Kokarcalardan Nasıl Kurtulurum?

14-01-2023 20:19
Kokarcalardan Nasıl Kurtulurum?

Kokarca Kontrolü: Kokarcalardan Nasıl Kurtulunur?

Bu makale, mülkünüzde kokarca varlığını azaltmaya yardımcı olacak bilgiler ve öneriler içermektedir. Bu yöntemleri takip ederek ve önerilen ürünleri kullanarak kokarca probleminizin kontrolünü alabilirsiniz. Bu yönergeleri uygularken, Yerel ve Eyalet Yasaları hala mevcuttur ve bunlara uyulmalıdır. Ev sahibinin, kokarcaların kontrolüyle ilgili uygun kural ve düzenlemeleri ziyaret etmek için yerel hayvan kontrol ofisini veya eyalet web sitesini ziyaret etmesi önerilir.

Kokarcalar, evcil hayvan mamasını dışarıda bırakmak, yumurtalar (çiftliklerden) ve mevcut bir su kaynağı gibi sürekli bir gıda kaynağı sağlayan alanlara çekilir. Evinizi veya iş yerinizi ziyaret eden bir kokarca olup olmadığını belirlemek için önce güçlü bir koku fark edeceksiniz. Kokarcalar, kendilerini yırtıcılardan veya insanlardan korumak için arkalarından güçlü bir sülfürik koku püskürten yaratıklardır. Kokarcaların bir sonraki işareti, kökünden sökülen çim gibi mülke verilen zarardır. Kokarcalar omnivorlardır ve diyetleri kurtçuklar, böcekler ve bitkilerden oluşur ve bu da çimlerin kökünden sökülmesine neden olur.

Gündüzleri kokarcaları görmek alışılmadık bir durum değil, ancak aktivitelerinin çoğunlukla geceleri olduğu görülüyor. Gün boyunca bir kokarca görmezseniz, büyük olasılıkla bir sundurma, odun yığını ve bir konutun altında dar bir gezinme alanındadırlar.

Yukarıda listelenen işaretleri görüyorsanız, kokarca bir sorununuz olabilir. Bir ev veya işyeri sahibi olarak bu yaratıklar mülkünüz için ideal değildir. Bunu takip etmek nasıl yönlendirilir, kokarcaları evinizden hızla kontrol etmenize veya caydırmanıza yardımcı olabilir.

Kimlik

Beyaz Zemin Üzerinde Kokarca

Tedaviden önce, hasarın ve aktivitenin bir kokarcadan kaynaklanıp kaynaklanmadığını belirlemek isteyeceksiniz. Kokarca faaliyetini doğru bir şekilde tanımlamak, başarılı bir yakalama için doğru yemi ve tuzak yerleşimini seçmenize yardımcı olacaktır. Neyse ki, kokarcalar sadece görünüşlerinden değil kokularından da kolayca ayırt edilebilen canlılardır.

  • Bir kokarcanın rengi ve işareti siyah beyaz çizgili kürk ve kuyruktur.
  • Yetişkin bir kokarcanın boyutu 20 "-30" inç uzunluğunda olabilir.
  • Yetişkin kokarcalar tipik olarak 6-10 Ibs arasındadır.
  • Kokarcalar, düşmanlarına arkalarından güçlü bir kimyasal koku püskürterek kendilerini koruyan, gececi ve savunmacı yaratıklardır.
  • Kokarcalar omnivorlardır ve ara sıra böcekler, kurtçuklar ve yemek için sebzeler için bitkileri ve kökleri kazar veya sökerler.

Zararlının kokarca olup olmadığını belirlemek için ekteki resme ve tanımlamalara bakın. Hala net değilse, o zaman bizimle iletişime geçin ve uzmanlarımızdan biri doğru tanımlama konusunda size yardımcı olacaktır.

Denetleme

Çimde Skunk Hasarı

Zararlı hayvanınızın bir kokarca olduğunu doğru bir şekilde tanımladıktan sonra yapılacak bir sonraki şey, nerede aktif olduklarını veya sık sık ziyaret ettiklerini incelemektir. Kokarcanın en sık ziyaret ettiği yeri keşfetmek, hangi bölgenin tedavi edileceğini belirlemeye yardımcı olacaktır.

Nereden İncelenmeli?

Kokarcalar gece yaşayan bir türdür, yani geceleri aktiftirler ve genellikle görülmezler. Gün boyunca, kokarcalar, alacakaranlığa veya akşama kadar yuva yapmak veya saklanmak için genellikle dar bir tarama alanında veya sığınakta barınırlar. Sundurmaların, barakaların, evlerin ve odun veya saman yığınlarının altındaki açıklıklar, kokarca için ideal yaşam düzenlemeleri yapar.

Kokarcaların sizi potansiyel olarak 10 metre uzağa püskürtebileceğini unutmayın, bu nedenle bir kokarcayla karşılaşırsanız kokarca uzaklaşana kadar mesafenizi korumak en iyisidir.

Bakılacak şey

Kokarcalar geceleri aktif olarak yiyecek aradıklarından, faaliyetlerinin çoğu belirtisi gün boyunca görülecektir. Kokarcalar çöpçüdür, bu nedenle mülkünüze verdikleri zarar en bariz işaret olacaktır. Kokarcalar, kurtçuklar gibi haşere böceklerini aramak için toprağı kazarak çimleri yırtacak. Bunu yaptıklarında, arkalarında görünür çim yığınları, büyük çim hasarları ve hatta delikler bırakacaklar.

Skunk aktiviteniz olduğuna dair diğer işaretler, devrilen çöp kutuları veya mülkün etrafına yayılmış çöplerdir. Kokarcaların tehdit edildiğinde yaydıkları kendine özgü kokuyu da fark edebilirsiniz.

Tedavi

Skunk aktivitesini onayladıktan sonra, aşağıdaki tedaviye devam edebilirsiniz. Etkili kokarcalık kontrolü, aktif bir kokarcalık sorunu için hem yemlemeyi hem de yakalamayı ve kokarcalıkların geri gelmesini önlemek için itmeyi kullandığınızı görecektir.

Kokarca gibi haşerelerle uğraşırken daima koruyucu kişisel ekipman (PPE) giymelisiniz. Bir kokarcayı tuzağa düşürmek için, onların kokuya bağlı avcılar olduklarını bilmeniz gerekir, tuzak kurarken veya yem kurarken kokunuzu eldivenle maskelemek çok önemlidir. Bu, kokunuzu gizlemeye yardımcı olur ve kokarcanın kendisi için hazırlanan tuzağı veya yemi ziyaret etmesini engellemez.

1. Adım: Mülkün Çevresindeki Yiyecek Kaynaklarını Kaldırın

Mühürlü Dış Çöp Kovaları

Evcil hayvan yemi veya açık çöp konteynırları gibi başka yiyecek kaynakları varsa, bir kokarcanın tuzağınızı ziyaret etme olasılığı daha düşük olacaktır. Tuzağınıza yem atacaksınız, bu nedenle mümkün olduğunca çok sayıda rakip gıda kaynağını ortadan kaldırmak önemlidir.

Kokarcalar omnivordur ve hatta daha küçük hayvanlara saldırabilir. onlardan daha

2. Adım: Tuzağı Yerleştirin

Skunks Yürüyüş Yolu Yakınına İnsani Tuzak Kurmak

Mülkten mevcut tüm yiyecek kaynaklarını çıkardıktan ve en sık ziyaret edilen alanları belirledikten sonra tuzağı kurabilirsiniz. Bunun için, büyük bir Solutions Humane Live Trap, kokarcayla aranızdaki mesafeyi korumaya yardımcı olmak için en iyisi olacaktır. Tuzağı kurmaya başlamadan önce, kokunuzu maskelemeye yardımcı olması için eldiven ve diğer kişisel koruyucu ekipmanları (PPE) giydiğinizden emin olun.

Tuzağı kokarca yürüyüş yollarının düzenine koymak en iyisidir. Bir kokarcanın açık bir alanın ortasına yerleştirilmiş bir tuzağı ziyaret etme olasılığı daha düşük olacaktır. Tuzağı bir binanın yan tarafına veya sundurma gibi açıklıkların girişine yakın bir yere koymak, kokarcaların tuzağı ziyaret etme şansını artırmaya yardımcı olacaktır.

Kokarca gibi daha büyük bir hayvanı canlı olarak tuzağa düşürmek için tuzağınızı aşağı indirmeniz veya bir ağaca veya çit direğine bağlayarak sabitlemeniz gerekebilir. Tuzağa düştüğünde, bir kokarca tuzağı devirebilir.

Kapana kısılmış bir hayvan kaçmadan güneşte çok uzun süre bırakılırsa birkaç saat içinde ölebilir.

3. Adım: Tuzak Kurun ve Tuzak Kurun

Skunk İçin Tuzak Kurmak

Tuzağı kurmak için önce kapak kilidini aşağı bastırın ve kafes kapısını kaldırın. Ayarlamak için tetik kolunu ileri doğru çekerken tuzağın kapısını yukarıda tutun. Öndeki kanca ön kafes kapısını tuttuğunda ve siz tutmadan açık kaldığında tuzağın kurulduğunu anlayabilirsiniz.

Kokarcayı tuzağa daha fazla girmeye teşvik etmek için sardalya veya et (kuvvetli kokulu yiyecekler) gibi yiyecekleri yem olarak dikkatlice kafesin arkasına tetik plakasının arkasına yerleştirin. Kokarca tuzağın arkasına gittiğinde tetik plakasından inecek ve kafesin ön kapısının kapanmasına neden olacaktır.

4. Adım: Tuzağı İzleyin ve Skunk'un Yerini Değiştirin

Hayvanı Mülkten Uzaklaştırma

Kafese yaklaşmadan önce, kişisel koruyucu ekipman (KKD), maske takın ve birkaç mesafeye püskürtebilecekleri için kokarcanın size püskürtmesini önlemek için tek kullanımlık bir battaniye, havlu veya kafesin etrafına atmak üzere bir tür bariyer getirin. Herhangi bir kişisel eşya, kokarca bir spreyden zarar görebilir.

Kokarcanın yemli tuzağa yaklaşması birkaç gün alabilir. Tuzak bir süredir hala faaliyet görmediyse, kokarcayı cezbetmek için kafesin içindeki yemi yeniden doldurun ve değiştirin.

Kokarca yakalandıktan sonra, bir battaniye veya havluyla tuzağa yavaşça yaklaşın ve kokarcanın görüşünü ve püskürmesini engellemek için tuzağın üzerine bariyeri yerleştirin. Daha sonra kokarcayı mülkünüzden uzaklaştırabilirsiniz, ancak yerel düzenlemelere bağlı olarak kokarcayı kendi kişisel aracınıza yüklemeden yeniden yerleştirmek için yerel hayvan kontrolünü veya eyalet av bekçilerinin ofisini aramak en iyisi olabilir.

önleme

Böcek ilacı veya herbisit ile çim püskürtün

Kokarca mülkünüzden emniyete alındıktan sonra, geri dönmemelerini sağlamak isteyeceksiniz. Aşağıda, kokarcaların istenmeyen varlığını azaltmaya yardımcı olmak için alabileceğiniz bazı önleyici tedbirler listelenmiştir.

  • Atıkları çantalarda açıkta tutmak, kokarcalar için akşam yemeğine davettir. Tüm çöpleri veya istenmeyen ürünleri, güvenli ve sıkı bir kapakla bir çöp kutusuna koyun.
  • Böcek varlığını azaltmak için çime uygun böcek ilacı veya herbisit uygulayın, çünkü bu kokarcalar için yaygın bir besin kaynağıdır.
  • Sebze bahçeleriniz veya ekinleriniz varsa, ekinlerinizin etrafındaki tavuk teli gibi kokarcalara yönelik bu besin kaynağını ortadan kaldırmaya yardımcı olacak bitki örtüsü.
  • Kokarcaların mülkünüze yuva yapmasını engellemek için binaların ve nesnelerin altındaki açıklıkları kapatın.
  • Kokarcalar için başka bir besin kaynağı türü olduğundan, göz kulak olduğunuzdan ve sahip olabileceğiniz kemirgen istilalarını tedavi ettiğinizden emin olun.
  • Ayrıca mülkünüzün çevresini Critter Ridder gibi bir hayvan kovucu ile tedavi edebilirsiniz. Bu kovucu, kokarca gibi hayvanların rahatsız edici bulduğu doğal bir içerik karışımı içerir ve 30 güne kadar önleyici kontrolü sürdürmenize yardımcı olur. Critter Ridder granüllerini mülkünüzün etrafına 40 fit kare başına 1 libre serpin. Sürekli kontrol için aylık olarak güneşli, kuru günlerde uygulayın.

Temel Çıkarımlar

Kokarcalar nedir?

  • Kokarcalar, siyah beyaz çizgili kürkleri olan gece leş yiyicileridir. Tüm besin kaynakları ortadan kaldırılana veya azaltılana kadar bölgeyi kolayca terk etmeyecek kalıcı bir türdürler. Kokarcalar, savunma ve yemek için koku alma duyularına bağlı olan avcılardır.

Kokarcalardan Nasıl Kurtulunur?

  • Evinizden kokarcalardan kurtulmanın en iyi yolu, evinizin dışındaki tüm yiyecek kaynaklarını ortadan kaldırmak ve binaların altındaki tüm açıklıkları kapatmaktır. Daha sonra kokarcayı kolayca çıkarmak için güvenli bir şekilde tuzağa düşürmek için İnsancıl Canlı Hayvan Tuzaklarını kullanacaksınız.

Kokarcaların Yeniden Bulaşmasını Önleme

  • Herhangi bir böcek veya kemirgen istilasını tedavi ederek, sebze mahsullerini veya kümes hayvanlarını bakır tel örgü veya kümes teli gibi uygun çitlerle emniyete alarak ve ara sıra barakaların veya diğer binaların altında doldurulacak açıklıklar olup olmadığını kontrol ederek kokarcaların mülkünüzü tekrar ziyaret etmesini önleyin. . Kokarcaları mülkten 30 güne kadar uzak tutmak için Critter Ridder gibi bir hayvan kovucu da kullanabilirsiniz.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.