İthal Ateş Karıncalarından Nasıl Kurtulurum?

15-01-2023 00:14
İthal Ateş Karıncalarından Nasıl Kurtulurum?

İthal Ateş Karıncası Kontrolü: İthal Ateş Karıncalarından Nasıl Kurtulurum?

Bu sayfa ithal bir ateş karıncası kontrol rehberidir. Önerilen ürün ve yöntemleri kullanarak, evinizin içinde ve çevresinde istila eden ithal ateş karıncalarını azaltacak ve kontrol altına alacaksınız. Bu kılavuzu takip edin ve önerilen ürünleri kullanın ve ithal ateş karıncası popülasyonunuzda büyük bir azalmayı garanti ediyoruz.

İstilacı haşereler, gıda kaynaklarının avlanması veya rekabet etmesi yoluyla yerli türlerin azalmasına dahil olmuştur. Kırmızı ithal ateş karıncası (RIFA) olarak da bilinen ithal ateş karıncası , Amerika Birleşik Devletleri'nin güney yarısındaki yerli ateş karıncaları için bir istisna değildir. Bu agresif haşereler, yanma hissine benzeyen acı verici sokmaları ve ısırıkları sayesinde takma adlarını aldılar.

Kırmızı ithal ateş karıncaları istila ettikten sonra, höyükleri ve beslenme faaliyetleri ile bir alana hızla hakim olurlar. Omnivorlardır ve ölü hayvanları, diğer böcekleri, tohumları, yavru kuşları, kertenkeleleri ve diğer küçük memelileri yerler. Yuvaları bozulduğunda, ithal ateş karıncaları insanlara, evcil hayvanlara ve çiftlik hayvanlarına karşı acı verici bir acı veya ısırıkla kendilerini savunurlar. Yoğun yanma hissinin yanı sıra, bu haşereler ayrıca koloninin diğer üyelerini birden fazla ısırmaya veya sokmaya yol açacak şekilde saldırmaya teşvik eden bir feromon salgılarlar.

Fiziksel münakaşalardaki rahatsızlıklarına ek olarak, ekinlerde ve sebze bahçelerinde bir sorun haline gelebilirler. Bitkiyi toplayan bu haşereler, yapraklar veya bal özü ve / veya böceklerle beslenir. İthal ateş karıncası kontrolünü üstlenmesi zor bir süreçtir, ancak kullanımı kolay Kendin Yap kılavuzumuzda listelenen adımları ve ürünleri izleyerek mümkündür.

Kimlik

İthal Ateş Karıncaları ve Yumurtaları

Tedaviye devam etmeden önce, sahip olduğunuz karınca istilasının türünün ithal ateş karıncaları olduğundan emin olmanız gerekir. Dikkatsiz tanımlama, zamanınızı ve mali durumunuzu boşa harcayabilecek yanlış ürünleri kullanmanıza neden olabilir. Bu zararlıları yerel ateş karıncası türlerinden ayırt etmek için mikroskop veya büyüteç altında incelemek gerekebilir.

  • Siyahtan kırmızımsı kahverengiye kadar renktedir. Genellikle kırmızı baş ve göğüs ve siyahımsı kırmızı karın ile tanınır. Erkek işçi karıncaların rengi tamamen siyahtır.
  • 1/8 ila 1/4 inç uzunluğunda büyüyün.
  • Sonunda 2 parçalı kulüpler ve geri kalanı 10 parçalı iki çift anten.
  • İthal ateş karıncaları, yerli ateş karıncalarından birkaç özellik ile ayırt edilebilir. İşçileri polimorfiktir, yani boyutları 1/8 ila 1/4 arasında değişirken, yerli ateş karıncalarının tümü aynı boyuttadır. İthal ateş karıncalarının mandibulası 3 clypeal dişe sahipken, yerli ateş karıncalarının mandibulası 2 yan dişe sahiptir.
  • Gasterin sonunda aşağı doğru çıkıntı yapan stinger.
  • Göğüs ve karın üzerinde uzun kıllı tüyler var ve göğüs kafesinde diken yok.

İthal ateş karıncalarını doğru bir şekilde tanımlamanıza yardımcı olması için yukarıdaki resmi ve açıklamayı kullanın. Emin değilseniz, haşerenin bir fotoğrafını çekin veya mağaza konumlarımızdan birinde eğitimli personelimize göstermek için haşereyi mühürlenebilir bir kaba yerleştirin. Müşteri hizmetleri ekibimiz telefon veya e-posta yoluyla da konuşabilir.

Denetleme

İthal Ateş Karıncası

Mülkünüzde ithal ateş karıncaları olduğunu onayladıktan sonra, kontrolün bir sonraki aşaması olan teftiş aşamasına geçin. Bu süreç boyunca, yüksek miktarda ithal ateş karıncası aktivitesi olan alanları ve onun gelişmesine izin veren koşulları belirleyeceksiniz.

Nereden İncelenmeli?

İthal ateş karıncaları genellikle evinizin dışında, açık, güneşli alanlarda, oyun alanının yakınındaki çimlerde, kaldırımların veya kaldırımların yanında veya altında, evlerin temeline, posta kutularına, ağaçlara karşı ve elektrikli ekipman, çiçek tarhları, peyzaj alanları ve klimalar içinde bulunur.

Bakılacak şey

İthal ateş karıncası höyükleri genellikle haşerenin kendisinden önce fark edilir. Höyükler genellikle büyük ve kubbe şeklinde veya yumuşak topraklı düzdür. Bu höyüklerin boyutları değişir, ancak genellikle 2 fit çapında ve 18 inç yüksekliğindedir ve giriş delikleri yoktur. Toprağa bağlı olarak ithal edilen ateş karıncası höyükleri siyah, gri veya kırmızı renkte değişir. Doğaları gereği agresif olmalarına rağmen ithal ateş karıncaları, höyükleri bozulursa mülkünüzün diğer bölümlerine yerleşebilir.

Tedavi

İthal ateş karıncası faaliyeti alanlarını onayladıktan sonra , kendinizi onların ısırıklarından, sokmalarından ve kullanılan böcek ilaçlarından korumak için uygun kişisel koruyucu ekipmanı (PPE) giymeniz gerekecektir .

İthal ateş karıncaları, hızlı göç etme ve oğul verme faaliyetleriyle bilinir. Bu, ithal ateş karıncası istilalarını kontrol ederken bilinmesi gereken önemli bilgilerdir. Çimlerinizi geniş alanları tedavi edebilen geniş spektrumlu bir böcek ilacı ile tedavi etmek önemlidir. Bu nedenle, ithal ateş karıncalarını ve yuvalarını temas anında ve uygulamadan sonra 90 güne kadar tedavi edecek geniş spektrumlu bir böcek ilacı olan Supreme IT İnsektisit kullanmanızı öneririz. Aktif olarak yiyecek arayan ithal ateş karıncalarını tedavi etmek için de Bifen LP uygulamanız gerekecektir.

İthal ateş karıncalarını tedavi etmek için en iyi zaman Eylül sonundan Ekim başına ve ardından yine Nisan sonundan Mayıs ayına kadardır, çünkü bu dönemler bu böceklerin aktif olarak yiyecek araması için ideal hava koşullarını sağlar.

1. Adım: Bifen LP'yi Yayınlayın

Serpme Granül Ürün

Bifen LP, ithal ateş karıncalarını ve geniş çimenlik alanlarda çimleri istila eden diğer yaygın haşereleri kontrol edecek granüler bir insektisittir. İthal ateş karıncalarının sinir sistemine müdahale ederek felce ve ardından nihai ölüme yol açan aktif bileşen Bifenthrin %0.2 ile formüle edilmiştir.

2,3 ila 4,6 lbs uygulayın. Bifen LP'nin her 1.000 metrekarelik çim alanı ve evlerin çevresi için. Alan uygulamaları için 100 ila 200 lbs kullanın. dönüm başına ürün. Ürünlerin başarısını artırmak için, tümsek sırılsıklam kombinasyonları ile çimlerinize yayma uygulamaları yapmanız gerekecektir. İthal ateş karıncası tepeciklerini tedavi etmek için tepe başına 1/2 bardak ürün uygulamanız ve ardından 1 ila 2 galon su ile ıslatmanız gerekecektir. Ürünü etkinleştirmek için su yerine sıvı bir böcek ilacı kullanabilirsiniz.

Tedavi yerinin metrekaresini hesaplayarak ne kadar Bifen LP kullanacağınızı belirleyin. Bunu yapmak için, tedavi alanınızın uzunluğunu ve genişliğini ayak cinsinden ölçün ve ardından çarpın (uzunluk X genişlik = kare görüntü). Yüzölçümü bulmak için kare görüntüyü alın ve bir dönüme bölün (metrekare / 43.560 fit kare = dönüm). Ne kadar Bifen LP kullanacağınızı belirledikten sonra, onları rahatsız etmemek için ithal ateş karıncası yuvaları ile işaretleyeceksiniz, aksi takdirde karıncaların yuvalarına ve bahçenizin diğer alanlarına yayılması riskini almış olursunuz.

Bifen LP'yi çimlerinize yaymak için, bir itmeli yayıcıya, metrekarenize göre doğru miktarda ürün yüklemeniz gerekecektir. Ürünü bir kez tedavi alanı boyunca paralel çizgiler halinde yayarak başlayın, ardından ortadaki alanı kaplamak için dikey bir açıyla eşit bir hızda ikinci bir geçiş yapın. Höyük uygulamaları için, ithal edilmiş ateş karıncası tümseğinin doğrudan üzerinde yüklü bir el yayıcı veya bardakla durun ve ardından granülleri tümseğin üzerine eşit şekilde yayın. Höyüğün etrafında da 4 fit çapında bir daire oluşturun.

Bifen LP ile bahçenizi ve tek tek karınca yuvalarını tedavi etmeyi bitirdiğinizde, Supreme IT Insektisit yardımıyla sulayabilirsiniz. Ekilen uygulamaların en az 125 libre olduğuna dikkat edilmelidir. dönüm başına, ithal edilen ateş karıncalarını ve yeni çiftleşen Fly-In Queens'i aktif olarak aramak için altı aylık bir artık etki yaratacaktır.

2. Adım:  Süs Bitkileri ve Çimlere Supreme IT İnsektisitini Uygulayın

Çimde Yayın Uygulaması

Supreme IT İnsektisit, 70'e kadar haşere türünü tedavi eden askıda konsantre bir insektisittir ve kurutulduğunda 90 güne kadar ithal ateş karıncalarını yok etmeye devam eder. Bu likit ürün, daha önceki Bifen LP uygulamasının aktif hale gelmesine yardımcı olacağı gibi, karıncaların evinize girmesini engellemek için çevre koruma işlemi de yapacaktır. Supreme IT İnsektisit, geniş ölçekli alanları tedavi etmek için hortum uçlu bir püskürtücü ile uygulanabilir.

Çimlerinizi ve süs bitkilerinizi işlemek için 0,5 ila 1,0 fl uygulayın. oz. 1.000 fit kare başına Supreme IT İnsektisit. Daha büyük süs bitkileri uygulamalarının 21,7 ila 43,5 fl kullanması gerekecektir. oz. 100 galon su başına. Çimlere yayın uygulamaları 1 fl kullanın. oz. 1.000 metrekare başına ürün

Ölçülen miktarda Supreme IT'yi hortum uçlu püskürtücü tankınıza dökün, su eklemediğinizden emin olun. Dolu hortum haznesini bahçe hortumunuzun ucuna takın ve sabitlenene kadar döndürün. Uygun miktarda su çözelti ile eşit şekilde karışana kadar püskürtün.

Düşük basınçlı bir ayarda, yaprak yapraklarının üst ve alt kısımlarını ıslanana kadar, ancak akma noktasına kadar işlemden geçirmek için karışık solüsyonu püskürtün.

Daha sonra, etiketlenmiş 1 fl oranında bir çevre tedavisi gerçekleştirin. oz. evinizin dış temeline 1.000 fit kare başına. Yapıdan 3 fit yukarı ve 6 ila 10 fit dışarı püskürtün. Püskürtme sırasında aynı zamanda saçakların alt kısımlarını, alt yüzeyleri ve kapı ve pencerelerin çevresini de işleyin.

3. Adım: Höyükleri Üstün BT Böcek İlacı ile Sulayın

Sırılsıklam Karınca Tepesi

Bifen LP'yi ithal ateş karıncası höyüklerinde Supreme IT Insektisit ile ıslatma tedavisi uygulayarak etkinleştirin. İthal ateş karıncası höyüklerini tedavi etmek için galon su başına 1 çay kaşığı Supreme IT Insektisit seyreltin ve 1 ila 2 galon bitmiş seyreltme kullanın.

Hortum uçlu püskürtücünüzle, karınca tümseğinin tepesine nüfuz etmek için yeterli kuvvetle püskürterek seyreltmenin topraktaki karınca kanallarını etkili bir şekilde doldurmasını sağlayın. Son olarak, ithal edilen her bir ateş karıncası tümseğinin etrafında 4 fitlik bir çap oluşturun.

Çocukların ve evcil hayvanların uygulama yapılan alanlara girmesine izin vermeden önce uygulamaların kurumasını bekleyin.

önleme

çim biçme

İthal ateş karıncaları ve yuvaları bahçenizden çıkarıldıktan sonra, bu istilacı haşerelerin geri dönmemesini sağlamak için bazı önleyici tedbirler alabilirsiniz. Aşağıdaki önlemler, ithal ateş karıncalarının ve yuvalarının evinizin ve süs eşyalarınızın etrafında yeniden ortaya çıkmasını önlemeye yardımcı olacaktır.

  • Yenmemiş köpek mamasını atarak, çöp tenekesi kapaklarını kapatarak ve gıdaları sızdırmaz plastik kaplara koyarak gıda kaynaklarını kaldırın.
  • Bahçenizde potansiyel olarak yuva yapan ithal ateş karıncalarını rahatsız etmek için 3 inç yüksekliğe ulaştığında çim biçin. Çalılardan ve küçük ağaçlardan aşırı büyümüş dalları budayın. İthal ateş karıncalarının saklanma alanlarını ortadan kaldırmak için çalılıklar veya odunsu bitkiler gibi sık, bitki örtüsü alanlarını kaldırın.
  • Düşen yaprakları ve çubukları tırmıklayın. Bahçenizdeki düşmüş ağaçları, kütükleri, kaya yığınlarını ve diğer kalıntıları ortadan kaldırın, böylece ithal ateş karıncaları saklanamaz.
  • Evinizin içindeki ve çevresindeki ölü haşereleri hızlı bir şekilde temizleyin, aksi takdirde ithal ateş karıncaları besleme faaliyetleri riske girer.
  • İthal ateş karıncası höyüklerini hemen Bifen LP ile tedavi edin, ardından Supreme IT Insektisit ile ıslatma tedavisi olarak uygulayın.
  • Yiyecek arayan ithal ateş karıncalarını kontrol etmek için her 6 ayda bir Bifen LP uygulayın ve çevre ve bahçe kontrolü için her 3 ayda bir Supreme IT İnsektisit uygulayın.

Temel Çıkarımlar

İthal Ateş Karıncaları Nedir?

  • İthal ateş karıncaları, Amerika Birleşik Devletleri'ne Güney Amerika'dan getirilen yerli olmayan bir türdür. Diğer karınca türleri ile karşılaştırıldığında, ithal ateş karıncalarının defalarca ısırıp sokma yetenekleri ile insanlara, evcil hayvanlara ve hayvanlara karşı daha saldırgan oldukları bilinmektedir.

İthal Ateş Karıncalarından Nasıl Kurtulunur?

  • İthal ateş karıncalarını bahçenizden uzaklaştırmak için, Bifen LP ile püskürtme ve tümsek tedavisi uygulamanız ve ardından Supreme IT Insektisit gibi sıvı bir böcek ilacı ile sulamanız gerekecektir.

İthal Ateş Karıncalarının Yeniden Bulaşmasını Önleme

  • İthal ateş karıncaları, biçme ve düzenli budama yoluyla bahçenizi ve bitki örtüsü yüksekliğini sürekli koruyarak önlenebilir. İthal ateş karıncalarının beslenmesinin sürekli kontrolü için Bifen LP'yi her 6 ayda bir yeniden uygulayın ve Supreme IT İnsektisit'i her 3 ayda bir yeniden uygulayın.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.