Marangoz Karınca Kontrolü: Marangoz Karıncalarından Nasıl Kurtulurum?

Marangoz Karınca Kontrolü: Marangoz Karıncalarından Nasıl Kurtulurum?

Marangoz Karınca Kontrolü: Marangoz Karıncalarından Nasıl Kurtulurum?

Bu sayfa bir Marangoz Karınca kontrol rehberidir. Önerilen ürün ve yöntemleri kullanarak Marangoz Karıncalarını kontrol altına alacaksınız. Bu kılavuzu takip edin ve önerilen ürünleri kullanın ve Marangoz Karıncalarının %100 kontrolünü garanti ediyoruz.

Marangoz  Karıncaları  , ahşaba vermekten hoşlandıkları ve ev yapısını tahrip edebilecek zararlarla tanınan bir karınca türüdür. 1/4 inç ila 3/4 inç uzunluğunda büyüyen büyük siyah karıncalar olarak tanımlanan Marangoz Karıncaları, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan en büyük karınca türleri arasındadır. 

Ahşaba zarar verdikleri bilinmesine rağmen, Marangoz karıncaları  aslında termitler gibi odun tüketmezler. Bunun yerine, ölü veya çürüyen odunları kazmayı ve yuvalarından genellikle proteinler ve şekerler olan zevk aldıkları çeşitli yiyecek kaynaklarına kolayca seyahat etmek için tünel yolları ve galeriler oluşturmayı severler.

Marangoz Karınca istilası, tedavi edilmediğinde, ahşap yapıların iç işleyişinde büyük yuvalar geliştirmek için çok zaman harcadıkları için oldukça şiddetli hale gelebilir. Marangoz Karıncaları ile karşı karşıya olduğunuzun iyi bir işareti talaş (talaş, marangoz karıncalarının oyuk açarken salgıladıkları küçük odun parçacıkları) bulmanızdır. Frass, iç mekanlarda kazıklarda ve kapı çerçevelerinin çevresinde bulunabilir.

Binanızda Marangoz Karıncaları istilası varsa, nüfusları çoğalmadan ve yarattıkları zarar kontrolden çıkmadan önce onları kontrol etmek için hızlı davranmalısınız. Aşağıdaki DIY Marangoz Karınca tedavi kılavuzu, Marangoz Karıncalarından ve onların koloni istilasından etkili bir şekilde nasıl kurtulacağınız konusunda ihtiyacınız olan tüm gerekli tavsiye ve tavsiyeleri içerir.

Kimlik

Beyaz zemin üzerinde büyük siyah marangoz karınca

Marangoz Karınca tedavisini uygulamadan önce, termitlerle değil Marangoz Karıncalarla uğraştığınızdan emin olmalısınız. Yanlış tanımlama, yanlış tedavi yöntemlerinin kullanılmasına yol açarak size zaman ve para kaybettirebilir. Marangoz Karıncaları Termitlerden ayıran pek çok özellik vardır. Marangoz Karıncalarının kolay teşhis için nasıl göründüklerini bilmeniz için özelliklerin bir listesi buradadır.

  • Marangoz Karıncaları ülke genelinde yaygındır ve 0,25 ila 0,75 inç uzunluğundadır, bu da onları en büyük karınca türlerinden biri yapar.
  • Sonuç olarak, Marangoz karıncaları, türü tanımayanlar tarafından bazen "büyük siyah karıncalar" olarak anılır. Gerçekte, türe bağlı olarak bir dizi renkte gelirler (siyah, kahverengi, kırmızı, sarı, turuncu veya siyah ve kırmızı kombinasyonu). 
  • Marangoz Karıncalar, vücut bölümleri ile Termitlerden ayırt edilebilir. Marangoz Karıncalar üç vücut parçasına sahipken, Termitler sadece iki bölüme sahiptir. Marangoz Karıncaları da çok ince bir bele sahipken, Termitlerin beli olmayan kalın bir karınları vardır.
  • Termitler düz antenlere sahipken, Marangoz Karıncalar kavisli antenlere sahiptir. Üreme (alates) söz konusu olduğunda, termitlerin eşit büyüklükte dört kanadı bulunurken, Marangoz Karıncaların dört kanadı vardır ancak arka kanatları ön kanatlarından daha kısadır.

Mülkünüzdeki Marangoz Karıncaları doğru bir şekilde tanımlamanıza yardımcı olması için yukarıdaki resmi ve açıklamayı kullanın. Tamamen emin değilseniz, bizimle iletişime geçin ve size uygun Marangoz Karınca tanımlaması konusunda yardımcı olalım.

Denetleme

yard enkaz marangoz karıncaları

Marangoz Karıncaları tespit ettikten sonra, bir inceleme ile ilerleyebilirsiniz. Muayene sırasında, Marangoz Karınca istilasının belirtilerini bulmaya ve tedavi ürünlerini tam olarak nereye uygulamanız gerektiğini bulmaya odaklanacaksınız. Marangoz karıncalarının en aktif olduğu gece arama yapın.

Nereden İncelenmeli?

Dış mekanlarda, çitler gibi nemi tutan ahşap alanları, pencere çerçevelerinin dışını, kapı çerçevelerini, dış mekan musluklarının yakınlarını, ahşap yapıları (alet kulübeleri, çardaklar gibi) veya genel bahçe döküntülerini (odun yığınları, kütükler, ağaç kütükleri, vb.) kontrol edin.

İç mekanlarda pencere çerçevelerinin, kapı çerçevelerinin, cihazların yakınlarının, lavaboların altlarının (sıhhi tesisatın duvarlara girdiği yerlerde) ve yüksek nem içeriğinin bulunduğu ahşap yapıların olduğu her yeri kontrol edin.

Bakılacak şey

Marangoz Karıncaları (büyük siyah veya kırmızı karıncaların görünümü) ve yiyecek arama yolları arıyorsunuz. Bu işaretler arasında talaş (talaş), atılan Marangoz Karınca kanatları ve sesler bulunur. Frass ayrıca Termitler tarafından da serbest bırakılır ve küçük talaş yığınları gibi görünür, bu işareti bulursanız Marangoz Karınca istilasına sahip olabilirsiniz.

Gündüz atılmış kanatlar veya kanatlı Marangoz karınca bulursanız, Marangoz Karınca istilası olabilir. Ve son olarak, duvarlarınızın içinde hafif hışırtılar veya tıkırtılar duyarsanız, bunlar Marangoz Karıncalarının ahşap yapılarınızın içinde çalıştığı anlamına gelebilir.

Tedavi

Marangoz Karınca etkinliğini onayladıktan sonra, Marangoz Karınca tedavisine başlama zamanı. Tüm ürün etiketlerini okumayı ve bu etiketlerdeki uygulama talimatlarını takip etmeyi unutmayın ve kişisel koruyucu ekipman (PPE) giyerek güvende kalın.

Marangoz Karıncalarından kurtulmak için ürünleri hem iç hem de dış mekanlarda tam kontrol için uygulamanız gerekecek. İç mekanlarda, Ficam Böcek Yemi ve Fipro Köpüren Aerosol kombinasyonunu kullanın. Dış mekanlarda, Marangoz Karıncalarını uzak tutmak için bir bariyer oluşturmak üzere Supreme IT Böcek İlacı kullanın. 

Adım 1 - Ficam Böcek Yemini Uygulayın

Marangoz Karıncaları için Toz Alma

İnsanlar genellikle Boraksın marangoz karıncaları öldürmek için iyi bir çözüm olup olmadığını merak ederler. Boraks, doğal ve çok yönlü nitelikleri nedeniyle iyi bir çözüm olabilir, ancak daha iyi bir çözüm ortoborik asit kullanmaktır. Borik asit, Boraksın türetildiği şeydir ve tipik olarak daha etkili bir pestisittir. Bu nedenle Ficam Böcek Yemini kullanmanızı öneririz.

Ficam, iç mekanlarda kolay uygulama için toz bezi ile kullanılabilen ve ayrıca bahçenizdeki karıncaları tedavi etmek için evinizin etrafına serpilebilen granül bir yemdir. Etken maddesi ortoborik asittir ve karıncaları ve diğer birçok haşereyi çekmek için özel olarak formüle edilmiştir. Marangoz Karıncalar, yemleri yemek için karıştıracak ve onları koloniye geri çekecek ve hepsini yuttuktan sonra tüm karınca popülasyonunu etkileyerek yavaş çalışacaklar. 

El tipi bir toz bezi kullanarak, Ficam'ı 1.000 fit kare veya 3,2 oz başına 2 lbs oranında uygulayın. (100 fit kare başına 2/3 bardak). Çatlaklara ve yarıklara derinlemesine uygulayın. Lavabo ve giderlerin etrafına (lavaboların altına), cihazların arkasına, süpürgelikler boyunca veya banyo armatürlerinin yakınına veya çürümüş veya nemli gıda boşluklarının yakınına uygulayın.

Adım 2 - Çatlaklara ve Yarıklara Fipro Köpüren Aerosol Spreyleyin

fipro uygulaması marangoz karıncaları

Fipro Foaming Aerosol, çatlakları ve çatlakları püskürtmek için mükemmel, itici olmayan, köpüren bir insektisittir. Karıncalar farkında olmadan ürünle temas edecek, kolonilerine dönecek ve öldürücü etken maddeyi başkalarına bulaştıracaktır.

Enjeksiyon tüpü pipetini yerleştirin ve Marangoz Karınca aktivitesinin gözlemlendiği çatlaklara ve yarıklara uygulayın. Bu ürünü pencerelerin, kapıların çevresine, lavaboların altındaki su tesisatına veya duvarlara (Frass veya Marangoz karınca faaliyeti fark ettiğiniz yerlerde) uygulayın.

Marangoz karıncalarının gözlemlendiği pencere çerçeveleri ve ahşap yapıları da doğrudan ahşaba küçük bir delik açıp içine Fipro enjekte ederek uygulayabilirsiniz.

Adım 3 - Üstün BT Böcek İlacı ile Dış Mekan Tedavisi

IT çevre tedavisi marangoz karıncalarını geri kazanın

Supreme IT, marangoz karınca tedavisi için etiketlenmiş geniş spektrumlu bir böcek ilacıdır. Ayrıca, uygulamadan sonra 90 güne kadar öldürmeye devam eden uzun bir kalıcı etkiye sahiptir. Bu ürün, Marangoz karıncalarının içeri girmesini önlemek için yapınızın etrafında bir çevre bariyeri oluşturmak için mükemmeldir.

1 ons Supreme IT'yi bir pompa püskürtücünün içinde bir galon suyla karıştırın. Bu uygulama oranı 1.000 metrekareyi tedavi edecek. Evinizin dışında bir çevre tedavisi yapmak isteyeceksiniz. Bunu yapmak için, yapınızın temelinden 3 fit yukarı ve 3 fit dışarı püskürtmek isteyeceksiniz. Bu şekilde püskürtme yaparken ayrıca pencere çerçevelerini, kapı çerçevelerini, saçakları, alt yüzeyleri, yağmur oluklarını, garaj kapılarını, çatlakları ve çatlakları ve elektrik/sıhhi tesisat geçişlerini de hedefleyin.

Ek bir önlem olarak,  evinizin etrafındaki çevre bariyerine eklemek için Ficam'ı kullanın. 2 ila 4 fitlik bir bant halinde uygulayın ve 100 fit kare başına 6 ons oranında uygulayın. Ayrıca ağaç kütükleri, ağaçlar, ağaç yığınları ve nemli veya çürüyen ahşabın olduğu her yere uygulayın.

önleme

avlu enkaz marangoz karıncaları önleme

Evinizi ve bahçenizi iyileştirdikten ve Marangoz Karıncalarını öldürdükten sonra, tekrar istila etmediklerinden emin olmalısınız. Marangoz karıncalarını yapınızdan uzak tutmak için aşağıdaki önleyici tedbirleri alın:

  • Bitki örtüsünü mülkünüzden uzaklaştırarak başlayın (bu, yapınızın çatısına değen sarkan dalları içerir).
  • Carpenter karıncalarını yapınıza çekebilecek kütükler, ağaç yığınları, kayalar, tuğlalar ve çürümüş ahşap gibi ağaç kalıntılarını kaldırın.
  • Gelecekte sadece termitlerin değil Marangoz karıncalarının da istilasını önlemek için Bora-Care uygulayın . Bu ürün basitçe suyla karıştırılabilir ve ardından istilacı Marangoz Karıncaları tarafından hedef alınabileceğinden korktuğunuz ahşap üzerine püskürtülebilir.
  • Ve son olarak, yapınızın çevresinde koruyucu bir böcek öldürücü bariyer sağlamak için yapınızın çevresine her 90 günde bir Supreme IT püskürtün.

Temel Çıkarımlar

 Marangoz Karıncaları nedir?

  • Marangoz Karıncaları, bir yuva oluşturmak ve popülasyonlarını artırmak için ahşaba delikler açarak evlerin ahşap elemanlarına zarar vermeleriyle bilinen yıkıcı bir karınca türüdür.
  • Marangoz Karıncaları, dünyada bulunan en büyük Karınca türlerinden biridir ve kırmızı, turuncu ve sarı gibi diğer renklerde olabilmelerine rağmen genellikle "büyük siyah karıncalar" olarak anılırlar.

Marangoz Karıncaları Nasıl Öldürülür veya Kurtulur 

  • Marangoz Karıncalarından kurtulmak için, iç mekanlarda saklanıyor olabilecekleri çatlak ve yarıkların çevresinde Ficam Böcek Tuzağı ve Fipro Köpük Aerosol kombinasyonunu kullanın. Dış mekanlarda, Supreme IT Insektisit ile çevre bariyeri uygulaması yapmanızı öneririz.
  • Diyatomlu toprak (DE), marangoz karıncalarını tedavi etmek için doğal, toksik olmayan bir seçenektir, ancak genellikle marangoz karınca tedavisi için etiketlenmiş profesyonel böcek ilaçlarını kullanmak kadar etkili değildir.

Marangoz Karıncasının Yeniden Bulaşmasını Önleme

  • Marangoz Karıncaların hoşlandığı elverişli koşulları azaltmak için çevresel değişiklikler yaparak (yaprak çöplerini uzaklaştırmak, bitki örtüsünü budamak vb.) ve Supreme IT İnsektisit ve Bora-Care Ahşap Muamelelerinin önleyici tedavilerini uygulayarak Marangoz Karıncalarının gelecekteki istilasını önleyin.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.