Sığır Sineklerinden Nasıl Kurtulurum?

Sığır Sineklerinden Nasıl Kurtulurum?

Sığır Sinek Kontrolü: Sığır Sineklerinden Nasıl Kurtulunur?

Bu sayfa genel bir Sığır sineği kontrol rehberidir. Önerilen ürün ve yöntemleri kullanarak Sığır sineklerini kontrol altına alacaksınız. Bu kılavuzu takip edin ve önerilen ürünleri kullanın; Sığır sineklerinin %100 kontrolünü garanti ediyoruz.

Dışarıda çalışan veya vakit geçiren birçok ev sahibi, özellikle Sığır sineklerinden kaynaklanan ağrılı ısırıkların varlığından yazın ne zaman geldiğini bilir. Bu zararlılar Amerika Birleşik Devletleri'nde, özellikle güneybatı kesiminde yaygındır. At sinekleri gibi , oldukça fazla acı veren ve kan akıtan jilet gibi keskin ağızları vardır. At sinekleri ve Sığır sinekleri Tabanidae familyasına ait olmakla birlikte, her biri kendi türündendir. Sığır sinekleri Chrysops cinsinden, at sinekleri ise Tabanus cinsindendir.

İsimleri Sığırle beslendiklerini düşündürse de, bu haşere insanlar veya sığırlar da dahil olmak üzere çeşitli konaklarla beslenir. Erkekler bitki nektarı ve polenle beslenirken dişi Sığır sineği, yumurtalarını üretmek için gereken beslenmeyi sağlamak için kan almaya odaklanır. Bu agresif yiyiciler, yanlarından geçen insanları veya hayvanları görünce cesaretlerini kırmazlar ve yeterli kan elde edene kadar birçok kez ısırırlar.

Çok sayıda Sığır sineği popülasyonu, besi hayvanlarının otlamasını kesintiye uğratabilir ve bu acı verici saldırılarla ev sahiplerinin bahçelerinden keyif almasını zorlaştırabilir. Kan kaybına ek olarak, bu zararlılar hastalıkları enfekte hayvanlardan sağlıklı hayvanlara bulaştırabilirler. Bahçenizi ve hayvanları rahatsız eden Sığır sineklerinden kurtulmak için bu kullanımı kolay kendin yap kılavuzundaki adımları ve önerilen ürünleri izleyin.

Kimlik

Geyik Sineği Isıran Kişi

Tedaviye devam etmeden önce, başka bir tür sinek değil, bir Sığır sineği istilasıyla karşı karşıya olduğunuzu belirlemeniz ve emin olmanız gerekir. Dikkatsiz tanımlama, zaman ve para kaybı olabilecek yanlış veya etkisiz böcek ilaçlarının kullanılmasına yol açabilir. İşte onları at sineklerinden ve diğer sinek türlerinden nasıl ayırt edeceğinizi öğrenmek için Sığır sineklerinin bilinmesi gereken bazı temel özellikleri.

  • Sığır sinekleri, at sineklerinden biraz daha küçüktür, ancak 1/4 inç uzunluğunda ev sineklerinden daha büyüktür. At sinekleri 1,25 inç uzunluğunda daha büyüktür.
  • Geniş gövdeli ve altın veya yeşil desenli şişkin gözlere sahip büyük sinekler.
  • Büyük ve kalın üç parçalı antenleri vardır ve göğüs ve karınları ince tüylerle kaplıdır.
  • Sarı-kahverengiden siyaha kadar değişen renkte, karınlarında arı benzeri çizgiler, şeffaf kanatlarında koyu renkli şeritler bulunur.
  • Dişi Sığır sinekleri, cildi kesmek için makas benzeri bir görünüme sahip olan büyük, çıkıntılı ağız parçalarına sahiptir.
  • 100 ila 800 yumurtadan oluşan büyük partileri tek bir katman halinde veya 3 ila 4 yüksek katlarda yatırın. Yumurtalar silindir şeklinde ve beyaz renkte olup, zamanla hafifçe koyulaşarak gri, kahverengi veya siyaha dönüşür.
  • Sığır sineği larvaları oldukça düzdür ve sivri uçlu solucan benzeri bir şekle sahiptir. Vücutlarında 11 ila 12 segment vardır, bacaksızdırlar ve ten rengi, beyaz veya kahverengidirler. At sineği larvalarından daha küçük olan 3/4 ila 1 1/2 inç uzunluğundadırlar.

Bir Sığır sineğini doğru bir şekilde tanımlamanıza yardımcı olması için yukarıdaki resmi ve açıklamayı kullanın. Hayvanlarınıza ve mülkünüze haşerenin bulaştığından emin değilseniz, bizimle telefon, e-posta yoluyla veya mağaza konumlarımızdan birinde şahsen iletişime geçin. Mühürlenebilir plastik bir kap veya torba içindeki haşerenin fotoğrafı veya numunesi, doğru tanımlamaya yardımcı olabilir.

Denetleme

Çiftlik Göleti

Mülkünüzde Sığır sinekleri onaylandıktan sonra, teftiş olan bir sonraki kontrol aşamasına geçebilirsiniz. Bu aşamada, Sığır sineklerinin en aktif olduğu alanları ve haşerenin gelişmesine izin veren koşulları bulmaya odaklanacaksınız.

Nereden İncelenmeli?

Sığırler özellikle bataklıklar gibi nemli alanların yakınındaki güneşli yerler, göletler ve akarsular gibi su kütlelerinin kenarları ve ormanlık, sulak alanların yakınındaki mahalleler veya banliyölerde uçar. Daha kırsal alanlarda, en çok su kaynaklarına yakın tarlalarda ve meralarda aktiftirler ve hayvancılık için kullanılırlar. Sığır sinekleri, beslenmeleri için karanlık, hareket eden nesneleri görmede güçlük çektikleri için genellikle ahırlara, ahırlara ve diğer gölgeli alanlara girmezler.

Sığır sinekleri, yumurtalarını göletlerin veya diğer su kaynağı kaynaklarının etrafındaki uzun kuyruklar veya sazlar gibi otlara ve bitkilere bırakır. Yetişkin formlarında Sığır sineği, beslenecek bir insan veya atlar, sığırlar, Sığırler, köpekler veya kuşlar gibi küçükten büyüğe memeliyi bulana kadar çalılıklarda veya uzun otlarda dinlenecektir.

Bakılacak şey

Sığır sinekleri yalnızca gün boyunca beslenir ve hayvan veya insan hareketine ve karbondioksit çıkışına odaklanma eğilimindedir. Dişi Sığır sineği seçildiğinde, seçtikleri kurbanın etrafında hızlı ve gürültülü bir daire çizerek uçacaktır. Gürültünün yanı sıra, bu zararlılar acı veren ısırıklarıyla da fark edilebilir. Hayvanlar Sığır sinekleri tarafından ısırıldığında, bu ısıran sinekleri uzaklaştırmak için sürekli kuyruk sallama ve kafa sallama ile görülebilir. Isırıldıktan sonra, bu zararlılar arkalarında kırmızı tümsekler veya şeritler bırakabilir. 

Esas olarak sabit konakçıların bacaklarını ısıran at sineklerinin aksine, Sığır sineği hareketli konakçıların omuzlarını, başlarını ve boyun bölgelerini ısırır.

Tedavi

Sığır sineklerinin ısırıkları oldukça acı verici olduğundan ve cildi kesebileceğinden, uzun kollu gömlekler, uzun kollu pantolonlar ve şapka gibi kişisel koruyucu ekipman (PPE) giydiğinizden emin olun .

Sığır sinekleri en çok havanın sıcak ve nemli olduğu Mayıs'tan Eylül'e kadar aktiftir. Sığır sineklerinden kurtulmak için, faaliyet dönemlerinin başında veya öncesinde birkaç bahçe bakım görevi uygulamanız ve artık bir böcek ilacı ile sisleme yapmanız gerekecektir. Yaygın piretrin veya piretroid insektisitler ile sisleme veya herhangi bir pestisit kontrolü, kültürel kontrol olmadan işe yaramaz.

1. Adım: Uzun Otları Biçmek

çim biçme

Sığır sinekleri en çok gündüzleri aktiftir ve genellikle geceleri dinlenir veya beslenecek konukçu olmadığında gün boyunca uzun otların veya yaprakların üzerinde kısa şekerlemeler yapar.

Çim 3 inç yüksekliğe ulaştığında, çimlerinizi ve tarlalarınızı düzenli biçme ile budanmış halde tutun. Yazın çim biçerken biçme makinesi bıçaklarını daha yüksek bir ayara getirin. Bu, Sığır sineklerinin mülkünüzde dinlenebileceği veya saklanabileceği yerleri sınırlamanıza yardımcı olacaktır.

Adım 2: Flex 10-10 ile Sis

Sis Uygulaması

Sığır sineklerinin tamamen kontrolü için, Flex 10-10 gibi sis veya sis uygulaması olarak uygulanabilen bir piretroid kullanın. Flex 10-10, Sığır sineklerini ve diğer böcekleri öldürmek için ULV soğuk sisleyiciler, sis/sis üreteçleri veya sırt tipi püskürtücü ile sis uygulaması olarak yapılmış emülsifiye edilebilir bir konsantredir. %10 permetrin ve %10 piperonil butoksit ile yapılan ve bir piretroid kimyasalı olarak sınıflandırılan bu ürün, Sığır sineklerinin sinir sistemini etkileyerek felce ve ardından ölüme yol açacaktır.

Sisleme sırasında, tüm cildinizi, gözlerinizi ve ağzınızı koruyacak kişisel koruyucu ekipman (PPE) giymek en iyisi olacaktır. Güvenilir ve yüksek hacimli bir ULV sisleyici için Tomahawk TMD14 Sırt Çantası Sisleyiciyi öneririz. Tedavi alanının metrekaresini hesaplayarak tedavi alanınız ve püskürtücünüz için ne kadar Flex 10-10 kullanacağınızı belirleyin. Bunu yapmak için, tedavi alanlarının uzunluğunu ve genişliğini ayak cinsinden ölçün ve ardından çarpın (uzunluk X genişlik = kare görüntü).

Düşük düzeyde Sığır sineği istilası için, %0,05 permetrin kullanıma hazır hale getirmek için galon su başına 4 çay kaşığı Flex 10-10 (1:200) seyreltin. Sığır sineklerinin şiddetli istilası için, %0,1 permetrin'i kullanıma hazır hale getirmek için galon başına 8 çay kaşığı Flex 10-10 (1:100) kullanın. 1:100 seyreltme için 11.6 fl karıştırın. oz. 10 galon su için Flex 10-10.

Püskürtücünün haznesini yarısı kadar su ile doldurun, ölçülmüş miktarda Flex 10-10 ekleyin, ardından suyun kalan yarısını dökün. Kapağı tanka sabitleyin ve eşit çalkalamayı sağlamak için sallayın. Primer ampulü 3 ila 5 kez pompalayın, ardından motor jikle konumunu YUKARI'ya ayarlayın ve gazı AÇIK konumuna getirin. Motor kablosunu çalışana kadar çekin, ardından motor jiklesini AŞAĞI konuma getirin.

Püskürtme memesini çimlerinize (otlatmak için kullanılmaz), sığır ahırlarına, at ahırlarına, ahırlara, padoklara, mandıra ve besi ahırlarına, kümeslere, domuz barınaklarına, hayvan barınaklarına ve diğer listelenmiş hayvan veya hayvan barınak alanlarına doğru yönlendirin. Yüzme havuzlarının, su kütlelerinin ve yiyeceklerin saklandığı veya hazırlandığı alanların yakınına püskürtmeyin.

Buharlar, buğular ve aerosoller dağılana ve alan iyice havalandırılana ve spreyler kuruyana kadar uygulama yapılan alanlara girmeyin veya insanların ve hayvanların girmesine izin vermeyin. Mandıralarda veya tesislerde kullanıldığında: Püskürtme ve ölü veya düşen böceklerden kaynaklanan kontaminasyonu önlemek için süt dökme tankı kapaklarını kapatın. Uygulamadan önce sağım kaplarını çıkarın veya örtün. Sağımdan önce hayvanların memelerini yıkayın.

önleme

Sucul Ot İlaçlama

Sığır sineği istilası ortadan kalktıktan sonra, bu haşerelerin geri dönmemesini sağlamanız gerekecektir. Sığır sinekleri, mülkünüzü yeniden istila etmek için en küçük fırsatı bile gözetecek inatçı haşerelerdir, bu nedenle özenli önleyici tedbirlere ihtiyaç vardır, aksi halde pestisitler tamamen etkili olmaz. Sığır sineklerinin bahçenize geri dönmemesini sağlamak için aşağıdaki önleyici uygulamaları aklınızda bulundurun.

  • Yetişkin Sığır sineklerinin saklanma yerlerini ortadan kaldırmak için uygun herbisitlerle yabani otları ortadan kaldırın ve çim yüksekliği 3 inç'i aştığında biçin. Evinizin ve ahırınızın yakınındaki aşırı büyümüş bitki örtüsünü ve çalılıkları budama, çünkü burası bu haşere için dinlenme alanı olarak da kullanılabilir.
  • Ecomazapyr 2 SL Herbisit gibi suda yaşayan herbisitlerle göletlerin kenarlarındaki uzun kuyruklu otlar gibi yabani otlardan kurtulun. Bu, Sığır sineği larvalarının habitatlarını ve beslenme kaynaklarını sınırlayacak ve böylece gelecek nesillerden kurtulacaktır.
  • Çimdeki çamurlu alanları ve delikleri kuruyana ve dolana kadar kir veya diğer organik malzemelerle kaplayarak bahçenizdeki nemi sınırlayın. Suyun toplanması için boşluklar veya delikler oluşturuyorsa araziyi düzleştirin.
  • Ahır, baraka ve köpek kulübesi gibi korunaklı alanlar inşa edin veya hayvanların güneşten kaçması için tarlalara yoğun ağaçlar yerleştirin ve Sığır sinekleri genellikle bu alanlardan kaçındığı için gölgeli alanlar sağlayın.
  • Evinizin ve ahırınızın içindeki veya yakınındaki göletleri, su kütlelerini veya diğer bataklık alanları kaldırarak Sığır sineği larvaları için gereken nem alanlarını sınırlayın. Bu alanlar kaldırılamıyorsa, hayvanlarınızın yerini değiştirmeye hazır olun.
  • Sığır sineklerinin sürü halinde olduğu etiketli alanlarda Flex 10-10 ile sisleme tedavileri uygulayın ve gerektiğinde veya faaliyet dönemlerinden önce yeniden uygulayın.

Temel Çıkarımlar

Sığır Sinekleri nedir?

  • Sığır sinekleri, at sineğinin akrabasıdır ve hayvanların ve insanların kanını şiddetle besleyen gerçek sinekler olarak bilinirler.

Sığır Sineklerinden Nasıl Kurtulunur?

  • Mülkünüzdeki Sığır sineklerini öldürmek için, bahçenizdeki ve göletinizin veya diğer su kaynağı kaynaklarının etrafındaki aşırı büyümüş bitki örtüsünü ve yabani otları temizlemeniz gerekecektir. Ecomazapyr 2 SL Herbisit ile bahçenizi 3 inç'i aşan uzun çim bıçakları için biçin ve su kütlenizin kenarındaki suda yaşayan yabani otları temizleyin. Bu ortamlar halledildikten sonra, Flex 10-10'u sis tedavisi olarak uygulayacaksınız.

Sığır Sineklerinin Yeniden İstilasını Önleme

  • Biçme, Ecomazapyr 2 SL Herbisit ile suda yaşayan otları tedavi etme, delikleri kapatarak veya su baskını nedenini ortadan kaldırarak mülkteki nemi sınırlandırma, hayvanlara gölge sağlayan korunaklı alanlar inşa etme ve sürekli Flex 10-10 uygulamaları yoluyla Sığır sineklerini bahçenizden ve çiftlik hayvanlarından uzaklaştırın. .
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.