Kirpilerden Nasıl Kurtulurum?

14-01-2023 20:03
Kirpilerden Nasıl Kurtulurum?

Kirpi Kontrolü: Kirpilerden Nasıl Kurtulunur?

Bu sayfa genel bir Kirpi kontrol kılavuzudur. Önerilen ürün ve yöntemleri kullanarak Kirpilerin kontrolünü ele geçireceksiniz. Bu kılavuzu takip edin ve önerilen ürünleri kullanın ve Kirpilerin %100 kontrolünü garanti ediyoruz. Kontrol uygulamadan önce Kirpilerin bölgenizde korunan bir tür olup olmadığını görmek için yerel ve eyalet yönergelerinize bakın  ve Kirpiler tehlikeli olabileceğinden kontrol uygularken dikkatli olun.

Kirpiler, bahçenizde tanık olmak için alışılmadık bir davetsiz misafirdir, ancak bu hayvanlardan sadece biri, ev sahiplerini endişelendirmek için yeterlidir. Kirpiler genellikle ormanda yaşamaktan memnundurlar, ancak dışarı çıkıp insanların yaşadığı yerlere gitmeye başlarlarsa, bunun nedeni genellikle ormanda onları dışarı iten bir tür faktördür. Bu genellikle bir kuraklık, yiyecek kıtlığı veya kirpileri uzlaşmacı bir duruma sokan diğer koşullar olabilir.

Kirpiler, kemirgen ailesinin üçüncü en büyük üyesidir. Bu memeliler tipik olarak dünyanın diğer bölgelerinde Asya, Avrupa ve Afrika'da yaşarlar. Bununla birlikte, bu gerçeğe rağmen, en büyük kirpi popülasyonu Amerika Birleşik Devletleri'nin batısında ve Kanada'da yaşamaktadır. Ormanlarda, otlaklarda veya çayırlarda ve bazen de kuru çöl alanlarında bulunabilirler. Kirpiler, istisnai savunma mekanizmaları ve çok yönlü beslenme alışkanlıkları nedeniyle çeşitli iklimlere tahammül edebilen dayanıklı ve uyarlanabilir bir hayvandır.

Konut veya ticari alanlara izinsiz giren kirpilerin çok fazla sorun yarattığı ve önemli ölçüde maddi hasara yol açtığı bilinmektedir. En önemlisi, Kirpiler ağaç kabuğu ve dalları yiyerek ağaçları yok etmeyi severler. Herhangi bir bahçe veya bitki örtüsü de yok olma riski altındadır. Evler ahşap olduğu için ahşaptan da zarar görebilirler. Görünümleri ayrıca dağ aslanları ve ayılar gibi yırtıcıları da çekebilir.

Mülkünüzde bir kirpi ile karşılaştıysanız, bu kendin yap rehberi yardımcı olabilir. Uzman tavsiyelerimizi ve profesyonel kalitede ürünlerimizi kullanarak Kirpiler ve bahçenizdeki bir istilacıyı nasıl ortadan kaldırabileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinin.

Kimlik

Beyaz arka plan üzerinde kirpi

Bir tedavi planı uygulamadan önce, başka bir hayvanla değil, Kirpilerle uğraştığınızdan kesinlikle emin olmanız gerekir. Yanlış tanımlama, zaman ve para kaybı olabilecek yanlış tedavi ürünlerinin kullanılmasına yol açabilir. Kirpilerin doğru bir şekilde tanımlanması için neye benzediğini bilmeniz için bazı tanımlayıcı özellikler şunlardır:

  • Kirpiler, kalın kahverengi/siyah kürk tabakası ve vücutlarının her yerinde binlerce uzun dikenli tüy (veya diken) ile kolayca tanımlanabilir. 
  • Tüy kalemler çok keskin ve iğneye benzer ve üzerlerinde dikenler vardır, bu da onlar tarafından delindikten sonra çekilmesini zorlaştırır. Bu da yetmezmiş gibi, tüy kalemlerinin üzerinde yanıklara, kaşıntılara ve hastalığa neden olabilen yağlı bir madde vardır. Onlara dokunmamanın akıllıca olacağını söylemek güvenlidir.
  • Kirpiler yaklaşık bir ayak uzunluğunda büyüyebilir ve dört pençeleri üzerinde yürüyebilir. Yavaş hareket eden bir hayvandırlar ve odun yemek için kullandıkları uzun, güçlü dişleri vardır.

Mülkünüzdeki bir Kirpiyi doğru bir şekilde tanımlamak için yukarıdaki resmi ve açıklamayı kullanın. Emin değilseniz, bizimle iletişime geçin ve kimlik belirleme konusunda yardımcı olmaya çalışacağız.

Denetleme

kirpi muayene

Karşılaştığınız hayvanın Kirpi olduğunu belirledikten sonra bir inceleme yapmalısınız. Nerelerde aktif olduklarını ve onları bölgeye neyin çekebileceğini görmek için bölgeyi araştırmanız gerekecek.

Nereden İncelenmeli?

Bahçenizde, yararlı ağaçlarınızın, bahçelerinizin, ekinlerinizin, tarlalarınızın yakınında ve çimlerinizde arama yapın. Kirpiler, titrek kavak, kavak, söğüt ve kızılçam gibi ağaç türleri için yüksek bir tercihe sahiptir.

Bakılacak şey

Kirpi etkinliği arıyorsunuz. Bu, yenmiş dalları, izlerini (özellikle aktif oldukları kış aylarında) ve kemirerek soyulmuş kabuksuz ağaçları aramak anlamına gelir. İzler, küçük ayakkabı izleri gibi görünecek (topuk kısmı ve ön kısmı olan bir taban gibi), ayrıca pençelerin arasında kuyruklarının bir sürükleme işaretini göstereceklerdir. Kirpi aktivitesini onayladıktan sonra, tedaviyi uygulayacağınız yer burasıdır.

Tedavi

Kirpi aktivitesini onayladıktan sonra tedaviye başlama zamanı. Tüm ürün etiketlerini okumayı ve bu etiketlerin üzerindeki uygulama talimatlarını takip etmeyi unutmayın. Ve kişisel koruyucu ekipman giyerek güvende kalın.

Bir Kirpiye zarar vermek önerilmediğinden, istilacı bir Kirpiyi kontrol etmek, Solutions Humane Live Trap ile canlı yakalamayı veya Critter Ridder gibi bir kovucuyla kemirgeni mülkünüzden caydırmayı içerecektir. Critter Ridder sonuçları değişebileceğinden, bunun Kirpileri uzak tutacağının garantisi olmadığı için Solutions Live Trap'i en iyi kontrol yöntemi olarak öneriyoruz.

1. Adım - Solutions Humane Live Animal Trap'ı kurun

havahart canlı tuzak tedavi kirpi

Solutions Humane Live Animal Trap'in kullanımı ve yerleştirilmesi kolaydır. Kullanmak için, tuzağı Kirpiyi çekecek bir şeyle tuzağa düşürün, onu aktif oldukları stratejik bir alana yerleştirin ve ardından kapı kilidini itip kapı plakasını kaldırarak ve ardından tetik kolunu tetiğe kadar ileri çekerek tuzağı kurun. kolun kancası kapıyı yakalar.

Kirpiler için bir tahta parçası (tercihen söğüt, kavak veya kavaktan bir dal) veya su-tuz çözeltisine batırılmış bir bez parçası kullanmanızı öneririz. Her iki yemi de kullanmak daha iyi sonuçlar getirecektir. Tuzağı hasarın meydana geldiği yere veya tespit ettiyseniz yuva girişlerine yerleştirin. Bir süre bekleyin ve önümüzdeki birkaç gün boyunca tuzağı izleyin. 

Kirpi yakalanırsa, hayvanı mülkünüzden en az 25 mil uzağa taşıyın veya hayvan kontrolünü arayın.

Adım 2 - Critter Ridder'ı Uygulayın

Sürülen Kovucu

Critter Ridder, Kirpiler de dahil olmak üzere birçok hayvan için işe yarayan organik bir kovucudur. Her 1,25 lbs, yaklaşık 50 fit karelik bir alanı koruyacaktır. İticiyi canlı bir tuzağın yanında kullanabilir veya tuzağa alternatif olarak kovucu kullanabilirsiniz.

Eldiven kullanarak, doğrudan kaptan granülleri hafifçe serpin veya bir yayıcı kullanarak 40 fit kareye 1 lb. oranında serpin. Çimlere, bahçe yollarına ve çiçek tarhlarına uygulanabilir. Çöp torbaları, süs bitkileri, ağaçlar veya çalılar gibi belirli alanları işlemek için, korunacak alanın etrafındaki zemini lekeleyin veya mümkünse korunacak alanın tamamının çevresine bir sınır olarak zemine granüller uygulayın.

Kirpi hasarını fark ettiğiniz yerlere, özellikle zarar görmüş ahşap yapılara, ağaçların çevresine ve Kirpi aktivitesinin en yaygın olduğu yerlere Critter Ridder kovucuyu uygulayın. 2 hafta boyunca haftada 2 kez uyguladığınızdan emin olun.

önleme

kirpi önleme

Kirpi tehdidi etkisiz hale getirildikten sonra, bir daha istila olmayacağından emin olmak isteyeceksiniz. Kirpi davetsiz misafirlerini önlemenin en iyi yolu, mülkünüzü Kirpiler için çekici olmayacak şekilde değiştirmektir.

  • Ağaçların, bahçelerin ve hasarın en yaygın olduğu yerlerin çevresine bir çit çekerek başlayın. Kirpiler çitlere tırmanabilir, ancak çitin üstüne 65 derecelik bir açıyla yerleştirilmiş bir tel şerit onların tırmanmasını zorlaştıracaktır.
  • En etkili önleme elektrikli çitlerle sağlanmaktadır. Elektrikli çitler, 1 ½ inçlik ince tel örgü çitin 1 ½ inç üzerine yerleştirilmelidir. Ağaçlar, beslenme hasarlarını azaltacak 30 inçlik yüksek tel çitlerle gövdelerin etrafına sarılarak korunabilir.

Temel Çıkarımlar

Kirpiler nedir?

  • Kirpiler, vücutlarındaki ağrılı ve çoğu zaman hastalığa neden olan tüyleri nedeniyle karşılaşılması tehlikeli olabilecek büyük bir kemirgendir. 

Kirpilerden Nasıl Kurtulunur?

  • Kirpi istilacılarını kontrol etmek için Solutions Humane Live Trap ve Nature's Defence kovucunun bir kombinasyonunu kullanmanızı öneririz.

Kirpi Yeniden İstilasını Önleme

  • Kirpi istilalarını önlemek için, çitler inşa etmek veya elektrikli çitler kurmak gibi habitat değişikliklerinin yapılması gerekecektir.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.