Karıncalardan Nasıl Kurtulurum? 2023 En Basit En Etkili Öneriler

31-12-2022 19:52
Karıncalardan Nasıl Kurtulurum? 2023 En Basit En Etkili Öneriler

KARINCALAR NASIL UZAK TUTULUR? 2023 EN GÜNCEL EN KALICI ÇÖZÜMLER

Karıncalardan Nasıl Kurtulurum? 2023 En Basit En Etkili Öneriler

Karıncalar Nasıl Uzak Tutulur 2023 Kesin ve Kalıcı Çözüm Seçenekleri 

Havanın karınca istilası üzerinde büyük etkisi vardır. Hava çok soğuk veya yağışlı olduğunda, evinize sığınan karıncalar bulacaksınız. Araştırmalar, Arjantin karınca istilasının çoğunun kuraklık ve yoğun yağmur fırtınaları sırasında meydana geldiğini bile buldu.

Islak koşullar, evinizde barınak arayan karıncaları gönderme olasılığı yüksektir. Diğer karınca istilalarının çoğu, genellikle Ağustos ve Eylül gibi sıcak ve kurak mevsimlerde meydana gelir. Genel olarak, karıncalar dışarısı çok sıcak olduğunda sık sık gelirler ve yiyecek ve su ararlar.

Ne yazık ki karıncalar, diğer karıncaları hızla evinize sokan üretken zararlılardır. Marangoz karıncaları gibi bazı karınca türleri evinize girdikten sonra yuva yapacaktır. Diğer karınca türleri, diğer karıncaları barınak ve yemek için evinize getirmeye devam edecek. Karınca türü ne olursa olsun, karıncalar etrafta dolaşmak istemediğiniz istenmeyen kiracılardır.

Evinizde karıncalar fark ettiyseniz, muhtemelen onları nasıl uzak tutabileceğinizi ve karıncalardan nasıl kurtulabileceğinizi merak ediyorsunuzdur. Karıncalar kurtulması zor inatçı haşereler olduğu için bazen sonuçsuz bir çaba gibi gelebilir ama bu yapılabilir.

Size yardımcı olmak için, karınca kontrolünde size yardımcı olacak aşağıdaki konuların üzerinden geçeceğiz:

Karıncaları Uzak Tutmanın En İyi 8 Yolu

İçindekiler

Karıncaları Uzak Tutmanın En İyi 8 Yolu

En İyi 5 Doğal Çözüm

Karıncaları Ne Çeker?

Son düşünceler

Temel Kılavuzlar

Karıncaları Uzak Tutmanın En İyi 8 Yolu

Karıncaları evinizden uzak tutmanın, karıncaları öldürmenin ve gelecekte karıncaları önlemek için karınca kontrolü kurmanın birçok yolu vardır. Karınca probleminizi ezmenin birincil yolları şunları içerir:

Karınca dışlama (karıncaların fiziksel olarak evinize girmesini ve cezbedicileri ortadan kaldırmasını engellemek)

Böcek öldürücüler (karıncaları yok eden böcek ilaçları)

Karınca yemleri

Karınca kovucular

Karıncaları evinizden uzak tutmak için kullanabileceğiniz bazı belirli adımları gözden geçirelim. Çoğu zaman, karıncalardan kurtulmak ve karıncaları önlemek için birden çok yöntem gerekir, bu nedenle haşere kontrol çabalarınızı başlatmak için bunlardan birkaçıyla çalışmanızı öneririz:

Karınca çekici maddelerden kurtulun. Karıncalar öncelikle yemek, su ve barınak için evlerimize çekilir. Karıncaların yemeğinizi yiyip kirletmemesi için evinizdeki yiyecek kaynaklarını kapatmak için hava geçirmez kaplar kullanarak başlayın. Ardından, sıhhi tesisat ve musluklarınızda sızıntı olup olmadığını kontrol edin. Karıncalar, hamamböcekleri ve pireler gibi haşereler için su kaynaklarını ortadan kaldırmak için bulduğunuz sızıntıları hemen onarın.

Çöpünüzü temizleyin. Çöpünüzü düzenli olarak dışarı çıkarın ve çöp kutularınızdaki kapakların hem iç hem de dış mekân çöp kutularınız için sıkı ve sızdırmaz olduğundan emin olun. Ardından, karıncaların geride bıraktığı feromonları yıkamak için çöp tenekelerinin etrafındaki alanı haftalık olarak hortumlayın. Diğer karıncalar bu feromonları evinize yönlendirmek için kullanırlar, bu yüzden bunun olmasını önlemek için bu feromonları düzenli olarak silin. Karıncaların, feromonlarını yıkadığınızda evinize doğrudan bir rotaya sahip olmak yerine tekrar tekrar yiyecek aramaları gerekecektir .

Evinize giriş noktalarını kapatın. Evinizdeki herhangi bir açıklık, karıncaların ve diğer haşerelerin evinize kolayca girmesine izin verecektir. Olası açıklıklar için evinizin tüm dışını inceleyin. Silikon kalafat idealdir çünkü karıncalar normal kalafatı çiğneyebilirler. Pencere eşikleri, kapı çerçeveleri, kurutucu havalandırma delikleri ve su boruları veya dış mekân musluklarının yakınında çatlak ve yarık arayın. Ayrıca olası giriş noktaları için elektrik, telefon veya kablo TV kablolarını kontrol edin. Çatınızdaki saçaklar, ışıklar, bacalar ve havalandırmalar, giriş noktaları aramak için diğer ihtiyatlı yerlerdir. Herhangi bir giriş noktası belirledikten sonra, bu çatlakları ve çatlakları silikon kalafatla doldurun.

Çevre düzenlemenize devam edin. Marangoz karıncalar ağaçlara yuva yapmakla ünlüdür ve evlere ve binalara erişmek için ağaçları kullanabilirler. Marangoz karıncaların evinize bu şekilde girmesini önlemek için evinize değen ağaç dallarını düzenli olarak kesin.

Bahçenizdeki karıncaları evinize girmeden önce yok etmek için taneli böcek ilaçları uygulayın. Karıncaları etkili bir şekilde kontrol etmenin harika bir yolu olan Talstar PL Granule, yaygın olarak tavsiye edilen granüler bir insektisittir . Bu granüller tipik olarak 25 kiloluk torbalarda gelir ve bir el yayıcı ile bahçeye yayılması gerekir. Kullanmak için yayıcıdaki hazneyi doldurun ve açıklığın boyutunu ayarlayın. Sürgülü anahtarda sunulan boyutların ortasında olan üçte başlatmanızı öneririz. Bu granüller su ile aktive edilir. Su onlara dokunduğunda erir ve bir böcek ilacı bandı oluşturmak için yayılırlar. Karıncalardan sürekli korunmak için bunu ayda bir, özellikle yılın sıcak aylarında yapmanız önerilir.

Böcek ilacı spreyleri kullanın. Böcek ilacı spreyleri, evinizdeki giriş noktalarının yakınında kullanmak için yararlıdır. Karıncaların evinize nereden girdiğini öğrenirseniz, karıncaların girmesini önlemek için bir böcek ilacı spreyi kullanın.

Karınca yemlerini evinizin etrafına yerleştirin. Evinizin içinde karınca bulursanız, evinizin etrafına karınca yemleri yerleştirin. Diğer haşere yemlerinin aksine, karınca yemleri karıncaları bir tuzağa çekmez. Ancak yem zehirlidir ve karıncaları çeker. İşçi karıncalar, karınca yemini yediklerinde, onu karınca yuvasına geri getirirler ve trophallaxis adı verilen bir işlem gerçekleştirirler. Karınca yuvasına veya kolonisine geri döndüklerinde, işçi karıncalar kısmen sindirilmiş, zehirli yemi kusacak ve onu diğer karıncalara, larvalara ve kraliçe karıncaya besleyecektir. Karınca yemi zehirli olduğundan, onu tüketen karıncaları öldürür ve karınca kolonisini etkili bir şekilde ortadan kaldırır. Yemek gibi kokan ve karıncaları kolayca çeken Terro Sıvı Karınca Yemini kullanmanızı öneririz. Bu karınca yeminin aktif maddesi sodyum tetraborat dekahidrattır. boraks olarak bilinir . Boraks, Firavun karıncalarını, kokulu ev karıncalarını, kaldırım karıncalarını, marangoz karıncalarını, ateş karıncalarını ve diğer karınca türlerini hızla öldürür. En iyi sonuçları elde etmek için bu karınca yem tuzaklarını gördüğünüz karınca yollarının yakınına, giriş noktalarının yakınına, yuvaların yakınına ve karınca tepelerine yerleştirin.

Evinizi derinlemesine temizleyin. Karıncalar, yiyecek kaynaklarına ve suya kolay erişimden etkilenir . Evcil hayvan mamasını dışarıda bırakırsanız, bu karıncaları evinize çeker. Karıncalar, tezgahta kalan kırıntıların, dökülen maddelerin veya artıkların peşine düşmekten mutlu olurlar. Yiyecekleri güvenli bir şekilde sakladığınızdan ve haşerelerin peşinden gidebilecekleri yiyecek kırıntılarını toplamak için yerleri sık sık süpürüp süpürdüğünüzden ve paspasladığınızdan emin olun.

En İyi 5 Doğal Çözüm

Mülkünüzdeki veya evinizin içindeki karıncalarla ilgilenmek için doğal çözümler arıyorsanız, daha fazlasını öğrenmek için okumaya devam edin.

 Karıncalara karşı tamamen doğal bir kovucu olarak İki atomlu toprak (DE) kullanın . DE, diyatomlar olarak da bilinen mikroskobik deniz bitkilerinden yapılır. DE, karıncalar ve böcekler üzerindeki koruyucu kabuğu keserek ölümle sonuçlanan keskin kenarlara sahiptir. Çoğu zaman, DE toz halinde gelir ve pencere pervazları gibi giriş noktalarına ve karşılaştığınız karınca izleri boyunca ince bir şekilde yayılabilir. DE için önerimiz, 21 kiloluk bir çanta içinde gelen ve ince tozu dev bir karmaşa yaratmadan evinize hızla yaymanıza olanak tanıyan bir toz silgi içeren Harris Diatomaceous Earth'tür.

 Karıncaların geride bıraktığı feromonların kimyasal izini bozmak için uçucu yağları deneyin. Feromon izini bozarak karıncaların evinize girmelerini zorlaştırırsınız. Uçucu yağlar, bitki liflerinin içindeki yağları serbest bırakmak için bitkilerin sıkılması, buharlanması veya öğütülmesiyle oluşturulur. Ortaya çıkan distilat oldukça konsantredir ve genellikle ev temizlik ürünleri, haşere kontrolü ve koku tedavisi için kullanılır. Haşere kontrolü için popüler uçucu yağlar arasında nane yağı, limon,  lavanta, okaliptüs, misket limonu ve limon yağı bulunur. Bu uçucu yağlardan birini seyrelterek karışımı bir sprey şişesine koymanızı öneririz. Karıncaların evinize kadar takip ettiği koku izlerini bozmak için bu kokuyu evinizin etrafına ve giriş noktalarına püskürtün.

Beyaz sirke ve sudan oluşan bir DIY karışımı oluşturun. Bir sprey şişesinde beyaz sirke ve suyu 1:1 oranında yapın ve karınca gördüğünüz her yere püskürtün. Çocuk ve evcil hayvan dostu, güvenli ve etkili bir yöntemdir. Ayrıca bunu tezgâh üstü gıda maddelerine ve karıncaların evinize girebileceği çatlaklara ve yarıklara püskürtmenizi öneririz.

Karıncaları öldürmek için borik asit kullanın.  Borik asit, insanlar için toksik olmayan ancak karıncalara karşı oldukça etkili olan doğal bir karınca öldürücüdür. Karıncaları cezbedecek ve öldürecek bir tuzak oluşturmak için borik asidi su ve şekerle karıştırmayı deneyin. Bu karışımı karınca yollarının yakınına yerleştirin. İçeri girdiklerinde ölecekler ya da kaçıp borik asidi kolonilerine geri götürerek diğer koloni üyelerini etkili bir şekilde öldürecekler.

Karıncalara karşı acı biberi deneyin.  Karıncalar yaygın olarak acı biber ve karabiberden nefret eder . Karınca istilası problemini belirleyin ve kaynağın etrafına acı biber veya karabiber serpin. Karıncalar için doğal bir caydırıcı olduğundan evinize girmelerini önlemek için acı biberle mülkünüzün etrafına bir duvar bile örebilirsiniz.

Böcek ilacı spreyleri kullanın.

Böcek ilacı spreyleri, evinizdeki giriş noktalarının yakınında kullanmak için yararlıdır. Karıncaların evinize nereden girdiğini öğrenirseniz, karıncaların girmesini önlemek için bir böcek ilacı spreyi kullanın.

Karıncaları Ne Çeker?

Karıncalar evlerimizde öncelikle üç şeye ilgi duyarlar: su, yiyecek ve barınak. Üçünü de evinizde bulurlarsa üremeye yönelirler ve evinizdeki istilayı genişletirler.

Su ve Yiyecek

Karıncalar, özellikle sıcak ve kuru havalarda, su ve yiyecek bulma konusunda inanılmaz derecede ısrarcı olacaklardır. Karıncalar genellikle et, yağ, şeker, tatlı, nişasta, sebze ve hatta dışarıda bırakılan evcil hayvan mamasını yerler. Kaldırım karıncaları gibi bazı karınca türleri de yaprak bitleri tarafından üretilen bal özsuyu ile beslenir.

Barınak

Karıncalar, evinize girmek için yalnızca bir defter kâğıdının sığabileceği bir alana ihtiyaç duyan küçük yaratıklardır, bu nedenle bir karınca istilasını önlemek için fiziksel dışlama yöntemleri çok önemlidir. Bazı karınca türleri, özellikle tarama alanınızda bir iskele ve kiriş temeli varsa, evinizdeki, çatı katınızdaki, gezinme alanınızdaki veya çatı katınızdaki duvar boşluklarına yuva yapacaktır. Evinizdeki büyük saksı bitkileri de bitki toprağına yuva yapabilecekleri için karıncaları çekebilirler.

Karınca barınağında bir diğer faktör de hava durumudur. Şiddetli yağmur toprağı ıslatır ve karınca kolonilerini boğulmaktan kaçınmak için daha yüksek yerler aramaya zorlar. Şiddetli yağmur sırasında eviniz bu haşereler için bir sığınak gibi görünecektir. Kuraklık, karıncaları ve diğer haşereleri bu yoğun mevsimlerde açlıktan ölmelerini önlemek için su kaynakları ve yiyecek aramaya itecektir.

Son düşünceler

Karıncalardan kurtulmak zor olabilir, bu nedenle önleyici tedbirler her zaman karınca istilasından kaçınmanın en iyi yoludur. Ancak, evinizin içindeki karıncalarla, tartışılan yöntemlerle baş edilebilir. Karıncaların fiziksel olarak evinize girmesini önlemek için bahçenizde granül böcek ilacı ile başlamanızı ve evinizdeki çatlak ve yarıklarda silikon dolgu kullanmanızı öneririz. Uçucu yağlarla temizlik ve yiyecek kırıntılarını düzenli olarak süpürme gibi derin temizlik de haşere istilasını önlemenin anahtarıdır.

Karınca probleminizi kendi başınıza halletmek zordur, ancak umarız, bunu yapmak için burada yeterince bilgi vermişizdir. Yine de en azından aşağıdakileri içerebilecek bir profesyonele danışmak iyi bir fikirdir:

Haşere kontrol şirketleri

Nitelikli bir yarasa uzmanı ararken, çevrimiçi www.defansmarket.com ile başlamak doğru tercih olarak kabul edilir. Son olarak, Çözüm olacak tecrübelerine ve referansları olduğundan emin olun.

Yarasalardan kendi başınıza kurtulmaya çalışmak çok zorlaşıyorsa, Defans Market'i öneririz Bu yok ediciler, genellikle standart Kendin Yap yöntemlerinden daha etkili olan tuzakları, yemleri ve diğer kimyasal olarak işlenmiş çözümleri kullanabilen en iyi eğitimli profesyonellerden bazılarına sahiptir.

Bu Yazı Metni Vahşi Yaşam Kontrol ve Böcek Uzmanı Mehmet Yavuz Bilgiç Tarafından gözden geçirildi:

Bilgiç, haşere kontrol endüstrisinde 13 Yıldır hizmet veriyor ve 1000'lerce işletme ve ev sahibinin böcek ve kemirgen, kuş, haşere sorununu çözerek sektörde kendini ispatlamış Defans Market’i Yönetmektedir.

Sayın Bilgiç’e göre En İyi Çözümlerden Biride bu konuda 13 yıldır Yerli Ve Milli üretim Yapan Dünyada benzer markaların yanına bile yaklaşamadığı kendini bu alanda ispatlamış Repel Marka ürünleri tercih etmeniz olacaktır.

Defans Market Türkiye Repel Ana Bayii ve Pazaryerleri Tek yetkili satıcısı olarak Repel Marka tüm ürünlerine 3 Yıl Garanti 10 Yıl Kullanım süresi sunarak her konuda üretilen malın arkasında olduğunu ispatlıyor.

Zarar Vermeden Uzaklaştırın Sloganı ile 13 Yıl Önce Yola Çıkan Defans Market Şişli Perpa Ticaret Merkezinde Bulunan Mağazası ile Tüm Haşere, Kuş, Kedi, Köpek Sorunlarınıza çözüm üretmeye devam ediyor.

Uzman Desteği ve detaylı bilgi için www.defansmarket.com  0850 304 62 62 – 0541 304 62 62

Aynı Gün Hizmet İçin Saat 14.00’den Önce Arayın kargonuz ertesi gün kapınızda.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.