Kara Sineklerden Nasıl Kurtulurum?

Kara Sineklerden Nasıl Kurtulurum?

Kara Sinek Kontrolü: Kara Sineklerden Nasıl Kurtulurum?

Bu sayfa genel bir karasinek kontrol kılavuzudur. Önerilen ürün ve yöntemleri kullanarak kara sinek kontrolüne sahip olacaksınız. Bu kılavuzu izleyin ve önerilen ürünleri kullanın ve karasineklerin %100 kontrolünü garanti ediyoruz.

Dışarıda sıcak havanın tadını çıkarıyorsanız, kara sinekler muhtemelen deneyiminizi mahvedebilir. Bu küçük uğultu rahatsızlıkları dünya çapında bulunabilir ve hastalıkları yaymasıyla bilinir. Karasinekler çoğunlukla insanları rahatsız eder, ancak sığır ve kümes hayvanları için zararlı, hatta ölümcül olabilir.

Bir insanda kara sinek ısırığı kaşıntıya, şişmeye veya mide bulantısı gibi daha kötü semptomlara neden olabilir. Çiftlik hayvanları, kara sinek tarafından ısırılırsa ölme riski altındadır. İlkbahar, karasineklerin en aktif olduğu zamandır ve kışın genellikle uykudadırlar. Karasinek istilası, tedavi edilmezse çiftlik hayvanlarınıza kalıcı olarak zarar verebilir.

Karasinek probleminiz varsa, ürün önerileri ve bu haşerelerden etkili bir şekilde nasıl kurtulacağınıza ilişkin talimatlar için bu Kendin Yap kılavuzunu izleyin.

Kimlik

kara sinek

Farklı sinek türleri arasındaki farkı söylemek zor olabileceğinden, karşılaştığınız haşere türünü doğru bir şekilde belirlemek önemlidir. Bu, bu belirli haşereden kurtulmak için doğru ürünleri ve yöntemleri kullandığınızdan emin olmanızı sağlayacaktır.

  • Karasinek, manda tatarcığı, hindi tatarcığı veya beyaz çorap gibi başka isimler alabilir. Kısa bacakları ve büyük gözleri olan, 2 ila 6 milimetre uzunluğunda herhangi bir uzunlukta olabilir.
  • Antenleri ve büyük kanatları vardır. Adından da anlaşılacağı gibi, çoğu karasinek siyahtır, ancak bazıları sarı veya turuncu olabilir.
  • Erkekler yiyeceklerinin çoğunu nektardan alırken, sineklerin çoğu çiftlik hayvanlarının kanıyla beslenir. Dişi karasinek kanla beslendikten sonra bir seferde 500'e kadar yumurta bırakabilir ve bu yumurtalar birkaç gün ila bir ay sonra herhangi bir yerde çatlar. Yumurta üretmek için kana ihtiyaç duydukları için yalnızca dişiler insanları, çiftlik hayvanlarını ve diğer hayvanları ısırırken, erkekler yalnızca nektarla beslenir.
  • Yumurtalar her zaman akan suya bırakılır; her yumurta, bakteri ve alglerle beslenirken onları güvende tutan ipek parçacıklarına sahiptir. Karasineklerin beslenme zamanı, rüzgar hızlarının düşük olduğu gündüz vaktidir. Sinekler yiyecek ararken asla insanların yaşadığı alanlara girmezler.
  • En çok Mayıs ve Temmuz ayları arasında aktiftirler.
  • Bu haşereler için tipik ısırma yerleri boyun çevresi, kulak arkası ve alt bacakların arkasıdır. Isırıklar çok acı vericidir ve şişebilir ve kaşınabilir.

Kara sineklerle uğraştığınızdan emin olmak için yukarıdaki resmi ve açıklamayı kullanın. Tamamen emin değilseniz, bizimle iletişime geçin ve doğru kimlik belirleme konusunda size yardımcı olacağız.

Denetleme

İnek Üzerindeki Sinekler

Haşerenizi kara sinek olarak tanımladıktan sonra, bu yerleri etkili bir şekilde tedavi etmek için sorun yaşadığınız bölgeye ve çevresine yakından bakın.

Nereden İncelenmeli?

Karasinekler akan su bulunan bölgelerde yaşar ve ürerler. Bu, nehirler ve göl alanları gibi yerleri yumurtlama faaliyetleri için ideal hale getirir. Akan suya yakın kırsal mülkler, banliyö yerleşim alanlarına göre karasinek faaliyetine daha yatkın olabilir, ancak bu az çok yerel coğrafyaya bağlıdır. Karasinek aktivitesi yaşıyorsanız, mülkünüzün üzerinde veya yakınında bulunan akan su kaynaklarını not edin.

Ahır veya ağıl gibi hayvanların en aktif olduğu alanları kontrol edin. Dişi kara sinekler hayvanın kanıyla beslenirken, erkekler atıklarına çekilecek. Akan su bulunan alanlar büyük olasılıkla kara sinekler için yumurtlama alanı olacaktır. Yaşam alanınızda karasinek görüyorsanız, bunun nedeni yakınlardaki bir alanı istila etmeleri olabilir.

Bakılacak şey

Çiftlik hayvanınız varsa, hayvanlarınızı kulak ve ağız çevresinde ısırık izleri veya yaralar açısından inceleyin. Sinek ısırıkları, hayvanlarda kırmızı, şişmiş şeritler olarak görünebilir. Kara sinekler sürüler halinde görünebilir ve yollarına çıkan her şeyi rahatsız edebilir.

Tedavi

Artık karasineklerin istila ettiği bölgeyi incelediğinize göre tedaviye başlayabilirsiniz. Uygulayacağınız ürün Flex 10-10 İnsektisittir. Flex 10-10'u el pompalı püskürtücü, hortum uçlu püskürtücü, sırt çantası püskürtücü, püskürtme teçhizatı, otomatik sisleme sistemi veya ULV püskürtme sistemi ile uygulayabilirsiniz. Genel uygulamalar için bir el pompalı püskürtücü önerilir.

Flex 10-10, iç veya dış mekan kontrolü için geniş spektrumlu bir üründür. Sineklerin içinde veya çevresinde olduğu alanların yanı sıra çiftlik hayvanlarınızı da tedavi etmek isteyeceksiniz. Herhangi bir ürünü kullanmadan veya uygulamadan önce uygun kişisel koruyucu ekipmanı (KKD) giydiğinizden emin olun.

Adım 1 - Alanı Ölçün

Tedavi etmek istediğiniz alanı ölçün

Herhangi bir ürünü uygulamadan önce, tedavi etmek istediğiniz alanın metrekaresini ölçmek isteyeceksiniz. Bunu, alanınızın uzunluğunu ve genişliğini birlikte çarparak yapabilirsiniz (uzunluk x genişlik = metrekare). Flex 10-10'un dış mekan uygulamaları için karıştırma oranı, galon su başına 6,4 sıvı onstur. Bir galon çözelti tipik olarak 1.000 fit kareyi tedavi edecektir. Örneğin, 2.000 metrekarelik bir alanı tedavi etmek istiyorsanız, 2 galon suya 12,8 ons Flex 10-10 karıştırmanız gerekir.

Hayvanlarınıza Flex 10-10 uyguluyorsanız, karışım oranı sinek istilasının şiddetine bağlı olacaktır. Normal koşullar için, her galon suya 4 çay kaşığı Flex 10-10 karıştırın. Şiddetli koşullar için, her galon suya 8 çay kaşığı Flex 10-10 karıştırın.

Adım 2 - Flex 10-10'u Karıştırın

Esnek

Artık tedavi alanınız için ne kadar ürüne ihtiyacınız olacağını bildiğinize göre, çözümünüzü oluşturmaya başlayabilirsiniz. Püskürtme tankınızı yarısına kadar suyla doldurun, istediğiniz miktarda Flex 10-10 ekleyin, ardından suyun kalan yarısını ekleyin. Tankı kapatın ve çalkalamak için iyice çalkalayın.

Adım 3 - Çözümü Uygulayın

Püskürtme Ahırı

Flex 10-10'u suyla seyreltmeyi bitirdiğinizde solüsyonu uygulamaya başlayabilirsiniz. Duvarlar, tavanlar, paravanlar, kapı çerçeveleri, pencere çerçeveleri ve diğer benzer yerler gibi karasineklerin konabileceği alanları tedavi etmek için doğrudan bir sprey kullanın.

Çözümünüzü uygulamadan önce tüm hayvanları ve insanları bölgeden çıkardığınızdan ve tüm yiyecekleri kapattığınızdan emin olun. Flex 10-10'u su yakınında uygulamadığınızdan emin olun. Bunu hayvanlarınıza uyguluyorsanız, bir yelpaze püskürtme ayarı kullanın.

Saçı iyice ıslatmak için yeterli miktarda ürün kullandığınızdan emin olun, özellikle üst çizgi, alt çizgi, yan kısımlar, solaklar ve diğer istila edilmiş alanlar. Artık sinek aktivitesi kalmayana kadar her 5 ila 12 günde bir hayvanınıza yeniden tedavi uygulayabilirsiniz.

Tedaviye daha aktif bir yaklaşım için Flex 10-10, havadaki karasinekleri bir alan spreyi uygulaması veya otomatik buğulama sistemi kullanarak tedavi edecek şekilde etiketlenmiştir. Uygun ekipmanla, 1 galon sprey seyreltme başına 3,2 sıvı ons ürün uygulama oranıyla Flex 10-10'u uzaya püskürtebilirsiniz. Çevrede insan veya hayvan varken uygulama yapmayınız ve alanı en az 10 dakika kapalı tutunuz.

Hayvancılık veya barınak alanlarında kurulan otomatik sisleme sistemi ile %0,09 permetrin ve %0,09 PBO solüsyonu oluşturun ve uygulayın. Bu, ½ galon ürünün 55 galon su ile karıştırılmasıyla yapılır. Dağıtım hızı, dakikada 1,25 sıvı ons çözeltiyi geçmemeli ve otomatik buğulama sistemi, yem veya suyun doğrudan sprey sisine maruz kaldığı yerlerde pestisitleri serbest bırakacak şekilde tasarlanmamalıdır.

önleme

ahırlar

Tedaviden sonra, karasineklerin bölgenize geri dönme olasılığının düşük olduğundan emin olmak için atabileceğiniz birkaç adım vardır. Genel olarak, sanitasyona odaklanmanız gerekir. Karasineklerin çoğu kana çekilir, ancak aynı zamanda atıklarla da beslenirler. Kara sineklerin mülkünüzü hedeflemesini engellemek için aşağıdaki önlemleri almanızı öneririz:

  • Bölgenizi iyice temizleyin ve çöpleri atın. Çöpleri gizli tutmak için kapaklı çöp kutuları kullanmayı düşünün.
  • Drenajlarınızı temiz tutarak bahçenizdeki nemi azaltın ve durgun suyu evinizden çıkarın.
  • Evinizi ve bahçenizi evcil hayvan pisliklerinden uzak tuttuğunuzdan emin olun ve böcekleri dışarıda tutmak için kapılarınıza ve pencerelerinize paravan takmayı düşünün.
  • Kalan koruma, karasinekleri tedavi edilen alanlardan uzaklaştırmak için gerekli olduğundan, üç ayda bir Flex 10-10 ile geri çekilin.

Temel Çıkarımlar

Kara Sinek nedir?

  • Karasinekler en çok ilkbaharda aktiftir ve ısırıkları potansiyel olarak insanlara veya çiftlik hayvanlarına zarar verebilir.
  • Karasinekler 5 ila 15 milimetre uzunluğundadır, kısa bacakları ve büyük gözleri vardır. Erkekler nektar yerler ve atıkları çekerler, dişiler ise kanla beslenir ve yumurtalarını akan suya bırakır.

Kara Sineklerden Nasıl Kurtulur?

  • Flex 10-10 Böcek İlacı su ile seyreltin ve karasinekleri önlemek için çimlerinize ve çiftlik hayvanlarınıza püskürtün. El pompalı püskürtücü tavsiye edilir.

Kara Sinek Yeniden Bulaşmasını Önleme

  • Bölgenizi iyice temizleyerek ve çöpleri atarak kara sinekleri önleyin. Sanitasyon önlemlerine odaklanmak, sineklerin mülkünüze sık sık uğramasını engelleyecektir.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.