Sineklerden Nasıl Kurtulurum?

Sineklerden Nasıl Kurtulurum?

Sinek Kontrolü: Sineklerden Nasıl Kurtulurum?

Bu sayfa genel bir sinek kontrol kılavuzudur. Önerilen ürün ve yöntemleri kullanarak herhangi bir Sinek türünü kontrol altına alabilirsiniz. Sinekler kategori sayfaları, farklı yaygın türler hakkında ek bilgi verir. Bu kılavuzları takip edin ve önerilen ürünleri kullanın ve tüm Sinek türlerinin %100 kontrolünü garanti ediyoruz.

Sinekler, zamanın başlangıcından beri insanlar için rahatsız edici bir böcek olmuştur. Yaklaşık 16.000 farklı Sinek türü var ve bu sadece Kuzey Amerika'da! Sinekler neredeyse kaçınılmaz bir haşeredir ve dünyanın hemen hemen her yerinde bulunabilir. Sıradan karasinek, pislik sineği olarak bilinir çünkü nerede çürüyen yiyecekler, korkunç kokular ve atıklar varsa, orada mutlaka bir sinek vardır.

Pisliğe ve çöplere olan ilgileri nedeniyle Sinekler, hastalık yayarak insanlar için tehlike oluşturabilir. Bir sinek konduğu her yerde, tezgahlarınıza, tabaklarınıza, çatallarınıza, bıçaklarınıza ve yemeğinize bulaşabilen patojenler ve bakteriler bırakır.

Sinek istilası birçok nedenden dolayı meydana gelir. Küme sinekleri, kışlardan kaçmak ve duvarlarınızın arasına saklanmak için genellikle evleri istila eder. Ev Sinekleri ve Drenaj Sinekleri, çöp tenekesi, tıkalı bir kanalizasyon veya gizli bir hayvan cesedi olabilecek çürüyen maddelere çekilir. 

Sinekler bir eve girdiğinde, onlardan kurtulmak genellikle çok zor olabilir ve eğer yavru yaratma şansı verilirse, işler çok hızlı bir şekilde kontrolden çıkabilir. Aşağıdaki Kendin Yap kılavuzumuzu takip ederek, ipuçlarımızı ve en çok tavsiye edilen profesyonel ürünlerimizi kullanarak sineklerden hızla nasıl kurtulacağınızı öğreneceksiniz.

Kimlik

kimlik sinekler

Sinek tedavisiyle ilgili zor olan şey, farklı Sinek türlerinin farklı ürün ve tekniklerin kullanılmasını gerektirmesidir, bu nedenle hangi sineğe sahip olduğunuzu belirlemek çok önemlidir. Yanlış tanımlama, zaman ve para kaybı olabilecek yanlış tedavi ürünlerinin kullanılmasına yol açabilir.

  • Sinek türü ne olursa olsun iki çift kanadı, iri gözleri ve altı bacağı olacaktır. Görünümü not etmenin yanı sıra, sinekleri sık sık nerede gördüğünüzü gözlemlemek de yardımcı olur. 
  • İç mekanlarda Mantar Sineklerini, Ev Sineklerini, Drenaj Sineklerini, Meyve Sineklerini ve Küme Sineklerini görebilirsiniz.
  • Sıcak bir kış gününde pencerenizin yanında büyük bir sinek popülasyonu görürseniz, muhtemelen Küme Sinekleriyle uğraşıyorsunuz demektir.
  • Sinekler sebze ve meyvelerin etrafında dönüyorsa, muhtemelen Meyve veya Ev Sineğiniz var demektir.
  • Küçük bir güveye benzeyen tüylü bir sinek görürseniz, büyük olasılıkla bir Dren Sineğidir.
  • Saksı bitkilerinizin yakınında küçük sinekler görürseniz, muhtemelen Mantar Sinekleri veya Phorid Sinekleridir.
  • Açık havada en yaygın suçlu Blow sinek'dır. Tanımlanmaları kolaydır, yeşil ve mavi yanardöner gövdeleri vardır ve çöp tenekelerinin ve dışkıların üzerinde gezinirler. Bu sineklerden herhangi birini iç mekanda görürseniz yakınlarda bir hayvan leşi olabilir.

Sineğinizi tanımlayabiliyorsanız, tedavi yaklaşımı ve hangi ürünlerin kullanılacağı hakkında daha ayrıntılı tavsiye almak için belirli sinek türleri sayfalarımızdan birine gidebilirsiniz. Karşılaştığınız sinek türünü tam olarak belirleyemiyorsanız, bu kılavuzla devam edin, hem iç hem de dış mekan sinek sorunlarını kapsayacaktır.

Denetleme

çürük patates çözümleri haşere ve çim

Sineklerle uğraştığınızı belirledikten sonra, bir teftiş ile devam etmeniz gerekir. Evinizi iyileştirmeye başlamadan önce, sineklerin nereden geldiğini ve onları neyin çektiğini bilmelisiniz. Bu kılavuzun inceleme kısmı sırasında, sinek aktivitesini ve sinek istilasına neden olan elverişli koşulları araştıracaksınız. 

Nereden İncelenmeli?

İçeride mutfakta, banyoda, oturma odasında ve pencerelerde Sinek aramak isteyeceksiniz. Mutfakta, meyve tabağınızın içine ve sebzelerin bulunduğu yere bakın (patates, soğan ve domates bir meyve sineği kaynağıdır). Bu alanlardaki giderleri ve işletme sahibiyseniz yerdeki giderleri kontrol edin. Çöp kutularını ve çöp kutularını kontrol edin. Evcil hayvan yemi ve evcil hayvan kafesleri (hamster, kuş vb.) de kontrol edilmelidir.

Bahçede, duvarlarınızın yakınında ve belediye tarafından toplanan çöp kutularında açık havada kontrol edin, bu alanlar sinekler için üreme alanı olabilir.

Bakılacak şey

İç mekanlarda çöp, tıkanmış giderler ve çürüyen malzemeler gibi Sinek aktivitesine neden olan alanlar arıyorsunuz. Meyve kasesinde çürük meyve olup olmadığını kontrol edin. Çöp kutularında, artık çöp olup olmadığını kontrol edin. Drenajlarınızda, düzgün çalışıp çalışmadıklarını not edin. Dışkı için evcil hayvan kafeslerini kontrol edin.

Açık havada, temizlenmemiş evcil hayvan pisliği, çürümüş ahşap veya sinekleri çeken kompost yığınları arayacaksınız. Mülkünüzde kötü bir koku fark ettiyseniz, olası hayvan leşleri olup olmadığını kontrol edin. Bu alanlardan herhangi birinde sinek tespit ettiyseniz, tedaviyi uygulayacağınız yer burasıdır.

Tedavi

Artık sinek aktivitesini onayladığınıza göre tedaviye başlama zamanı. Kişisel koruyucu ekipman (KKD) giyerek güvende kalmak için ürünlerdeki tüm etiketleri okumanız ve bu etiketlerdeki uygulama talimatlarına uymanız gerektiğini unutmayın.

Sinek istilasını evinizden başarılı bir şekilde çıkarmak için temizlik çok önemlidir. İlk etapta Sinekleri çeken pislik kaynaklarını temizlemekle başlayın. Ev temizlendikten ve sinekleri çeken kaynak ortadan kaldırıldıktan sonra, evde tedavi uygulayabilirsiniz. Şu ürünleri kullanacaksınız: Pyrid Aerosol, Forid Gel Cleaner, Musca-Stik sinek Traps, Flex 10-10 ve IG Regülatör.

Bu ürünleri birleştirmek, evdeki ve bahçedeki Sinek popülasyonunu hızla ortadan kaldıracaktır.

Adım 1 - Evi Temizleyin

evi temizlemek kaplara yiyecek koymak sinekler

Tedaviden önce evinizi sterilize etmek sinek kontrolü için çok önemlidir. Bu ön kontrol oluşturacak ve istila kaynaklarını ortadan kaldıracaktır. Bunu yapmak için evinizi ve sinekleri çeken malzemeleri temizlemeniz gerekecek. Plastik kaplar ve temizlik malzemeleri kullanacaksınız.

Mutfağınızı temizleyerek ve çöp kutunuzu temizleyerek başlayın. Tezgahlara dökülmediğinden veya çöp kutularınızın dibinde artık çöp olmadığından emin olun. Çürümüş veya yenmemiş meyvelerden kurtulun (meyve sineklerinin ana cezbedici maddesi). Meyve ve sebzeleri plastik kaplarda kapatın.

Bahçedeki evcil hayvanlarınızın arkasını temizleyin ve kedi kumunuzdaki pislikleri atın. Sinekleri çekebilecek eski döküntülerin olmadığından emin olmak için tüm evinizi süpürün ve paspaslayın. Avluda sinekleri de çekebilecek kompost yığınlarından kurtulun.

2. Adım - Sinek Tuzakları ile Uzun Sinekleri Yakalayın

Sinekleri yakalamak için Musca-Stik asılıyor

Sineklerin çoğu siz evinizi temizledikten sonra gidecek olsa da bazıları ortalıkta dolaşacaktır. Musca-Stik sinek Trap kullanarak bu havada asılı kalan sinekleri yakalayın. Musca-Stik Tuzaklar, Sinekleri doğrudan tutkalla dolu tuzağa çekmek için feromonlar ve parlak turuncu tasarım kullanan böcek ilacı içermeyen bir tuzaktır. Sinekler sıkışacak ve kaçamayacak.

Musca-Stik Tuzağını kurmak için, feromon paketini çubuğun ucundaki yakalama havuzuna dökün ve tuzağı, aktif Sinekleri fark ettiğiniz yüksek yerlere yerleştirin. Sinekler kapanı doldurduktan sonra kolayca imha edebilirsiniz.

Adım 3 - Pirid Aerosol Püskürtme

pirid uygulama uçar

Pyrid Aerosol, kalan Sineklerin hızlı bir şekilde yok edilmesini sağlayacak piretrum bazlı bir insektisit aerosoldür. Püskürtmeden önce, tüm evcil hayvanların ve insanların evin dışında olduğundan emin olun ve açıkta yiyecek yüzey kapları bırakmayın. Çamaşır sepetinizdeki tüm eşyaları kaldırın. Klimanızı, fanlarınızı kapatın, kapı ve pencereleri kapatın.

Piridi 1000 fit küp başına 1-3 saniye oranında uygulayın. Etkilenen alanlardan (mutfak, banyo, çöp kutuları) tavana doğru püskürtmeye başlayın ve evin önüne doğru ilerleyin. En az 15 dakika evinize insan veya evcil hayvan sokmayınız. Tedaviden sonra evinizi havalandırın ve mutfak tezgahlarınızı silin.

Adım 4 - IG Regülatörü ve Flex 10-10

Sinek Kontrolü için Flex 10-10 ve Martin IGR'nin Uygulanması

Flex 10-10, uçan böcekleri tedavi etmek için harika bir insektisit konsantresidir ve Martin'in IG Regülatörü ile birleştirildiğinde, iç mekanlarda üreyen sineklerin (larva, pupa ve yumurta) gelişmemiş aşamalarını hedefleyecektir.

İç mekan sineklerini tedavi etmek için IG Regülatörü Flex 10-10 ile karıştırın. Bir galonluk püskürtücüde 3,2 fl karıştırın. oz. Çatlakları ve çatlakları, kitaplıkları, yüzeyleri, duvarları ve sinek fark ettiğiniz diğer alanları tedavi etmek için 1 galon suya 1 oz IG Regülatör ile Flex 10-10 ekleyin.

Ardından, temelden üç fit yukarı ve üç fit dışarı püskürterek evinizin dış cephesine, ayrıca pencerelere, kapılara, saçaklara ve sıhhi tesisat / elektrik geçişlerine uygulayacaksınız. Karışımı bahçenin her yerine yayın, çim, peyzaj ve süs bitkileriyle temas ettiğinizden emin olun. 

Adım 5 - Forid Drenaj Jel Temizleyici

forid drenaj uygulaması

Lavabo giderlerinizin etrafında uçuşan sineklerden Forid Drenaj Jel Temizleyici kullanarak onlardan kurtulun. Forid, yağları, organik materyalleri ve atıkları parçalayarak gıda kaynaklarını ve üreme alanlarını ortadan kaldıran organik bir mikrobiyal üründür.

Forid'i kullanmak için, giderden birkaç dakika sıcak su akıtın ve ardından ölçerek etkilenen giderlere 4 ons Forid dökün. Drenajın dış kenarlarına döktüğünüzden emin olun. Forid'i kanalizasyona dökme işlemini takip eden 5 ila 7 gece daha fazla sinek aktivitesi kalmayana kadar tekrarlayın.

önleme

sinek önleme

Sinek istilasını ortadan kaldırdıktan sonra, Sineklerin geri dönmemesini sağlamak için önleyici tedbirler almanız gerekir. İşte sineklerin geri gelmesini önlemek için yapabileceğiniz bazı şeyler.

  • İyi hijyen uygulayın ve evi düzenli olarak temizleyin, her gün çöpü atın, evcil hayvanınızın dışkısını toplayın ve mutfak tezgahlarınızı silin. Dökülenleri hemen temizleyin ve bir süre bekletmeyin. 
  • Meyvelerin çürümesine ve olası sinekleri çekmesine izin vermeyin.
  • Evinizin hem içinde hem de dışında yapınızın etrafındaki zayıf drenajı ele alarak evinizdeki nemi azaltın.
  • Banyoları temiz tutun ve küvet veya duş alanında küf veya küf oluşmasına izin vermeyin.
  • Özellikle pencere ve kapıların yakınında yapıya olası giriş noktalarını kapatmak için kalafat kullanın. 
  • Son olarak, evinizin etrafındaki koruyucu bariyeri korumak için Flex 10-10 ve Martin's IG Regülatör karışımını her 3 ayda bir yeniden uygulayın, bu da sineklerin bölgeyi barındırmasını engelleyecektir.

Temel Çıkarımlar

Sinekler Nedir?

  • Sinekler, sadece can sıkıcı olmakla kalmayan, aynı zamanda sık sık bulundukları yerler nedeniyle sağlık açısından büyük tehlike oluşturan küçük uçan böceklerdir. Normalde çöp ve atıkların çevresinde bulunurlar, bu nedenle bahçenizle, evinizle ve özellikle yiyeceklerinizin çevresiyle temas ettiklerinde, onlardan bir hastalık veya daha kötü bir hastalığa yakalanma riskiniz olabilir.

İç ve Dış Mekandaki Sineklerden Nasıl Kurtulunur?

  • Sinek istilasından kurtulmak söz konusu olduğunda sanitasyon savaşın yarısıdır. Pislik kaynağını bulun ve çıkarın, çöpü çıkarın ve tedaviden önce kapsamlı bir temizlik yapın.
  • İç mekanlarda, sinekleri yok etmek için Forid Drain Gel Cleaner, Musca-Stick sinek Traps, Pyrid Aerosol ve Flex 10-10/IG Regülatör karışımının bir kombinasyonunu uygulayın. Dış mekanlarda bir bariyer oluşturmak ve sinekleri uzak tutmak için aynı Flex 10-10 ve IG Regülatör çözümünü kullanın.

Sinek Yeniden Bulaşmasını Önleme

  • Sinekleri uzun süre uzak tutmak için, bir temizlik rutini uygulayarak, çöpleri ve atıkları sık sık dışarı atarak ve kanalizasyon ve pislik birikebilecek alanlardaki nemi ve organik maddeleri azaltarak evinizi düzenli olarak sterilize edin.
  • Sineklerin evinize girmesini zorlaştırmak için evin etrafındaki birçok giriş noktasını kalafatla kapatın.
  • Sinekleri ve diğer böcekleri mülkünüzden uzak tutmak için üç ayda bir Flex 10-10 ve Martin'in IG Regülatörü takip uygulamalarını gerçekleştirin.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.