Küçük Siyah Karıncalardan Nasıl Kurtulurum?

Küçük Siyah Karıncalardan Nasıl Kurtulurum?

Küçük Siyah Karınca Kontrolü: Küçük Siyah Karıncalardan Nasıl Kurtulurum?

Bu sayfa bir Küçük Kara Karınca kontrol rehberidir. Önerilen ürün ve yöntemleri kullanarak Küçük Siyah Karıncaları kontrol altına alacaksınız. Bu kılavuzu izleyin ve önerilen ürünleri kullanın ve Küçük Siyah Karıncaların %100 kontrolünü garanti ediyoruz.

Küçük Kara Karınca hakkında olağanüstü bir şey yok. Adından da anlaşılacağı gibi oldukça basitler: küçükler, siyahlar ve evinizi çok sayıda istila ettiklerinde çok sinir bozucu oluyorlar. Küçük siyah karıncalar aslında Amerika Birleşik Devletleri'ne özgüdür ve ülke genelinde yaygındır, ancak çoğunlukla doğu kıyısında yoğunlaşmıştır.

Küçük siyah karıncalar, ağaçlık alanların yakınında, çürüyen ahşapta veya kaldırımdaki çatlakların içinde veya yakınında bulunur. Bahçenizde, kolonilerini bahçedeki molozların altında, çürüyen ağaç yığınlarının içinde ve taş ya da kütük yığınlarının altında kurarlar.

Küçük siyah karıncalar dışarıda yaşamayı tercih ederken, hava sertleşirse yuvalarını evinizin içine kurabilirler. Evlerin içindeki yuvaları genellikle ahşap doğramalarda, duvarlardaki çatlak ve yarıkların içlerinde, çürüyen ahşaplarda, duvarlarda ve cephe arkalarında bulunur. Yiyeceklerin bulunduğu mutfak alanlarında ve banyolarda da bulunabilirler.

Mülkünüz Küçük Siyah Karıncalar tarafından istila edildiyse, aşağıdaki Kendin Yap rehberimiz size istilayı kendiniz ortadan kaldırmak için gereken bilgileri ve ürün tavsiyelerini verebilir. Önerilen ürünler ve bu baş belası böceklerle mücadele etmek için en iyi strateji için aşağıyı okuyun.

Kimlik

Küçük siyah karıncalar Küçük siyah karıncalardan nasıl kurtulurum

Böcek ilacı uygulamadan önce Küçük Siyah Karıncalarla uğraştığınızdan emin olmanız gerektiğinden, teşhis kontrol için son derece önemlidir. Yanlış tanımlama, yanlış ürünlerin satın alınmasına ve uygulanmasına yol açabilir ve size zaman ve para kaybettirir. Aşağıda Küçük Siyah Karıncaları diğerlerinden ayıran ortak özellikleri bulabilirsiniz.

  • Küçük Siyah Karıncalar çoğunlukla simsiyahtır ancak koyu kahverengi de olabilirler.
  • İşçiler 1,5 mm uzunluğunda veya bir inçin 1/6'sı kadar küçüktür ve kraliçeler 4 mm'ye kadar çıkabilir.
  • 12 parçalı antenleri ve üç parçalı sopaları vardır.
  • Küçük bir iğneleri vardır, ancak çıplak gözle ayırt edilemeyecek kadar küçüktür.
  • Küçük siyah karıncaların diyeti gres, sıvı yağ, et, meyve ve mısır unu ve tatlılar gibi sebze malzemelerinden oluşur.
  • İşçiler ayrıca diğer böcekler, bal özü ve bitki salgılarıyla beslenirler.
  • Yiyecek aramalarında hem gece hem de gündüz aktiftirler ve kolonileri 2.000 işçiye ulaşabilir, bu da diğer türler kadar kötü olmasa da kontrol edilmesi oldukça zor olabilir.

Mülkünüzdeki Küçük Siyah Karıncaları düzgün bir şekilde tanımlamak için yukarıdaki resmi ve açıklamayı kullanın. Tam olarak emin değilseniz, bizimle iletişime geçin, kimlik belirleme konusunda size yardımcı olacağız.

Denetleme

küçük siyah karınca muayenesi küçük siyah karıncalardan nasıl kurtulurum

Küçük Siyah Karıncalarla uğraştığınızdan emin olduğunuzda, evinizde bu karıncaların yaygın olarak bulunduğu ve aktif olduğu alanları belirlemek için bir inceleme yapmaya devam etmelisiniz.

Nereden İncelenmeli?

Küçük siyah karıncalar ağaçlık alanlarda, özellikle de çürüyen ahşaplarda veya kaldırım çatlaklarında yaşamayı severler. Avlularda yuvalarını kayaların altına, çürüyen kütüklerin içine ve tuğla veya kereste yığınlarının altına yaparlar. Küçük kara karıncalar açık havada yaşamayı tercih ederken, uygun koşullar altında yuvalarını iç mekanlarda yapabilirler.

Yuvaları, ev sahiplerinin evlerinde genellikle ahşap doğramalarda, duvar boşluklarında, çürüyen ahşaplarda, duvarlarda ve cephe arkalarında yer almaktadır. Ayrıca mutfak alanlarında ve yiyecek kaynakları bulabilecekleri her yerde bulunabilirler.

Muayenenize açık havada başlayın. Bahçenizdeki çürüyen veya çürüyen ahşabı inceleyin. Alet barakalarını, çardakları, kereste ve ağaç yığınlarını inceleyin. Ayrıca ağaç kütüklerinin içine, kaldırımlar boyunca, kayaların altına ve genel bahçe molozlarının altına bakmayı unutmayın. İç mekanlarda duvar boşluklarını, lavaboların altını (sıhhi tesisatın duvarlara girdiği yerler), çürüyen ahşabın arkasını, duvarların arkasını ve mutfakları (yiyeceklerin döküldüğü ve kırıntıların biriktiği yerler) inceleyin.

Bakılacak şey

Küçük Kara Karıncaları ve yiyecek arama yollarını arıyorsunuz. Yukarıda belirtilen tüm yerlerde yiyecek toplama yollarını inceleyin. Bu yollar sizi yuvalarına götürecek. Küçük Kara Karınca aktivitesini ve yiyecek arama yollarını onayladıktan sonra, tedaviyi uygulayacağınız yer burasıdır.

Tedavi

Küçük Kara Karınca faaliyetini onayladığınızda tedaviye başlama zamanı gelmiştir. Tüm ürün etiketlerini okumayı ve bu etiketlerdeki uygulama talimatlarını takip etmeyi unutmayın ve kişisel koruyucu ekipman (PPE) giyerek güvende kalın.

Küçük Siyah Karıncalardan kurtulmak için, bahçenizde açık havada Supreme IT uygulamanızı ve ardından yiyecek arayan işçi karıncaları öldürmek için iç mekanda Ant-Trax Karınca Yemi ve D-Fense Toz uygulamanızı öneririz.

Adım 1 - Supreme IT ile Dış Mekan Tedavisi

BT Yayınını Geri Al

Supreme IT, 75'ten fazla haşereyi tedavi eden güçlü bir insektisittir ve karıncaları yalnızca öldürmediği, aynı zamanda kovduğu için bir bariyer tedavisi oluşturmak için mükemmel olacaktır. Ayrıca 3 aya kadar sürecek kalıcı (veya uzun vadeli etkileri) vardır.

Tüm bahçeyi daha verimli bir şekilde işlemek için uygulama için 20 galonluk bir hortum uçlu püskürtücü kullanmanızı öneririz. Önce bahçenizin metrekaresini (uzunluk x genişlik = metrekare) hesaplayarak ne kadar Supreme IT'ye ihtiyacınız olacağını belirleyin. Supreme IT 1 fl oranında karıncaları tedavi etmek için uygulanabilir. oz. 1.000 fit kare başına galon su başına.

Püskürtücü kontrol valfinin ve su pompasının kapalı olduğundan emin olun ve ardından hortum ucundaki püskürtme memesini hortuma takın. Rezervuarı çıkarın ve ardından metrekare hesaplamalarınıza ve uygun su miktarına göre uygun miktarda Supreme IT ekleyin.

Rezervuarı memeye tekrar takın ve hortumun suyunu açın. Artık püskürtmeye hazırsınız. Rezervuarda kalan ürünü takip ederek, tüm ürün miktarını tedavi alanınıza eşit olarak dağıtın. Bahçenizin tamamına, süs bitkilerinin çevresine, bahçe molozlarına, malç yataklarına ve Küçük Siyah Karınca faaliyetini fark ettiğiniz yerlere püskürtün.

Herhangi bir koloni veya yuva bulursanız, onları ıslatın. Bunu yapmak için yuva açıklığının çapının her yerine püskürtün ve ardından yuvayı Supreme IT çözümüyle doyurun.

Adım 2 - D-Fense Dust ile İç Mekan Tedavisi

Küçük Kara Karıncalar İçin D-Fense Tozu Uygulaması

D-Fense Dust neme karşı dirençlidir ve nemin biriktiği çatlaklara ve yarıklara doğrudan uygulamak için mükemmeldir. D-Fense Dust'ı kullanmak için el tipi bir silgiye ihtiyacınız olacaktır. Duster'ı D-Fense Dust ile doldurun ve havanın içeride dolaşmasını sağlamak için kabın yarısını boş bırakın.

Bu ürünü çatlak ve yarıkların içine, süpürgelikler boyunca, elektrik prizlerinin arkasına (önce kesicileri kapattığınızdan emin olun ve plastik kapakları çıkarın, ayrıca duvarlara, elektrik prizlerinin metal kaplamasının yanına da uygulayın) ve noktalara uygulayın. mülkünüzün dışına giriş.

Adım 3 - Ant-Trax Karınca Yemini Uygulayın

ant-trax uygulaması karınca yemi küçük siyah karıncalar

Küçük Siyah Karıncaları iç mekanda yiyecek aramak için Ant-Trax kullanın. Ant-Trax, karıncaların koloniye geri taşıyacakları bir karınca yemidir ve yavaş çalıştığı için geri taşındığında onunla temas eden karıncaları ve koloninin büyük bir popülasyonunu ortadan kaldıracaktır.

Bu ürün, kolay uygulama için bir şırınga içinde gelir. Küçük Siyah karınca aktivitesinin gözlemlendiği yere bezelye büyüklüğünde bir damla uygulamanız yeterlidir. Her yerleşimi en az bir ayakla ayırın. Tezgahlarda, mutfaklarda, banyolarda, ev aletlerinin yakınında, süpürgeliklerin yakınında, pencere çerçevelerinin yakınında ve giriş noktalarının yakınında uygulayın.

Ürünün uygulandığı alanları temizlemeyin veya gelişen karıncaların yiyecek arama yollarını öldürmeyin. Amaç, karıncaların rahatsız edilmeden ürünle ziyafet çekmesini ve ürünü yuvaya taşımalarını sağlamaktır.

7 ila 10 gün geçmesine izin verin. Ve yemlerin yanında beliren karıncaları temizlemeyin (temizlik malzemeleri kullanmayın) veya öldürmeyin.

önleme

küçük siyah karınca önleme

Küçük Siyah Karıncaları başarılı bir şekilde tedavi ettikten ve onlardan kurtulduktan sonra, mülkünüze yeniden yerleşmediklerinden emin olmak isteyeceksiniz. Küçük Kara Karıncaların geri dönmemesini sağlamak için alınması gereken bazı önleyici tedbirler şunlardır:

  • Onlara barınak alanları sağlayabilecek herhangi bir bahçe döküntüsünden kurtularak başlayın. Bahçenizdeki ağaç yığınları, kereste, kütükler, kayalar, tuğlalar ve genel dağınıklık gibi çürüyen ağaçlardan ve çürüyen yiyeceklerden kurtulun. Olası yiyecek kaynaklarını ortadan kaldırarak düzenli bir temizlik programı sürdürün.
  • Dökülenleri ve yemek kırıntılarını oluşur oluşmaz toplayın. Düzenli olarak vakumlayın ve süpürün ve evinizi mümkün olduğunca temiz tutun.
  • Sızdıran muslukları veya hatalı su tesisatını tamir ederek evdeki nem sorunlarını giderin. Ve son olarak, karıncaların evinize girmesini zorlaştırmak için mülkünüzdeki bitki örtüsünü kesin.
  • Son olarak, Küçük Siyah Karıncaların içeri girmesini zorlaştırmak için mülkünüzün çevresine her 90 günde bir Supreme IT uygulamayı unutmayın.

Temel Çıkarımlar

Küçük Kara Karıncalar nedir?

  • Küçük Kara Karıncalar, avlayabilecekleri yiyecek olduğunda çok sayıda evleri ve bahçeleri istila etmekle ünlü küçük bir karınca türüdür.
  • Küçük Siyah Karıncalar ayrıca nem açısından zengin alanlara çekilir ve koşullar elverişliyse evinizin içinde veya çevresinde yuva yaparlar.

İçeride ve Dışarıda Küçük Siyah Karıncalardan Nasıl Kurtulunur?

  • Küçük Kara Karıncalardan kurtulmak için, bahçenize bir Supreme IT yayını uygulayın ve ayrıca karşılaştığınız karınca yığınlarını bulun ve çözümle ıslatın.
  • İçeride, yiyecek arayan işçi karıncaları ve genel olarak tüm popülasyonu öldürmek için Ant-Trax Karınca Yemi uygulayın. Giriş noktalarını ve saklanmayı sevdikleri yerlerdeki çatlakları ve çatlakları tedavi etmek için D-Fense Dust kullanın.

Küçük Siyah Karıncaların Yeniden Bulaşmasını Önleme

  • Temizlik yoluyla yiyecek kaynaklarını ortadan kaldırarak, nem sorunlarını gidererek ve bahçedeki kalıntıları temizleyerek Küçük Siyah Karıncaların geri dönmesini önleyin.
  • Supreme IT'nin bahçenizde ve evinizde üç ayda bir önleyici uygulamaları, Küçük Siyah Karıncaları uzun süre uzak tutabilir.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.