Kokulu Ev Karıncalarından Nasıl Kurtulurum?

Kokulu Ev Karıncalarından Nasıl Kurtulurum?

Kokulu Ev Karınca Kontrolü: Kokulu Ev Karıncalarından Nasıl Kurtulurum?

Bu sayfa genel bir Kokulu Ev Karınca kontrol rehberidir. Önerilen ürün ve yöntemleri kullanarak Kokulu Ev Karıncalarını kontrol altına alacaksınız. Bu kılavuzu izleyin ve önerilen ürünleri kullanın ve Kokulu Ev Karıncalarının %100 kontrolünü garanti ediyoruz.

Mülkünüzde karınca olması   veya evinizi işgal etmesi pis kokuyor. Ancak, bir karınca istilası deneyimini GERÇEKTEN berbat hale getirebilen bir tür karınca türü vardır. Bu Kokulu Ev Karıncası. Kokulu Ev Karıncaları Amerika Birleşik Devletleri'ne özgüdür ve adlarını, üzerine basıldığında veya ezildiklerinde yaydıkları ve çürümüş hindistancevizi kokusuna benzer kötü koku nedeniyle alırlar.

Kokulu Ev Karıncaları genellikle evleri işgal eder, dolayısıyla adının bir parçası olan “ev” de buradan gelir. Genellikle şiddetli yağmurlardan sonra sel koşullarından korunmak için çok sayıda evlere girerler. Evlerde herhangi bir hasara neden oldukları bilinmemektedir, bu da keşfedilmeden önce bir süre ev sahipleri tarafından fark edilmemelerine neden olabilir.

Kokulu Ev Karıncaları hem gündüz hem de gece yiyecek aramaktan hoşlanırlar ve en çok bitkilerden, şuruplardan, meyvelerden ve diğer şekerli yiyeceklerden elde edilen bal özü gibi tatlı tadı olan yiyeceklere ilgi duyarlar. Tatlılara olan ilgileri nedeniyle genellikle "şeker karıncaları" olarak adlandırılırlar. İçerideyken, bu karıncalar yuvalarını genellikle duvar boşluklarına, özellikle su boruları, lavabolar, dolaplar ve yarıklar gibi nemli ve rutubetli alanların etrafına yaparlar.

Tedavi edilmezse Kokulu Ev Karıncaları, istilacı popülasyonlarıyla oldukça kontrolden çıkabilir. Bu karınca türüyle ilgili bir sorununuz varsa, Kokulu Ev Karıncalarından hızlı ve ekonomik bir şekilde nasıl kurtulacağınızı öğrenmek için aşağıdaki kılavuzumuzu takip edin.

Kimlik

kokulu ev karıncaları nasıl anlaşılır kokulu ev karıncalarından nasıl kurtuluruz

Tanımlama, kontrolün ilk adımıdır. Tedavi etmeden önce Kokulu Ev Karıncaları ile uğraştığınızdan emin olmalısınız. Yanlış tanımlama, zaman ve para kaybı olabilecek yanlış tedavi ürünlerinin kullanılmasına yol açabilir. Aşağıda Kokulu Ev Karıncalarının ortak özelliklerini bulabilirsiniz, böylece kolay teşhis için nasıl göründüklerini bilirsiniz.

  • Kokulu Ev Karıncaları işçileri 1/16 ila 1/8 inç (2,4-3,3 mm) uzunluğundadır ve hepsi tek tip görünümdedir.
  • Kokulu Ev Karıncaları, sopasız 12 parçalı bir antenle kahverengi veya siyah renktedir.
  • Tehdit edildiklerinde, çürük hindistancevizi kokusuna benzer hoş olmayan bir koku salarlar. Bu onların en belirgin özelliğidir.

Mülkünüzdeki Kokulu Ev Karıncalarını doğru bir şekilde tanımlamanıza yardımcı olması için yukarıdaki resmi ve açıklamayı kullanın. Hala emin değilseniz, bizimle iletişime geçebilirsiniz ve uzmanlarımızdan biri sizin için türleri belirlemeye çalışacaktır.

Denetleme

kokulu ev karıncaları muayene

Kokulu Ev Karıncaları ile uğraştığınızı onayladıktan sonra incelemeye devam edin. Bu aşamada, evinizin yiyecek arama yollarının geliştiği veya kolonilerinin olabileceği bu alanları arayacaksınız.

Nereden İncelenmeli? 

Açık havada bahçenizde yaprak çöpü, kayalar, kütükler, ağaç yığınları, tuğlalar, taşlar, saksıların altı, malçlanmış alanlar, kayalar ve genel dağınıklık gibi bahçe döküntülerinin altında arama yapın. İç mekanlarda bunları, sıhhi tesisatın yakınındaki duvar boşlukları, su ısıtıcılarının yakınında, lavaboların altında, tuvaletlerin çevresinde ve mutfakta ev aletlerinin yakınında sıcaklık alan neme eğilimli alanların yakınında bulabilirsiniz.

Bakılacak şey

Kokulu Ev Karıncalarını, yiyecek arama yollarını ve kolonilerini arıyorsunuz. Yukarıda belirtilen tüm alanları inceleyin ve yuvalarına veya koloniye veya evinizdeki çatlaklara ve yarıklara kadar yiyecek arama izlerini takip edin. Bu yerleri bulduğunuzda, tedaviyi uygulayacağınız yer burasıdır.

Tedavi

Kokulu Ev Karıncaları aktivitesini onayladıktan sonra tedaviye başlama zamanı. Tüm ürün etiketlerini okumayı ve bu etiketlerdeki uygulama talimatlarını takip etmeyi unutmayın ve kişisel koruyucu ekipman (PPE) giyerek güvende kalın.

Adım 1 - Supreme IT ile Dış Mekan Tedavisi

kokulu ev karıncaları tedavisini geri kazanın

Supreme IT, 75'ten fazla böcek zararlısını hedefleyen güçlü bir böcek ilacıdır ve Kokulu Ev Karıncaları da dahil olmak üzere böcekleri hem uzaklaştırır hem de öldürür. Ayrıca 90 güne kadar sürecek büyük bir artık (veya uzun vadeli etkileri) vardır.

Supreme IT mix 1 oz kullanarak bir çevre tedavisi yapmak için. Pompalı püskürtücünün içinde bir galon su ile Supreme IT. Bu uygulama oranı 1.000 metrekareyi tedavi edecek. Çevre veya bariyer uygulaması yapmak için mülkünüzün temelinden 3 fit yukarı ve 3 fit dışarı püskürtün. Ayrıca pencereleri, kapı çerçevelerini, saçakları, alt yüzeyleri, yağmur oluklarını, elektrik/tesisat geçişlerini ve Karıncaların girebileceği çatlakları ve yarıkları hedef alırken.

Ardından, etiket uygulamalarını takip edin ve yayın işlemi yapın (yayın, bahçenizin her yerinde yayın anlamına gelir). Çimlerin arkasından başlayın ve tüm çimi püskürterek öne doğru ilerleyin. Bu şekilde püskürtme yaparken aynı zamanda teraslara, süs eşyalarına, malç yataklarına, bahçe molozlarının etrafına ve alet barakaları ve çardaklar gibi bahçe yapılarının yakınlarına da püskürtün. 

2 ila 4 saat geçmeden insanların veya evcil hayvanların uygulama yapılan alanlara girmesine izin vermeyin.

Adım 2 - D-Fense Dust ile İç Mekan Tedavisi

Kokulu Ev Karıncalarını Tedavi Etmek İçin D-Fense Tozu Uygulamak

İçeride Kokulu Karınca istilası varsa, D-Fense Tozu uygulayın. D-Fense Dust, karıncaların çıktığı çatlak ve yarıklara mükemmel bir şekilde uygulanır ve ayrıca neme karşı dayanıklı olması, şofbenlerin bulunduğu alanlar gibi alanlarda mükemmel bir uygulama sağlar. 

D-Fense Dust'ı kullanmak için el tipi bir silgiye ihtiyacınız olacaktır. Duster'ı yarıya kadar D-Fense Dust ile doldurun ve havanın içeride dolaşması için silginin içinde bol miktarda yer bırakın. Bu ürünü toz bezini sıkarak uygulayınız. Evdeki çatlak ve yarıklara, örneğin lavabo altlarına (sıhhi tesisatın duvarlara girdiği yerler), süpürgelikler boyunca ve bulabildiğiniz ve Kokulu Karıncaların çıktığını fark ettiğiniz tüm çatlak ve yarıklara uygulayın.

Adım 3 - Ant-Trax Karınca Yemi

ant-trax karınca yemi kokulu ev karıncalarından nasıl kurtulurum

Ant-Trax Karınca Yemi, tatlıları taklit eden ve karıncaların temas edip yuvaya geri taşıyacakları bir yemdir. Yavaş çalıştığı için bu ürün önüne çıkan her karıncayı hedef alacak ve yuvaya geri götürüldüğünde tüm koloniyi etkileyecektir.

Ant-Trax'ın kullanımı kolaydır ve bir şırınga içinde gelir. Basitçe uygulamak için pistona basın. Karınca hareketinin olduğu yere bezelye büyüklüğünde damlatın. Her yerleşimi en az bir ayakla ayırın. Tezgahlarda, mutfaklarda, banyolarda, cihazların yakınında, süpürgeliklerin yakınında ve giriş noktalarında (pencere çerçeveleri ve kapı çerçevelerinin yakınındaki çatlaklar ve yarıklar gibi) uygulayın.

Bu ürünü kullanırken karıncaların yiyecek arama yolları oluşturmasına izin verin ve ürünle temas eden karıncaları öldürmeyin. Ayrıca Ant-Trax uygulanmış yerlerde temizlik malzemeleri veya diğer böcek ilaçlarını kullanmayın. Buradaki amaç, karıncaların ürünle temas etmesini ve ürünü yuvaya geri taşımalarını sağlamaktır. 7 ila 10 gün geçmesine izin verin ve karıncaların mümkün olduğu kadar çok yem tüketmesine izin verin.

önleme

yard enkaz kokulu ev karıncaları önleme

Kokulu Ev Karıncası istilasını başarıyla ortadan kaldırdıktan sonra, geri dönmediklerinden emin olmak isteyeceksiniz. Kokulu Ev Karıncalarının tam kontrolünü ele geçirmek için, ortamınızı karıncaların hayatta kalması için daha az uygun hale getirecek şekilde değiştirmeniz gerekir. İşte alınması gereken bazı önleyici tedbirler:

  • Düzenli bir temizlik programı uygulayın ve oluşan yiyecek kırıntılarını veya dökülen maddeleri toplayın. Tezgahları temizleyin, vakumlayın ve düzenli olarak süpürün.
  • Karıncalar için barınak alanları oluşturabilecek kütükler, ağaç yığınları, kayalar, taşlar, yaprak döküntüleri ve diğer dağınıklık gibi bahçedeki kalıntıları kaldırın.
  • Durgun suyu çıkarın ve evin etrafındaki nem sorunlarını giderin. Sızdıran muslukları onarın ve hatalı tesisatı onarın.
  • Karıncaların içeri girmesini zorlaştırmak için bitki örtüsünü evinizden uzaklaştırın.
  • Karıncalar da dahil olmak üzere içeri girmeye çalışabilecek böcekleri uzaklaştıracak ve öldürecek koruyucu bir bariyer oluşturmak için mülkünüzün çevresine her 3 ayda bir Supreme IT püskürtün.

Temel Çıkarımlar

Kokulu Ev Karıncaları nedir?

  • Kokulu Ev Karıncaları, ABD'de bulunan ve "şeker karıncaları" lakaplı en yaygın istilacı ev karıncalarından biridir, tatlı yiyeceklere karşı bir eğilimleri vardır ve ezildiklerinde kötü bir koku yaymaları ile tanınırlar; peynir veya çürük hindistancevizi.

Kokulu Ev Karıncalarından Nasıl Kurtulunur?

  • Kokulu Ev Karıncalarını tedavi etmek için, Supreme IT Insektisit'in dış mekan bariyer uygulamasını ve hem D-Fense Dust hem de Ant-Trax Atnt Gel Bait'in iç mekan uygulamalarını öneririz.

Kokulu Ev Karıncası İstilalarını Önleme

  • Kokulu Ev Karıncalarını, kırıntılardan ve diğer gıda kaynaklarından arındırılmış temiz bir ev tutarak, dış mekandaki çöpleri ve yaprak çöplerini azaltarak ve ayrıca üç ayda bir Supreme IT önleyici tedaviler uygulayarak Kokulu Ev Karıncalarını uzak tutun.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.