Pire Kontrolü: Pirelerden Nasıl Kurtulurum?

Pire Kontrolü: Pirelerden Nasıl Kurtulurum?

Pire Kontrolü: Pirelerden Nasıl Kurtulurum?

Bu sayfa bir Pire kontrol rehberidir. Önerilen ürün ve yöntemleri kullanarak pire kontrolüne sahip olacaksınız. Bu kılavuzu takip edin ve önerilen ürünleri kullanın ve %100 pire kontrolü garanti ediyoruz.

Pire istilası son derece nahoş bir problem olabilir ve sadece evcil hayvanı olan insanlar için bir sorun olması gerekmez. Pireler, özellikle uzun süre dışarıdaysanız, bir giysiye binerek bir evi istila edebilen kan emici parazitlerdir.

Pireleri halılarda, kilimlerde, evcil hayvan kürklerinde, yatak takımlarında ve mobilyalarda bulabilirsiniz. Tavan arasında, bahçede veya gezinme alanında ölü bir kemirgen varsa, bu alanlar da pire istilasına uğrayacaktır. Dışarıda, teraslarda, yaprak döküntülerinde, çalılıklarda ve gölgeli alanlarda ağaçların çevresinde pire bulunur.

Yetişkin pireler, üreme alışkanlıkları nedeniyle endişe kaynağı olabilir. Bir pire saatte yaklaşık 1 yumurta ve günde yaklaşık 50 yumurta bırakır. İdeal koşullarda pire, yaşam döngüsünü 12-14 gün gibi kısa bir sürede tamamlar. Pireler yumurta aşamasındayken böcek ilaçlarından etkilenmezler. Böcek öldürücülerin sihirlerini yapma şansı yumurtadan çıkana kadar değil.

Pireler, bulaşıcı hastalıkları yayma potansiyelleri ile hem evcil hayvanlar hem de insanlar için sağlık açısından tehlike oluşturabilir, bu nedenle pire istilasına sahipseniz, onları ortadan kaldırmak için hızlı hareket etmeniz gerekecektir. Aşağıdaki DIY pire kontrol kılavuzumuz, uzman tavsiyesi ve profesyonel kalitede pire tedavi ürünleri kullanarak evcil hayvanınız üzerinde, açık havada ve iç mekanda en iyi pire kontrol yöntemlerini detaylandırmaktadır.

Pire kontrolünü kolaylaştırmak için tedavi adımlarını iç ve dış mekan uygulamalarına ayırdık. Bir apartman dairesinde pirelerden nasıl kurtulacağınızı görmeye çalışıyorsanız, sadece ev içi tedavilere odaklanmak isteyeceksiniz. Önerilen ürün ve yöntemlerin hem evlerde hem de apartmanlarda kullanımı kolay ve güvenlidir.

Kimlik

Tedaviye devam etmeden önce pireleri doğru bir şekilde tanımlamanız gerekir. Pireler genellikle keneler, tahtakuruları ve siyah halı böcekleri ile karıştırılabilir. Yanlış tanımlama, yanlış tedavi yöntemlerinin kullanılmasına yol açarak zaman ve para israfına neden olabilir. Aşağıda, kolay tanımlama için neye benzediklerini bilmeniz için pirelerin bazı ayırt edici özelliklerini paylaşacağız.

kürklü pire

  • Pireler küçüktür; yaklaşık 1/16 ila 1/6 inç boyutunda. Kahverengi dikey olarak basık gövdeleri vardır, kanatları yoktur ve altı bacakları vardır. Onları tanımlamanın hızlı bir yolu, istila ettikleri yerleri bulmaktır.
  • İç mekanlarda onları evcil hayvanınızın üzerinde, yatak takımlarında, halılarda ve evcil hayvanlarınızın en sık bulunduğu yerlerde görebileceksiniz. Evcil hayvanınızın pire olup olmadığını davranışlarından anlayabilirsiniz. Kaşınmaya, hareket etmeye ve vücutlarını ısırmaya başlayacaklar. Hatta tırmalamalarıyla sizi geceleri uyutmazlar. Vücudunuzda, bacaklarınızın ve ayak bileklerinizin alt bölgelerinde kırmızı şeritler fark edebilirsiniz.
  • Açık havada varlıklarını tespit etmek daha zor olabilir, ancak bahçe molozlarının yakınında, ağaçların ve çiçek tarhlarının çevresinde bulunabilirler. Mülkünüzü sık sık ziyaret eden yaban hayatı ve başıboş hayvanlarınız varsa, çimlerinizde veya arka bahçenizde pire bırakma şansları yüksektir.
  • Pirelerin yaşam döngüsünde 4 aşaması vardır ve şaşırtıcı bir şekilde bir istilanın sadece %5'i yetişkin pirelerden oluşur. Yumurta evresi, larva evresi ve pupa evresi görülemeyecek kadar küçüktür. Bu yüzden kimliğinizi yetişkin pire bulmaya odaklayın.

Evinizdeki pireleri tanımlamanıza yardımcı olması için yukarıdaki resmi ve açıklamayı kullanın. Sorun yaşıyorsanız veya pire olup olmadığından emin değilseniz, bizimle iletişime geçin ve profesyonellerimizden birinin doğru tanımlama konusunda size yardımcı olmasını sağlayacağız.

Denetleme

Sizde pire olduğunu belirledikten sonra, pirelerin nerede bulunduğunu ve ne kadar şiddetli bir istilaya sahip olduğunuzu belirlemek için kapsamlı bir inceleme gereklidir. Tedaviyi tam olarak nerede uygulayacağınızı bulmak için evinizin içinde ve dışında pire aktivitesi arayacaksınız.

Nereden İncelenmeli?

Pire sorununuz olduğundan şüpheleniyorsanız, kontrol etmeniz gereken üç ana yer vardır: evcil hayvanınızın üzerinde, evinizin içinde ve evcil hayvanınızın genellikle zaman geçirdiği dış mekanlarda. Evinizde bir pire istilasına uğramanın tek yolu bu olmasa da, pireler genellikle evcil hayvanlarınıza otostop çekerek bir eve girerler.

  • Evcil Hayvanınızın Pire Kontrolü

Evcil hayvanınız sık sık kaşınıyorsa ve daha huzursuz ve sinirliyse veya tüyleri dökülmeye başlıyorsa veya sanki bir şeyi silkelemeye çalışıyormuş gibi davranıyorsa, bu evcil hayvanınızın pire olduğunun ilk işaretidir.

Pirelerin evcil hayvanınızın vücudunda olduğunu ve kürklerinin derinliklerinde saklandığını doğrulamak için yapabileceğiniz birkaç şey vardır. Bu adım, özellikle evcil hayvanınız daha koyu renkliyse veya uzun tüylüyse oldukça zorlayıcı olabilir.

Evcil hayvanınızın saçını taramak için bir pire tarağı kullanmanızı öneririz. Pireler tipik olarak boyun bölgesi, kasık bölgesi, bacak kıvrımları ve kuyruk tabanı çevresinde bulunabilir. Bulunan pireler sabunlu suya konularak yok edilebilir.

  • İç Mekanda Pire Kontrolü

İçeride pireler hoş bir deneyim değil. Genellikle uyuduğunuz alanlarda veya kanepede uzanırken takılırlar. İnsanlar ısırmaya başladıklarında, yanlışlıkla kendilerinde tahtakurusu veya sivrisinek sorunu olduğuna inanırlar. Sahip olduğunuzu fark ettiğiniz anda evinizi incelemek önemlidir.

Pireler genellikle yatak takımlarında (bu genellikle onları tahtakurusu ile karıştırır), evcil hayvanınızın uyku alanlarında, halılarda veya döşemeli mobilyalarda bulunur. Ayrıca kapı çerçevelerini, yatak takımlarını ve süpürgelikleri kontrol ederek içlerinde kenelerin, çatlakların veya yarıkların olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Pireler halıların liflerine yuvalanmayı severler ama parke zeminlerde de saklanma yerleri bulabilirler.

Evcil hayvanınızın genellikle uğrak yeri olan alanlara bakın, bir yatağa atlayıp inmek genellikle onları tespit etmek için kolay bir yerdir.

  • Dış Mekanda Pire Kontrolü

Evcil hayvanınızda pire veya keneler bulduysanız, bahçenizde bir pire salgını olma ihtimali yüksektir. Pirelerin ve kenelerin dışarıda nerede yaşadığını tam olarak belirleyebilirseniz, uygun kontrol ekipmanıyla bu alanları noktasal olarak tedavi edebilirsiniz. Evcil hayvanınızın zamanının çoğunu dışarıda geçirdiği her yer, dış mekan muayeneniz için bir başlangıç ​​olmalıdır.

Yararlı bir ipucu, teftiş sırasında bahçenizde dolaşırken uzun beyaz çoraplar giymektir. Ayaklarınızı hedef alanlarda (örneğin: çiçek tarhları, ağaçların etrafı ve malç tarhları) karıştırın ve ardından beyaz çoraplarda daha kolay görülebilecekleri için pire veya kene olup olmadığını kontrol etmek için çoraplarınıza ışık tutun. Gölgeli alanlar, pirelerin en fazla bulunduğu yerler, ağaçların altı, sundurmalar vb. olacaktır.

Bakılacak şey

Aktif yetişkin pireleri ve dışkılarını arayın. Dışkı, koyu renkli kir lekeleri gibi görünür. Evcil hayvanınızda, yatak takımlarında veya mobilyalarda bulduğunuz tüm koyu renkli kir lekelerini toplayın ve bir kağıt havlu üzerine koyun. Lekelerin üzerine hafifçe birkaç damla su dökün. Lekeler ıslandıktan sonra kırmızımsı hale gelirse, bunun gerçek kir değil pire dışkısı olduğunu anlarsınız.

Tedavi

Pire aktivitesini onayladıktan sonra tedaviyi uygulamaya hazırsınız demektir. Tüm ürün etiketlerini okumanız ve uygulama talimatlarına uymanız gerektiğini unutmayın ve kişisel koruyucu ekipman (PPE) kullanarak güvende kalın.

Başarılı pire kontrolü için evcil hayvanınıza Petcor ve Martin's Prefurred ile pire tedavisi uygulayarak başlayın. Evcil hayvanınız pirelerden kurtulduktan sonra, önce derin bir vakumlama yaparak ardından mobilyalarınıza ve halılarınıza Novacide Flea & Tick Killer uygulayarak içeride tedavi edebilirsiniz. Son olarak, Supreme IT Insektisit ve Bifen LP Granülleri ile bahçenizi açık havada tedavi edin.

Adım 1 - Petcor 2 Pire ve Kene Spreyi ve Martin's Prefurred ile Evcil Hayvan Tedavisi

Önce evcil hayvanınızı tedavi ederek pire tedavisine başlamak önemlidir. Evcil hayvanlar genellikle başlangıçta bir pire istilasıyla nasıl karşılaştığınızdır. Evcil hayvanlardaki pireleri kontrol etmek için önerilen bir kimyasal ürün, Petcor ve Martin's Prefurred olacaktır.

pire muayene köpekleri pirelerden nasıl kurtulur

Petcor 2 Pire ve Kene Spreyi, kedi veya köpeklerde bir ay boyunca pirelerin (yumurta, larva ve pupa) gelişmemiş aşamalarını öldürecek bir IGR'ye (Böcek Büyüme Düzenleyici) sahip piretroid bazlı bir kimyasal üründür. Martin's Prefurred, Fipronil ve Methoprene içeren bir spot uygulama ürünüdür ve 4 haftaya kadar pire ve keneleri öldürür. 1 saat gibi kısa bir sürede öldürür, yeni çıkan ergin pirelerin yumurtlamasını engeller.

Petcor 2 Pire ve Kene Spreyi

Evcil hayvanınızın yaşının, kilosunun, türünün ve tıbbi durumunun nasıl başvuracağınızı etkileyeceğini unutmayın. Petcor 2 Pire ve Kene Spreyi kullanıma hazırdır; sadece iyice çalkalayın ve uygulamaya hazırsınız.

Vücut hayvan ağırlığının kilogramı başına 4 sprey Petcor 2 Pire ve Kene Spreyi uygulayın. Ürünün hayvanın derisine nüfuz etmesini sağlamak için tüyleri geriye doğru taramak yardımcı olabilir.

Kulak, burun ve yüz gibi hassas bölgeleri tedavi etmek için, bir beze nemli olana kadar Petcor 2 Pire ve Kene Spreyi püskürtün ve havluyu bu bölgelere sert ve hızlı bir darbe ile ovun. Ardından, boyun, orta ve üçüncü çeyreklere püskürtün. Bununla birlikte, rektum ve cinsel organları tedavi etmekten kaçının.

Petcor 2 Pire ve Kene Spreyi kedilere uygularken lütfen etiketini buna göre okuyun ve hafifçe uygulayın. Hayvanların, özellikle kedilerin üşümesine İZİN VERMEYİN.

Martin'in Tercih Edilen

Evcil hayvanınızın ağırlığına göre satılan, evcil hayvanınız için doğru boyutta karton satın aldığınızdan emin olun. Martin's Prefurred, evcil hayvanınızın üzerinde ters çevirdiğiniz ve ardından açık ucunu evcil hayvanınızın saçını ayırmak için kullandığınız küçük bir aplikatör tüpü içinde gelir. Tüm solüsyonu evcil hayvanın derisine uygulamak için tüpü sıkıca sıkın. 30 günde bir defadan fazla uygulamayın.

Adım 2 - Evinizi Pire Tedavisine Hazırlayın

pire için vakumlama

Ev içi pire tedavisine başlamadan önce, evinizi ürünlerin kimyasal uygulaması için hazırlamanız önemlidir. Bu adım için sadece bir vakuma ihtiyacınız olacak. Vakum pireleri, yumurtaları, larvaları ve pupaları emecek ve size pireleri anında kontrol etmenizi sağlayacaktır. Ayrıca, pupa aşamasındaki pirelerin erken çıkmasına, koruyucu derilerinin dökülmesine ve tedavi uyguladığınızda onları savunmasız bırakmasına neden olacak bir ısı da üretecektir.

Evinizi pire tedavisine en iyi şekilde hazırlamak için tüm yüzeyleri dergiler, oyuncaklar ve evcil hayvan yatakları gibi gevşek eşyalardan temizleyin. Evcil hayvanların en sık ziyaret ettiği "sıcak noktaları" belirleyin ve oraları süpürün.

Ahşap ve fayanslardaki çatlaklara ve iki farklı döşeme tipinin birleştiği yerlere özellikle dikkat ederek tüm döşemeleri süpürün. Mobilyaların, döşemelik minderlerin, yatakların ve sandalyelerin vb. altını süpürün. İşiniz bittiğinde vakum torbasını dışarıdaki boşaltmayı unutmayın.

Ve son olarak, evcil hayvanın yatağını yıkamayı veya atmayı unutmayın (evcil hayvanın yatağına herhangi bir ürün uygulamayın).

Adım 3 - Novacide ile Ev İçi Pire Tedavisi

Artık kapalı pire tedavisine başlamaya hazırsınız. İçeride tedavi uygulamak için Novacide kullanacaksınız. Novacide inanılmaz derecede etkilidir çünkü bir yetişkin öldürücü (yetişkin pireleri öldüren) ve yetişkin pireleri öldürecek bir IGR'nin (Böcek Büyüme Düzenleyicisi) iki yumrukluk bir kombinasyonunu içerirken pirelerin gelişmemiş aşamalarını (larva, pupa ve yumurta) hedef alıp onları önler. olgunlaşmaktan. Ve en iyi yanı, 7 aya kadar çalışmaya devam edecek (veya artık kontrol sağlayacak).

novasit uygulaması

İç mekandaki metrekareyi hesaplayarak ne kadar Novacide'e ihtiyacınız olduğunu belirleyin. Bunu yapmak için, evinizin iç kısmının uzunluğunu ve genişliğini ölçün ve ardından iki değeri çarpın (uzunluk x genişlik = metrekare). 1 kutu Novacide yaklaşık 2.300 fit kareyi tedavi edebilir.

Novacide uygulamak için kutuyu halıdan veya parke zeminden 36" inç yukarıda baş aşağı tutun ve 100 fit kareye 10 saniyede püskürtün. Evin arkasından başlayın ve evinizin her katına püskürterek öne doğru ilerleyin. yüzde 10 ila 15 püskürtme deseni.Uygulama sonrasında uygulama yapılan alanları ürün kuruyana ve dumanlar dağılana kadar boşaltın.

Novacide'i uyguladıktan sonra, en az 2 hafta boyunca her gün evinizi süpürmeniz gerekecektir. İki hafta geçtikten sonra Novacide'i tekrar uygulayın. 2 ila 4 saat geçene kadar insanları veya evcil hayvanları evinize sokmamayı unutmayın.

Adım 4 - Bifen LP ve Supreme IT ile Dış Mekan Bit Tedavisi

Ardından, istilanın büyük olasılıkla başladığı bahçenizi tedavi edeceksiniz. Dış mekan uygulamaları için Supreme IT ve Bifen LP olmak üzere iki ürüne ihtiyacınız olacak. Bu ürünlerin her ikisi de bahçenizdeki pirelere karşı 90 güne kadar kalıcı kontrol (veya uzun vadeli etkiler) sağlayacaktır. Ayrıca bahçenizdeki ve arka bahçenizdeki pireleri öldürür ve kovarlar.

pire açık tedavi

Bifen LP

Bifen LP uygulamadan önce çim biçmek isteyeceksiniz. Bu, ürünün toprağa nüfuz etmesine izin verdiği için önemlidir. Metrekare hesabı yaparak bahçenize ne kadar Bifen LP uygulamanız gerektiğini belirleyin. Bunu, tedavi alanınızın uzunluğunu ve genişliğini ayak cinsinden ölçerek ve bunları birbiriyle çarparak yapın. Pireler için, Bifen LP'yi bir yayın yayıcıya 1.000 fit kare başına 2,3 ila 4,6 pound Bifen LP oranında uygulayın.

Örneğin, tedavi alanınızı 25 fit genişlik ve 50 fit uzunluk olarak ölçtüyseniz, kare görüntü 1.250 fit kare (25X50=1.250) olur. 1.000 fit kare başına maksimum 4,6 pound oranında başvuru yapacak olsaydınız, bölgenizi tedavi etmek için 5,75 pound Bifen LP'ye ihtiyacınız olacaktır.

Bu ürünü hem çimde hem de arka bahçede tüm çime uygulayacaksınız. Çiçek tarhları, yer örtüsü ve ağaçların altındaki gölgeli alanlar gibi pire bulduğunuz alanları tedavi etmeyi unutmayın. Uygulamayı bitirdikten sonra ürünü aktif hale getirmek için çimlerinizi sulayınız.

Üstün BT

Supreme IT, pire tedavisi için etiketlenmiş geniş spektrumlu bir insektisittir. Ayrıca, uygulamadan sonra 90 güne kadar öldürmeye devam eden uzun bir kalıcı etkiye sahiptir. Uygulamadan önce, ne kadar Supreme IT karıştırmanız gerekeceğini belirlemeniz gerekecektir. 1 oz. galon su başına Supreme IT 1.000 fit kareyi kaplayabilir.

Pompalı püskürtücüde uygun miktarda Supreme IT'yi 1 galon su ile karıştırın. Bifen LP Granüllerini etkinleştirmek için Supreme IT karışımını yayın ve tüm bahçenize püskürtün ve terasları, sundurmaları ve terasları hedefleyin. Düzgün ve düzgün bir kapsama alanı elde etmek için bir yelpaze püskürtme ayarı kullanın.

Ardından, evinizin çevresine bir bariyer uygulaması yapın. Pencerelerin, kapıların, saçakların ve sıhhi tesisat/elektrik geçişlerinin yanı sıra temelden 3 fit yukarı ve 3 fit dışarı püskürtmek isteyeceksiniz.

Hem Supreme IT hem de Bifen LP'yi uyguladıktan sonra, iki ila dört hafta boyunca her hafta iki kez çimlerinizi biçin. Bu, ürünlerin pirelerin yaşadığı toprağa nüfuz etmesini sağlayacaktır.

önleme

pire önleme

Pire istilanızı tedavi edip ortadan kaldırdıktan sonra, onların geri dönüş yapmasını istemezsiniz. İyi bir önleme planı ile pireler uzak tutulabilir. Bir pire istilasının tekrar oluşmasını önlemek için yapabileceğiniz bazı şeyler şunlardır:

  • Pirelerin en aktif olduğu mevsim olan yaz ve ilkbahar aylarında hem Bifen LP hem de Supreme IT koruyucu tedavi uygulayın.
  • İçeride, zeminlerinizi ve mobilyalarınızı düzenli olarak süpürün ve her zaman çantayı veya teneke kutuyu tesis dışına attığınızdan emin olun.
  • Son olarak, özellikle dışarıda çok zaman geçiriyorsanız, evcil hayvanlarınızı düzenli olarak Petcor veya Martin's Prefurred ile tedavi edin.

Temel Çıkarımlar

Pireler nedir?

  • Pireler, genellikle evcil hayvanlara ve insanlara binen kan emici parazit böceklerdir. Bir evi istila ettiklerinde çok sayıda yumurta bırakırlar ve nüfuslarını kısa sürede çoğaltırlar.
  • Pire yumurtaları ve larvaları, pire istilasının çoğunluğunu oluşturur. İç mekanlarda, bu gelişmemiş pireler tipik olarak halılarda ve parke zeminlerdeki çatlaklarda bulunur.

Evde ve Dışarıda Evcil Hayvanınızdaki Pirelerden Nasıl Kurtulursunuz?

  • Tam pire kontrolü için evcil hayvanınıza Petcor Flea Spray ve Martin's Prefurred leke tedavisi uygulamanızı öneririz. 
    Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.