Kaldırım Karıncalarından Nasıl Kurtulurum?

Kaldırım Karıncalarından Nasıl Kurtulurum?

Kaldırım Karınca Kontrolü: Kaldırım Karıncalarından Nasıl Kurtulurum?

Bu sayfa bir Kaldırım Karıncası kontrol rehberidir. Önerilen ürün ve yöntemleri kullanarak Kaldırım Karıncalarını kontrol altına alacaksınız. Bu kılavuzu takip edin ve önerilen ürünleri kullanın; Kaldırım Karıncalarını %100 kontrol altına almayı garanti ediyoruz.

Kentsel bir bölgede yaşıyorsanız karşılaşacağınız en yaygın karıncalardan biri Kaldırım Karıncasıdır. Adından da anlaşılacağı gibi, bu karıncalar kaldırım ve beton etrafında yaşar ve yuva yapar. Asfalt çatlaklarında ve çatlaklarında büyük koloniler bulunabilir. Kaldırım Karıncaları, binaları işgal ettikleri ve iç mekanlarda yuva yaptıkları ve insanlar için baş belası olabilecekleri bilindiğinden, kendilerini sadece oldukları yerde tutmakla sınırlamazlar.

Bir kaldırım karıncasının diyeti gres, yağ, küçük böcekler ve tatlı tadı olan yiyeceklerden oluşur. İşçiler ayrıca yaprak bitlerinden bal özü ve salgılar beslerler. Yiyecek ararken, dışarıdan giriş noktalarından geçerek evleri kolayca istila edebilirler. Kaldırım Karıncalarını kontrol etmek sinir bozucu olabilir çünkü yuvaları kaldırımlardaki ve araba yollarındaki ulaşılması zor çatlak ve yarıklardadır.

Mülkünüz Kaldırım Karıncaları tarafından istila edildiyse, Solutions Pest and Lawn sizi istilayı kendiniz ortadan kaldırmak için profesyonel kalitede ürünler ve bilgilerle donatabilir. Bu baş belası böceklerle mücadele etmek için önerilen ürünleri ve uzman teknikleri içeren faydalı bir kılavuz için aşağıyı okuyun.

Kimlik 

Garaj Yolundaki Kaldırım Karıncaları

Doğru tedavi yöntemini uygulamadan önce, Kaldırım Karıncaları ile uğraştığınızdan emin olmanız gerekir. Kaldırım Karıncalarını Yanlış Tanımlamak, para ve zaman israfına yol açabilecek yanlış tedavi yöntemlerinin kullanılmasına yol açabilir. Kaldırım Karıncalarının ortak özelliklerini aşağıda bulabilirsiniz, böylece kolay teşhis için nasıl göründüklerini bilirsiniz.

  • Kaldırım karıncaları, benzer görünüm ve renge sahip oldukları için genellikle küçük siyah karıncalarla karıştırılabilir, ancak daha açık bacaklara ve antenlere sahip açık kahverengi de olabilirler.
  • İkisi arasında ayrım yapmanın yolu boyutlarıdır, çünkü kaldırım karıncaları biraz daha büyüktür, yaklaşık 1/8 inç uzunluğundadır, baş ve göğüste yivli paralel çizgiler vardır.
  • Küçük siyah karınca gibi, üç parçalı bir sopayla 12 parçalı antenleri de vardır.
  • Adından da anlaşılacağı gibi, genellikle kaldırım çatlaklarına yakın bulunurlar. Kaldırımların, araba yollarının, terasların ve temel duvarlarındaki çatlakların yakınında da bulunabilirler.

Kaldırım Karıncalarını doğru bir şekilde tanımlamanıza yardımcı olması için yukarıdaki açıklamayı ve resmi kullanın. Tamamen emin değilseniz, bizimle iletişime geçin ve doğru tanımlama konusunda size yardımcı olmaya çalışacağız.

Denetleme

Kaldırımlar Geçit Üzerindeki Karınca

Kaldırım Karıncaları ile uğraştığınızı onayladıktan sonra, Kaldırım Karıncalarının nereleri istila ettiğini bulmak için bir inceleme yapmanız gerekecektir. İnceleme sırasında, Kaldırım Karıncalarının bulunduğu "sıcak noktaları" bulmaya odaklanacak ve ayrıca yuvalarını bulmaya çalışacaksınız.

Nereden İncelenmeli?

Muayenenize açık havada başlayın. Garaj yollarında, kaldırımlarda ve bordürlerdeki çatlakları ve yarıkları arayın. Bahçede peyzaj kayalarının, kütüklerin, tuğlaların, ağaç yığınlarının, yaprak çöplerinin ve genel bahçe molozlarının altını inceleyin. Ayrıca, yapınızın temeli boyunca kontrol edin. İç mekanlarda duvar boşluklarının yakınında ve en yaygın olarak halıların süpürgeliklerle buluştuğu zeminlerin altında bulunabilirler.

Bakılacak şey

Kaldırım Karıncalarının kendilerini ve karınca yuvalarını arıyorsunuz. Karınca yuvaları, toprak krateri olan küçük volkanlara benziyor ve tipik olarak kaldırımların, kaldırımların ve araba yollarının yakınında bulunuyor. Yiyecek arama yolları ve kolonileri veya karınca yuvaları için yukarıda belirtilen tüm alanları inceleyin. Yukarıda belirtilen alanlarda Kaldırım Karıncası aktivitesini onayladığınızda, tedavi ürünlerini uygulamaya hazırsınız demektir.

Tedavi

Kaldırım Karıncası aktivitesini onayladıktan sonra tedaviye başlama zamanı. Tüm ürün etiketlerini okumayı ve bu etiketlerdeki uygulama talimatlarını takip etmeyi unutmayın ve kişisel koruyucu ekipman (PPE) giyerek güvende kalın.

Kaldırım Karıncalarını tedavi etmek için, giriş ve boşluk noktalarını D-Fense Dust ile tedavi ederek ve Ant-Trax Karınca Yemi ile iç mekanda yemleme yaparak, Supreme IT Insektisit ile dış mekanda tedavi edilmesini öneririz.

Adım 1 - Supreme IT ile Dış Mekan Tedavisi

BT bariyer tedavisini geri kazanın

Supreme IT, 75'ten fazla haşereyi hedefleyen güçlü bir insektisittir ve kovucu özellikleriyle hızlı bir yıkım sağladığı için yapınızın çevresinde çevre veya bariyer uygulaması olarak kullanmak mükemmeldir. Ayrıca 90 güne kadar sürecek kalıcı veya uzun vadeli etkileri vardır.

Tedavi alanının metrekaresini hesaplayarak ne kadar Supreme IT uygulamanız gerekeceğini belirleyin. Bunu yapmak için, alan uzunluğunu genişlikle ölçün ve çarpın (uzunluk x genişlik = metrekare). 0,5 ila 1,0 oz karıştırın. Pompalı püskürtücünün içindeki her galon su için Supreme IT miktarı. Bu uygulama oranı 1.000 metrekareyi tedavi edecek. Kaldırımda, kaldırımlarda, araba yollarında, teraslarda ve peyzaj yataklarında görünür karınca yuvaları gibi karınca faaliyeti gördüğünüz alanlarda leke tedavisi yapın.

Karıncaların evinize girmesini engellemek için bir çevre bariyeri yapmak için mülkünüzün temelinden 3 fit yukarı ve 3 fit uzağa püskürtün. Bu şekilde yapınızın tüm çevresine püskürtün, aynı zamanda kapı çerçevelerine, pencere çerçevelerine, saçaklara, çatı altlarına, garaj kapılarına, yağmur oluklarına, elektrik/sıhhi tesisat geçişlerine, çatlaklara ve yarıklara da püskürtün. Ürün kuruyana kadar insanları ve evcil hayvanları uygulama alanlarından uzak tutun.

Adım 2 - Ant-Trax Karınca Yemi ile İç Mekan Tedavisi

kaldırım karıncaları ant-trax tedavisi

Ant-Trax, iç mekanlara izinsiz giren Kaldırım Karıncalarını tedavi etmek için kolay uygulama için uygun bir şırınga içinde gelen çekici bir karınca yem ürünüdür. Karıncalar formüle karşı koyamayacak ve yemi koloni ile paylaşmak için yuvalarına geri götürecekler, bu da tüm popülasyonun yem tarafından zehirlenmesine yol açacaktır.

Ant-Trax'ı uygulamak için sadece pistona bastırın. Karınca aktivitesinin yüksek olduğu alanlarda bezelye büyüklüğünde bir damla uygulayın. Her yerleşimi en az bir ayakla ayırın. Tezgahlara, pencere çerçevelerinin yakınlarına, çatlakların ve yarıkların yakınlarına, süpürgeliklerin yakınlarına ve cihazların yakınına ve Kaldırım Karıncası faaliyetini fark ettiğiniz her yere uygulayın.

Ant-Trax uygulanan alanlarda karıncaları öldürmeyiniz ve temizlik malzemeleri kullanmayınız. Amaç, karıncaların yemi yuvaya geri taşımalarına izin vermek için yem etrafında yiyecek arama yolları oluşturmasına izin vermektir. 7-10 gün kadar bekleyin ve Ant-Trax uyguladığınız alanlarda karıncaların rahatsız edilmeden beslenmesine izin verin.

Adım 3 - Boşlukları ve Giriş Noktalarını D-Fense Tozu ile Tedavi Edin

Kaldırım Karıncalarını Tedavi Etmek İçin D-Fense Tozu

Ek bir koruma ve kontrol önlemi olarak, evinizin çevresinde D-Fense Dust kullanarak giriş noktalarına sızmalarını durdurun. D-Fense Dust, çatlaklar ve yarıklar gibi ulaşılması zor alanlarda ve süpürgelikler boyunca kullanılabilen böcek öldürücü bir tozdur. Ayrıca 8 aya kadar vadesi vardır.

D-Fense Dust'ı kullanmak için elde tutulan bir silgiye ihtiyacınız olacaktır. Ürünü önce silgiyi D-Fense Dust ile doldurarak uygulayın. İçeride hava sirkülasyonu sağlamak için toz bezi kabının yarısını boş bırakın. Lavabo altları (sıhhi tesisatın duvarlardan geçtiği yerler), süpürgelikler boyunca, çatlaklar ve yarıklar ve hatta evin içinde ve dışında giriş noktaları gibi ulaşılması zor alanlarda toz bezine sıkarak uygulayın.

önleme

önleme avlu enkaz kaldırım karıncaları

Kaldırım Karıncalarını ortadan kaldırdıktan sonra, yiyecek kaynaklarına kolay erişimi ortadan kaldırarak ve düzenli bir temizlik programına sahip olarak geri dönmelerini önleyin. Önerdiğimiz bazı önleyici tedbirler şunlardır:

  • Tezgahları silin, süpürün, vakumlayın ve oluşan kırıntıları veya döküntüleri temizleyin. Sızdıran musluklar ve hatalı su tesisatı gibi evdeki nem sorunlarını düzeltin.
  • Kaldırım karıncaları için barınak alanları oluşturabilecek kütükler, kayalar, tuğlalar, ağaç yığınları, yaprak döküntüleri ve genel dağınıklık gibi bahçedeki kalıntıları kaldırın.
  • Karıncaları ve diğer böcekleri mülkünüzden uzak tutmak için mülkünüzün çevresine her 90 günde bir Supreme IT püskürtün.

Temel Çıkarımlar

Kaldırım Karıncaları nedir?

  • Kaldırım Karıncaları, beton ve asfalt altında yuva yapan ve genellikle yiyecek aramak için evleri istila eden bir karınca türüdür. 

Kaldırım Karıncalarından Nasıl Kurtulunur?

  • Kaldırım Karıncaları istilasını iç mekan (Ant-Trax Karınca Yemi ve D-Fense Aerosol) ve dış mekan (Supreme IT) tedavi ürünlerinin bir kombinasyonu ile tedavi etmenizi öneririz.

Kaldırım Karıncalarının Yeniden Bulaşmasını Önleme

  • Nemi azaltarak, iyi sanitasyon ve dışlama önlemleri uygulayarak ve Supreme IT İnsektisit önleyici tedaviler uygulayarak Kaldırım Karıncalarının yeniden istilasını önleyin
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.