İguanalardan Nasıl Kurtulurum?

 İguanalardan Nasıl Kurtulurum?

İguana Kontrolü: İguanalardan Nasıl Kurtulur?

Bu makale, mülkünüzdeki iguana varlığını azaltmaya yardımcı olacak bilgiler ve öneriler içermektedir. Bu yöntemleri takip ederek ve önerilen ürünleri kullanarak iguana probleminizi kontrol altına alabilirsiniz. Bu Kendin Yap kılavuzunu takip ederken, Yerel ve Eyalet Kanunları hala mevcuttur ve bunlara uyulmalıdır. Ev sahibinin, iguanaların kontrolüyle ilgili uygun kural ve düzenlemeleri ziyaret etmek için yerel hayvan kontrol ofisini veya eyalet web sitesini ziyaret etmesi önerilir.

Florida'da karşılaşılabilecek en istilacı türlerden biri iguanadır. Bu bölgenin ılıman ikliminde birikme yeteneğine rağmen iguana, güneşli durumun doğal bir sakini değildir. Bunun yerine, Orta ve Güney Amerika'nın yerlisidir ve 1960'lardan beri denizaşırı mal nakliyesi yoluyla Florida'ya gelmiştir. İguanalar, subtropikal iklim ve bu haşereye barınak ve bol miktarda yiyecek sağlayan insan nüfusunun artması nedeniyle Florida'da gelişiyor.

Görünüşte her yerde olan bu sürüngen, evlerde habersizce ortaya çıktıklarında, yemek yeme ve manzaraları kazma yetenekleriyle birleşince bir sorun haline gelir. Saldırgan oldukları bilinmemekle birlikte, bu haşereler ev sahiplerinin havuzlarında yüzerek veya beton yüzeylerde güneşlenerek insanlarla temas edebilirler. İguanalar aynı zamanda Salmonella'yı bulaştırma tehdidi de taşırlar çünkü bu göz göze gelen haşereler kendilerini tehdit altında veya bölgesel hissederlerse ısırabilirler.

Hızla artan popülasyonlardan süs peyzajlarında yıkım yolları bırakan iguanalar, ciddiye alınması gereken ideal olmayan haşerelerdir. Önerilen ürünler ve ipuçlarıyla evinizin bahçesini istila eden iguanaları hızlı bir şekilde kontrol etmenize yardımcı olabilecek kullanımı kolay Kendin Yap kılavuzumuza bakın.

Kimlik

İguana

İguana kontrolüne geçmeden önce, bahçenizi istila eden haşerenin bir iguana olduğundan emin olmanız gerekir. Dikkatsiz tanımlama, yanlış kontrol yöntemleri ve ürünleri kullanmanıza yol açarak zaman ve para israfına yol açabilir. Florida'da en istilacı olarak kabul edilen üç iguana türü, kara kuyruklu iguana, Meksika dikenli kuyruklu iguana ve yeşil iguanadır. Aşağıda, her bir iguana türünün paylaştığı bazı tanımlayıcı özellikler listelenmiştir.

  • Bir yavru olarak, iguanalar 2 ila 4 inç uzunluğunda ve 0,2 ila 0,3 lb ağırlığındadır. Siyah kuyruklu iguana ve Meksika kuyruklu iguana ile karşılaştırıldığında yeşil iguana, baştan kuyruğa yaklaşık 6 fit uzunluğunda ve 6 ila 12 pound ağırlığında olan en büyük iguana türüdür. Tamamen büyüdüğünde, siyah kuyruklu iguana 10 inç ila 4 fit arasında büyüyebilirken, Meksika dikenli kuyruklu iguanalar 1,4 metre ila 4 fit arasında değişir.
  • Omurga, sırt ve kuyruk boyunca çenenin altında büyük bir gerdan ile birlikte bir diken tepesi oluşur. Erkek iguanalar, baskınlık gösterilerine yardımcı olmak için dişilere göre daha gelişmiş bir gerdana sahiptir.
  • Renkler kahverengi, siyah, gri veya koyu yeşil arasında değişir ve tüm vücutlarını kaplayan kösele pullara sahiptir. Bir iguananın renkleri ayrıca mevcut hava sıcaklıklarına, ruh haline, sağlık durumuna veya vücut sıcaklığına bağlı olacaktır. Sabahları, iguanaların renkleri güneş ışığından gelen ısıyı emmelerine yardımcı olmak için daha koyu görünecekken, gün ortasına doğru renkleri çok fazla ısı emmelerini önlemek için güneş ışığını saptırmak için daha açık hale gelecektir. Renklendirme ayrıca erkek iguanalar için daha koyu hale geldiklerinde veya altın ve/veya turuncu bir ton aldıklarında baskınlık veya çiftleşme dönemlerine tabidir. Juvenil iguanalar parlak yeşildir.
  • İguanaların kazma ve tırmanmaya yardımcı olmak için keskin pençelere bağlı uzun ayak parmakları olan kısa bacakları vardır. Bu sürüngenin ayrıca yüksek ağaç gölgeliklerinde denge sağlamak veya insanlara veya diğer hayvanlara karşı kırbaçlayarak savunmaya yardımcı olmak için uzun kuyrukları olacaktır.

Mülkünüzde bir iguana türüyle uğraştığınızı doğrulamak için yukarıdaki resmi ve açıklamayı kullanın. Emin değilseniz, haşerenizin bir fotoğrafıyla e-posta, telefon veya mağaza konumlarımızdan birinde bizzat bizimle iletişime geçin.

Denetleme

Çiçekler yiyen iguana

Bir iguana ile karşı karşıya olduğunuzu onayladıktan sonra incelemeye devam edebilirsiniz. Muayene sırasında, ürünlerinizi nereye uygulayacağınızı belirlemek ve malzeme ve zaman israfını önlemek için iguanaların en aktif olduğu alanları bulmaya odaklanacaksınız. Muayenenizi gündüz yapın, çünkü bu gün iguanaların en aktif olduğu zaman olacaktır.

Nereden İncelenmeli?

Soğukkanlı haşereler olarak, iguanalar genellikle ısılarını düzenlemek için dışarıda bulunurlar çünkü bunu kendi başlarına yapmanın bir yolu yoktur. Bu sürüngenler rıhtımlarda, güvertelerde, sundurmalarda, çatılarda ve ağaç dallarında güneşlenirken görülebilir. Çoğunlukla ağaç gölgelikleri gibi yüksek yüksekliklerde bulunmalarına rağmen, peyzajlı alanların, havuzların, yoğun çalılıkların ve kaya yığınlarının yakınında yerde görülebilirler. İguanalar, avcılarından kaçmak için suyu kullanan mükemmel yüzücüler olduğundan, hangi bölgede yaşarlarsa yaşasınlar, bu alanlar genellikle su kaynaklarının yakınında bulunur.

Bakılacak şey

İguanalar meyveler, yapraklar, sürgünler ve çiçeklerle beslenen otçullardır. Bazen kuş yumurtaları, böcekler ve salyangozlar da yiyebilirler . Bu besin kaynaklarına ulaşmak için iguana, yukarı ve aşağı tırmanırken uzuvlara ve ağaç gövdelerine kozmetik hasar verir. Bu hayvanlar ayrıca Şubat'tan Mart'a kadar yumurtaları için yuvalar kazarak süs manzaralarına zarar verebilir.

İguanalar, eksik veya pürüzlü yaprakların yanı sıra, gençken tavşan pisliğine benzeyen ve yaşlandıkça bükülmüş silindir şeklinde olan kahverengi veya siyah renkli topaklar salgılar. İguanalar, ağaç dallarına veya ağaç gövdelerine, dış temel duvarlarına, havuzların etrafına veya içine veya kaldırımlar veya araba yolları gibi beton yüzeylere pislik bırakabilir.

Tedavi

İguana aktivitesini onayladıktan sonra tedaviye başlama zamanı. Herhangi bir pestisit veya haşere kontrol tedavisine başlamadan önce, eldiven veya kapalı ayakkabı gibi uygun kişisel koruyucu ekipmanı giymeniz gerekecektir.

Baş belası iguanalar için, salyangozları yok etmek için Ficam Böcek Yemini, ardından diğer tüm böcekler için Supreme IT'yi ve son olarak da Iguana Scram Professional'ı kullanarak besin kaynaklarını kontrol etmenizi öneririz.

Adım 1: Ficam Böcek Yemini Yayınlayın

Kalma Uygulaması

Ficam Böcek Yemi, %5 Ortoborik asit ile yapılan neme dayanıklı bir insektisit yem granülüdür. Bu kullanıma hazır ürün, ticari fidanlıklarda, çiçek bahçelerinde ve süs bitkileri, yer örtücüler ve çalıların etrafındaki salyangozları kontrol etmek ve öldürmek için dış yemleme için kullanılabilir. Salyangozlar ve diğer etiketli haşereler bu granül malzemeyi yedikten sonra, tükettikten sonra birkaç gün içinde yok olurlar.

Ficam Böcek Yemini eldiven kaplı bir elle, kaptan veya bir tür el tipi yayıcı ile uygulayın. Yayın 6 oz. Salyangozlar ve etiketli haşereler tarafından istila edilmesi muhtemel alanlarda 100 fit kare başına Ficam Böcek Yemi. Maksimum ürün performansı için, bu ürünü sabahın erken saatlerinde veya salyangozların en çok bulunduğu akşam saatlerinde uygulamak en iyisidir. Salyangozlar hala mevcutsa bu ürünü 4 hafta sonra tekrar uygulayın.

Uygulama tamamlanana kadar çocukları ve evcil hayvanları tedavi alanından uzak tutun ve süs bitkilerinin çevresinde aşırı uygulamadan kaçının. Bu ürünü gübreler, diğer böcek ilaçları veya diğer biyolojik olarak aktif malzemelerle birlikte uygulamayın.

2. Adım: Supreme IT ile Açık Havada İkram

Püskürtme Ağacı

Salyangozlar tamamen kontrol altına alındıktan sonra Supreme IT uygulamasına geçebilirsiniz. Supreme IT, temas anında ve uygulamadan sonra 90 güne kadar 70'ten fazla böcek türünü tedavi edecek %7,9'luk bir bifentrin insektisit konsantresidir. Bu süspansiyon halindeki konsantre ürünün, hortum uçlu bir püskürtücü, sırt çantası püskürtücü veya el pompalı püskürtücüde su ile karıştırılması gerekecektir.

Yüksek ağaç yüzeylerini ve geniş alanları etkili bir şekilde işlemek için uygulamanız için hortum uçlu bir püskürtücü kullanmanızı öneririz. Tedavi alanının metrekaresini hesaplayarak ne kadar Supreme IT'ye ihtiyacınız olacağını belirleyin. Bunu yapmak için, tedavi alanlarının uzunluğunu ve genişliğini ayak cinsinden ölçün ve ardından bunları birbiriyle çarpın (uzunluk X genişlik = kare görüntü). Supreme IT, 0,125 ila 1,0 fl arasında kullanılabilir. oz. 1.000 fit kare veya 5,4 ila 43,5 fl başına galon su başına ürün. oz. Dekoratif uygulamalar için 100 galon su başına ürün.

Püskürtücü kontrol vanasının ve su pompasının kapalı olduğundan emin olun ve ardından hortum ucundaki püskürtme memesini hortuma takın. Rezervuarı çıkarın ve ardından ölçülen miktarda Supreme IT ve gerekli miktarda su ekleyin. Rezervuarı memeye tekrar takın ve suyu hortuma açın.

Süs bitkisinin tamamını uygulamadan önce, bitkinin küçük bir bölümünü test edin ve en az 7 gün boyunca hassasiyet belirtilerini izleyin. Bazı bitki türleri nihai sprey solüsyonuna duyarlı olabilir. Hiçbir etki görülmezse, belirtilen uygulama oranlarını kullanarak tam kapsamlı bir yaprak spreyi uygulayın. Böcek aktivitesi devam ederse tekrar tedaviler yapılabilir, ancak 7 günde bir kez.

3. Adım:  Iguana Scram Professional ile Bariyer Tedavisi

Elle Sürülen Granül

Süs bitkilerinizin ve ağaçlarınızın etrafındaki tüm besin kaynakları temizlendikten sonra, Iguana Scram Professional gibi bir kovucuyu tam olarak kullanmaya devam edebilirsiniz. Iguana Scram Professional, çeşitli yağlar ve %89.954 yer fıstığı kabuğu ve %2.000 sodyum klorür gibi diğer bileşenlerle formüle edilmiş doğal aktif bileşenler yoluyla iguanaların koku ve tat alma duyularını püskürtmek için çalışan çift etkili bir kovucudur.

Peyzajlı alanların, ağaçların ve çalıların içine ve çevresine Iguana Scram Professional'ı doğrudan ürün kutusundan veya birlikte verilen kepçe ile uygulayın. Bu ürünü tutarken ve uygularken eldiven giydiğinizden emin olun.

Iguana Scram'ın peyzaj alanının dışına 18 inçlik bir bariyer olarak uygulanması gerekecektir. Ağaç ve çalılar için ürünü damlama hattından başlayarak ağaç ve çalı tabanlarının çevresine 24 inç bariyer olarak serpeceksiniz. Kepçe ile uygulanırsa, bir kepçenin 10 feet'i kapsadığına dikkat edilmelidir.

İguana istilası kontrol altına alındıktan sonra, gerektiğinde veya aşırı yağış olduğunda bu ürün yeniden uygulanabilir. Bölgede aşırı iguana istilası için, yatağın etrafına ilk şeritten 15 inç uzağa ikinci bir bant uygulayın ve ürünü yatağın içine hafifçe serpin.

önleme

budama ağacı

İguanaları mülkünüzden çıkardıktan sonra, bu istilacı hayvanların geri dönmesini istemezsiniz. İguanaları bahçenizden ve süs bitkilerinden uzak tutmak için izlemenizi önerdiğimiz bazı önleyici tedbirler aşağıda verilmiştir.

  • İguanalar birçok bitki, meyve ve yaprak türü yerler. Düşen meyveleri veya diğer bitki malzemelerini tırmıklayarak toplayarak iguanaların evinizin bahçesine çekilmesini önleyin.
  • İguanaları bitki materyalini yemekten caydırmak için süs bitkilerini perdeler, ağlar veya kafeslerle örtün.
  • İguanaların saklanma yerlerini ve seyahat yöntemlerini ortadan kaldırmak için sarkan ağaç dallarını, çalı veya çiçek dallarını veya üst üste binen dalları kesin. İguanaları saklanmaktan veya içlerinde güneşlenmekten caydırmak için kaya yığınlarını içeriye taşıyın.
  • İguanaların sürekli ziyaret ettiği bitki örtüsünü kaldırın veya başka bir tür bitki örtüsüyle değiştirin.
  • Bitki ve toprak malzemelerini yenilemek ve iguanaların bıraktığı olası yumurtaları bulmak için süs peyzaj alanlarını gübreleyin.
  • Böcekleri ve salyangozları bahçenizi istila etmekten caydırmak ve düşmüş bitki kalıntılarını potansiyel olarak temizlemek için çiminizi 3 inç yüksekliğe ulaştığında biçin. Bu besin kaynaklarını ortadan kaldırarak, iguanaların mülkünüzü ziyaret etme olasılığı azalır.
  • Gevşek topraklı yoğun bitki örtüsü alanlarında yumurtlayan dişi iguanaları yakalamak için Şubat'tan Mart'a kadar insancıl tuzaklar kurun. Böcekleri kontrol etmek için üç ayda bir Supreme IT püskürtün ve her sezonun başında veya iguana aktivitelerini azaltmak için gerektiğinde Iguana Scram Professional'ı yeniden uygulayın.

Temel Çıkarımlar

İguanalar nedir?

  • İguanalar, çiçekleri, yaprakları ve meyveleri tüketmek için çoğunlukla ağaç gölgeliklerini istila eden büyük ağaca tırmanan kertenkelelerdir. Bununla birlikte, genellikle yumurtalarını bırakmak veya nadiren böcekler veya salyangozlarla beslenmek için gevşek topraklara yuva yapmak için yerde seyahat ederken görülürler.

İguanalardan Nasıl Kurtulunur?

  • İguanaları evinizden ve süs arazinizden çıkarmak için, önce Ficam Böcek Yemi ile besin kaynaklarını ortadan kaldırmanızı ve ardından Supreme IT'yi kullanmanızı öneririz. Tüm gıda kaynakları ortadan kaldırıldıktan sonra, Iguana Scram Professional ile bir bariyer tedavisine geçin.

İguanaların Yeniden İstilasını Önleme

  • Esas olarak bitki yiyiciler olarak, sarkan veya üst üste binen yaprak dallarını düzenli olarak budamanız gerekecektir. Yiyecek çekicilerini gidermek için dallardan, yapraklardan ve meyvelerden düşen bitki artıklarını biçme ve tırmıklama ile düzenli çim bakım uygulamalarını sürdürün. Her bahar mevsiminin başında Ficam Insect Bait'i, ardından Supreme IT'yi ve iguana aktivitesi sona erene kadar gerektiği şekilde Iguana Scram Professional'ı uygulayın.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.