Küme Sineklerinden Nasıl Kurtulurum?

Küme Sineklerinden Nasıl Kurtulurum?

Küme Sinek Kontrolü: Küme Sineklerinden Nasıl Kurtulurum?

Bu sayfa, genel bir küme sinek kontrol kılavuzudur. Önerilen ürünleri ve yöntemleri kullanarak Küme Sineklerinin kontrolünü ele geçireceksiniz. Bu kılavuzu takip edin ve önerilen ürünleri kullanın; Küme Sineklerinin %100 kontrolünü garanti ediyoruz.

Küme Sinekleri, özellikle sonbaharın sonlarından ilkbaharın başlarına kadar sıcaklıklar daha soğuk olduğunda evleri istila eden yaygın bir sinektir.  Bir Küme Sineği , benzer görünümleri nedeniyle genellikle karasinek  veya at sineği ile karıştırılır. Bununla birlikte, Küme Sineği bir karasinekten daha büyüktür ve göğüs kafesindeki sarı gibi görünen tüylerle ayırt edilebilir.

Birdenbire evinizde salkım sinekleri var gibi görünüyorsa, nedeni şu:

Sonbahar ve kış aylarında, sıcaklık arayan Küme sinekleri, genellikle girişlerine izin veren bir boşluk veya delikten binaların ve yapıların içine gireceklerdir. Bu sinekler genellikle boş odalar, duvar boşlukları veya çatı katları gibi karanlık tenha alanlarda büyük gruplar halinde bir araya "kümelenir".

Küme Sinekleri daha sonra hava ısındığında keşfedilir ve bahar olduğuna inanan sinekler uçmaya başlar ve pencerelerin etrafında belirerek ev sahiplerini endişelendirir.

Evinizde Küme Sineği istilası varsa, bu Kendin Yap kılavuzu, profesyonel düzeyde DIY sinek kontrol ürünleri ve uzman teknikleri kullanarak davetsiz misafirleri ortadan kaldırmanıza yardımcı olacaktır.

Kimlik

Küme Ekran Kapısında Uçuyor

Bir tedavi yaklaşımına geçmeden önce öncelikle uğraştığınız haşereyi tanımlamanız ve bunun bir Küme Sineği olduğuna dair onay almanız önemlidir. Yanlış tanımlama, size zaman ve paraya mal olacak yanlış tedavi yöntemlerinin ve ürünlerinin kullanılmasına yol açabilir.

  • Küme Sinekleri, uzunlukları 8 ila 10 milimetre arasında değişen daha küçük bir sinek türüdür.
  • Küme Sinekleri, karınlarında açık ve koyu işaretler bulunan koyu, metalik olmayan bir gri renktedir.
  • Dinlenirken, bir küme sinek'ın kanat uçları üst üste biner. Salkım sinekleri bir yüzeye konduklarında arkalarında yağlı bir nokta bırakırlar. 
  • Salkım sineğini normal bir karasinekten ayıran   şey, salkım sineklerinin çok daha yavaş uçma eğiliminde olmalarıdır, bu da onları bir gazete ya da sineklik ile ezmelerini biraz kolaylaştırır.
  • Adlarından da anlaşılacağı gibi Küme Sinekleri, büyük gruplar halinde ortalıkta dolaşma eğilimindedir ve evde hoş olmayan bir istilaya neden olabilir.

Küme Sinekleriyle uğraştığınıza dair onay almak için yukarıdaki resmi ve açıklamayı kullanın. Tamamen emin değilseniz, bizimle iletişime geçin ve uzmanlarımızdan biri doğru tanımlama konusunda size yardımcı olacaktır.

Denetleme

Açık bir yaprak üzerinde Cluster Fly

Küme Sinekleri doğru bir şekilde tanımlandıktan sonra, Küme Sineklerinin nerede saklandığını veya kışı geçirdiğini öğrenmek için bir inceleme ile ilerleyebilirsiniz. Muayene sırasında, tedaviyi uygulayacağınız evinizin etrafındaki bu saklanma alanlarını bulmaya odaklanacaksınız.

Nereden İncelenmeli?

Muayenenize iç mekanda başlayın. Çatı katlarında, depo odalarında veya iç duvar boşluklarında arama yapın. Bahar geldiğinde saklandıkları yerlerden çıkacaklar ve pencere ve kapıların etrafına kümelenecekler. Sonbaharın başlangıcında, yapınızın dışındaki duvarlarda bulunurlar. Binanızın veya evinizin dışında, yapıya girebilecekleri olası çatlak, yarık, yarık veya açıklık olup olmadığını kontrol edin.

Küme Sineği istilası yaşayan evler, varlıklarının bir defaya mahsus olmayacağı konusunda önceden uyarılmalıdır. Küme sinekleri, her yıl seçtikleri aynı evin etrafında toplanma eğilimindedir ve esasen, diğer Küme Sineklerine buranın yuva yapmak için harika bir alan olduğunu söyleyen bir sinyal veren bir feromon salarak burayı kış uykusu için ana alan olarak "işaretler". soğuktan sıcak kalın.

Bakılacak şey 

Küme Sineklerini ve saklanma yerlerini arıyorsunuz. Küme Sinekleri, kış veya sonbaharın sıcak günlerinde varlıklarını belli edeceklerdir. Halihazırda evinizde kışlayan bir popülasyon varsa, yukarıda belirtilen yerleri kontrol edin, yapının içindeki pencere veya kapıların yakınındaki çatlaklara ve yarıklara dikkat edin. 

Tedavi

küme sinek etkinliğini onayladığınızda, tedaviye başlama zamanı gelmiştir. Tüm ürün etiketlerini okumayı ve bu etiketlerdeki uygulama talimatlarını takip etmeyi unutmayın ve kişisel koruyucu ekipman (PPE) giyerek güvende kalın.

Küme Sineklerini başarılı bir şekilde ortadan kaldırmak için hem dış mekanda hem de iç mekanda böcek ilacı uygulamanız gerekecektir. Geleneksel sinek kontrolü , kapsamlı sanitasyon uygulamalarının kullanılmasını gerektirir, ancak küme sineklerinden kurtulmak için, çoğunlukla yapının çevresinde hem fiziksel hem de kimyasal bariyerler oluşturmaya odaklanmak isteyeceksiniz.

İç mekanlarda, D-Fense Tozu ve Pirid Aerosol kullanın. D-Fense Tozu çatlaklara, yarıklara ve boşluklara uygulanırken, Pyrid bir uzay spreyi olarak görünür Küme Sineklerini yere serer. Dış mekanda, yapınızın etrafında bir bariyer oluşturmak için Supreme I/T böcek ilacı kullanın.

Adım 1 - Supreme I/T ile Dış Mekan Tedavisi

BT tedavi kümesi sineklerini geri kazanın

Küme Sineklerinin kışı geçirmesini önlemek istiyorsanız, yapınızın çevresine kovucu bir böcek ilacı uygulamalısınız. Bunu yapmak için Supreme IT'yi kullanacaksınız. Supreme IT, Küme Sineklerini mülkünüze yaklaşmaktan hem öldürecek hem de uzaklaştıracak güçlü bir böcek ilacıdır. Ayrıca 90 güne kadar sürecek kalıcı veya uzun vadeli bir etkiye sahiptir.

Ne kadar Supreme I/T'ye ihtiyacınız olacağını belirlemek için tedavi etmek istediğiniz alanın kare görüntüsünü hesaplayın. Bunu, uzunluk ve genişliği birlikte çarparak yapabilirsiniz (uzunluk x genişlik = metrekare). Genel uygulamalar için, bir galon suya karıştırılan 1 sıvı ons Supreme, 1.000 fit kareyi tedavi edecektir. 2.000 fit kare büyüklüğünde bir alanınız olsaydı, 2 galon suyla karıştırılmış 2 ons Supreme'e ihtiyacınız olurdu. 

Püskürtücüyü yarıya kadar suyla doldurup uygun miktarda Supreme I/T ekleyerek ve ardından suyun kalan yarısı ile doldurup püskürtücüyü çalkalayarak Supreme I/T'yi bir püskürtücüde suyla karıştırın. Karıştırıldıktan sonra, yapınızın temelinden 3 fit yukarı ve 3 fit dışarı püskürterek yapınızın dışına bir çevre uygulaması veya bariyer uygulaması yapın.

Pencereleri, kapıları, saçakları, alt yüzeyleri, yağmur oluklarını, kaplamaları, garaj kapılarını, elektrik/sıhhi tesisat geçişlerini ve çatlakları ve yarıkları da püskürtürken mülkünüzün her yerine bu şekilde uygulayın. Evin güneşli taraflarına da püskürtmeye çok dikkat edin, çünkü burası eve gitmeden önce bir araya gelecekleri yer.

Adım 2 - Pirid Aerosol ile İç Mekan Tedavisi

pirid tedavi kümesi sinekleri

İç mekanlarda, Küme Sineklerini hızla devirmek için Pyrid'i temas spreyi olarak kullanacaksınız. Kutuyu iyice çalkalayın, doğrultun ve Salkım Sineklerinin toplandığı yöne doğru püskürtün. Püskürtme sırasında kısa patlamalar kullanın.

Pyrid Aerosol, sinekleri bu ürünle temas ettikten kısa bir süre sonra etkisiz hale getirecek ve öldürecek hızlı ve güçlü bir yere serme sağlar. 

Adım 3 - D-Fense Tozunu Çatlaklara ve Yarıklara Uygulayın

Küme Sinek Kontrolü için Duster Dolgusu

D-Fense Dust'ı kullanmak için elde tutulan bir silgiye ihtiyacınız olacaktır. Duster'ı yarıya kadar D-Fense Dust ile doldurun ve içeride hava sirkülasyonu için bolca yer bırakın. Toz bezini sıkarak uygulayınız. Süpürgeliklerin altına, elektrik prizlerine (kesicileri kapatmayı ve plastik kapağı çıkarmayı unutmayın ve varsa metal kaplamanın yan tarafına, duvar boşluklarının bulunduğu yere uygulayın), tavan aralarına ve hatta dış mekanlara uygulayın. çatlak ve yarıkların bulunduğu yapı.

önleme

önleme geri al tedavi küme uçar

Tedavi ürünlerini uyguladıktan sonra Küme Sinekleri artık bir sorun olmayacak, ancak yeniden istila yaşamadığınızdan emin olmak isteyeceksiniz. 

Küme sineklerinin evinizi aramasını önlemenin en iyi yolu, dışlama ve önleyici tedbirler uygulamaktır. Böyle bir yol, çatlakları ve delikleri kalafatla kapatmak veya salkım sinekleri evinize girmek için kullanabilecekleri zaman boşlukların ve deliklerin etrafına tahta parçaları çivilemektir. Bu iş, potansiyel gelişlerine hazırlanmak için yaz aylarında veya Sonbahardan hemen önce başlar.

Ayrıca kapılarınızda veya pencerelerinizde sineklik olduğundan emin olmalısınız ve zaten varsa, bunların sıkıca sabitlendiğinden ve herhangi bir şekilde hasar görmediğinden emin olmalısınız. Varsa, değiştirin veya onarın.

Supreme IT'yi Sonbaharın başında, sıcaklıklar düşmeye başladığında çevre uygulaması veya bariyer uygulaması olarak uygulayın. Bu tedavi Sineklerin yapınıza yaklaşmasını önleyecektir. Daha da iyi sonuçlar için, Supreme IT ile işlemden geçirdikten sonra çatlaklara ve yarıklara D-Fense Dust uygulayın.

Temel Çıkarımlar 

Küme Sinekleri Nedir?

  • Küme Sinekleri, ısınmak için çok sayıda evleri istila ettikleri bilinen kışlayan bir haşeredir.
  • Biraz daha koyu renkli ve daha büyük olduğu ve ağır hareket ettiği için Küme Sineği'ni sıradan bir ev sineğinden kolayca ayırt edebilirsiniz. 

Evinizdeki Küme Sineklerinden Nasıl Kurtulabilirsiniz?

  • küme sinek istilalarını kontrol etmek için açık havada Supreme I/T uygulayın. Ürünü bir galon püskürtücüde karıştırın ve açık havada tüm pencere çerçevelerine, kapı çerçevelerine, alt yüzeylere, saçaklara ve evin güneşli tarafına ve ayrıca girişe karşı hassas olan diğer alanlara uygulayın.  
  • Küme Sineklerinin iç mekan istilasını kontrol etmek için, kalan sinekleri doğrudan devirmek için Pyrid Aerosol kullanın ve saklanmayı sevdikleri çatlaklara ve yarıklara D-Fense Dust uygulayın.

Küme Sineği Yeniden Bulaşmasını Önleme

  • Çatlakları ve yarıkları kalafatla kapatarak ve soğumaya başladığında sonbaharda Supreme I/T ve D-Fense Dust önleyici işlemler uygulayarak küme sinek yeniden istilasını önleyin.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.