Karıncalardan Nasıl Kurtuluruz

30-12-2022 14:59
Karıncalardan Nasıl Kurtuluruz

KARINCALARDAN NASIL KURTULABİLİRİM? 2023 GÜNCEL ÖNERİLER

Karıncalardan Nasıl Kurtuluruz? 2023 Hızlı Çözüm Önerileri

Karıncalar eşekarısı ve arı gibi böceklerdir. Antarktika hariç her kıtada bulunurlar ve evleri ve işyerlerini işgal ettiklerinde zararlı olurlar.

Bu makalede, karıncalarla başa çıkmak için kapsamlı bir rehber bulacaksınız. Karıncaları nasıl tanımlayacağınızı, ortadan kaldıracağınızı ve evinizden uzak tutmanıza yardımcı olmayı öğreneceksiniz. Karıncalarla ilgili olabilecek en yaygın soruları da yanıtlayacağız.

İçindekiler

Farklı Karınca Türleri Nasıl Belirlenir?

İstilanın Belirtileri ve Nedenleri

Karıncalardan Nasıl Kurtulurum?

Karıncalar Nasıl Engellenir?

En Çok Tavsiye Edilen Haşere Kontrol Şirketleri

Karınca Kaldırma SSS

Temel Kılavuzlar

Farklı Karınca Türleri Nasıl Belirlenir?

Karınca kolonileri iki ana sınıfa ayrılır: işçiler ve üreme. Bununla birlikte, erkekler tipik olarak çiftleşmeden sadece birkaç saat sonra yaşadıklarından çoğu kadındır. Her işçi kategorisinin, türüne bağlı olarak kendi boyutu ve özellikleri vardır.

Karıncalar bazen termitlerle karıştırılır. Bununla birlikte, termitlerin göğüsleri dikdörtgen, karıncaların göğüsleri ise kum saati şeklindedir.

Dünya çapında binlerce karınca türü vardır  ve burada karşılaşmanız muhtemel yaygın olanlardan bazıları şunlardır:

Ateş karıncaları

Bilim adamları ilk olarak 20. yüzyılın başında kırmızı ithal ateş karıncasını keşfettiler. Böcek aslen Güney Amerika, Orta Amerika ve Karayipler'dendir.

Ateş karıncaları tipik olarak koyu kırmızıdan siyaha, karınları baş ve göğüs kafesinden daha açık renklidir. Boyu iki ila altı milimetre arasında değişir. Bununla birlikte, işçiler büyük ölçüde değişebilir.

Ateş karıncaları, izinsiz gireni ısırarak veya sokarak savundukları büyük höyükler oluştururlar. İnsanlar için bu, bölgedeki ciltte büyük bir iz anlamına gelir.

Firavun Karıncaları

Firavun karıncaları, Mısır’ın eski vebalarından biri olarak yanlış kimliklerinden isimlerini alırlar. Ancak bilimsel isimleri Monomorium pharaonis'tir.

Bir ev zararlısı olarak, firavun karıncaları muhtemelen en yaygın olanıdır. ABD'de, bunları öncelikle Güney Eyaletlerinde bulabilirsiniz. Ancak, bazı Kuzey Eyaletlerinde de doğru koşullar altında hayatta kalabilirler.

Firavun karınca işçileri yaklaşık iki milimetre uzunluğundadır ve tipik olarak sarı ila açık kahverengi veya kırmızımsı renktedir. Gözleri, diğer türlere kıyasla alışılmadık derecede küçüktür.

Arjantin Karıncaları

Arjantin karıncaları ABD'deki en yaygın istilacı türlerden biridir. Kuzey Arjantin'de ortaya çıktılar ve ilk olarak 1907'de Kaliforniya'da keşfedildiler. O zamandan beri ABD'de hızla yayılıyorlar.

Arjantin karıncaları koyu kahverengi ila siyah renktedir ve 1,6-2,8 milimetre uzunluğundadır. Genellikle tatlı yiyecekler arayarak evleri işgal ederler. Bununla birlikte, açık havada beton levhaların altında, ağaç kütükleri veya çim malç içinde yuva yapmayı tercih ederler.

Kokulu Ev Karıncaları

Kokulu ev karıncaları, Kuzey Amerika'ya özgü bir türdür. Yaklaşık 2,5 milimetre uzunluğundadırlar ve kahverengiden siyaha kadar renklidirler.

Kokulu ev karıncaları, tatlı yiyecekler aramak için evlere girerler. Çoğunlukla dışarıda kayaların altında yuva yaparlar. Ancak, yakınlarda yiyecek varsa, bazen bir yapının içinde bir yuva bulurlar.

Marangoz Karıncaları

Dünyadaki en büyük karıncalardan biri olan marangoz karınca, aynı zamanda en eşsiz karıncalardan biridir. Büyüklüğü değişse de, genellikle yaklaşık 1/4-1/2 inç uzunluğundadır ve çoğunlukla koyu kahverengiden siyaha kadardır.

Marangoz karıncaları nemli ahşapta yuva yapmayı tercih eder. Bu yüzden bazen su kaçağı olan evleri istila ederler. Ayrıca, çoğunlukla tatlı yiyecek kaynakları ararlar.

Diğer karıncaların aksine, marangoz karıncalar büyük galeriler inşa etmek için ahşabı kemirirler. Bu alanları yuvalama ve üreme için kullanırlar. Marangoz karıncaları, neden oldukları kapsamlı hasar nedeniyle ABD'de önemli ekonomik öneme sahip zararlılardır.

Yakınınızdaki Haşere Kontrol Şirketlerini Karşılaştırın

Ücretsiz Teklifleri Karşılaştırın

İstilanın Belirtileri ve Nedenleri

İşçi karıncalar, koloninin geri kalanına sinyal vermek için feromon izleri bırakır . Yiyecek, yuvalama veya tehlike olduğuna dair mesajlar gönderirler. Bu davranışın kanıtını, tezgahınızda yüzlerce karınca tek sıra halinde gezinirken görebilirsiniz.

Bir karınca istilasına sahip olduğunuzu anlamanın başka bir yolu da, yiyeceklerin etrafındaki varlıklarını fark etmektir. Örneğin, yere düşen bir parça şekeri yiyen yüzlerce işçi görürseniz, yakınlarda bir koloni olduğunu bilirsiniz.

Karıncaların evinizde görünmesinin birkaç nedeni vardır. Burda biraz var:

Bol Gıda Kaynakları

Karıncalar, bir ons yiyecek keşfederek evinizin etrafında koloniler kurabilirler. Bu olduğunda, işçiler daha da fazla yiyecek kaynağı bulmak için kol kola giriyor. Çok geçmeden koloniler bölünür ve mülkünüzün çevresinde on binlerce karınca olur.

Nem

Tüm böcekler hayatta kalmak için bir miktar neme ihtiyaç duyar ve karıncalar da farklı değildir. Sonuç olarak, genellikle evinizin etrafındaki sızdıran su tesisatı gibi en uygun su kaynaklarını ararlar.

Güvenli Barınma

Karıncalar neredeyse her zaman dışarıda, kayaların altında, yerde veya bitki örtüsü içinde yuva yaparlar. Bununla birlikte, bazı türler, duvar boşluklarını işgal etmeyi tercih eden uydu koloniler geliştirir. Bunun nedeni, bu alanların avcılara karşı koruma sağlamasıdır.

İdeal Ortam

Doğru sıcaklık ve nem seviyeleri mevcutsa, eviniz kolonilerin gelişmesi için avantajlar sunabilir. Bu özellikle kavurucu yaz aylarında geçerlidir.

Sıcak kaldırımdan kaçınmak için yer altına taşınmak yerine evinize girebilirler. Ne de olsa bol miktarda yiyecek var ve içerisi güzel, rahat bir sıcaklık.

Marangoz karıncaları bir evi yok edebilir mi?

Ev sahipleri için en korkulan haşerelerden biri de marangoz karıncalarıdır. Bu haşerelerin bütün bir evi yıktığı bildirilmiş bir vaka yoktur, ancak tedavi edilmezlerse herhangi bir ahşap yapıda ciddi hasara neden olabilirler.

Karıncalardan Nasıl Kurtulurum?

Yapabileceğiniz en kötü şeylerden biri karıncalara böcek kovucu sprey sıkmaktır. Bunun nedeni, kraliçenin kolonisine karşı çok korumacı olmasıdır.

Değerli çalışanlarını öldürdüğünüzde koloniyi bölüp yenisini yapacak. Yani artık kontrol etmeniz gereken daha fazla karınca var.

Yine de püskürtme ve ıslatmanın tek seçenek olduğu zamanlar vardır. Karıncaları evinizden uzaklaştırmak için olası çözümlerin çoğunu burada sağladık. Çoğu profesyonel yok edici tarafından tercih sırasına göre listelenirler.

Granül Yemler

İçeride karıncalar varken dışarıdan başlamak saçma gelebilir. Bununla birlikte,   evinizin çevresine taneli yemler uygulamak, böcekleri kapalı alanlardan uzaklaştırmaya yardımcı olacaktır. Ayrıca, malzeme hacmi çoğu yem uygulamasından daha yüksek olduğundan, granüllerin tüm bir koloniyi kaldırma olasılığı daha yüksektir.

Granül yemler genellikle uygun bir çalkalayıcı kabında gelir. Çalıların, kaya bahçelerinin ve diğer dış mekân manzaralarının etrafına biraz serpin. Daha geniş bir yüzey uygulaması elde etmek için bir çim serpme makinesi de kullanabilirsiniz.

Karınca yığınlarını yemlerken, doğrudan üzerlerine granül atmamaya çalışın. Bunun nedeni, bazı işçilerin üzerine düşebilmeleri ve saldırıya uğradıklarını düşünebilmeleridir. Bunun yerine, bunun olmasını önlemek için granülleri tepeden en az bir adım uzağa dikkatlice yerleştirin.

Yem Jelleri

Karınca yemi jellerinin uygulanması biraz zor olabilir. Öncelikle, onları doğru noktalara yerleştirdiğinizden emin olmalısınız. Aksi takdirde, kraliçe tehlikeyi hissedebilir ve yem etkisiz hale gelir.

Jeli giriş deliğine yerleştirmek yerine 6-12 inç uzaktan uygulamayı deneyin. Bu, karıncaların yemin varlığını tehdit edilmeden hissetmelerini sağlayacaktır.

Yem İstasyonları

Uzun vadeli kontrol elde etmek için karınca öldürücü yem istasyonlarını kullanın. Bunları elektrik prizlerinin, su kaynaklarının yakınına ve lavaboların altına yerleştirin. Çoğunun arkası yapışkanlıdır, böylece duvarlara sıkıca yapışırlar.

Tutkal Tuzakları

Böcek aktivitesini izlemek için genellikle yapıştırıcı tuzakları kullanırsınız. Bununla birlikte, bir koloni yok edildikten sonra kalan toplayıcılardan kurtulmak için de yararlı olabilirler. Bazılarını çocukların ve evcil hayvanların ulaşamayacağı kuru alanlara kurun.

Aerosol Püskürtme

Aerosol karınca spreyleri bazen piknik yapmak için veya açık havada yemek pişirmek için acil bir önlem olarak kullanışlıdır. Ancak, iç mekânlarda püskürtülmemelidirler. Bunun yerine, karınca izlerini temizlemek için bulaşık deterjanı ve su karışımı kullanın. Veya uçucu yağlar içeren tamamen doğal bir sprey kullanın.

Sırılsıklam Bir karınca yuvasını böcek ilacı spreyiyle ıslatmanın  hızlı kontrol için tek seçenek olduğu zamanlar vardır. Bu ürünlerin çoğu artık yönetimi de sağlar.

Bir karınca tümseği ıslatırken talimatları dikkatlice okuduğunuzdan emin olun. Bunun nedeni, her ürünün farklı bir aktif içeriğinin bulunması ve hepsinin kendi uygulama prosedürünü gerektirmesidir.

Karıncalar Nasıl Engellenir?

Karıncaları evinizden uzaklaştırmak ve sonra onları unutmak yeterince iyi değil. Tekrar ortaya çıkmamalarını sağlamak çok önemlidir.

Karıncaların geri gelmesini önlemek üç teknik içerir:

1. Sağlık Önlemleri

Karıncaların bulabileceği üstü açık yiyecek kaynaklarını çıkardığınızdan emin olun. Ayrıca, tüm çöp ve soda dökülmelerini derhal temizleyin ve evcil hayvan yiyecek kaplarını kapattığınızdan ve mühürlediğinizden emin olun.

Karıncalar bulabildikleri herhangi bir yiyeceği aradıkları için daha fazla hava geçirmez kapları çöp tenekesi olarak düşünün. Çöp ve çöp en sevdikleri kaynaklardır.

Su kaçakları da çözülmesi gereken bir başka sorundur. Sonuçta, karıncalar hayatta kalmak için suya ihtiyaç duyarlar. Onları caydırmanın en iyi yollarından biri, suyu bulunmasını zorlaştırmaktır.

2. Mekanik Dışlama

Kalafat temeli,  karıncaları evinizden uzak tutmak için çatlar. Ardından, içeride, boru giriş noktalarını kapatmak için köpük veya çelik yünü kullanın.

Pencere eşikleri ve kapı pervazlarının etrafını tıkayın, çünkü bu alanlar karınca izlerine en yatkındır.

Çatlakları ve yarıkları kapatmadan önce, körüklü toz bezi kullanarak bunlara böcek ilacı enjekte etmek bazen yararlı olabilir. Ya borik asit ya da silisli toprak en iyi sonucu verir. Bu doğal, çevre dostu malzemeler, çoğu karınca türünden mükemmel artık koruma sağlar.

3. Kimyasal Bariyerler

 Evinizin içi ve dışı arasında kimyasal bir bariyer oluşturmak için itici olmayan bir sprey kullanın  . En iyi yöntem, memedeki fan püskürtme ayarını kullanmaktır. Temel duvarını, pencerelerin çevresini ve ayrıca kapıları aldığınızdan emin olun.

Ancak, karıncalar için iç mekânlara püskürtmemek en iyisidir. İçeride karıncalar öldürülürse, kraliçenin savunma tepkisini tetikleyebilir. Koloni bölünebilir ve duvarların derinliklerinde bir uydu koloni oluşmasına neden olabilir.

En Çok Tavsiye Edilen Haşere Kontrol Şirketleri

ABD'deki haşere kontrol sağlayıcılarının çoğu karınca yönetimiyle ilgilenir. Ancak konu kalite ve değer olduğunda tüm şirketler aynı değildir. İşte en iyilerinden üçü:

Terminix, teknisyenlerini karınca kontrolüne entegre bir yaklaşım kullanmaları için eğitiyor. İlk olarak, doğru tanımlama ile başlar. Ardından, çoğu karınca türü için işe yarayan iç ve dış mekan tedavileri stratejisine geçer.

Aptive Environmental, karınca sorununuzu en son teknikleri kullanarak çözer. Tüm kolonilerin ortadan kaldırılmasını sağlamak için hedeflenen yem yerleşimlerinin kullanılmasını içerir. Bunun ardından Aptive teknisyenleri çevre spreyleri uygular, böylece böcekler dışarıda ait oldukları yerde kalır.

Orkin, 100 yılı aşkın bir süredir haşere kontrol endüstrisinde liderdir. Teknisyenleri hem konutlarda hem de iş yerlerinde karıncalardan nasıl kurtulacağını iyi biliyor ve tüm hizmetlerini yazılı olarak sağlam bir garanti ile destekliyor.

Nitelikli bir haşere yok edici için alışveriş yaparken, komşularınızın kimi kullandığını sorduğunuzdan emin olun. Ayrıca, bölgenizde hangi şirketlerin en yüksek puana sahip olduğunu öğrenmek için yerel Haşere Uzmanı ile görüşün. Son olarak, kiraladığınız haşere yönetimi sağlayıcısının lisanslı, bağlı ve sigortalı olduğundan emin olun.

Karıncalar insanlar için tehlikeli midir?

Karıncalar, Türkiye'de sivrisinekler gibi hastalık vektörleri olarak tehdit oluşturmazlar.  Bununla birlikte, ABD nüfusunun tahminen yüzde beşinin karınca sokmalarına alerjisi vardır. Tedavi edilmezse, bu vakaların çoğu acil servise götürülür.

Karıncalardan kurtulmak ne kadar sürer?

Onları mülkünüzden tamamen çıkaramasanız da evinizden uzak tutabilirsiniz. Bu süreç birkaç gün kadar az olabileceği gibi birkaç ay kadar uzun da sürebilir. Bu nedenle, profesyonel yok edicilerin karıncaları nasıl kontrol ettiğine benzer şekilde entegre bir yaklaşım kullanmak en iyisidir  .

Karıncalar en çok neyden nefret eder?

En iyi böcek kovuculardan bazıları tamamen doğaldır. Örneğin, bir sprey şişesinde nane yağı kullanmayı deneyin. Beyaz sirke, kırmızıbiber ve limon suyu da karıncaları öldürmek için yaygın olarak kullanılan ev ilaçlarıdır. Zeminlerinizde, süpürgeliklerinizde ve tezgahlarınızda hoş bir koku bırakırken karıncaları öldürmeye yardımcı olurlar.

Bazı insanlar böcekleri kovmak için kahve telvesi kullanır. Ancak işe yaradığına dair bilimsel bir kanıt yoktur. Ayrıca evinizin her yerine kahve telvesi serpmek pratik değildir.

Marangoz karıncaları bir evi yok edebilir mi?

Ev sahipleri için en korkulan haşerelerden biri de marangoz karıncalarıdır. Bu haşerelerin bütün bir evi yıktığı bildirilmiş bir vaka yoktur, ancak tedavi edilmezlerse herhangi bir ahşap yapıda ciddi hasara neden olabilirler.

Marangoz karıncalarından nasıl kurtulabilirim?

Evinizde bir marangoz karınca istilasından şüpheleniyorsanız, öncelikle onu doğru bir şekilde tanımlamanız gerekir. Muhtemelen bir termit sorunu olabilir ve bu durumda tamamen farklı bir tedavi stratejisi gerektirebilir.

Duvarlarınızdaki marangoz karınca yuvalarını ortadan kaldırmak için körüklü süpürgeler veya diğer uygun ekipman kullanarak borik asit enjekte etmek en iyisidir. Bu teknik boşluktaki karıncaların çoğunu öldürür. Ayrıca gelecekteki istilalara karşı kalıcı, artık bir caydırıcı sağlayacaktır.

Karıncalardan kurtulmanın en iyi kendin yap yaklaşımı, önce arındırma önlemleri yoluyla gıda kaynaklarını ortadan kaldırmaktır. Ardından, kolonilerini bölmekten kaçınmak için hedefli yemlemeyi dâhil etmek çok önemlidir. Daha sonra, onları evinizden uzun süre uzak tutmak için mekanik dışlama kullanmalısınız.

Karıncaları kendi başınıza yok etmeye çalışmak çok zorlaşıyorsa, Defans Market'i öneririz . Bu yok ediciler, genellikle standart Kendin Yap yöntemlerinden daha etkili olan tuzakları, yemleri ve diğer kimyasal olarak işlenmiş çözümleri kullanabilen en iyi eğitimli profesyonellerden bazılarına sahiptir.

Aynı Gün Hizmet İçin Saat 14:00'den Önce Arayın kargonuz ertesi gün kapınızda.

Bu Blog Haşere Uzmanı Mehmet Yavuz Bilgiç Tarafından gözden geçirildi:

Mehmet Yavuz Bilgiç, haşere kontrol endüstrisinde 13 yıldır çalışıyor ve 1000'lerce ev sahibinin böcek ve kemirgen yönetimi çözümlerine yardımcı oluyor. Artık dünyanın her yerindeki ev sahiplerine yardım eden Haşere Stratejilerini yönetiyor!

Karınca Çözüm Önerileri için 0541 304 62 62 numaralı telefondan veya www.defansmarket.com adresimizden ulaşabilirsiniz.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.