Meyve Sineğinden Nasıl Kurtulurum?

Meyve Sineğinden Nasıl Kurtulurum?

Meyve Sineği Kontrolü: Meyve Sineğinden Nasıl Kurtulurum?

Bu sayfa genel bir meyve sineği kontrol rehberidir. Önerilen ürün ve yöntemleri kullanarak meyve sineklerini kontrol altına alabilirsiniz. Bu kılavuzu izleyin ve önerilen ürünleri kullanın ve meyve sineklerinin %100 kontrolünü garanti ediyoruz.

Meyve sinekleri, özellikle mutfaklarda ve yiyeceklerin saklandığı diğer alanlarda evlerde yaygın bir baş belasıdır. Adından da anlaşılacağı gibi, meyve sinekleri genellikle çürümüş veya fermente edilmiş meyve ve sebzeleri istila eder. Bununla birlikte, meyvelerin yanı sıra, meyve sinekleri de kanalizasyon, çöp öğütücüleri ve çöp tenekeleri etrafında veya yiyecek veya pislik bulunan her yerde takılmayı severler.

Meyve Sineklerinden evinize girdikten sonra kurtulmak nispeten zor olabilir ve potansiyel olarak ürünün üzerine yumurtlayarak yiyecekleri daha hızlı bozabilirler. Her ne olursa olsun, meyve sinekleri her mutfakta kendilerini evlerinde gibi hissetmek isterler ve bizim istediğimiz kadar kolay kolay gitmezler.

Evinizde meyve sineği istilası varsa, Kendin Yap rehberimiz size uzman tavsiyesi ve takip etmesi kolay tekniklerimizle bunları tamamen ortadan kaldırdığı kanıtlanmış böcek ilacı seçeneklerini sunacaktır.

Kimlik

meyve sineği tanımlama

Tedaviye devam etmeden önce, Meyve Sinekleri ile uğraştığınızdan emin olmanız gerekir.

  • Meyve sineği tipik olarak ev sineğinden daha küçüktür ve kanatlar da dahil olmak üzere bir inçin yaklaşık 1/8'ini kaplar. Meyve Sineğinin en ayırt edici özelliği, parlak ve çıkıntılı kırmızı gözleri olsa gerek.
  • Sineği öne çıkaran bir diğer özelliği de bronz tenidir. Karınlarının altı gri, üstleri siyahtır. Çıplak gözle, meyve sinekleri kahverengi veya ten rengi görünür. Meyve sinekleri tüm yıl boyunca aktiftir, ancak yaz aylarında bol miktarda bulunurlar ve buralarda uçarak olgunlaşmış meyve ve sebzelerle beslenirler.

Meyve sineğini doğru bir şekilde tanımlamanıza yardımcı olması için yukarıdaki resmi ve açıklamayı kullanın. Emin değilseniz, bizimle iletişime geçin, size doğru tanımlama konusunda yardımcı olmaya çalışacağız.

Denetleme

meyve sineği muayenesi

Meyve Sineklerini tanımladıktan sonra, bir teftişe geçin. Meyve sineklerinin toplandığı alanları veya onları çeken çürüyen maddeleri bilmeniz gerekir. Muayene sırasında, ev çevresinde meyve sineklerinin daha yaygın olarak bulunduğu bu sorunlu alanları bulmaya odaklanacaksınız.

Nereden İncelenmeli?

Tüm canlılar gibi meyve sinekleri de hayatta kalmak için yiyeceğe ihtiyaç duyar. Evlerimiz ve işyerlerimiz, ister çürümüş veya bozulmuş meyveler, tıkanmış kanalizasyonlar veya çıkarılmamış çöp kutuları olsun, beslemeleri ve üremeleri için ihtiyaç duydukları çürüyen malzemeleri onlara sunar.

Mutfak ve banyo alanlarına odaklanarak evinizin veya yapınızın içinde arama yapın. Çöp kutularının, lavaboların, yer süzgeçlerinin ve çöp öğütücülerinin etrafını arayın.

Bakılacak şey

Meyve sineklerini ve üreme alanlarını arıyorsunuz. Bu, yukarıda belirtilen yerlerde çürük meyve ve çürüyen maddeler aramak anlamına gelir. Yapınızdaki her tahliyeyi inceleyin ve ayrıca çöp kutularının dibinde artık dökülmeler veya çöpler olup olmadığına bakın. Çürüyen maddeleri veya meyve sineklerinin çıktığı veya ziyaret ettiği alanları belirledikten sonra, tedaviyi uygulayacağınız yer burasıdır.

Tedavi

Fruit Fly aktivitesini onayladıktan sonra tedaviye başlama zamanı. Tüm ürün etiketlerini okumayı ve bu etiketlerdeki uygulama talimatlarını takip etmeyi unutmayın ve kişisel koruyucu ekipman (PPE) giyerek güvende kalın.

Meyve Sineği Kontrolü için en önemli önerilerimiz, iyi sanitasyon önlemlerinin, kanalizasyonların Forid Drain Jel Temizleyici ile işlenmesinin, Meyve Sineklerini yakalamak için Doğal Yakalanan Meyve Sineği Tuzaklarının kurulmasının ve temizlikten sonra hala ortalıkta kalan sineklerin yere serilmesi için Pirid Aerosolün bir kombinasyonudur.

1. Adım: Evinizi Temizleyin

hazırlık meyve sinekleri

Meyve Sinekleri, genellikle onları çeken bir pislik veya yiyecek kaynağı oldukları için ortalıkta bulunurlar. Bunu, evi temiz tutmak ve çekici pislik kaynağını ortadan kaldırmak için evinizin ön temizliğini yaparak yapabilirsiniz. Çoğu durumda, yer temizlendikten sonra meyve sinekleri ayrılacaktır.

Tezgahları silin ve çöpü kapalı bir dış mekan çöp kutusuna veya çöp kutusuna atın. Çöp kutunuzun dibinde çürüme veya dökülme olmadığından emin olun. Çürümüş veya yenmemiş meyve veya sebzelerden kurtulun. Tüm gıda ürünlerini plastik kaplarda kapatın. Evcil hayvanlarınızın arkasını temizleyin ve varsa çöp kutularını boşaltın. Tüm evi süpürün ve paspaslayın.

Adım 2: Drenajları Forid Drenaj Jel Temizleyici ile Tedavi Edin

Lavaboda Forid Uygulaması

Forid Drenaj Jel Temizleyici, kanalizasyonlarda, lavabolarda ve çöp öğütücülerinde oluşan organik atıkları kolayca parçalayan konsantre bir mikrobiyal yağ giderme ürünüdür. Bu, Meyve Sinekleri besin kaynağını ve üreme alanını ortadan kaldırdı.

Forid'i 4 oz kullanarak uygulayın. drenaj başına. Forid'i giderin ağzının etrafına dökün, böylece giderin kenarlarını kaplar ve aşağı doğru akar. İşlemi 5 ila 7 gün boyunca günlük olarak tekrarlayın.

Artık ürünleri uygulamaya hazırsınız. Forid, Natural Catch Fruit Fly Traps ve Pyrid kullanacaksınız. Doğal Yakalama Meyve Sineği Tuzakları, Meyve Sineklerini kendine çeken ve tuzağa hapsederek onları öldüren bir sıvı tuzağıdır. Pirid, Meyve Sineklerini hızla devirmek için bir temas ve boşluk spreyi olarak kullanılacaktır.

3. Adım: Doğal Yakalanan Meyve Sineği Tuzaklarını Kurun

Meyve sinekleri

Natural Catch Fruit Sinek Tuzakları, sirke bazlı sıvı cezbedici ile doldurulmuş kullanıma hazır bir tuzaktır. Üstte, meyve sineklerinin cezbediciye erişmesini sağlayan ve geri uçup kaçmalarını önleyen 4 havalandırma deliği vardır.

Cezbediciyi ortaya çıkarmak için kapaktaki 4 deliği delmeniz ve meyve sineklerinin sık sık ziyaret ettiği alanların çevresine yerleştirmeniz yeterlidir. İstila düzeyine ve odanızın büyüklüğüne bağlı olarak, meyve sineklerini yakalamak için birden fazla tuzak kurmanız gerekebilir. Dökülebilecek bir sıvı kapanı olduğundan, onları evcil hayvanlardan ve çocukların erişemeyeceği bir yere koyduğunuzdan emin olun.

Ürün meyve sinekleri ile dolduğunda veya ilk uygulamadan sonra 30 gün geçtikten sonra Natural Catch Fruit Sinek Tuzaklarını değiştirin.

Adım 4: Pirid Aerosol Sprey

pirid uygulama tedavisi

Son olarak, kalan Meyve Sineklerini öldürmek için Pyrid Aerosol'ü uzay spreyi olarak kullanın. Pyrid, Meyve Sinekleri de dahil olmak üzere birçok haşerenin hızlı temasla öldürülmesi için tasarlanmış piretrin bazlı bir aerosol insektisittir.

Bir boşluk spreyi olarak kullanmak için, 1000 fit küp başına 1-3 saniye oranında uygulamanız yeterlidir. Temas püskürtme için, doğrudan meyve sineklerinin uçtuğu yere uygulayın ve bu, Meyve Sineklerinin hızlı bir şekilde etkisiz hale getirilmesini sağlayacaktır. Ürünün uygulandığı odalarda evcil hayvan ve insanların bulunmadığından emin olunuz. 15 dakika geçmeden ve oda havalandırılana kadar kimsenin (veya evcil hayvanların) ilaçlanan alanlara girmesine izin vermeyin.

Mutfağınızda Pyrid Aerosol uyguluyorsanız, açıkta yiyecek servis malzemeleri (tabak, kase, tencere vb.) veya yemek kapları olmadığından emin olun. Mutfakta uygulama yaptıktan sonra tüm tezgahların ve yiyecek servis yüzeylerinin silindiğinden emin olun.

önleme

Meyve Sineklerini uzak tutmak için evi temiz tutun.

Tedavi yoluyla meyve sineklerini evinizden uzaklaştırdıktan sonra, geri dönmemeleri için önleyici tedbirler almak önemlidir.

  • Düzenli bir temizlik programı sürdürerek başlayın. Çöpü her gün çıkarın, tüm evinizi düzenli olarak süpürün ve paspaslayın ve tezgahı silerek temizleyin.
  • Oluşan dökülmeleri veya kırıntıları toplayın ve saatlerce oturmasına izin vermeyin.
  • Çürüyen veya çürüyen meyvelerden kurtulun ve mutfağınızda veya mülkünüzde bir süre bekletmeyin.
  • Son olarak, giderleriniz tekrar tıkanmaya başlarsa, giderleri tıkayabilecek çürüyen maddelerden kurtulmak için Forid kullanın.

Temel Çıkarımlar

Meyve Sinekleri nedir?

  • Meyve Sinekleri, etrafta beslenmeleri ve üremeleri için organik madde varsa çok sayıda gelebilen pisliği ve çürüyen meyveleri çeken sineklerdir.

Meyve sineklerinden nasıl kurtulunur

  • Natural Catch Fruit Fly Traps, Pyrid Aerosol ve Forid Drain Gel Cleaner kombinasyonu ile meyve sineklerinden kurtulmanızı öneririz.

Meyve Sinekleri Yeniden Bulaşmasını Önleyin

  • Dökülenleri silmek, çöpü çıkarmak ve çürüyen yiyecek ve malzemeleri temizlemek gibi düzenli bir temizlik rutini uygulayarak meyve sineklerini uzak tutun.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.