Karınca Kontrolü: Karıncalardan Nasıl Kurtulurum?

Karınca Kontrolü: Karıncalardan Nasıl Kurtulurum?

Karınca Kontrolü: Karıncalardan Nasıl Kurtulurum?

Bu sayfa genel bir karınca kontrol rehberidir. Önerilen ürün ve yöntemleri kullanarak her tür karıncayı kontrol altına alabilirsiniz. Karınca kategorisi sayfaları, farklı türler hakkında ek bilgi verir. Bu kılavuzları takip edin ve önerilen ürünleri kullanın; garantili tüm karınca türleri üzerinde %100 kontrol elde edeceksiniz.

Bir ev sahibi olarak yaşayabileceğiniz en sinir bozucu sorunlardan biri karınca istilasıdır. Karıncalar, küçük boyutları ve yiyecek arama yapıları sayesinde sıklıkla evlerin yolunu bulurlar. Karıncalar genellikle büyük gruplar halinde seyahat ederler ve özellikle yiyecek iyi bir şey bulduklarında uzun kuyruklarda görünürler. Tedavi seçenekleri mevcut karınca türüne bağlı olarak değişebileceğinden, bir karınca istilasını kontrol etmek zor olabilir.

Karıncalar koloniler halinde yaşadıklarından, yalnızca birkaç karınca görseniz bile muhtemelen görmediğiniz çok daha fazlası vardır. Bir karınca popülasyonu hızla büyür, bu nedenle küçük bir karınca sorunu çok kısa sürede büyüyebilir. Sayıları milyonları bile bulabilir, bu da karıncaların dağılmasına ve artan sayılarını desteklemeye yardımcı olmak için uydu koloniler kurmasına yol açar, bu da istilalarını yalnızca mülkünüzün geri kalanına yayar.

Karıncaların çoğu rahatsız edici zararlılardır ve halk sağlığı tehdidi olarak görülmezler. Ancak Ateş karıncaları veya Arjantin karıncaları gibi bazı türler istilacıdır ve insanları ve hayvanları ısırarak kaşınmaya ve alerjik reaksiyonlara neden olur. Marangoz Karıncaları ve Deli Karıncalar gibi diğer türler, evinize ve elektrikli ekipmanlarınıza yapısal zararlar verir. 

Karınca istilanız varsa, aşağıdaki Kendin Yap rehberimiz sizi karıncalar ve uzman teknikler ve profesyonel kalitede ürünler kullanarak karınca sorununuzu uygun maliyetle nasıl ortadan kaldıracağınız hakkında bilgilendirecektir.

Kimlik

karınca tanımlama çözümleri

Ne tür bir karıncaya sahip olduğunuzu ve nerede bulunduğunu bilmek, bir istilayı tedavi etmek için çok önemlidir. Evlerde bulunan bazı yaygın karınca türleri, Firavun karıncaları, Gezici Karıncalar, Küçük Siyah Karıncalar, Marangoz Karıncaları, Kokulu Ev Karıncaları, Çılgın Karıncalar, Arjantin Karıncaları ve Ateş Karıncalarıdır. Bununla birlikte, başka birçok tür mevcuttur. Aslında, tüm dünyada 10.000'den fazla farklı karınca türü vardır.

Karıncalar boyutlarına, vücut bölümlerinin sayısına, renklerine, antenlerine ve şekillerine göre tanımlanır. Onları tanımlamanın hızlı bir yolu, yuvalama yerleri ve yiyecek aradıkları yerler (temel, çiçek tarhları, malçlık, pencere ve kapıların etrafı, nemli alanlar vb.)

Gördüğünüz karıncayı tanımlama konusunda yardıma ihtiyacınız varsa, bizimle iletişime geçin ve doğru tanımlama konusunda size yardımcı olması için profesyonellerimizden birini görevlendirelim.

Denetleme

karınca inceleme yiyecek arama yolları

Uğraştığınız karınca türünü belirledikten sonra, uygun bir inceleme, en çok istila edilen alanları ve yuva yerini belirlemenize yardımcı olacaktır. Tedaviyi uygulamadan önce karıncaların nereden geldiğini bilmeniz gerekecek. Bu aşamada, karınca aktivitesini ve karınca aktivitesinin anlatı işaretlerini ve ayrıca potansiyel giriş noktalarını arayacaksınız.

Nereden İncelenmeli?

İç mekanlarda karınca aramanızı banyolara, mutfaklara, tavan aralarına ve bodrumlara odaklayacaksınız. Mutfakta, lavaboların, sobaların etrafına ve altına, kiler ve gıda malzemelerinin çevresine, pencerelerin ve kapıların çevresine ve bulaşık makinesi gibi nem üreten cihazların yakınına bakın. Banyoda, sıhhi tesisatın duvarlara, tuvaletlerin arkasına ve altına ve duş veya küvetin çevresine girdiği lavaboyu inceleyin.

Karıncaları dış mekanlarda çiçek tarhlarında, bahçe döküntülerinde, çürümüş kütüklerde, kaldırımlarda, ağaçların yakınında ve çevresinde, yaprak çöplerinde, kayaların altında ve açıkta kalan toprakta arayın. Çatlaklar ve yarıklar, su birikintileri ve özellikle yapınızın temeline temas eden bitki örtüsü gibi olası giriş noktalarını yapıya yakın bir yerde inceleyin.

Bakılacak şey

İç mekanlarda, mutfak veya banyo gibi yiyecek kaynaklarına veya neme yakın, karınca aktivitesine eğilimli alanlar arıyorsunuz. Karıncaların kendilerini ve sizi çıktıkları giriş noktasına götürebilecek yiyecek arama yollarını da bulabilirsiniz.

Dış mekanlarda ayrıca karıncaların kendilerini, yiyecek arama yollarını ve sizi tedavinizi yoğunlaştırmak istediğiniz alanlara götürecek olan karınca yığınlarını da arıyorsunuz.

Tedavi

Muayenenizi yaptıktan ve neyle uğraştığınızı öğrendikten sonra, sorunu çözmenin zamanı geldi. Kullanmayı planladığınız ürünlerin tüm etiketlerini okumayı ve uygulama talimatlarını takip etmeyi unutmayın ve uygun kişisel koruyucu ekipmanı (PPE) giyerek güvende kalın.

Türleri ne olursa olsun karınca istilalarının çoğunu tedavi etmek için, Bifen LP ve Supreme IT'yi dış mekanlarda kullanmanızı ve iç mekan istilalarını Ant-Trax Ant Bait ve FiPro Köpük Aerosol ile tedavi etmenizi öneririz.

Adım 1 - Bifen LP ile Dış Mekan Tedavisi

Serpme Bifen LP

Bifen LP Granüller, birçok farklı karınca türünü tedavi etmek için etiketlenmiş granüler bir insektisittir. Kalıcı etkisi 3 aya kadar çıkabilen Bifen LP tüm bahçenize yayılarak veya doğrudan karınca yuvalarına uygulanabilir.

Bahçenizin metrekaresini hesaplayarak ne kadar Bifen LP'ye ihtiyacınız olacağını belirleyin. Bunu yapmak için, alan uzunluğunu genişlikle ölçün ve çarpın (uzunluk x genişlik = metrekare).

Bir el veya itmeli yayın yayıcı kullanarak, her 1.000 fit kare çim için 2,3 pound Bifen uygulayın. Bifen LP'yi çiçek tarhlarına, ağaçların çevresine ve karınca faaliyeti gördüğünüz yerlere yayın.

Tümseği bulduysanız, doğrudan tümseğin üzerine 1/2 bardak Bifen LP uygulayın ve ardından sulayın. Ürünü aktif hale getirmek için uyguladıktan sonra çimlerinizi suladığınızdan emin olun.

Serpeceğiniz bifen granüllerinin etkili olabilmesi için su ile aktive edilmesi gerekecektir. Bu, yağmur veya düzenli sulama ile yapılabilir. Ancak maksimum sonuç ve daha hızlı kontrol için, 2. adımda yapılacak olan sıvı insektisit solüsyonu ile bifen granül uygulamanızı takip edin.

Adım 2 - Supreme I/T'nin Yayın Uygulaması

Reclaim IT'nin Yayın Uygulaması

Supreme I/T, karıncalar da dahil olmak üzere 70'in üzerinde farklı ev zararlısını tedavi etmek üzere etiketlenmiş sıvı bir böcek ilacıdır. Püskürtüldüğü yerde 90 güne kadar etkili kontrol sağlar.

Granül uygulamanızın üzerine Supreme I/T çözümünü püskürterek yayın yapacağınız için, daha önceki aynı kare görüntü ölçümünü kullanacaksınız. Karınca kontrolü için Supreme I/T'yi 1 oz oranında uygulayın. 1.000 metrekareyi kapsayacak şekilde galon başına.

Daha kolay zamanlı yayın püskürtme için, bölgeyi yeterince arıtmak için yeterli su kullanılması amacıyla Supreme I/T'yi hortum uçlu püskürtücü ile kullanmanızı öneririz. Yoğun çim yapraklarına uygularken tek tip kontrol elde etmek için, 1.000 fit kare başına 10 galon'a kadar hacimler kullanın. İyice çalkalayın ve püskürtücünüzü pompalayın.

Karıncaların evinize girmesini engellemek için evinizin çevresinde ve giriş noktalarında da Supreme IT kullanmalısınız.

Adım 3 - İç Mekan Çatlaklarını ve Yarıklarını Fipro Aerosol ile Tedavi Edin

Çatlak ve çatlakta fipro

Dışarıda bulunan karıncaları tedavi etmek yeterli değildir. Karınca istilasını ortadan kaldırmak için içeride de tedavi etmelisiniz. Bunu yapmak için Fipro Aerosol'e ihtiyacınız olacak.

Fipro Aerosol, karıncaların çıkacağı çatlak ve yarıkları tedavi etmek için kullanılan itici olmayan köpüren bir spreydir.

Karıncaların istila ettiği bölgelere Fipro Köpük Aerosol uygulayın. Bu ürün itici değildir, yavaş çalışır ve karıncaları onunla temastan caydırmaz, bu nedenle onların sürüklenme düzenini bozmaz. Yaygın uygulama alanları, pencerelerin, kapıların, sıhhi tesisat geçişlerinin, dolapların altında, süpürgeliklerin vb. etrafındaki boşlukları, çatlakları ve çatlakları içerebilir.

Adım 4 - Ant-Trax Karınca Yemini Uygulayın

Karınca Trax Karınca Yemi Uygulaması

Banyonuzdaki, mutfağınızdaki ve diğer sık ​​kullanılan kapalı alanlardaki karıncalardan kurtulmak için Ant-Trax Karınca Yemi kullanın.

Ant-Trax, kolay uygulama için uygun bir şırıngada gelen çekici bir karınca yemi ürünüdür. Ant-Trax formüle karşı koyamayacak ve yemi koloniyle paylaşmak için yuvasına geri götürecek ve sonunda tüm popülasyon zehre yenik düşecektir.

Ant-Trax Ant Bait'i Fipro'nun uygulanamadığı yüzeylere uygulayın. Yemi tezgahların, pencerelerin, buzdolaplarının arkalarının, mikrodalga fırınların arkalarının, ocakların altlarının ve arkalarının, dolapların ve çekmecelerin vb. arkalarına ve altlarına koymanızı öneririz.

Bezelye büyüklüğünde bir damla uygulayın ve her damlayı en az bir ayak ayırın. Karıncalar rahatsız edilmeden ürünle ziyafet çeksin.

Karıncaları öldürmeye veya bu ürünleri uyguladığınız alanları temizlemeye çalışmayın. Buradaki amaç, karıncaların ürünlerle temas etmesine izin vermek ve böylece böcek ilaçlarını yuvaya geri getirmelerini sağlamaktır.

Yaklaşık 7-10 gün içerisinde karınca sorununuz tamamen kontrol altına alınır. Sürece güvenin ve bu süre zarfında başka herhangi bir kimyasal (böcek ilacı veya temizleyici) kullanmayın, aksi takdirde tedaviyi bozacaktır.

önleme

Karınca durumunuz kontrol altına alındığında, karıncaların bir daha geri gelmelerini önlemek için gerekli adımları atmanız önemlidir. Karıncaların yeniden yerleşmesini önlemek için alınması gereken bazı önleyici tedbirler aşağıda verilmiştir.

geri al

  • İç mekan istilası için, dolaplarınızın içini ve dışını temizlediğinizden ve sterilize ettiğinizden emin olun. Ayrıca, pişirmeyi bitirdikten sonra, yere dökülmüş olabilecek tüm yiyecekleri süpürdüğünüzden veya elektrik süpürgesiyle çektiğinizden emin olun. Küçük bir rahatsızlık olsa da, yiyecek toplama, karıncaların evinize ilk başta girmesinin ana nedenlerinden biridir ve yiyeceği kaldırırsanız, amaçlarını da ortadan kaldırmış olursunuz.
  • Evinizin dışında ve içinde bulunan çatlakları, yarıkları ve giriş noktalarını kapatın ve doldurun. Ve en önemlisi, yiyecek kırıntılarını ve yiyecek malzemelerini karıncalardan uzak tutmak için bir temizlik programı sürdürün (her gece evcil hayvan mamasını toplayın, bulaşıkları temizleyin, yiyecek malzemelerini plastik kaplarda sıkıca kilitli tutun).
  • Son olarak, önleme için Bifen LP ve Supreme IT'yi periyodik olarak uygulayın. Bifen LP 6 ayda bir, Supreme IT 3 ayda bir uygulanabilir. Evinizin çevresinde koruyucu bir bariyer oluşturmak için her iki ürünü de düzenli olarak uygulayın. Karıncaların evinize girme fırsatlarını ortadan kaldırmak için yapıya yakın bitki örtüsünü kesmeyi unutmayın.

Temel Çıkarımlar

Karıncalar nedir?

  • Karınca istilası, evlerde sık görülen bir durumdur ve hangi karınca türüne sahip olduğunuzdan veya nerede yuva yaptıklarından emin değilseniz, tedavisi zor olabilir.
  • Evleri istila eden en yaygın karıncalar arasında Firavun karıncaları, Rover Karıncaları, Küçük Siyah Karıncalar, Marangoz Karıncaları, Kokulu Ev Karıncaları, Çılgın Karıncalar, Arjantin Karıncaları ve Ateş Karıncaları bulunur.

İç Mekan (Mutfak ve Banyo) ve Dış Mekandaki Karıncalardan Nasıl Kurtulunur?

  • Karınca istilasının tam kontrolünü sağlamak için bir ürün kombinasyonu gereklidir. Ant-Trax Ant Bait ve Fipro Foaming Aerosol ile iç mekanları işlerken, Bifen LP Granülleri ve Supreme IT Insektisit'i dış mekanlarda uygulamanızı öneririz.

Karıncaların Yeniden Bulaşmasını Önleme

  • Evinizi temiz tutarak, giriş noktalarını kalafatla kapatarak ve Supreme IT ve Bifen LP'nin önleyici uygulamalarını yaparak gelecekteki karınca sorunlarını önleyin.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.