Kadife Ağaç Karıncalarından Nasıl Kurtulurum?

Kadife Ağaç Karıncalarından Nasıl Kurtulurum?

Kadife Ağaç Karınca Kontrolü: Kadife Ağaç Karıncalarından Nasıl Kurtulurum?

Bu sayfa bir Kadife Ağaç Karıncası kontrol rehberidir. Önerilen ürün ve yöntemleri kullanarak Kadife Ağaç Karıncalarını kontrol altına alacaksınız. Bu kılavuzu izleyin ve önerilen ürünleri kullanın ve Kadife Ağaç Karıncalarının %100 kontrolünü garanti ediyoruz.

Karıncaların gelişiyle mahvolan parkta piknik yaptıysanız, büyük olasılıkla partinin Kadife Ağaç Karıncaları tarafından basılması ihtimali yüksektir. Kadifemsi Ağaç Karıncaları genellikle ağaçlarda aşağı yukarı yürürken görülürler ve pikniğinize çok iyi gelebilirler. Bu nedenle piknik gezilerini mahvetme sıklıkları nedeniyle "piknik karıncaları" olarak da anılırlar.

Kadifemsi Ağaç Karıncaları, adından da anlaşılacağı gibi, ağaçların içinde veya üzerinde yaşamayı severler, ancak koşullar uygunsa evinizin etrafında rahat edebilirler ve rahatsız edici bir haşere haline gelebilirler. Kadifemsi Ağaç Karıncaları agresif ısırıcılardır ve siz bahçe işi yaparken size saldırabilirler. Isırmanın yanı sıra, oldukça acı verici olabilen ve akrep sokmasına benzer bir zehir de enjekte ederler.

Mülkünüzde Kadife Ağaç Karıncaları varsa, onlardan kurtulmak için bir kontrol programına başlamak en iyisi olacaktır. Aşağıdaki Kendin Yap tedavi kılavuzumuz, Kadife Ağaç Karıncaları hakkında bilmeniz gereken her şeyi ve profesyonel kalitede ürünler ve uzman teknikleri kullanarak onları mülkünüzden nasıl yok edeceğinizi anlatacaktır.

Kimlik

kadifemsi ağaç karıncaları tanımlama kadifemsi ağaç karıncalarından nasıl kurtulurum

Tedavi etmeden önce, Kadifemsi Ağaç Karıncalarıyla uğraştığınızdan kesinlikle emin olmalısınız. Yanlış tanımlama, zaman ve para kaybı olabilecek yanlış tedavi ürünlerinin kullanılmasına yol açabilir. Aşağıda Kadifemsi Ağaç Karıncalarının bazı ortak özellikleri verilmiştir, böylece kolay tanımlama için nasıl göründüklerini bilirsiniz.

  • Kadifemsi ağaç karıncaları kırmızı ve siyah renklidir ve çok agresiftirler.
  • Kadifemsi ağaç karıncalarının boyutları değişir, ancak 1/4 inç'e kadar büyüyebilir - evinizde göreceğiniz normal karıncaların çoğundan daha büyük, ancak yine de bir Marangoz Karıncasından daha küçüktür . 
  • Kadifemsi Ağaç Karıncaları, Kokulu Ev Karıncaları ile benzer bir özelliği paylaşırlar ; ezildiklerinde hoş olmayan bir koku yayarlar. Kokunun çürük bir hindistancevizi gibi olduğu tarif edilmiştir.
  • Çoğu karınca gibi, Kadife Ağaç Karıncaları da tatlı veya protein bazlı her şeye karşı büyük bir iştaha sahiptir. Çoğunlukla yaprak biti ve bal özü gibi böcekleri yerler, ancak yiyecek kıt olduğunda yiyecek ararken insanların evlerine girerler.

Kadife Ağaç Karıncalarını doğru bir şekilde tanımlamanıza yardımcı olması için bu açıklamayı ve yukarıdaki resmi kullanın. Emin değilseniz, bizimle iletişime geçin ve doğru tanımlama konusunda size yardımcı olacağız.

Denetleme

Kadife Ağaç Karıncaları

Kadife Ağaç Karıncalarını doğru bir şekilde tanımladıktan sonra incelemeye geçebilirsiniz. Kadifemsi Ağaç Karıncaları, nemli ahşabın olduğu alanlarda ve ağaç kovuklarında yuva yapmayı severler ve genellikle ağaçtayken eve değen bir dal aracılığıyla eve erişebilirler. 

Nereden İncelenmeli?

Muayenenize dışarıdan başlamanızı ve içeride çalışmanızı öneririz. Bir karınca görürseniz, onu öldürmeyin, bunun yerine karıncayı gözlemleyin ve hangi yolu izlediğini görün. Israrcı olursanız karıncalar sizi koloniye veya yuvaya yönlendirebilir. Açık havada kurulan yuvalar muhtemelen yakındaki bir ağacın içinde veya çevresinde kurulmuş olabilir. Ölü dallar, kütükler, ağaç kütükleri ve tuğlaların, taşların ve genel dağınıklık gibi bahçe döküntülerinin etrafında arama yapın.

İç mekanlarda nem sorunlarının olduğu alanlarda arama yapın. Banyo, mutfak, malzeme odaları gibi alanlar ve sızıntı veya durgun su olan yerler genellikle Kadife Ağaç Karıncalarını bulacağınız yerlerdir. 

Bakılacak şey

Kadife Ağaç Karıncalarını, yiyecek arama yollarını ve hatta kırbaçlarını arıyorsunuz. Marangoz Karıncaları gibi, Kadife Ağaç Karıncaları da ahşabın içine yuva yaptıklarında küçük talaşlardan talaş (talaş) oluştururlar. Karıncaları ve yiyecek arama yollarını arayarak yukarıda belirtilen tüm alanlarda arama yapın. Bir yiyecek arama yolu belirledikten sonra, onu yuvasına veya kolonisine kadar takip edin.

Tedavi

Velvety Tree Ant etkinliğini onayladığınızda, tedaviye başlama zamanı. Tüm ürün etiketlerini okumayı ve bu etiketlerdeki uygulama talimatlarını takip etmeyi unutmayın ve kişisel koruyucu ekipman (PPE) giyerek güvende kalın.

Kadife Ağaç Karıncalarından kurtulmak için birden fazla ürün kullanmanızı ve hem ev içi hem de ev dışı uygulama yapmanızı öneririz. İç mekanlarda, Ant-Trax Ant Bait ve Fipro Foaming Aerosol kullanın. Açık havada, ağaç deliklerine ve ahşabın etrafındaki deliklere Supreme IT Insektisit ve Fipro Foaming Aerosol bariyer uygulaması uygulayın.

Adım 1 - Supreme IT ile Dış Mekan Tedavisi

BT tedavisi kadifemsi ağaç karınca tanımlamasını geri kazanın

Tedaviye açık havada Supreme IT Insektisit uygulamasıyla başlayın. Supreme IT, topraktaki yuvaları tedavi etmek için kullanılacaktır ve karıncaları yalnızca öldürmekle kalmayıp aynı zamanda uzaklaştıran çok güçlü bir böcek ilacıdır ve karıncaları yapınızdan uzak tutmak için bir bariyer tedavisi olarak kullanmak için mükemmeldir. 

Evinizin dış cephesinin kare görüntülerini hesaplarken ne kadar Supreme IT'ye ihtiyacınız olduğunu belirleyin. Bunu yapmak için, alan uzunluğunu genişlikle ölçün ve çarpın (uzunluk x genişlik = metrekare). Bir pompa püskürtücünün içindeki bir galon suda 1 ons Supreme IT, 1.000 fit kareyi tedavi edecektir. Örneğin, eviniz 4.000 fit kare ise, 4 oz'u karıştırmanız gerekecektir. 4 galon suda Supreme IT.

Bir çevre uygulaması yapmak için, yapınızın temelinden 3 fit yukarı ve 3 fit dışarı püskürtmeniz gerekecektir. Bu şekilde püskürtme yaparken ayrıca saçakları, alt yüzeyleri, pencereleri, kapıları, garaj kapılarını, yağmur oluklarını, elektrik/sıhhi tesisat geçişlerini ve çatlakları ve yarıkları da düzeltmiş olursunuz.

Topraktaki yuvaları veya kolonileri tedavi etmek için onları Supreme IT kullanarak ıslatacaksınız. Bunu yapmak için, karıncaların tedaviden kaçmasını önlemek için önce açıklığın çevresine püskürtün ve ardından Supreme IT ile tamamen sırılsıklam olana kadar tüm tümseğe püskürtün.

Adım 2 - Ant-Trax Karınca Yeminin İç Mekan Uygulaması

antrax karınca yemi tedavisi

Ant-Trax, karıncaların karşı koyamadığı tatlı bir karınca yemidir. Yavaş çalışır ve karıncaların yemi tüm koloninin yok olduğu koloniye geri götürmelerine izin verir. Bu ürün, kolay uygulama için bir şırınga içinde gelir. Karınca aktivitesinin yüksek olduğu yerlere bezelye büyüklüğünde bir damla uygulayın ve her yerleşimi en az bir fit ayırın. Tezgahlarda, mutfaklarda, banyolarda ve Velvety Tree Ant etkinliğini fark ettiğiniz her yerde uygulayın.

Ant-Trax Karınca Yemi uyguladığınız yerlerde karıncaları öldürmeye veya temizlemeye (temizlik malzemeleri kullanmayın) çalışmayın. 7 ila 10 gün bekleyin ve karıncaların Ant-Trax Karınca Yemi uyguladığınız yerlerin etrafında yiyecek arama yolları oluşturmasına izin verin.

Adım 3 - Fipro Köpüren Aerosol Uygulaması 

Kadifemsi Ağaç Karıncaları için Fipro Aerosol uygulaması

Fipro, öldürücü etken madde olan Fipronil'i içeren köpüren bir aerosoldür. Kadifemsi Ağaç Karıncalarını hızlı bir şekilde öldürür ve köpürme özellikleri, böcek ilacının karıncalara en dar saklanma noktalarında bile ulaşmasını sağlar Fipro Köpüren Aerosol'ün hem iç hem de dış mekanlarda uygulanması gerekecektir.

Fipro kullanıma hazır gelir. Kullanmak için sadece tüp pipetini enjekte edin ve çatlaklara ve yarıklara uygulayın. Pencere çerçeveleri, kapı çerçeveleri, lavabo altları, duvar boşlukları, çürüyen ahşabın yakınında ve Velvety Tree Ant aktivitesinin gözlemlendiği yerlerde kullanın. 

Ahşap (ağaçlar, kütükler, dallar) içinde koloniler veya yuvalar bulduysanız, Fipro kullanacaksınız. Gerekirse tahtaya bir delik açın. Bu ürün kullanıma hazır olarak gelir. Uygulamak için sadece tüp pipetini enjekte edin ve doğrudan ahşabın içindeki çatlaklara ve yarıklara uygulayın. Doğrudan koloniye uygulayın.

önleme

Önleme arıtma avlu enkazı

Önleme, Velvety Tree Ant'ı ücretsiz tutmanın anahtarıdır. Tam kontrol, yalnızca ortamınızı bu Karıncalar için daha az uygun hale getirecek şekilde değiştirdiğinizde elde edilecektir. İşte evinizi yeniden istiladan korumak için uygulayabileceğiniz bazı önleyici tedbirler.

  • Nem sorunlarını ele alın. Sıhhi tesisat sızıntılarını gidererek evin nem biriktiren alanlarını bulun ve düzeltin Evin nemli alanlarını ortadan kaldırmak için bir nem giderici kullanın.

  • Evinizin etrafındaki birçok giriş noktasını mümkün olduğunca kapatın.  Kadifemsi kırmızı karıncalar (veya diğer böcekler) için giriş yolu işlevi görebilecek delikleri, çatlakları ve yarıkları ortadan kaldırmak için kalafat veya  siyah köpük kullanın.

  • Ağaç dallarını kesin. Ağaçları ve çalılıkları evinizdeki gibi evinizden uzaklaştırın. Ayrıca ağaçların çürüyen veya ölü kısımlarını kesin.

  • Evinizin etrafındaki yaprak çöplerini süpürün ve atın. Malç, ağaç yığınları, taşlar ve tuğlaları uzaklaştırın, böylece bu malzemeler genellikle kadifemsi ağaç karınca kolonilerini barındırdığından eve dokunmazlar. Olukları da temizleyin.

Temel Çıkarımlar

Kadife Ağaç Karıncaları nedir?

  • Kadifemsi Ağaç Karıncaları, bahçeleri ve evleri istila ettiği ve acı verici bir ısırık verdiği bilinen agresif bir karınca türüdür.

Kadife Ağaç Karıncalarından Nasıl Kurtulur

  • Kadifemsi Ağaç Karıncalarını tedavi etmek için, Supreme IT Insektisit ile bir bariyer ve tümsek uygulaması ve boşluklar ve yarıklar için Ant-Trax Karınca Yeminin yanı sıra Fipro Köpüren Aerosol'ün iç mekanda uygulanmasını öneririz.

Kadifemsi Ağaç Karıncalarının Yeniden Bulaşmasını Önleme

  • Kalafat yardımıyla giriş noktalarını kapatmanın yanı sıra ev çevresindeki yaprak çöpünü ve nemi azaltarak gelecekteki istilaları önleyin.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.