Rakunlardan Nasıl Kurtulurum?

14-01-2023 20:11
Rakunlardan Nasıl Kurtulurum?

Rakun Kontrolü: Rakunlardan Nasıl Kurtulunur?

Yılın soğumaya başladığı dönemlerde ev sahiplerinin genellikle uğraştığı yaygın haşereler fareler ve fareler olsa da, sonbahar veya kış aylarında gözden kaçırılmaması gereken bir diğer yaygın baş belası da Rakun gibi vahşi yaşamdır.

Doğu Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ormanlık bölgelerde daha yaygın olarak bulunan bir Rakun sorunu, ülkenin herhangi bir yerinde sürünebilir ve mahallenizde takılmaya karar verirseniz, çok fazla yıkıma maruz kalabilirsiniz.

Rakunların yaban hayatı olarak kabul edilmesinin bir nedeni vardır, çünkü evin içinde oldukça vahşi olabilirler ve çöp kutularını devirerek, kuş yemi yiyerek ve yiyecek bulmak için her yeri tırmalayarak ve pençeleyerek ev sahiplerine nöbet geçirebilirler. Evlerdeki gezinme alanlarına girme, çatı katlarına, bodrumlara ve garajlara girme girişimlerinde bahçelere zarar verdikleri ve kiremitleri ve tahtaları yırttıkları bilinmektedir.

Rakunları mülkünüzden nasıl çıkaracağınızı öğrenmek istiyorsanız, Rakun probleminden hızla kurtulacak ürün önerileri ve talimatlar için Kendin Yap kılavuzumuzu takip edin.

Kimlik

rakun kimliği

Bir tedavi yaklaşımını düşünmeden önce, mülkünüzde pusuya yatan vahşi hayvanın bir Rakun olduğundan emin olmanız gerekir. Bu, doğru yem ve stratejileri kullandığınızdan emin olmanızı sağlayacaktır.

  • Rakunlar genellikle 12 inç boyunda ve 24 ila 38 inç uzunluğundadır.
  • Rakunlar ayırt edicidir; gri kürkleri, halka çizgili kuyrukları ve yüzlerinde maskeyi andıran siyah benekleri vardır.
  • Normalde 15 ila 25 pound ağırlığındadırlar ve zeki hayvanlardır.
  • Köpeklere benzer büyük dışkıları var.
  • Rakunlar geceleri yaşar ve bazen özellikle saldırgan vahşi hayvanlar olabilirler. Bu hayvana yaklaşırken veya dokunurken dikkatli olun.
  • Rakunlar mükemmel tırmanıcılardır ve yüzebilirler.

Mülkünüzde bir rakunla uğraştığınızı doğrulamak için yukarıdaki resmi ve açıklamayı kullanın. Tamamen emin değilseniz, bizimle iletişime geçin ve uzmanlarımızdan biri doğru tanımlama konusunda size yardımcı olacaktır.

Denetleme

Zararlı hayvanınızın bir rakun olduğunu onayladıktan sonra, en aktif olduğu alanları not etmek için bir inceleme yapmak faydalı olacaktır. Bu, tedavi çabalarınızı nereye odaklayacağınızı belirlemenize yardımcı olacaktır.

Nereden İncelenmeli?

Rakunlar büyük olasılıkla tavan arasında yiyecek, barınak veya her ikisini birden arıyor. Tavan arasında herhangi bir dağınıklık veya saklama kutusu varsa, büyük olasılıkla bu belirli noktalarda yuva yapıyorlardır.

Rakunlar ayrıca çöplerin depolandığı bodrumlarda veya garajlarda olabilir  ve dağınıklık veya evcil hayvan yemi bulunan alanlar büyük olasılıkla rakunların en aktif olduğu noktalar olacaktır. Köşeleri ve yarıkları da arayın.

Herhangi bir dikme ve kirişi aktivite belirtileri açısından incelemek isteyeceksiniz. Tavan arasında herhangi bir kablo varsa, hasar görmediğinden emin olmak için bunlara yakından bakın.

Dış mekanlarda bahçelerin, çöp bidonlarının veya yiyecek arayan çöp bidonlarının etrafında olabilirler.

Bakılacak şey

Rakun hasarı, Rakunların kendileri veya herhangi bir istila belirtisi arıyor olmalısınız. Rakunlar gece hayvanları oldukları için geceleri herhangi bir zarar verirler. İtilen çöp kutuları, hasarlı bahçeler ve rakun izleri gibi rakun aktivitesine işaret eden belirli işaretler vardır. Bu izler, yaklaşık 2 ila 3 inç genişliğinde küçük eller gibi görünecek. Bir rakun istilasının en belirgin belirtilerinden biri, dışkılarının yanı sıra çiğneme izleridir.

Kemirme izleri veya hasar için kutuları ve elektrik kablolarını taradığınızdan emin olun. Ayrıca hasarlı kiremitlerin yanı sıra hasarlı elektrik kabloları ve boruları da aramak isteyeceksiniz.

Tedavi

Artık haşere hayvanınızı rakun olarak tanımladığınıza ve en aktif olduğu alanları not ettiğinize göre, tedaviye devam edebilirsiniz. Rakun kontrolü için en iyi seçenek tuzak kurmaktır. Rakun'u tuzağa çekmeye çalışmak için stratejik alanlarda Solutions Humane Live Trap'ı kullanın.

Kokunuzun çıkmasını önlemek için tuzağı tutarken eldiven giydiğinizden emin olun. Bir rakun, tuzakta bir insan kokusu alırsa, tuzaktan kaçınacak ve bu da onu etkisiz hale getirecektir. 

Adım 1 - Yiyecek Kaynaklarını Kaldırın

Temizlik ürünleri

Rakunun yem yardımıyla canlı tuzağa girmesini istiyorsunuz. Bu nedenle, rakip gıda kaynaklarının ortadan kaldırılması gerekir.

Garajınız, bodrum katınız veya çatı katınız gibi şüphelenilen alanları iyice temizleyin, herhangi bir dağınıklığı veya pisliği çıkardığınızdan emin olun. Çöplerinizi kapalı poşetlerde ve çöp kutularında saklayın. Evcil hayvan yemi gibi diğer gıda kaynakları içeride saklanmalıdır. 

Adım 2 - Tuzağı Yerleştirin

Ağırlıklı Kafes

Şimdiye kadar, rakun aktivitesinin yüksek olduğu alanları not almış olmalısınız. Bu alanlar tuzağınızı koyacağınız yerlerdir. Tuzağınızı düz bir yüzeye yerleştirdiğinizden emin olun. Bir rakun, içindeki yeme ulaşmak için tuzağı itebilir veya devirebilir. Bunu önlemek için tuzağın üzerine bir tuğla veya ağırlık yerleştirin.

Dış mekanda, kapanı mülkünüzün kenarına yerleştirin. Çit hatları, yoğun bitki örtüsü veya bahçe kenarları gibi fiziksel sınırlar, tuzak kurmak için harika yerler oluşturur. İçeride, tuzağı tavan arasına, bodruma, garaja veya Rakunların aktif olduğunu fark ettiğiniz herhangi bir yere, tercihen giriş noktalarının yakınına veya duvarlar boyunca yerleştirebilirsiniz.

Adım 3 - Tuzak Kurun ve Tuzak Kurun

Tuzak Tetikleyici

Tuzağı yerleştirdiğiniz yerden memnun kaldığınızda, onu yemleyebilirsiniz. Tuzağınıza yem atarken, yemi tuzağın uzak ucuna, tetik plakasının arkasına yerleştirmek önemlidir, böylece Rakun yemle beslenmeye gittiğinde tuzağı tetikleme olasılığı daha yüksektir.

Daha sonra kapı kilidini iterek ve kapı plakasını kaldırarak tuzağınızı kuracaksınız. Ayarlamak için tetik kolunu ileri doğru çekerken kapı plakasını yukarıda tutun. Tetik kolunun kancası kapıyı yakaladığında ayarlandığını anlayacaksınız. 

Adım 4 - Tuzağı İzleyin ve Yakalandığında Rakunun Yerini Değiştirin

Kafesteki Rakun

Rakun'un yakalanması biraz zaman alabilir, bu nedenle Rakun yakalanana kadar tuzağı günde iki kez izleyin. Kontrol ederken, tuzağı tetiklemeden içeri girip yemi tüketebildikleri takdirde daha fazla yem doldurmanız gerekebilir. 

Rakun'u canlı tuzağınızda yakaladıktan sonra, hayvanın yerini doğru bir şekilde değiştirdiğinizden emin olmak için yerel yetkilileri kontrol edin. Rakunu korkutmamak için kafesin üzerine bir havlu koyun. Rakun'u yakaladığınız yerden yaklaşık 20 mil uzakta olması gereken serbest bırakma konumunuza gidin. Bir hayvanı canlı bir tuzaktan kurtarma hakkında daha fazla bilgiyi buradan edinebilirsiniz .

önleme

Rakunları dışlamak için Copper Mesh kullanma

Rakun yakalandıktan sonra geri dönmeyeceğinden emin olmak istersiniz. Burada, bir Raccoon'un yeniden istila şansını azaltacak bazı önleyici tedbirler önermekteyiz.

  • Çöpü açıkta tutmak rakun için bir davettir. Tüm atıkları, tercihen kapalı tutulabilmesi için kapaklı bir çöp kutusuna koyduğunuzdan emin olun.
  • Rakunlar bu alanlarda yuva yapmak ve yuva yapmak için çekilebileceğinden, mülkünüzdeki tüm dağınıklığı ve döküntüleri kaldırın. Herhangi bir potansiyel yiyecek veya su kaynağı, özellikle evcil hayvan yemi, bir kapta uygun şekilde kapatılmalı ve iç mekanda saklanmalıdır.
  • Mülkünüz ormanlık bir alana yakınsa ve çitiniz yoksa, rakunların ve diğer vahşi hayvanların mülkünüzü istila etmesine karşı hassas olabilirsiniz. Bazı çitlerle mülkünüzü kapatmayı düşünün.
  • Rakunlar büyük olasılıkla çatı katınıza açık giriş deliklerinden giriyor. Rakunların tavan arasına veya evinize girmesini önlemek için çatıda delik olup olmadığını kontrol ettiğinizden emin olun. Daha fazla haşere hayvanın girmesini önlemek için bu giriş noktaları belirlenmeli ve derhal kapatılmalıdır. 
  • Kullanabilecekleri giriş noktalarını kapatmak için kalafat ve Stuf-Fit Copper ağ kullanarak Rakunları evinizden uzak tutun.

Temel Çıkarımlar

Rakunlar nedir?

  • Rakunlar, gri kürkleri, çizgili kuyrukları ve yüzlerinde maskeyi andıran siyah işaretler bulunan gece hayvanlarıdır. Büyük olasılıkla yiyecek, barınak veya her ikisini birden aramak için tavan aranızı işgal ediyorlar.
  • Rakun'un doğal yaşam alanı ormanlık vahşi doğada olsa da, sığınak aramak için mahallelere girebilirler ve hatta bacanızdan geçerek veya çatı katınıza, garajınıza girerek evinizin yolunu bulacak kadar ileri gidebilirler. veya bodrum katında veya bahçenizdeki bir ağaçta yaşamak.

Mülkünüzdeki Rakunlardan Nasıl Kurtulabilirsiniz?

  • Rakunlardan kurtulmanın en iyi yolu Solutions Humane Live Trap gibi canlı bir tuzak kullanmaktır. Tuzağı cazip yiyeceklerle tuzağa düşürün ve tuzağı Rakun faaliyetini gözlemlediğiniz bir alana stratejik olarak kurun. 
  • Tuzağı sabah ve akşam bir kez kontrol edin. Bir rakun yakalandığında, onu güvenli ve doğru bir şekilde serbest bıraktığınızdan emin olmak için yerel yetkililere danışın. 

Rakun Yeniden İstilasını Önleme

  • Olası yiyecek kaynaklarını ve çöpleri ortadan kaldırarak ve ayrıca çatlakları ve çatlakları Stuf-Fit Copper Mesh ve kalafatla kapatarak rakunların tavan arasına tekrar girmesini önleyin.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.