleyin ve önerilen ürünleri kullanın; Sivrisineklere karşı %100 kontrol garantisi veriyoruz.

Sivrisinekler, temas kurduğumuz en nefret edilen haşereler arasındadır ve haklı olarak ısırırlar ve kanımızı emmeyi severler. Etrafta derimizi delmeye hazır çok sayıda aç Sivrisinek varsa, açık hava etkinlikleri ve toplantılar hızla bozulabilir. Sivrisinekler sinir bozucu bir rahatsızlık olmanın yanı sıra, hastalıkları ne kadar kolay yayabilecekleri ile sağlık açısından da tehlike oluşturabilirler.

Sivrisinekler genellikle akşamları bahçe çevresinde, süs eşyalarının yakınında, peyzaj düzenlemelerinde ve nemin toplandığı yerlerde aktiftir. Bu, kuş banyolarını, yağmur oluklarını, saksı bitkilerini, kovaları ve hatta drenaj eksikliği nedeniyle su birikintilerinin olduğu bahçe alanlarını içerir.

Çözümler Pest & Lawn, açık havada o sıcak günlerin ve serin gecelerin tadını çıkarmanıza yardımcı olmak istiyor. Arka bahçenizi geri alın ve eğlencenizi mahveden bu rahatsızlıklar hakkında endişelenmenize gerek kalmadan temiz havanın tadını çıkarmaya başlayın.

Uzman rehberimiz, kendin yap tavsiyemiz ve profesyonel ürün tavsiyelerimizin kullanımı yoluyla mülkünüzdeki Sivrisineklerden nasıl kurtulacağınızı size gösterecektir.

Kimlik

izole sivrisinek

Bir Sivrisinek'in neye benzediğini bilmek ve uğraştığınız şeyin aslında bir Sivrisinek istilası olduğundan ve başka bir tür ısıran böcek olmadığından emin olmak, bir tedavi programına devam etmeden önce önemlidir. Yanlış tanımlama, yanlış tedavi yöntemlerinin ve ürünlerinin kullanılmasına yol açarak size zaman ve para kaybettirebilir. Doğru tanımlama için nasıl göründüklerini bilmeniz için sivrisineklerin bazı ayırt edici özelliklerini burada bulabilirsiniz.

  • Yetişkin Sivrisineklerin çoğu, bir inçin dörtte biri ile bir buçuk inç arasında değişir. Sivrisineklerin iki kanadı vardır ve vücutlarının tamamını kaplayan tüy benzeri pulları vardır.
  • Sivrisinekler, uçan bir böcek olmalarına rağmen, diğer uçan böceklere kıyasla çok kötü uçarlar. Bazı Sivrisinek türleri yavaş ve beceriksizce uçarlar, bu da onları kolayca ezilmeye eğilimli hale getirir.
  • Sivrisinekler ayrıca uzun hortumlarıyla da ayırt edilebilirler. Hortum, Sivrisineklerin deriyi delmesini ve kan emmesini kolaylaştıracak şekilde tasarlanmıştır.

Mülkünüzdeki Sivrisinekleri doğru bir şekilde tanımlamanıza yardımcı olması için yukarıdaki açıklamayı ve resmi kullanın.

Denetleme

sivrisinek muayenesi

Tedavi ürünlerini uygulamadan önce Sivrisineklerin nerede ürediğini ve nerede bulunduğunu bilmeniz gerekir. Sivrisinekler genellikle en önemli aktivite saatlerinde (genellikle öğleden sonra geç saatlerde, akşamın erken saatlerinde) dışarıda olduklarından, bir Sivrisinek muayenesi genellikle çok zor değildir. Mülkünüzde durgun su ve nemin toplandığı yerleri arayacaksınız.

Nereden İncelenmeli?

Sivrisinekler üremek ve yumurtlamak için suya ihtiyaç duyarlar. Dişi Sivrisinekler kanla doyduktan sonra yumurtlarlar ve bunu genellikle suyun durgun olduğu yerlerde yaparlar. Durgun su alanlarını bulup kaldırarak veya bu alanlara ürün uygulayarak mülkünüzdeki Sivrisinek popülasyonunu önemli ölçüde azaltabilirsiniz.

Açık havada çimlerinizi, ıslak yaprak çöplerinin etrafını, bahçedeki molozları, saksı bitkilerini, yağmur oluklarını, kuş banyolarını, kovaları, kapları ve suyun biriktiği yerleri arayın. Suyun akmadığı alçak rakımlı alanlar için çimlerinizi arayın.

İç mekanlarda sivrisinek istilası nadirdir. Ancak nemin biriktiği mutfaklara, banyolara ve odalara bakın.

Bakılacak şey

Sivrisinekleri ve üreme alanlarını arayın. İçeride su veya nem birikiyorsa, sorunu çözmeniz ve nemi gidermeniz gerekir. Dış mekanda tıkalı yağmur olukları, ıslak malç, nemli toprak, saksı bitkileri ve çimlerinizin ıslak alanları gibi durgun su arıyorsunuz. Üreme alanlarını ve Sivrisinekleri tespit ettiyseniz, tedaviye hazırsınız demektir.

Tedavi

Sivrisineklerin toplandığı yeri bulduktan sonra tedaviye başlama zamanı. Öncelikle tüm ürün etiketlerini okumayı ve uygulama talimatlarını takip etmeyi ve kişisel koruyucu ekipman (PPE) giyerek güvende kalmayı unutmayın.

Mülkünüzdeki Sivrisinek istilasını tedavi etmek için çok yönlü bir yaklaşım esastır. Durgun su bulunan alanları azaltarak yumurtlamayı engellemeniz ve Sivrisinek larvalarını BTI Mosquito Dunk gibi bir larvisit ile öldürmeniz gerekecektir.

Bundan sonra, Supreme IT adlı bir Sivrisinek yetişkin öldürücü insektisit konsantresi ve Sivrisinek larva ve yumurtalarının gelişimini engellemek için bir Böcek Büyüme Düzenleyici, Tekko Pro kullanarak bahçenizde bir yayın tedavisi gerçekleştirmelisiniz. Tüm Sivrisinek yaşam döngüsünü ele alan sağlam bir-iki yumruk için bunları birlikte karıştırın.

Adım 1 - Hazırlık ve Su Arıtma

sivrisinekler altosid pro g

Başlamak için, önce bahçeyi tedavi için hazırlamanız gerekecek. Tüm durgun suyu ortadan kaldırmanız gerekecek. Yağmur oluklarınızı temizleyin, kapları suyla ters çevirin, ıslak yaprak çöplerinden kurtulun ve nem oluşturan bahçe kalıntılarını toplayın. Tahliye edemediğiniz su kütleleri varsa, BTI Mosquito Dunk kullanın.

BTI Sivrisinek Dunk

BTI Mosquito Dunk, Sivrisineklerin gelişmemiş evrelerinin (yumurta, larva ve pupa) olgunlaşmasını önleyecek ve sivrisinek larvalarını durgun sudan kurtaracak bir böcek büyüme düzenleyicisidir (IGR). BTI Mosquito Dunk, deri değiştirmeyi, yumurtadan çıkmayı ve yumurtlamayı önleyerek Sivrisineklerin yaşam döngüsünü bozacak olan BTI olarak bilinen bir bakteri salacaktır.

BTI Mosquito Dunk'ı kullanmak için önce su kütlesinin ne kadar büyük olduğunu belirleyin ve kaç tane smaç gerektiğini belirlemek için etikette bulunan uygulama oranı tablosunu kullanın. Tedavi alanının metrekaresine bağlı olarak, BTI Mosquito Dunk'tan 1 smaçtan 25 ila 100 fit kare su yüzey alanına kadar herhangi bir yere uygulama yapabilirsiniz.

Tedavi alanının uzunluğunu ve genişliğini ölçerek ve kare görüntüleri (uzunluk x genişlik = kare görüntüleri) elde etmek için iki değeri çarparak suyun yüzey alanını hesaplayabilirsiniz.

Dunklar, 1 ila 5 fit kare durgun suyu işlemek için bir smaçın 1 çeyreğine kadar, daha küçük alanları tedavi etmek için parçalara ayrılabilir. 100 fit kareden daha büyük alanları tedavi etmek için 1'den fazla dunk gerekli olacaktır. Mosquito Dunks suyun üzerinde yüzecek ve normal çevre koşullarında yaklaşık 30 gün çalışmaya devam edecek.

Adım 2 - Supreme IT ve Tekko Pro'yu Çim ve Süs Bitkilerinizde Yayınlayın

geri al pivot 10 igr sivrisineklerden nasıl kurtulurum

Giderilemeyen durgun suyu arıttıktan sonra çim ve süs bitkilerinizi ilaçlamanın zamanı geldi. Bunu Supreme IT ve Tekko Pro IGR kombinasyonunu kullanarak yapın.

Supreme IT, yetişkin Sivrisinekleri 90 güne kadar öldürecek ve uzaklaştıracak güçlü bir böcek ilacıdır. Tekko Pro IGR, Altosid'e benzer şekilde çalışan sıvı bir Böcek Büyüme Düzenleyicisidir; Sivrisineklerin yumurta, larva ve pupa döneminde olgunlaşmasını engeller.

Bir hortum uçlu püskürtücüde Supreme I/T ve Tekko Pro IGR'yi birlikte kullanın. 1 oz. Supreme I/T ve 4 ml Tekko Pro IGR 1.500 fit kareyi kaplayabilir, bu nedenle bahçenizi ölçün ve tüm bahçeyi ne kadar kaplamanız gerektiğini belirlemek için hesaplamaları kullanın. Bahçenin arkasından püskürtmeye başlayın ve öne doğru ilerleyin. Malç yataklarına, çiçek tarhlarına, yer örtücülerine, süs bitkilerine vs. püskürtün. Süs bitkilerini işlerken yaprakların üstüne ve altına püskürtün. Yaprakların altına ilaçlama önemlidir çünkü Sivrisinekler tipik olarak yaprakların gölgeli alt taraflarına yerleşirler.

Subtropikal iklimlerde tam kontrol elde etmek için bu tedavi aylık olarak uygulanabilir. Sivrisinekler, güneşin sıcaklığından korunmak için öğleden sonra çimlerinizde dinlenirler, bu nedenle günün en sıcak saatlerinde 12:00-16:00 saatleri arasında bu ürünleri uygulayın.

İlaçlanan alanlara 2 ila 4 saat geçmeden insanların veya evcil hayvanların girmesine izin vermeyin.

Adım 3 - Otomatik Sivrisinek Buğulanma Sistemi (Opsiyonel)

sisleme sistemi yeni sivrisinekler sivrisineklerden nasıl kurtulur

Ağır istilalar için isteğe bağlı olarak otomatik Sivrisinek Buğulama Sistemi kullanabilirsiniz . Otomatik Buğulanma Sistemi, bahçenizi otomatik olarak püskürtecek ve Sivrisinekleri günlük olarak öldürecektir. Bu ürün, yoğun istilaya eğilimli geniş alanlarda kontrol elde etmek için harikadır. Uçan haşerelerin etkin kontrolü için buğulanma sisteminizde Flex 10-10 Böcek İlacı kullanın. 

Bu ürünün yağ bazlı olduğunu ve 95 derece veya daha yüksek sıcaklıklarda potansiyel olarak yüzeyleri lekeleyebileceğini ve bitki örtüsünü yakabileceğini unutmayın.

Otomatik Sivrisinek Buğulama Sistemi

Otomatik buğulanma sistemi satın almak, evinizi, bahçenizi veya iş yerinizi tüm yıl boyunca Sivrisineklerden uzak tutacak harika bir yatırımdır. Buğulanma sisteminizle çeşitli böcek ilaçları kullanabilirsiniz, ancak Flex 10-10'u öneririz.

önleme

Sivrisineklerin varlığını azalttıktan ve gelişimlerini durdurduktan sonra, tamamen geri dönmemelerini sağlamak için önleyici tedbirler almalısınız. İşte önerilerimizden bazıları.

Alçak çim sivrisineklerden nasıl kurtulur

  • Düzenli bir sanitasyon rutini sürdürün. Bu, bahçenizi toplanacak, üreyecek ve beslenecek bir yer arayan Sivrisinekler için daha az elverişli hale getirecektir. Bunu, çimlerinizi rutin olarak kısa keserek, gölge alanlarını ortadan kaldırmak için ağaçları ve çalıları budayarak yapabilirsiniz.
  • Yağmur yağdığında, yağmur suyuyla dolan dış mekan kaplarını boşalttığınızdan ve biriktiğinde bahçedeki çöpleri ve yaprak çöplerini temizlemeye devam ettiğinizden emin olun. Kontrol bölümünde bahsedildiği gibi, herhangi bir alanda güvenli ve kolay bir şekilde çıkaramayacağınız su birikirse, su kütlelerine larvisitler koyun.
  • İlkbaharın başında sivrisinek mevsimi geldiğinde, açık alanlarınız sivrisinek sürüleriyle boğulmadan önce Supreme IT ve Tekko Pro'nun önleyici Sivrisinek öldürücü spreyini sıkın. Yıl boyunca kontrol için bu kombinasyonu üç ayda bir uygulayın.
  • Tüm sineklik kapılarını iyi durumda tuttuğunuzdan emin olun. Boşluklar ve açıklıklar için tüm pencereleri ve kapı çerçevelerini kontrol edin ve mümkünse bunları kapatın. Dışarıda uzun süre vakit geçiriyorsanız, DEET veya permetrin içerenler gibi bir Sivrisinek kovucu kullandığınızdan emin olun.

Temel Çıkarımlar

Sivrisinekler Nedir?

  • Sivrisinekler, kaşıntılı rahatsız edici ısırıkları ve akşam istilaları ile bilinen rahatsız edici bir haşeredir. Aynı zamanda sağlık açısından da tehlikelidirler çünkü zararlı hastalıkları kolaylıkla yayabilirler.
  • Sivrisinekler, suyun içinde gelişen sivrisinek larvalarını doğuran durgun suya yumurta bırakarak hızla çoğalırlar.

Evdeki ve Bahçenizdeki Sivrisineklerden Nasıl Kurtulursunuz?

  • Sivrisinek istilasını ele almak için, mülkünüzün etrafındaki durgun su ve nemi ortadan kaldırmanız, ardından yetişkin sivrisinekleri öldürmek ve larvalarının ve yumurtalarının gelişmesini durdurmak için Supreme IT ve Tekko Pro'nun bir yayın tedavisini uygulamanız gerekir.
  • Durgun sudaki sivrisinek larvalarından kurtulmak için gelişmekte olan sivrisinekleri hedefleyen BTI Mosquito Dunk gibi bir larva öldürücü uygulayın.
  • Otomatik Sivrisinek Buğulama Sistemine yatırım yaparak isteğe bağlı olarak dış mekan sivrisinek popülasyonunu ele alabilirsiniz.

Sivrisinek Yeniden Bulaşmasını Önleme

  • Durgun su alanlarını azaltarak, çimlerinizi düzenli ve temiz tutarak ve Supreme IT ve Tekko Pro'nun koruyucu tedavileriyle Sivrisinek istilasını önleyin.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.