Köstebeklerden Nasıl Kurtulabilirim?

 Köstebeklerden Nasıl Kurtulabilirim?

Köstebek Kontrolü: Köstebeklerden Nasıl Kurtulunur?

Bu sayfa genel bir Groundhog haşere kontrol rehberidir. Önerilen ürünleri ve yöntemleri kullanarak Groundhog'un kontrolünü ele geçireceksiniz. Bu kılavuzu takip edin ve önerilen ürünleri kullanın; Groundhog'ların %100 kontrolünü garanti ediyoruz. Kontrolü uygulamadan önce, Groundhog'un (veya dağ sıçanının) bölgenizde korunan bir tür olup olmadığını görmek için yerel ve eyalet yönergelerinize bakın.

Köstebekler (Dağ Sıçanları olarak da bilinirler), doymak bilmez beslenme alışkanlıkları ve yer altı faaliyetleri ile zarar verebilecek oyuk hayvanlarıdır. Özellikle çiftçiler için bir sorundur ve insanların yaşadığı yerlerde hareket eden Groundhogs ile evler ve mahalleler için artan bir sorun haline gelmektedir.

Köstebekler büyük hayvanlardır ve sincap ailesinin üyeleridir. Uzunlukları 16 ila 20 inç arasında herhangi bir yeri ölçebilirler ve 5 ila 10 pound ağırlığında olabilirler. Tıknaz bir gövdeye ve tünel sistemlerini kazmak için pençelerle donatılmış güçlü bacaklara sahiptirler.

Köstebekler yuva yapan hayvanlardır ve yaşam alanları, yarattıkları, içinde yaşadıkları ve hayatlarının büyük bir bölümünde yavru yetiştirdikleri derin yer altı sistemlerinden oluşur. Bu yuva sistemleri beş fit kadar derin olabilir ve sekiz ila 60 fit arasında herhangi bir yerde olabilir. Bu tünel sistemleri, birkaç yıl boyunca Groundhogs tarafından mesken tutulabilir.

Groundhogs, çiftlikler ve evler için inanılmaz derecede yıkıcıdır. Bahçeleri ve mahsulleri son derece hızlı bir şekilde yok edebilirler, günde yarım kilo bitki yiyebilirler. Kapsamlı oyuk açma ve tünel açma, çimlerde, çimlerde ve arazilerde çiftlik ekipmanlarına zarar verebilecek ve/veya at sırtındaki biniciler için potansiyel olarak tehlikeli olabilecek büyük delikler oluşturabilir. Ayrıca yer altı elektrik kablolarında da bilinirler ve elektrik kesintilerine neden olurlar.

Mülkünüzde Groundhogs ile karşılaşıyorsanız, bu kılavuz yardımcı olabilir. Köstebekler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve takip etmesi kolay uzman tekniklerimizi ve profesyonel Köstebek tedavi önerilerimizi kullanarak Köstebeklerden nasıl kurtulacağınızı öğrenmek için takip edin.

Kimlik

dağ sıçanı köstebek tanımlama dağ sıçanı nasıl kurtulurum

Öncelikle uğraştığınız haşereyi doğru bir şekilde tanımlamanız ve onların gerçekten Groundhogs olduğunu doğrulamanız önemlidir. Yerin altına giren birçok hayvan vardır ve bunlar bir Groundhog ile karıştırılabilir. Aşağıda, Groundhogs'u diğer yuva yapan kemirgenlerden ayıran özellikleri bulabilirsiniz.

  • Köstebekler (Dağ Sıçanları da denir) kahverengimsi gri renktedir, ancak beyaz ve siyah renkler gözlemlenmiştir.
  • Büyük bir ağır gövdeye (16 ila 20 inç uzunluğunda) sahiptirler ve 5 ila 10 pound ağırlığında olabilirler.
  • Kuyruklar 4 ila 7 inç arasında herhangi bir yerde olabilir.
  • Nispeten hızlı hareket ederler, ancak çok hızlı koşamazlar.
  • Büyük ön dişleri vardır.
  • Bacakları güçlüdür ve pençeleri kazmak için kullanılır.
  • Groundhogs günün çoğunu güneşte beslenerek ve güneşlenerek geçirir ve geceleri yuvalarında uyur.
  • Bir tehlike tarafından uyarıldıklarında veya bir şey tarafından ürktüklerinde, ıslık ve yankılanan bir kıkırdama sesi arasında bir ses çıkaran bir çığlık atarlar.
  • Yuvalarından yaklaşık 100 ila 200 fit uzakta yiyecek ararlar, çimenlerden çiçekli bitkilere, kabaklara, salatalıklara, bezelyelere, domateslere ve temelde hemen hemen her tür bitki örtüsüne kadar her şeyi beslerler.

Mülkünüzdeki Groundhogs'u tanımlamanıza yardımcı olması için yukarıdaki açıklamayı ve resmi kullanın. Tamamen emin değilseniz, bizimle iletişime geçin ve söz konusu zararlıyı doğru bir şekilde tanımlamanıza yardımcı olacağız.

Denetleme

dağ sıçanı muayenesi tahta aynalardan nasıl kurtulurum

Groundhog'larla uğraştığınızı onayladıktan sonra, inceleme gerçekleştirmeye geçebilirsiniz. Denetim sırasında, mülkünüzdeki bu alanları Groundhog faaliyeti için inceleyerek arayacaksınız.

Nereden İncelenmeli?

Köstebekler, ağaçlık habitatlarla çevrili açık arazilerde yaşamayı tercih eder. Genellikle çayırlarda ve tamamen açık tarlalarda yuvalar oluşturabilirler, ancak mülklerin yakınında, çitler boyunca ve tarım arazilerinin içinde de yuvalar oluşturabilirler.

Bahçenizi veya arazinizi, özellikle yoğun veya ağaçlık habitatlara yakın tarlalar, çayırlar, bahçeler, ekinler, sebzeler ve açık çimenlik alanlarda inceleyin. Özellikle açık alanlara yakınsa, yolların yanına, binaların yakınlarına ve ağaçların çevresine bakın.

Bakılacak şey

Groundhog aktivitelerini ve yuvalarını arıyorsunuz. Köstebek yuvalarının çoğu geniş çimenli alanlarda bulunur. Yuva girişlerinin çapı yaklaşık 10 ila 12 inç olacaktır. Girişte büyük bir toprak yığını olacak. Yuvaların genellikle birden fazla girişi vardır, ancak bunlar çok iyi gizlenmiştir ve bulunması zordur. En iyi tanımlama şekli, yeni kazılmış toprakla büyük bir giriş bulmaktır.

Tedavi

Groundhog'un ana girişini onayladıktan sonra tedaviye hazırsınız. Tüm ürün etiketlerini okumayı ve bu etiketlerdeki uygulama talimatlarını takip etmeyi unutmayın ve kişisel koruyucu ekipman (PPE) giyerek güvende kalın.

Groundhog tedavisi için en iyi seçenekler, Groundhog'u canlı bir tuzakla yakalamak ve Critter Ridder Animal Repellent kullanmaktır. Solutions Humane Live Animal Trap, Groundhog'u yeniden yerleştirmek veya hayvan kontrolüne teslim etmek için kolayca yakalamanıza olanak tanır. Critter Ridder Animal Repellent, mülkünüzün yakınındaki Groundhog'ları kovmak ve uzaklaştırmak için çalışacak. Bu ürün %100 organik ve tamamen doğaldır, ancak etkinliğindeki sonuçlar değişebilir.

1. Adım: Köstebek Tuzağının Stratejik Yerleştirilmesi

Avluya stratejik olarak bir Groundhog tuzağı yerleştirmek

Solutions Humane Live Animal tuzağının kullanımı ve yerleştirilmesi kolaydır. Tuzağı, teftiş sırasında Groundhog faaliyetini ve yuvalarını not ettiğiniz yerlere stratejik olarak yerleştirmeniz gerekecektir. Bir yuva bulamadıysanız, tuzağı Groundhogs gördüğünüz veya hasar gördüğünüz bir alana yerleştirin.

Groundhog tuzağını yerleştirmek için iyi bir alan bulduğunuzda, Groundhog'ların tuzağı keşfetme olasılığını artırmak için tuzağı kir, yapraklar, ince dallar ve benzeri diğer öğelerle kaplayarak gizlemeye çalışmanız gerekecektir.

2. Adım: Tuzak Kurun ve Tuzak Kurun

Groundhog'u yakalamak için tuzağı kurun

Ardından, tuzağı yiyecekle yemleyin ve Groundhog'ların kokunuzu koklamasını önlemek için önce eldiven kullandığınızdan emin olun. Groundhogs için elma dilimleri, havuç veya marul kullanmanızı öneririz. Tüm bunların bir kombinasyonu daha iyi sonuçlar verebilir.

Tuzağınıza yem atarken, yemi tuzağın uzak ucuna tetik plakasının arkasına yerleştirmek önemlidir, böylece Groundhog'un yeme ulaşmak için tetiğe temas etmesi gerekir. Yem, kullanılan yeme bağlı olarak doğrudan tetik plakasının üzerine yerleştirilmiş bir kapta olabilir veya tetik plakasının arkasına serbestçe yerleştirilebilir.

Yemi tuzağın içine yerleştirdikten sonra, kapı kilidini iterek ve kapı plakasını kaldırarak kapağı açık konuma getirin. Ayarlamak için tetik kolunu ileri doğru çekerken kapı plakasını yukarıda tutun. Tetik kolunun kancası kapıyı yakaladığında tuzağın kurulduğunu anlayacaksınız.

Groundhog'un kapana kısılıp kısılmadığını görmek için tuzağı günde iki kez kontrol ettiğinizden emin olun. Kapana kısıldıklarında, hayvanı nereye bırakabileceğinizi öğrenmek için yerel vahşi yaşam kuruluşlarına danışın. Bazı eyaletler, yalnızca eğitimli profesyonellerin vahşi hayvanların yerini değiştirmesini şart koşarken, diğer eyaletler yalnızca nerede serbest bırakılabileceklerini dikte eder.

3. Adım: Critter Ridder Hayvan Kovucusunu Uygulayın

Köstebekleri kontrol etmek için Granüllerin Yayılması

Critter Ridder Animal Repellent, ürünü kaptan sallayarak veya bir el serpme makinesi kullanarak kullanımı kolay bir kovucudur. 40 fit kareye 1 lb. Critter Ridder Animal Repellent uygulayın. Gerekirse, uygulamayı 30 gün sonra tekrarlayın.

Bir sonraki Groundhog hasarını çimlere, bahçe yollarına, çiçek tarhlarına yerleştirmeniz yeterlidir. Süs bitkileri, ağaçlar veya çalılar gibi belirli alanları işlemek için, korunacak alanın etrafındaki zemini noktasal olarak tedavi edin veya mümkünse, korunacak tüm alanın çevresini sınırlayacak şekilde zemine granüller uygulayın.

önleme

Elle Sürülen Granül

Mülkünüze Groundhog'ları savuşturmak için işlem yaptıktan sonra, geri dönüş yapmalarını istemezsiniz. Köstebeklerin mülkünüze sık sık gelmesini ve bitki örtüsünüzü karıştırmasını önlemek için, listelenen birçok yolu izleyebilirsiniz.

  • Korumak istediğiniz ekinlere, sebzelere ve tarlalara çit eklemek gibi çevrede değişiklikler yapın. Bu çitler 3 fit uzunluğunda ve ağır tel örgüden (2 inçlik) yapılmalı ve altına girmelerini önlemek için yerin en az 10 ila 12 inç altına gömülmelidir. Bu çitler en iyi ev bahçelerinde ve korumak istediğiniz küçük alanlarda çalışır.
  • Yapabileceğiniz başka bir şey de, Brokoli, muz, marul vb. gibi Groundhogs'un en çok keyif aldığı bitki ve ekinleri ortadan kaldırmaktır.
  • Amonyağı yıkama deterjanı, sirke, acı biber ve sabunla karıştırın ve karışımı her bir deliğe dökün. Bunun, köstebekler gidene kadar birkaç gün tekrarlanması gerekebilir. Alerjik reaksiyona, kaşıntıya veya ciltte kızarıklığa neden olabileceğinden, karışımı kullanmadan önce daima eldiven giyin.
  • Çite amonyak karışımı püskürtün. Kemirgenlerin altını kazmasını ve bahçenize girmesini önlemek için bahçenizin veya arazinizin çevresine en az bir fit yüksekliğinde ve aynı zamanda zeminin bir fit derinliğinde bir çit almayı deneyin. Köstebeklerin içeri girmesini önlemek için çitin çevresine amonyum karışımı sürün. Yıkanırsa bunun tekrarlanması gerekebilir.
  • Ve son olarak, yapıları ve bitki örtüsünü korumak için mülkünüzün çevresinde düzenli olarak Critter Ridder Animal Repellent kullanın.

Temel Çıkarımlar

Groundhogs nedir?

  • Dağ Sıçanları olarak da bilinen Köstebekler, arazilerde delikler açarak kaldırımlara, araba yollarına ve temellere zarar vermesiyle tanınan büyük kemirgenlerdir. Kontrol edilmezse, köstebekler değerli bahçenizi birkaç gün içinde yok edebilir. Bahçelerdeki yumuşak toprak ve bitki örtüsü, pistlerini kurmak için Groundhogs'u çeker.

Bahçenizdeki Köstebeklerden Nasıl Kurtulabilirsiniz?

  • Groundhogs'tan kurtulmak için Live Trapping ve Critter Ridder Animal Repellent'ın bir kombinasyonunu öneriyoruz. Yem olarak biraz elma veya sebze içeren bir Solutions Humane canlı tuzağı kurun ve Groundhog'un yakalanıp yakalanmayacağını görmek için birkaç gün bekleyin.

Groundhog Yeniden Bulaşmasını Önleme

  • Mülkünüzü Groundhog barınağı için daha az çekici hale getirmek için çitler inşa ederek ve diğer çevresel değişiklikleri ayarlayarak Groundhog faaliyetini önleyin. Critter Ridder Animal Repellent'ın periyodik uygulamalarını yapın. Groundhogs'u uzak tutmak için bahçenizin veya bitki örtüsünün etrafında bir kovucu granül bandı oluşturun.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.