Keseli Sıçanlardan Nasıl Kurtulurum?

14-01-2023 19:54
Keseli Sıçanlardan Nasıl Kurtulurum?

Keseli Sıçan Kontrolü: Keseli Sıçanlardan Nasıl Kurtulunur?

Bu sayfa genel bir Keseli Sıçan kontrol kılavuzudur. Önerilen ürün ve yöntemleri kullanarak Keseli Sıçanların kontrolünü ele geçireceksiniz. Bu kılavuzu izleyin ve önerilen ürünleri kullanın ve Keseli Sıçan'ların %100 kontrolünü garanti ediyoruz. Kontrol uygulamadan önce Keseli Sıçan'un bölgenizde korunan bir tür olup olmadığını görmek için yerel ve eyalet yönergelerinize bakın ve Keseli Sıçan'lar tehlikeli olabileceğinden dikkatli olun.

Büyük boy bir kemirgen görünümü sizi şaşırttı mı? Muhtemelen bir Keseli Sıçan'du. Keseli Sıçanlar veya "Keseli Sıçanlar" yaklaşık 2 fit uzunluğundadır ve yaklaşık 6 ila 15 pound arasındadır. Uzun kuyrukları ve keskin pençeleri vardır. Sivri burunları ve keskin dişleri vardır.

Keseli sıçanlar genellikle ağaç gövdelerinin içine ve onlara barınak sağlayan yerlere saklanır. En çok çöp bidonlarının etrafında, ormanlık alanların yakınında ve evlerin ve yapıların (bodrumlar ve garajlar gibi) yakınında, özellikle geceleri görülürler.

Keseli sıçanlar sürekli olarak yiyecek avındadır ve yerleşim alanlarına yalnızca yiyecek (çöp, meyve, sebze, solucan vb.) aramakla kalmaz, aynı zamanda evdeki gezinme alanları, garajlar ve duvar boşlukları anlamına gelen barınma alanları da ararlar. .

Keseli Sıçanlar, ekinler ve sebzelerle beslenerek bahçelerde ve arka bahçelerde hasara yol açabilir. Evcil hayvanlarla kavga ettikleri bilinmektedir. Bunun dışında verem, tularemi, benekli humma, Chagas hastalıkları, leptospirosis gibi çok sayıda hastalığı da taşırlar.

Mülkünüzdeki keseli sıçanlardan nasıl kurtulacağınızı öğrenmek istiyorsanız, ürün önerileri ve talimatları için Kendin Yap kılavuzumuzu takip edin.

Kimlik

beyaz zemin üzerinde opossum

Tanımlama, kontrolün ilk adımıdır. Tedavi etmeden önce Keseli Sıçan'larla uğraştığınızdan kesinlikle emin olmalısınız. Aşağıda, Keseli Sıçanları birbirinden ayıran ortak özellikleri bulabilirsiniz.

  • Keseli Sıçanlar 6 ila 15 pound ağırlığındadır ve tipik olarak burundan kuyruğa kadar 2 fit uzunluğundadır.
  • Beyaz uçlu gümüş renkli kürkleri, beyaz yüzleri, siyah pençeleri ve kulakları vardır.
  • Ayaklarının beş parmağı ve keskin pençeleri vardır.
  • Uzun sivri burunları vardır.
  • Bir Keseli Sıçan, tehdit edildiğinde "ölü taklidi yapacaktır". Hayvan ölü gibi görünecek ve hatta kokacaktır. Hareket etmeyecekler, ağızları açık olacak ve anal bezleri bir koku salgılayacak. Bu, birkaç dakikadan birkaç saate kadar sürebilen bir savunma mekanizmasıdır.
  • Keseli Sıçan bir çöpçüdür ve esas olarak karkaslar ve bitkilerle beslenir, ancak uyarlanabilirler ve ayrıca küçük hayvanları, böcekleri ve tatlı yiyecekleri de tüketirler. Bu hayvana yaklaşırken veya dokunurken dikkatli olun. Harika tırmanıcılardır ve yüzebilirler.

Mülkünüzde bir Keseli Sıçan ile uğraştığınızı doğrulamak için yukarıdaki resmi ve açıklamayı kullanın. Tam olarak emin değilseniz, bizimle iletişime geçin ve doğru tanımlama konusunda size yardımcı olmaya çalışacağız.

Denetleme

Opossum Tırmanma Çiti

Zararlı hayvanınızın Keseli Sıçan olduğunu onayladıktan sonra, garajda en aktif olduğu alanları tanımanız faydalı olacaktır. Tuzağınızı yerleştirmek isteyeceğiniz yer burası olduğundan, Keseli Sıçan'un sık sık nereye gittiğini belirlemek için bir inceleme yapın.

Nereden İncelenmeli?

İçeride duvar boşluklarına, çatlaklara ve yarıklara, bodrumlara, garaja ve tavan aralarına bakıyorsunuz. Keseli Sıçanlar büyük ihtimalle bodrumunuzda barınak arıyorlar. Garajınızda herhangi bir dağınıklık veya saklama kutusu varsa, bunlar büyük olasılıkla bu belirli noktaların yakınındadır. Garajın köşelerini ve yarıklarını da arayın.

Dışarıda bahçenize, çöp kutularınızın yakınına ve ağaçların yakınına bakıyorsunuz. Evinizin altında bir tarama alanınız veya herhangi bir açıklığınız varsa, keseli sıçanlar da orada olabilir.

Bakılacak şey

Keseli Sıçan etkinliği arıyorsunuz. Çoğu zaman bu, devrilmiş çöp kutuları, dökülen kuş yemlikleri ve yenmiş evcil hayvan mamaları bulmak anlamına gelir. Bunların hepsi mülkünüzdeki yaban hayatı belirtileri olsa da, en iyi belirleyici işaret onların dışkısıdır. Oldukça büyüktürler ve kenarları pürüzsüz olacak şekilde kavisli olma eğilimindedirler. Çapları 0,75 inçtir ve konik uçları vardır.

Evinizin dışında, mülkünüzün temelinde çatlaklar ve yarıklar, delikler, sürünme boşlukları, temeldeki açıklıklar veya kurcalanmış havalandırmalar ve evinizdeki olası barınma alanları için arama yapın. Mülkünüzün içinde bir keseli sıçanın yaşadığından şüpheleniyorsanız, geceleri dikkatlice dinleyin.

Çatı katında, garajda veya bodrumda çıkardıkları sesleri ayırt edebileceksiniz. Bodrum katına çıkıp düşüşlerini inceleyerek bunun bir Opposum olup olmadığını anlayabilirsiniz. Mülkünüzde Keseli Sıçan aktivitesini onayladıktan sonra tedaviye devam edebilirsiniz.

Evinizde bir Keseli Sıçan olduğuna inanıyorsanız, hayvan kontrolü veya hayvanı kontrol altına almanıza ve tuzağa düşürmenize yardımcı olabilecek bir profesyonel çağırmanızı öneririz.

Tedavi

Zararlı hayvanınızın Keseli Sıçan olduğunu belirlediğinize ve en aktif olduğu alanları not aldığınıza göre, kemirgeni tuzağa düşürmek için Solutions Humane canlı tuzağını kullanabilirsiniz. Kokunuzun çıkmasını önlemek için tuzağı tutarken eldiven giydiğinizden emin olun. Bir keseli sıçan tuzakta bir insan kokusu alırsa, tuzaktan kaçınacak ve bu da onu etkisiz hale getirecektir.

Adım 1 - Yiyecek Kaynaklarını Kaldırın

Temizlik ürünleri

Keseli Sıçan'un yem yardımıyla canlı tuzağa girmesini istiyorsunuz. Ayrıca bodrumdan veya garajdan çıkıp evinize girmediklerinden emin olmak istersiniz.

Bu nedenle, rakip gıda kaynaklarının ortadan kaldırılması gerekir. Çöplerinizi kapalı çöp torbalarında ve dışarıda kapaklı çöp kutularında saklayın. Evcil hayvan yemi gibi diğer gıda kaynakları içeride saklanmalıdır.

Adım 2 - Tuzağı Yerleştirin

havahart canlı tuzak keseli sıçanlar

Şimdiye kadar, keseli sıçan aktivitesinin yüksek olduğu alanları not almış olmalısınız. Bu alanlar tuzağınızı koyacağınız yerlerdir. Hayvanları insancıl bir şekilde tuzağa düşürürken, her zaman tuzağı kurmayı planladığınız ortamı göz önünde bulundurun. Örneğin, alanın yoğun veya sürekli güneş ışığı görüp görmediğine dikkat edin. Bir hayvanı başarılı bir şekilde yakaladığınızda, doğrudan ısıda çok uzun süre kalmasını istemezsiniz, bu nedenle tuzağınızı tenha, gölgeli bir alana yerleştirmek en iyisidir.

Tuzağınızı düz bir yüzeye yerleştirdiğinizden emin olun. Bir Keseli Sıçan, içindeki yeme ulaşmak için tuzağı itebilir veya devirebilir. Bunu önlemek için tuzağın üzerine bir tuğla veya ağırlık yerleştirin.

Adım 3 - Tuzak Kurun ve Tuzak Kurun

Tuzak Tetikleyici

Uygun yemi kullanmak, bir keseli sıçan yakalama şansınızı artıracaktır. Bu hayvanlar ballı çörekler gibi tatlı yiyecekleri tercih eder. Yem, tuzağın arkasına yakın bir yere yerleştirilmelidir. Bu, keseli sıçanın yiyeceğe ulaşmak için tetik plakasına basması gerekeceğini garanti eder.

Daha sonra kapı kilidini iterek ve kapı plakasını kaldırarak tuzağınızı kuracaksınız. Ayarlamak için tetik kolunu ileri doğru çekerken kapı plakasını yukarıda tutun. Tetik kolunun kancası kapıyı yakaladığında ayarlandığını anlayacaksınız.

Adım 4 - Tuzağı İzleyin

Saat

Tuzakları günde iki kez, tercihen sabah ve akşam olmak üzere kontrol etmeniz gerekecektir. Bu, gerekirse yemi yeniden dolduracağınız zamandır. Tuzağı sık sık kontrol etmek, keseli sıçanları tuzağa yaklaşmaktan caydırabilir. Bir hayvanı 24 saatten fazla kafeste tutmayın.

Adım 5 - Keseli Sıçan'u Yeniden Yerleştirin

keseli sıçan

Hedef olmayan hayvanlar derhal serbest bırakılmalıdır. Canlı tuzağınızda bir keseli sıçan yakaladıktan sonra, hayvanın yerini doğru bir şekilde değiştirdiğinizden emin olmak için yerel yetkilileri kontrol edin. Tuzağa yavaşça yaklaşın ve yumuşak bir ses tonu kullanın. Kediyi korkutmamak için kafesin üzerine bir havlu koyun. Yeterince uzaklaştıktan sonra, tuzağı dikkatlice açın ve hayvanı serbest bırakın .

Saptırma Mastiği

Detour Sealant'ı kullanmak için bir derz dolgu tabancasına ihtiyacınız olacak. Tüpün ucunu çapraz olarak kesin. Çatlaklara ve yarıklara, açıklıklara, duvar boşluklarına, gezinme alanlarına veya vahşi yaşamın barınabileceğine inandığınız her yere uygulayın. Bir tüp 10 onsluk bir tüp içinde gelir ve 2.000 fit kareyi kaplar.

önleme

keseli sıçan önleme opossumlardan nasıl kurtulurum

Canlı tuzağınızı kullandıktan sonra, vahşi hayvanların mülkünüzü tekrar istila etmeyeceğinden emin olmak istersiniz. Bahçenizi değiştirerek ve dışlama önlemleri alarak, çoğu Keseli Sıçan'un bahçenizi istila etmesini önleyebilirsiniz. Bölgenizi sıçandan uzak tutmak için bazı önleyici tedbirler alabilirsiniz. 

  • Çitinizdeki delikleri ve boşlukları tamir ederek ve onararak başlayın. Ayrıca, yapınızın temelindeki tüm çatlakları veya çatlakları doldurmak ve kapatmak için kalafatlama, bakır ağ veya Detour Sealant'ımızı kullanın. Tüm havalandırma deliklerinin uygun perdelemeye sahip olduğundan emin olun.
  • Komşu ağaçlardan bahçenize düşebilecek meyveleri toplayın, geceleri evcil hayvan mamasını toplayın ve dışarıda bırakmayın ve Keseli Sıçan'ların yemesini önlemek için bitki ve sebzelerinizin etrafına tel örgü örün.
  • Mümkünse, döküldüğünde bahçenizi Keseli Sıçan'un yiyeceği yiyeceklerle dolduracak olan kuş yemliklerinden kurtulun.
  • Keseli Sıçanların içeri girmesini önlemek için çöp kutularımızı elastik iplerle kapatın. Bahçenizdeki ve evinizdeki bu değişikliklerle ve evinize herhangi bir giriş noktasını onararak mülkünüzde Keseli Sıçan olasılığını azaltacaksınız.

Temel Çıkarımlar

Keseli Sıçan nedir?

  • Keseli Sıçanlar, gri kürklü, beyaz yüzlü ve uzun tüysüz kuyruğu olan gece hayvanlarıdır. Açıklık yeterince büyükse garajınıza veya bodrum katınıza erişebilirler. Keseli Sıçanlar, depolama kutularını, kabloları ve boruları potansiyel olarak tahrip edebilir ve geride pislik ve koku bırakabilir.

Mülkünüzden, garajınızdan veya bodrumunuzdan Keseli Sıçanlardan Nasıl Kurtulabilirsiniz?

  • Tuzak, ister bahçenizde, ister bodrumda, ister garajınızda veya mülkünüzün herhangi bir başka alanında olsun, bir Keseli Sıçan davetsiz misafirinden kurtulmanın en iyi yoludur.
  • Solutions Humane Live Animal Trap'i, Keseli Sıçan'un yemek isteyeceği veya en iyi sonuçları görmek isteyeceği çekici bir yiyecek parçasıyla yemleyin.
  • Tuzağı sabah ve akşam bir kez kontrol edin. Bir keseli sıçan yakalandığında, onu güvenli ve doğru bir şekilde serbest bıraktığınızdan emin olmak için yerel yetkililere danışın.

Keseli Sıçan Yeniden İstilasını Önleme

  • Keseli Sıçan kontrolü söz konusu olduğunda önlemenin en iyi kontrol şekli olduğunu unutmayın. Yapınızın çevresinde ve yapınızda da dışlama önlemlerini alın ve bahçenizdeki olası yiyeceklerden kurtulun. Bu, Keseli Sıçan'lar da dahil olmak üzere birçok kez vahşi yaşamın mülkünüze gelmesini önleyecektir.
  • Detour Sealant, etrafta Keseli Sıçan'ları gördüğünüz sık kullanılan alanları kapatmak için kullanılabilecek mükemmel bir dışlama şeklidir
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.