ÖRÜMCEKLERDEN NASIL KURTULURUM ?2023 EN GÜNCEL ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

ÖRÜMCEKLERDEN NASIL KURTULURUM ?2023 EN GÜNCEL ÇÖZÜM ÖNERİLERİ


ÖRÜMCEKLERDEN NASIL KURTULURUM ?2023 EN GÜNCEL ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Örümceklerden Nasıl Kurtuluruz ?2023 en yeni en etkili çözüm önerileri 

Örümcekler, sekiz bacağı ve tipik olarak zehir enjekte edebilen dişleri olan tüyler ürpertici böceklerdir. Böcekleri yemeleri için yakalayan karmaşık ağlar ördükleri için bilinirler.

Birçoğumuz, korkunç, ürkütücü görünümleri ve kahverengi münzevi örümcekler gibi zehirli örümcekler tarafından ısırılma potansiyelleri nedeniyle örümceklerden korkarız. Ne yazık ki, örümcekler genellikle evlerimizin içinde yaşarlar ve bu sorunludur çünkü bazı örümcek türleri iç mekânlarda hızla ürer ve evinizi ele geçirir.

Korkunç görünümlerine rağmen, örümcekler evinize giren böcekleri yerler ve bu da onları etrafta sahip olunması gereken değerli yaratıklar yapar. Bununla birlikte, zehirli örümcekler insanlar için bir tehlike arz eder ve istilayı evinize yaymadan önce hemen müdahale edilmelidir. Örümcekler evinize yerleştiyse, onları yok etmenin çeşitli yolları vardır.

Örümceklerden nasıl kurtulacağınızı öğrenmekle ilgileniyorsanız, aşağıdakilerin üzerinden geçen kılavuzumuzu okumaya devam edin:

Örümceklerden Nasıl Kurtulur ve Öldürülür?

Örümcekleri Evinizden ve Bahçenizden Nasıl Uzak Tutabilirsiniz?

Örümcekler Nasıl Belirlenir?

Örümcek İstilasının Belirtileri ve Nedenleri

Örümceklerden Nasıl Kurtulur ve Öldürülür?

Örümcekleri Evinizden ve Bahçenizden Nasıl Uzak Tutabilirsiniz?

Örümcekler Nasıl Belirlenir?

Örümcek İstilasının Belirtileri ve Nedenleri

Çözüm

Temel Kılavuzlar

Örümceklerden Nasıl Kurtulur ve Öldürülür?

Evinizde bir veya birden fazla örümcek bulacak kadar şanssızsanız, örümcekleri öldürmenin en iyi yolunun ne olduğunu merak ediyor olabilirsiniz.

İşte örümcekleri kovmak ve öldürmek için en iyi ipuçlarımız:

Tüm örümcek ağlarını yok edin. Bir süpürge alın ve karşınıza çıkan tüm örümcek ağlarını yıkın. Bir örümceğin yiyecek yakalama yeteneğini elinden alırsanız, etrafta dolaşma olasılığı daha düşük olacaktır.

Örümcekleri kovmak için sirke kullanın. Bir sprey şişesi alın ve yarısına kadar beyaz sirke ve diğer yarısını suyla doldurun. Ardından bu karışımı odalarınızın köşeleri gibi ortak örümcek alanlarına püskürtün. Bu karışımı birkaç günde bir tekrar uygulayın.

Bir örümcek böcek ilacı kullanın. Böcek ilacı tedavileri, örümcekleri öldürmede ve hatta daha yaygın bir örümcek istilasıyla ilgilenmede oldukça etkili olabilir. Birçok böcek ilacı, onları süpürgeliklerinize, mobilyaların altına ve evinizin köşelerine püskürtmenizi söyleyecektir. Lütfen bazı böcek ilaçlarının evcil hayvanlar veya çocuklar etrafında kullanılmasının güvenli olmadığını unutmayın, bu nedenle uygulamadan önce talimatları ve yönergeleri okuyun.

Uçucu yağlardan doğal bir örümcek kovucu yapın. Örümcekler lavanta yağı, nane esansiyel yağı, çay ağacı yağı, okaliptüs yağı ve sitronella gibi birçok esansiyel yağın kokusunu sevmezler. Bir sprey şişesine bu uçucu yağlardan bir veya iki ons eklemeyi deneyin, ardından karışımı daha yapışkan hale getirmek için su ve birkaç damla bulaşık sabunu ile doldurun. Ardından, bunu evinizin köşeleri veya süpürgelikler gibi ortak örümcek alanlarına püskürtün.

Evinizi iyice temizleyin. Örümcek yumurta keselerinin olabileceği alanları hedeflemek için pencere eşikleri, perdeler, panjurlar ve kornişler etrafında bir vakum kullanın. Elektrikli süpürgenizi evinizin dışında, dışarıdaki bir çöp kutusuna boşalttığınızdan emin olun.

Örümcek tuzakları satın alın. Örümcek tuzakları tipik olarak üzerinde ince bir yapışkan tabakası bulunan düz karton parçalardır. Örümcek tuzağı esas olarak bir yapıştırıcı tuzağı olarak çalışır ve örümceklerin üzerine bastıktan sonra yapıştırıcı tuzağından ayrılmalarını önler. Bunları girişinizin yakınında, süpürgeliklerde ve evinizin köşelerinde kullanın.

İki atomlu toprak (DE) kullanın. DE, örümceğin dış yüzeyini parçalayarak susuzluktan kurtulmasına yol açan etkili bir doğal ilaçtır . DE'nin tipik bir uygulaması, ince, küçük katmanlar halinde ve evinizin dış çevresindedir.

Yakınınızdaki Haşere Kontrol Şirketlerini Karşılaştırın

Ücretsiz Teklifleri Karşılaştırın

Örümcekleri Evinizden ve Bahçenizden Nasıl Uzak Tutabilirsiniz?

Kimse duvarlarında gezinen bir örümceğe rastlamak istemez. İşte örümceklerin evinize ve bahçenize girmesini önlemek için en önemli ipuçlarımızdan bazıları:

Dağınıklığı temizle. Örümcekler, karton kutular, depolama alanları ve karanlık dolaplar gibi erişilebilir saklanma yerlerini severler. Örümceklerin evinizi kolay bir hedef olarak kullanmasını önlemek için dağınıklığı temizleyin. Ağları kontrol altında tutmak için düzenli olarak süpürün ve örümcekler ile pire ve hamamböceği gibi örümcekleri evinize çekebilecek diğer haşereler için besin kaynaklarını ortadan kaldırın.

Pencere ekranlarını yükleyin. Pencerenizi açık tutmaktan hoşlanıyorsanız, haşerelerin içeri girmesini önlemek için ekranlar kurduğunuzdan emin olun. Kurulduktan sonra, ekranlarınızı düzenli olarak inceleyin ve bulduğunuz yırtık ekranları hemen değiştirin.

Mutfağınızı düzenli tutun. Böcekleri çekebilecek artıkları veya yiyecek kırıntılarını dışarıda bırakmayın. Böcekler birçok örümceğin tercih ettiği besin kaynağıdır, bu nedenle diğer böceklerin evinize girmesini engellemek örümcekleri de uzak tutabilir.

Temelinizdeki çatlakları onarın. Temelde veya kapı girişlerinde boşluklar, delikler veya yarıklar fark ederseniz, hemen not alın ve boşluğu bir kalafatlama ürünü ile kapatın. Örümceklerin evinize girmesi gereken nokta sayısı ne kadar azsa o kadar iyidir.

Dış aydınlatmanızı değiştirin. Pek çok haşere gibi, örümcekler de ışıklardan etkilenir, bu nedenle dış mekân ışıklarınızı yalnızca gerektiğinde açık tutun. Ampullerinizi, haşereler için daha az çekici aydınlatma seçenekleri olan sodyum buharlı ışıklara veya sarı ışıklara çevirmeyi düşünün.

Çevre düzenlemenize devam edin. Örümceklerin yanlışlıkla içeri girmesini önlemek için uzun otları ve temiz bitki örtüsünü evinizin dışından en az sekiz fit uzakta kesin. Uzun otlar, birçok haşerenin favori saklanma yeridir ve örümcekler uzun otlarda yiyecek arayabilir, bu nedenle bunu önlemek için düzenli çim biçme işlemine devam edin. Örümcekleri bahçenizden ve evinizden uzaklaştırmak için bariyer böcek ilaçları da mevcuttur.

Diyatomlu Toprak (DE)

DE, örümceğin dış yüzeyini parçalayarak susuzluktan kurtulmasına yol açan etkili bir doğal ilaçtır.

Yerel Bir Uzmanla Bağlantı Kurun

Örümcekler Nasıl Belirlenir?

Örümcekler, dişleri ve birkaç çift gözü (genellikle toplamda sekiz göz) olan sekiz bacaklı eklembacaklılardır. Bu zararlıları bir örümcek olarak tanımlamak genellikle kolaydır, ancak farklı örümcek türlerini tanımlamak zor olabilir.

İki ana örümcek türü vardır:  ağ yapan örümcekler ve avcı örümcekler.

Avcı Örümcekler

Avcı örümcekler tipik olarak açık havada yaşarlar ancak yanlışlıkla veya barınak veya yiyecek ararken içeri girebilirler.

Avlarını takip eden ve kovalayan aktif avcılar

Avlarının kendilerine yaklaşmasını bekleyen pasif avcılar da olabilirler.

Yiyecekleri yakalamak için örümcek ağları oluşturmayın.

Dışarıda yaşar, ancak daha soğuk havalarda içeri girebilir

Genellikle içeride üremezler çünkü içeride bir kez gelişme eğilimi göstermezler.

Hızlı ve yakalanması zor

Avcı örümcek örnekleri şunları içerir: Parson örümcekleri, kese örümcekleri, kurt örümcekleri ve ekmek böceği örümcekleri

Ağ Kuran Örümcekler

Ağ yapan örümcekler, insanlar için daha ciddi bir tehdit olarak kabul edilir çünkü iç mekânlarda gelişme ve üreme olasılıkları daha yüksektir, bu da örümcek istilası olasılığını çok daha olası hale getirir.

Avlarını yakalamak için örümcek ağları oluşturun

Tipik olarak örümcek ağlarının yakınında veya üzerinde yaşarlar ve bir sonraki öğünlerini beklerler.

Örümceğin türüne bağlı olarak, iç mekânlarda hayatta kalabilir, hatta gelişebilir ve çoğalabilir.

Genellikle görme yetileri zayıftır ve yemek için algılamaya ve örümcek ağlarına güvenirler.

Ağ inşa eden örümceklere örnek olarak şunlar verilebilir: Karışık ağ örümcekleri,  ev örümcekleri, kara dul örümcekleri, kahverengi münzevi örümcekler

Zehirli Örümcekler

Evinizde ne tür bir örümcek olduğunu belirlerken, Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan iki tür zehirli örümceği elemeniz çok önemlidir. Hem kahverengi münzevi örümcek hem de karadul örümceği, tıbbi müdahale gerektirebilecek zehirli örümcek ısırıklarına sahiptir.

Bu örümcek ısırıklarından birinin ölüme neden olması nadir olsa da, oldu. Örümcek ısırığının bir sonucu olarak rahatsız edici belirtiler yaşama olasılığınız çok daha yüksektir, bu nedenle ısırılırsanız tıbbi yardım almanız önerilir.

Türkiye deki Zehirli Örümcekler

Kara Dul Örümceği:  Karadul, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en zehirli örümcek olmasıyla ünlüdür. Karadul örümceği, tamamen siyah gövdeleri ve sırtlarındaki kırmızı kum saati işareti ile tanımlanabilir. Genellikle içeride yaşarlar ve dolaplarımızın, ayakkabılarımızın veya diğer yarıkların içine sığınırlar.

Kahverengi Münzevi Örümcek:  Bu örümcek esas olarak Amerika Birleşik Devletleri'nin batı ve güney bölgelerinde bulunur. Tipik olarak odun yığınlarında, karton kutularda, barakalarda ve karanlık, nemli yerlerde saklanırlar. Kahverengi gövdeleri ve altı gözleri ile tanınabilirler (çoğu örümceğin sekiz gözü vardır).

Örümcek İstilasının Belirtileri ve Nedenleri

Peki, örümcekleri evinize çeken nedir? Örümceklerin evinize girmesinin çeşitli nedenleri vardır, ancak birincil neden yiyecek, su ve soğuk havalardan korunmak için sığınaktır. Örümcekler soğuktan ve yağmur ve kar gibi daha az elverişli hava koşullarından sığınmak istediklerinden, birçok ev sahibi sonbahar ve kış aylarında örümcek aktivitesinde artış yaşayacaktır. Bununla birlikte, örümcekler hala yıl boyunca yaygın olarak görülen bir haşeredir, bu nedenle ilkbahar veya yaz diye gardınızı düşürmeyin.

Örümcekleri evinize çeken şeyler:

Evinizdeki diğer böcek istilaları (Örümcekler böcekleri yer, bu nedenle mevcut bir istila onlara bir sonraki öğünlerine kolay erişim sağlar)

Kolay barınma (Örümcekler evinizin odun yığınları, depolama alanları, karton kutular vb. korunaklı alanlarını saklanma yeri olarak kullanırlar)

 Evinizdeki bodrum, çatı katı, garaj veya gezinme alanı gibi karanlık, tenha alanlar

Çatlaklar, yarıklar, yırtık pencere telleri ve delikler yoluyla evinize kolay erişim (Evinize girmek kolaysa, örümcekler ve diğer haşerelerin girmesi daha olasıdır)

Dışarıdaki hava koşullarından korunma (Dışarıda sıcaklıklar düşerse, örümceklerin barınak aramak için içeri girme olasılığı daha yüksektir)

Kaldıkları süre boyunca, örümcekler böcekleri hapsetmek için karmaşık örümcek ağları örmeye başlayacaklar. Evinizde ne kadar uzun süre kalırlarsa, o kadar çok örümcek ağı yapabilirler, bu da onların tutarlı yiyeceğe daha iyi erişmelerini sağlar ve onları etrafta dolaşmaya teşvik eder. Ağları tespit ederseniz, onları temizlemek, örümcekleri ortalıkta dolaşmaktan caydırmak için harika bir yoldur.

Bir örümcek istilasının belirtileri:

Evinizin etrafındaki örümcek ağlarını fark etmek

Evinizdeki örümcekleri tespit etmek

Mevcut bir böcek istilasına sahip olmak, özellikle tatarcıklar, sivrisinekler veya sinekler gibi uçan böcekler

Tipik olarak ipek bir topa sarılmış olan örümcek yumurtası keselerini bulmak

Evinizde yumurta keseleri bulursanız, muhtemelen ciddi bir istilaya sahipsiniz veya önemli bir istilaya girmek üzeresiniz. Acil örümcek kontrol önlemleri için hemen bir haşere kontrol uzmanıyla iletişime geçmeniz önerilir.

Çözüm

Örümcekler, kimsenin evinde bulmak istemediği tüyler ürpertici haşerelerdir. Daha da kötüsü, birçok örümcek türü hızla ürer ve göz açıp kapayıncaya kadar evinizi ele geçirebilir.

Örümcekleriniz varsa veya örümcek istilasının başka belirtilerini fark ederseniz, evinizi kontrol etmesi için bir haşere kontrol uzmanını aramaktan çekinmeyin. Farklı örümcek kontrol seçenekleri hakkında size danışabilir ve sorunu hızla kontrol altına alabilirler.

Örümcekleri kendi başınıza yok etmeye çalışmak çok zorlaşıyorsa, Defans Market’i öneririz. Bu yok ediciler, genellikle standart Kendin Yap yöntemlerinden daha etkili olan tuzakları, yemleri ve diğer kimyasal olarak işlenmiş çözümleri kullanabilen en iyi eğitimli profesyonellerden bazılarına sahiptir.

Defans Market’i teklifleri için 0541 304 62 62 numaralı telefondan veya www.defansmarket.com dan  ulaşabilirsiniz .

Haşere Kontrol Planımız ile tasarruf edin

Aynı Gün Hizmet İçin Saat 14.00’den Önce Arayın kargonuz ertesi gün kapınızda.

Bu Blog Haşere ve Böcek Uzmanı Mehmet Yavuz Bilgiç Tarafından gözden geçirildi:

Bilgiç, haşere kontrol endüstrisinde yıllardır çalışıyor ve 1000'lerce ev sahibinin böcek ve kemirgen sorununa çözüm oluşturan değerli bir uzman. Artık dünyanın her yerindeki ev sahiplerine yardım eden Haşere Stratejilerini yönetiyor!

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.