Lağım Farelerinden Nasıl Kurtulurum?

15-01-2023 15:31
Lağım Farelerinden Nasıl Kurtulurum?

Lağım Farelerinden Nasıl Kurtulurum?

Bu sayfa genel bir Lağım Fareleri kontrol kılavuzudur. Önerilen ürün ve yöntemleri kullanarak garajınızdaki Lağım Farelerinin kontrolünü ele geçireceksiniz. Bu kılavuzu takip edin ve önerilen ürünleri kullanın; Lağım Farelerinın %100 kontrolünü garanti ediyoruz.

"Lağım Fareleri" terimi genellikle, ihtiyaç duymadıkları aşırı miktarda giysi ve ev eşyası sürüsü olduğunu bildiğiniz birini tanımlamak için kullanılsa da, aslında Lağım Fareleri olarak bilinen ve evleri işgal ettiklerinde sorunlara neden olabilecek bir kemirgen türü vardır. .

Lağım Fareleri, ülkenin farklı bölgelerine dağılmış olarak bulunan Beyaz Boğazlı Ağaç Sıçanlarının ortak adıdır. Gür kuyrukları ile sevimli görünseler de amansız çiğneme alışkanlıkları nedeniyle yıkıcı bir varlık olabilirler. Dişlerini keskin tutmak için kablo tesisatı, sulama boruları, jakuziler, klima üniteleri ve araba koltuklarından garaj ve hatta yüzme havuzu ekipmanlarına kadar her şeyi çiğnerler.

Tek bir dişi Lağım Faresi her iki ayda bir iki yavru doğurabilir ve dişi bebek de yaklaşık 2 ay içinde üremeye başlayabilir. Bu da çok kısa sürede büyük bir nüfus artışına neden olabilir. Lağım Fareleri ayrıca çok miktarda idrar ve dışkı topağı çıkarır ve eviniz kısa sürede umumi tuvalet gibi kokmaya başlayabilir.

Lağım Farelerinın istilasından muzdaripseniz, sizinle bu yaygın kemirgen hakkında biraz bilgi paylaşacağımız ve uzman tekniklerimizi ve profesyonel kemirgen kontrol ürünlerimizi kullanarak onları en iyi şekilde nasıl kontrol edeceğimiz konusunda bilgi vereceğimiz aşağıdaki Kendin Yap kılavuzumuzu takip edin.

Kimlik

Lağım Farelerinın belirlenmesi, kontrol sürecinde önemli bir adımdır. Tüm kemirgenlerin biraz farklı alışkanlıkları ve tercihleri ​​vardır, bu nedenle Lağım Fareleriının farklı bir fare türü üzerinde olduğundan emin olmak, tedavi yaklaşımı söz konusu olduğunda size yardımcı olabilir.

  • Lağım Fareleri, düzgün bir şekilde Ahşap Fareler olarak bilinir. Bu adı, doğal yaşam alanlarının ormanlık ve vahşi doğanın çalılık alanlarında olduğu için alırlar. Bu kemirgenler çöllerde, nemli bölgelerde ve dağlık bölgelerde de hayatta kalabildikleri için ormanlarla sınırlı değildir.
  • Lağım Farelerinın kürkleri gri veya kırmızımsı kahverengi renklidir ancak ayaklarında ve alt kısımlarında beyaz bulunur. Büyük kulakları ve görünüş olarak onları Çatı ve Norveç Sıçanlarından ayıran gür bir kuyruğu vardır. 
  • Lağım Fareleri, kuyruklarıyla birlikte ölçüldüğünde 12 ila 15 inç uzunluğa ulaşabilir.
  • Lağım Fareleri, öncelikle 3 fit yüksekliğinde ve 5 fit çapındaki yuvalarda yaşar. Bu yuvalar ince dallar, çubuklar, otlar ve diğer döküntülerden yapılır.

Paket Sıçan Kimliği

Lağım Farelerinı doğru bir şekilde tanımlamanıza yardımcı olması için yukarıdaki açıklamayı ve resmi kullanın. Tamamen emin değilseniz, bizimle iletişime geçin ve profesyonellerimizden birinin doğru tanımlama konusunda size yardımcı olmasını sağlayacağız.

Denetleme

Lağım Farelerini belirledikten sonra, nerede toplandıklarını, nerede aktif olduklarını ve nerede saklandıklarını öğrenmek için bir inceleme yapmanız gerekecek. Bunu yaparak, tedavinizi etkili bir şekilde ortadan kaldırmak için bu belirli alanlara tam olarak saptayabileceksiniz. 

Nereden İncelenmeli?

Lağım Fareleri, tipik farelerinize benzer alışkanlıklara sahiptir; üç basit ihtiyaç için bir alanı işgal ederler: yiyecek, su ve barınak. Varsa bahçenizin çevresinde onları aktif bulabilirsiniz ve kışın ısınmak için evinizi istila edebilirler. Bu zarar verici fareler için bodrumunuzu, çatı katlarınızı, teraslarınızı ve garajlarınızı arayın.

Bakılacak şey

Lağım Farelerinın kendilerine veya hasar belirtilerine bakın. Bazı dikkate değer işaretler, teller ve duvarlardaki çiğneme izlerini içerir. Bir başka açık faaliyet belirtisi, geride bıraktıkları dışkı pislikleridir. 

Lağım Fareleri, parlak nesneler, kaşıklar, mücevherler ve onları çeken diğer nesneler gibi birçok malzemeyi toplayıp yuvalarına paketlemeleriyle tanınırlar. Herhangi bir dar köşede yığılmış bu eşyaları görürseniz, yuvalarını bulmuş olabilirsiniz. 

Tedavi

Lağım Farelerinın en aktif olduğu yeri belirledikten sonra tedaviye devam edebilirsiniz. Bu haşere istilasının üstesinden gelmek ve nüfus artışını durdurmak için genel temizliğin yanı sıra yapışkanlı tuzaklardan veya her ikisinden birden tuzak kurmanızı öneririz. Ürünü tutmadan veya uygulamadan önce uygun kişisel koruyucu ekipmanı (KKD) giydiğinizden emin olun.

Adım 1 - Sanitasyon ve Derli toplulaştırma

Garaj temizliği

Lağım Farelerini uzak tutmanın ilk ve en önemli yöntemi sanitasyonu bir öncelik haline getirmektir. Evinizi temiz tutmak ve çöpleri uygun şekilde atmak, evinizi daha az çekici hale getirecektir. Çöpleri düzgün bir şekilde atın ve sıkı kaplarda kapalı tutun. Dış mekanda, yaprak döküntülerini ve bahçedeki kalıntıları mümkün olduğunca temizleyin.

Her yemekten sonra yiyecek kırıntılarını temizlemek için yerleri süpürdüğünüzden emin olun. Gece boyunca kirli bulaşık bırakmamaya çalışın; Fareler, sizin artıklarınızla ziyafet çekmeyi sever. Tüm artıklarınızı soğutduğunuzdan ve asla açıkta bırakmadığınızdan emin olun.

Lavabonun altında veya evin herhangi bir yerinde sızıntı varsa giderin. Sıçanlar suya sürekli erişim isterler ve reddedilirlerse göç etmek isteyeceklerdir. Eski gazetelerinizi, karton kutularınızı ve diğer kutuları düzenli olarak geri dönüştürerek dağınıklığı giderin. Sıçanlar bu rahat alanlarda yuva yapmaya bayılırlar.

Adım 2 - Tuzakları Kurun

Sıçan Kapanı Yerleştirme

Diğer tüm kemirgenler gibi Pack Rats da tuzaklarla kolayca yakalanabilir. Pack Rat'ın yakalanma olasılığını artırmak için hem Solutions Easy Set Rat/Mouse Trap gibi çıtçıtlı kapanları hem de Solutions Pro Glue Trays gibi yapışkanlı kapanları kullanmanızı öneririz.

Tuzak, kemirgen öldürücü yemlere göre daha iyi bir seçenektir çünkü Lağım Fareleri blokları yemek yerine sürü halinde toplama eğiliminde olabilir ve bu da etkili kontrolün istenenden daha uzun sürmesine neden olur.

Çıtçıtlı tuzak tedavinizin etkili olmasını sağlamak için yapmanız gereken, "ön yem" dediğimiz şeydir. Bu, yemli tuzakları kurmadan yerleştirdiğimiz anlamına gelir. Bu, farelerin genellikle yeni veya tanıdık olmayan nesnelerden kaçınması nedeniyle yapılır.

Tuzağı kurmadan yemleyerek, fareler tuzağa ve besin kaynağına alışırlar. Bu aynı zamanda tuzağın yemi alıp almadığının izlenmesini sağlar, böylece tuzağın yerleşiminin iyi bir noktada olduğunu biliriz.

Tuzakları çocukların ve evcil hayvanların ulaşamayacağı ve Farelerin en aktif olduğu yerlere kurduğunuzdan emin olun. Tuzakları mutfağınızın ve çatı katınızın etrafına yerleştirin. Dış mekanlarda, bunları evinizin kenarlarına yerleştirin. Sabah sonuçları görmek için yemi tuzaklarda gece bırakın.

Solutions Pro Tutkal Tepsisi

Solutions Pro Tutkal Tepsileri zehirsizdir ve fıstık ezmesi kokuludur, bu da kemirgenleri tuzağa çekecektir. Tutkal panoları kullanımı kolay bir üründür. Bunları ambalajından çıkarın, ikisini birbirinden ayırın ve stratejik olarak çatı katının köşelerine veya Pack Rat Activity fark ettiğiniz diğer alanlara yerleştirin.

Sıçan Sürüsü istilasının etkin kontrolü için çoğu hanenin her bir tuzağa yaklaşık 12 adet ihtiyacı olabilir. Pack Rat sıcak noktalarını kaydettiğiniz her yerde tuzakları birbirinden yaklaşık 5 ila 10 fit uzağa kurduğunuzdan emin olun.

önleme

Bir Lağım Fareleri istilasını ortadan kaldırdıktan sonra, önleyici tedbirler ve dışlama ile geri dönüş yapmamalarını sağlamak istersiniz. Lağım Fareleri minicik yaratıklardır ve ne kadar küçük olursa olsun her girişten içeri girebilirler.

  • Kalafatınızı çıkarın ve karşılaştığınız tüm çatlakları ve delikleri kapatın.
  • Bu haşerelerin girebileceği yerlerden tüm girişleri kapatın. Elektrik kabloları, tahliye ağızları, su boruları ve havalandırma delikleri gibi tüm açıklıkların sızdırmaz olduğundan emin olun. Tavan arasında havalandırma delikleri arayın ve kapatın.
  • Dışlama gerçekleştirirken yardımcı bir araç, Stuf-Fit Copper Mesh'tir. Sıçanlar birçok malzemeyi çiğneyebilirler, ancak bakırı çiğneyemezler. Bu ürün, farelerin yapıştırıcınızı başarıyla çıkarsalar bile evinize girememelerini sağlayacaktır. Deliklerinize bakır ağ yerleştirdikten sonra kalafatla kapatın.
  • Lağım Fareleri tırmanıcı ve kemiricidir, bu nedenle evinize buldukları her girişi kullanırlar. Kapı ve pencereleriniz düzgün kapanmıyorsa tamir ettirin. Evinizin temelinde herhangi bir delik görürseniz, onu da tamir ettirin.

Temel Çıkarımlar

Lağım Fareleri nedir?

  • Lağım Fareleri, genellikle kışın evleri ısınmak için istila eden ve amansız çiğneme alışkanlıklarıyla çok fazla hasara ve yıkıma neden olabilen Ahşap Farelerdir.

Lağım Farelerinden Nasıl Kurtulunur?

  • Lağım Farelerinı ortadan kaldırmak için, yakalama en iyi kontrol yöntemidir.
  • Solutions Pro Tutkal Tepsilerini ve Solutions Kolay Ayarlanan Sıçan/Fare Kapanı'nı kullanın ve bunları mülkünüzün etrafına 5 ila 10 fit aralıklarla yerleştirin. 

Sıçan Paketi Yeniden Enfestasyonlarını Önleme

  • Açıklıklara ve giriş noktalarına Stuf-Fit Copper Mesh yerleştirmek gibi dışlama önlemleriyle gelecekteki Pack Rat istilalarını önleyin.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.