Köstebeklerden Nasıl Kurtulurum ?

Köstebeklerden Nasıl Kurtulurum ?

Köstebekten Nasıl Kurtulunur?

Bu sayfa, genel bir Amerikan kır faresi köstebeği kontrol kılavuzudur. Önerilen ürün ve yöntemleri kullanarak Amerikan kır faresi köstebeğinin kontrolünü elde edeceksiniz. Bu Kendin Yap kılavuzunu takip edin ve önerilen ürünleri kullanın; Amerikan kır faresi köstebeklerinin tam kontrolünü garanti ediyoruz. Bu kurallara uyulmasını sağlamak için yerel ve eyalet yönergelerinize danışın. Ev sahibinin, Amerikan kır faresi köstebeğinin kontrolüyle ilgili uygun kural ve düzenlemeleri ziyaret etmek için yerel hayvan kontrol ofisi veya eyalet web sitesini ziyaret etmesi önerilir.

Kuzeybatı Amerika çimlerinin tamamında, birçok ev sahibinin genellikle bir kır faresi sandığı bir haşere vardır. Amerikan kır faresi köstebeği olarak bilinen Neurotrichus cinsinin hayatta kalan tek üyesidir. Adı kafa karıştırıcı gelse de, bu haşere yer üstünde tünel açmasına rağmen en küçük köstebek olarak sınıflandırılır. Bu haşerenin adını almasının nedeni, kürkünün kır faresine benzemesi ve büyük başı ve pençelerinin köstebeklere benzemesiydi.

Bu karada yaşayan haşere, çim yüzeyinde genellikle yaprakların altında ve yumuşak toprakların çevresinde küçük pistler veya hendekler kazar. Amerikan kır faresi köstebeği, istenmeyen kurtçukları ve diğer toprak kaynaklı böcekleri yerken toprağı işleyip havalandırdığı için çimlerinizin manzarası için faydalı olarak kabul edilebilir. Bununla birlikte, Amerikan kır faresi köstebeklerinin üreme için belirli bir dönemi yoktur ve bu da yıl boyunca popülasyonda bir artışa neden olur. Daha yüksek miktarda aktivite ile ev sahipleri, bitki köklerinde tünel açma ve kazma faaliyetlerinden kaynaklanan hasarı fark edebilir ve bu da yaprakların çirkin bir görünümüne yol açar.

Küçük olmasına rağmen, Amerikan kır faresi köstebekleri tedavi edilmezse bahçeniz ve bahçeniz için ölümcül olabilir. Amerikan kır faresi köstebeklerinin eğilimleri ve yaşam alanları hakkında daha fazla bilgi edinmek ve uzman tavsiyemiz ve önerilen ürünlerimiz aracılığıyla bunları mülkünüzden nasıl güvenli bir şekilde çıkarabileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için bu makaledeki talimatları izleyin.

Kimlik

Amerikan Kır Faresi Köstebeği

Tedaviye devam etmeden önce, bahçenizi istila eden haşerenin bir Amerikan kır faresi köstebeği olduğundan emin olmanız gerekir. Yanlış tanımlama, sizi yanlış kontrol yöntemlerini kullanmaya yönlendirerek zaman ve para israfına yol açabilir. Uygun Amerikan kır faresi köstebeği tanımlaması için aşağıdaki özelliklere bakın.

  • Baş ve kuyruk dahil olmak üzere 2 ila 2,5 inç uzunluğundadır. Diğer benlere göre vücut ölçüleri daha kısa ve daha küçük olup, ağırlıkları 10 gramdır.
  • Dağınık kıl benzeri tüylerle pullu kaplı kuyruklara sahip olun. Kuyruğun uzunluğu, vücudunun yaklaşık yarısı kadar olan 1.0 ila 2.3 inç arasındadır.
  • Tüm vücut ve kafa yoğun ve yumuşak bir kürkle kaplıdır. Kürklerinin rengi isli siyah ve koyu gri arasında değişmektedir.
  • Çim yüzeyinin altındaki böcekleri koklamak için kullanılan uzun, düzleştirilmiş uçlu bir burnu vardır.
  • Amerikan kır faresi köstebeklerinin, çoğu köstebek türü gibi dışa doğru değil, daha küçük ve sivri uçları dışında köstebekler gibi kazmak için keskin pençeleri olan kürek benzeri ön pençeleri vardır. Köstebeklerin aksine, Amerikan kır faresi köstebekleri hayatlarının çoğunu yer üstünde tüneller oluşturarak ve çim yüzeyinde böcek toplayarak geçirirler.
  • Dış kulaklar yoktur ve gözler küçüktür ve kürklerinin içine gizlenmiştir.

Mülkünüzde bir Amerikan kır faresi köstebeği ile uğraştığınızı doğrulamak için yukarıdaki resmi ve açıklamayı kullanın. Emin değilseniz haşerenin veya hasarlı alanların bir resmi ile bize ulaşın ve doğru tanımlama konusunda size yardımcı olmaya çalışacağız.

Denetleme

American Shrew Köstebek Hasarı

Bir Amerikan kır faresi köstebeğiyle karşı karşıya olduğunuzu onayladıktan sonra incelemeye devam edebilirsiniz. Bu aşamada, Amerikan sivri faresi köstebeğinin zarar verdiği alanları ve haşerenin gelişmesine izin veren koşulları bulmaya odaklanacaksınız.

Nereden İncelenmeli?

Amerikan sivri faresi köstebekleri, böcekler, solucanlar, çıyanlar , kurtçuklar ve diğer toprak kaynaklı haşerelerle musallat olan çim, tarlalar, bahçeler, çalılık alanların (çalılar) altı ve peyzajlı alanları gece ve gündüz kazacaktır.

Bakılacak şey

Amerikan sivri faresi köstebekleri, en çok nemli veya sürekli yağışa maruz kalmış çimenli alanların üst yüzeyinde aktiftir. Bu sulama yöntemleri, çimin altındaki toprağı gevşetir ve haşerelerin böcekler için kazmasını kolaylaştırır.

Sivri farelere benzer şekilde, bu haşere çimin tepesinde dolaşır ve çimi tünel şekillerine sokan bir patika ağı oluşturur. Bununla birlikte, Amerikan kır faresi köstebeği de kurtçuklara, larvalara ve diğer toprakta doğan böceklere ulaşmak için bu yollar boyunca toprağın altında küçük bir katman kazacaktır.

Bu haşerenin böcekleri avlamak için küçük çalıların dallarına tırmanabileceğine dikkat edilmelidir. Sonuç olarak, bitki yapraklarında düzensiz kemirme ile gövde ve dallar kırılabilir. Kurtçuklar normalde bitki köklerinin yakınında bulunur, bu nedenle kırık veya hasar görmüş kökler, Amerikan kır faresi köstebeğinin beslenme faaliyetinden belli olabilir.

Tedavi

Zararlıyı ve faaliyet alanlarını belirledikten sonra tedaviye başlama zamanı. Herhangi bir pestisit malzeme ve ürünüyle çalışırken eldiven gibi uygun kişisel koruyucu ekipmanı (PPE) giymeyi unutmayın . Bu, Amerikan sivri faresi köstebeğinin algılaması için kokunuzu bırakmanıza yardımcı olacaktır.

Amerikan kır faresi köstebeklerini kontrol etmek için, yiyecek kaynaklarını kurtçukları ve diğer toprak zararlılarını tedavi etmek üzere etiketlenmiş sıvı bir böcek ilacı ile ortadan kaldırmanızı öneririz. Ayrıca, haşereyi yakalamanıza, yerini değiştirmenize veya tercihen hayvan kontrolüne teslim etmenize olanak tanıyan küçük bir Solutions Humane Live Trap kullanmak isteyeceksiniz.

1. Adım: Tuzak Kurun ve Tuzak Kurun

Gölgede Tuzak Kurma

İlk önce Solutions Humane Live Trap'i Amerikan sivri fare köstebeği tünellerinin doğrudan yollarına kurmanız gerekecek. Tünelleri, çok miktarda nemin olduğu veya hendeklerin ve akarsuların yakınında veya yüksek miktarda böcek aktivitesi olan alanların yakınında bulunabilir.

Eldivenli bir elinizle tuzağı yapraklarla, dallarla ve diğer bitkilerle saklayarak haşereyi pistleri kullanmaya devam etmeye teşvik edin ve kapana kısılmış Amerikan sivri faresi köstebeği doğrudan güneş ışığından kaçının çünkü çok uzun süre bırakılırsa birkaç saat içinde yok olabilir. kaçmadan güneş.

Tuzağı kurmak için, kapak kilidine bastırın ve kafes kapısını kaldırın. Ayarlamak için tetiği ileri doğru çekerken kapak kapağını kaldırmaya devam edin. Tuzağın önündeki kanca ön kafes kapısını tutmalı ve siz tutmadan açık kalmalıdır.

Domuz pastırması parçalarıyla sarılmış fıstık ezmesi, sosisli sandviçler, solucanlar veya varsa kurtçuklar gibi yüksek kokulu aromalara sahip yemleri dikkatlice yerleştirin. Amerikan kır faresi köstebeğinin tetik plakası boyunca hareket etmesini ve ön kapak kapısının kapanmasını sağlamak için bu yemi küçük Solutions Humane Live Trap'in arkasına yerleştirin.

Adım 2: Yayın Hakimiyeti 2L

Hortum Ucu Püskürtücü

Dominion 2L, köklerden beslenen haşereleri ve çim yüzeyindeki yetişkin böcekleri ortadan kaldırmak için bitkiler boyunca sistemik olarak çalışan bir neonikotinoid insektisittir. Bu sıvı ürünü çimlerinize, çimenlerinize, çiçeklerinize (yaprakları çoktan döküldüğünde), çalılarınıza ve ağaçlarınıza püskürtmek için hortum uçlu bir püskürtücü kullanmanızı öneririz.

Genel çim uygulamaları için 0,3 - 0,6 oz oranında Dominion 2L uygulayabilirsiniz. 1.000 fit karede galon su başına ürün. Tedavi alanının kare görüntülerini hesaplayarak ne kadar Dominion 2L kullanılacağını belirleyin. Bunu yapmak için, tedavi bölgesinin uzunluğunu ve genişliğini ayak cinsinden ölçün ve birlikte çarpın (uzunluk X genişlik = kare görüntü).

Hortum uçlu püskürtücünüzü doldurmadan önce, püskürtücüdeki su hortumunun ve kontrol vanasının kapalı olduğundan emin olun. Hortum uçlu püskürtücüyü bahçe hortumunuzun ucuna takın. Uygun miktarda Dominion 2L dökmek için hazneyi hortum uçlu püskürtücüden çıkarın. Tüm tedavi alanını tedavi etmek için uygun miktarda su dökün. Hazneyi hortum uçlu püskürtücüye yeniden takın ve ardından su hortumunu açın. Yaprakların üst ve alt kısımlarını ıslanana kadar işlemek için hortum ucu püskürtücü kontrol valfini ileri doğru itin, ancak akma noktasına kadar değil.

önleme

çim biçme

Amerikan kır faresi köstebeği başarıyla çıkardıktan ve yerini değiştirdikten sonra, geri dönmemelerini sağlamanız gerekir. Amerikan kır faresi köstebeklerinin mülkünüzü yeniden istila etmemesini sağlamak için aşağıdaki önleyici tedbirleri uygulayın.

  • Mevcut çim tünellerini kaldırmak ve böcekleri bahçenizde evler oluşturmaktan caydırmak için çiminizi 3 inç yüksekliğe ulaştığında biçin.
  • Amerikan kır faresi köstebeklerinin beslenmesi gereken böceklere karşı savaşmaya devam etmek için ürün etiketi talimatlarına göre gerektiği şekilde Dominion 2L'yi yeniden uygulayın.
  • Düşen yapraklara, dallara ve diğer bitki malzemelerine tanık olduğunuzda çimlerinizi tırmıklayın. Bu sadece haşere ve böcek aktivitesini ortadan kaldırmaya yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda mantar ve hastalık gelişimi için nemi de ortadan kaldıracaktır.
  • Mülkünüzü her mevsim başında veya Amerikan kır faresi köstebeği yaşam alanlarını ortadan kaldırmak için sazların belirgin olduğu zaman temizleyin.
  • Nemin kuruması için yeterli zamana sahip olmasını sağlamak ve yapraklarınızı uygun miktarda suyla nemlendirmek için sabahın erken saatlerinde bir inç sulama ile sulamayı haftada bir kez ayarlayın.
  • Sağlıklı bitki büyümesini teşvik etmek ve böcekleri istiladan caydırmak için aşırı büyümüş veya zarar görmüş bitki yapraklarını ve dallarını budayın.

Temel Çıkarımlar

Amerikan Kır Faresi Köstebekleri nedir?

  • Amerikan kır faresi köstebekleri, kurtçuklar gibi toprakta doğan böceklerle ziyafet çekmek için çimenli tünellerden oluşan bir ağ aracılığıyla yer üstünde seyahat eden en küçük köstebek türleridir.

Amerikan Fare Köstebeklerinden Nasıl Kurtulunur?

  • Dominion 2L gibi bir sıvı böcek ilacı yakalamak ve uygulamak, Amerikan kır faresi köstebeklerini çimlerinizden çıkarmanın en iyi yoludur. Küçük Solutions Humane Live Trap'i en yüksek aktivite miktarına sahip yollara yerleştirin ve doğrudan güneş ışığına maruz kalmasını önlemek için uygun şekilde kamufle edildiğinden emin olun.

American Shrew Mole'ların Yeniden İstilasını Önleme

  • Bahçenizdeki bitki artıklarını temizlemek ve düzenli bahçe bakımının yanı sıra sürekli Dominion 2L uygulamaları, Amerikan kır faresi köstebeklerinin mülkünüze geri dönmesini engelleyebilir.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.