Hırsız Karınca Kontrolü: Hırsız Karıncalardan Nasıl Kurtulurum?

Hırsız Karınca Kontrolü: Hırsız Karıncalardan Nasıl Kurtulurum?

Hırsız Karınca Kontrolü: Hırsız Karıncalardan Nasıl Kurtulurum?

Bu sayfa bir hırsız karınca kontrol rehberidir. Önerilen ürün ve yöntemleri kullanarak hırsız karıncaların kontrolünü ele geçireceksiniz. Bu kılavuzu izleyin ve önerilen ürünleri kullanın ve hırsız karıncaların %100 kontrolünü garanti ediyoruz.

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en yaygın ev zararlılarından biri hırsız karıncadır. Bu karıncalar en küçük ev karıncaları arasındadır, ancak küçük boyutlarına rağmen hızla büyük tahriş edici hale gelebilirler. Takma adlarını, diğer karınca türlerinin yuvalarını işgal etme ve yiyecek ve bazen de diğer karınca yavrularını çalma yeteneklerinden alırlar.

Ortak takma adlarıyla bilinmelerine rağmen, yağ karıncaları olarak da adlandırılırlar. Bu karınca türünün çalışanları, özellikle et, ekmek, süt ürünleri, protein, yağlı tip yiyecekler ve bazen tatlılar olmak üzere yiyecek kaynakları aramak için genellikle evleri işgal eder. Küçük boyutları, paketlenmiş ekmek gibi saklanan gıda ürünlerinin ve kilerlerde ve mutfak dolaplarında bulunan diğer türdeki ürünlerin içinde kolayca seyahat etmelerini sağlar. Bu karıncalar ayrıca, yediğiniz yiyeceğe zararlı patojenler bulaştırabilen ölü ve çürüyen hayvanlar ve diğer böceklerle beslenebilir.

Hırsız karıncalar, diğer karınca kolonilerinin yuvalarında veya evinizin yapısı içinde kendilerini evlerine soktuklarında onları uzaklaştırmak zor olabilir. Bununla birlikte, haşere faaliyetinin ilk belirtisinde hemen harekete geçildiğinde hırsız karınca popülasyonlarını kontrol etmek imkansız değildir. Bu Kendin Yap kılavuzunda önerilen adımları ve ürünleri izleyerek evinizin içindeki ve dışındaki hırsız karıncaları nasıl önleyeceğinizi ve onlardan nasıl kurtulacağınızı öğrenmek için okumaya devam edin.

Kimlik

Hırsız Karıncalar

Tedaviye devam etmeden önce karınca istilasının aslında hırsız karınca olduğundan emin olmanız gerekir. Dikkatsiz tanımlama, size zaman ve para kaybettiren yanlış tedavi yöntemlerini kullanmanıza neden olabilir. İşte hızlı ve kolay tanımlama için hırsız karıncaların bazı ortak özellikleri.

  • Pürüzsüz ve parlak bir görünüme sahip soluk sarı ila bronz veya koyu kahverengi renk.
  • Yaprak sapında iki boğum, 10 parçalı anten, iki büyük parçalı sopa ve altı bacak bulunur. Genellikle bu haşere, 12 parçalı bir antene ve üç parçalı bir sopaya sahip olmaları dışında , firavun karıncasıyla karıştırılır .
  • Bir inçin yaklaşık 1/16'sında çok küçük ölçün.
  • Nadiren kullanılan küçük, görünür bir iğnesi olan dikdörtgen şekilli karın.
  • Çıplak insan gözüyle görülmesi kolay olmayan küçük bileşik gözler.

Mülkünüzdeki hırsız karıncaları doğru bir şekilde tanımlamanıza yardımcı olması için yukarıdaki resmi ve açıklamayı kullanın. Emin değilseniz, doğru tanımlama konusunda size daha iyi yardımcı olabileceğimiz mağaza konumlarımızdan birine e-posta gönderebilir, arayabilir veya uğrayabilirsiniz. Mühürlenebilir plastik bir kapta olduğu sürece haşere örneğini getirebilirsiniz.

Denetleme

Çürümüş Ahşap

Mülkünüzde hırsız karıncalar olduğunu onayladıktan sonra incelemeye devam edebilirsiniz. Muayene sırasında, ilaç uygulamanızı tam olarak belirlemek için alanları ve haşerenin gelişmesine izin veren koşulları belirliyorsunuz.

Nereden İncelenmeli?

Hırsız karıncalar genellikle mutfak lavabolarının çevresinde, tezgahların üzerinde, küçük yarıklar ve çatlaklarda, süpürgeliklerin arkasında, ahşap ve duvarcılıkta, duvarların içinde ve kanalizasyonların çevresinde ve sıhhi tesisatın yağlı yağ ve nemin biriktiği duvarla buluştuğu yerlerde bulunur. evlerdeki mutfakların dolapları ve kilerleri.

Açık havada diğer karınca yuvalarını istila edecekler ve çıplak toprakta veya çürümüş veya oyulmuş ağaç kütüklerinde, kütüklerde ve ağaç boşluklarında ve özellikle taşların ve kayaların altında saklanacaklar.

Bakılacak şey

Hırsız karıncaların yuvalarını bulmak zordur çünkü duvarların, ahşabın içine, taşların altına ve diğer karınca yuvalarına saklanırlar. İstila ettikleri diğer karınca yuvalarına bağlanmak için küçük tünellerden oluşan bir ağ oluştururlar. Yuvalarını bulmak için yiyecek kaynağından geri dönen yiyecek arama işçilerinin izini sürmeniz gerekecek. Tipik olarak, hırsız karıncalar öğleden sonra yiyecek ararlar, ancak hava yeterince sıcaksa gece gündüz devam edebilirler.

Karınca izlerinin yanı sıra, haşerenin kendisi ekmek, peynir, fıstık ezmesi, fındık ve protein veya et türü yiyecekler gibi paketlenmiş gıda maddelerinde bulunabilir. Bu haşereler kaçamazlarsa, yok olduklarında kıvrılarak top şeklini alırlar.

Tedavi

Herhangi bir haşere kontrol planını yürütürken eldiven, maske, koruyucu gözlük veya gözlük, uzun kollu gömlek, uzun kollu pantolon, tulum ve çoraplı kapalı ayakkabı gibi uygun kişisel koruyucu ekipmanı (KKD) giymeniz gerekecektir .

Hırsız karınca popülasyonlarını kontrol etmek için uygulamalara Haziran'dan Eylül'e kadar başlamak en iyisidir çünkü bu dönem, oğulların üremek ve yeni koloniler kurmak için mülkünüzün diğer bölümlerine uçup yayıldığı dönemdir. Her yumurtanın üreyen yetişkinlere dönüşmesi 50 gün kadar sürer, bu nedenle evinizin içinde yemler ve evinizin dışında uzun süre etkili böcek ilaçları kullanmanızı öneririz.

Toz veya kalıntı spreyler hırsız karınca kolonilerinin daha küçük gruplara bölünmesine ve duvarlar, yalıtım ve boşluklar içinde daha fazla yayılmasına neden olabileceğinden, evinizin içinde yemleme yapmanızı öneririz.

1. Adım: Bifen LP'yi Tüm Bahçede Yayınlayın

Serpme Granül Ürün

Hırsız karıncalar topraktaki en küçük açıklıklara ve ahşap yüzeylere saklanabilirler. Çeşitli küçük bağlantı tünellerinden diğer karınca yuvalarına seyahat ederek yer üstü uygulamalarından kurtulabileceklerinden bahsetmiyorum bile. Bununla birlikte, bu yalnızca yerde yapılabilir, bu nedenle istila ettikleri diğer alanlar, onların yer üstünde seyahat etmelerini gerektirecektir. Bunun için Bifen LP Granüller ile geniş spektrumlu ve uzun ömürlü bir insektisit uygulaması yapmanızı öneririz.

Bifen LP Granüller, geniş bir yelpazedeki karıncaları ve diğer haşereleri 3 aya kadar tedavi etmek üzere etiketlenmiş granül bir böcek ilacıdır ve uygulama sırasında evinizin bahçesinde bulunmayan karıncaları etkili bir şekilde tedavi eder. Tedavi alanınızın metrekaresini hesaplayarak ne kadar Bifen LP kullanacağınızı belirleyin. Bunu, tedavi bölgesinin uzunluğunu ve genişliğini ayak cinsinden ölçerek bulun ve ardından bunları birlikte çarpın (uzunluk X genişlik = kare görüntü). Alan uygulamaları için, kare görüntüleri alın ve bir dönüme bölün (metrekare / 43.560 fit kare = dönüm). 2,3 ila 4,6 lbs uygulayın. 1.000 fit kare çim veya 100 ila 200 lbs başına Bifen LP. dönüm başına ürün.

Bifen LP Granülleri ile tüm tedavi alanınızı kaplamak için itmeli yayıcı ile uygulamanız gerekecektir. Daha küçük alanları tedavi etmek için bir el yayıcı kullanabilirsiniz. Tedavi alanınızın köşesinden başlayın ve sabit bir hızda düz, paralel çizgiler halinde öne doğru ilerleyin. Ardından ortadaki boşluğu kapatmak için tedavi alanı boyunca ileri geri yürüyün.

Uygulamanızı tamamladıktan sonra, granülleri aktive etmek için ürünü Supreme IT gibi sıvı bir böcek ilacı ile sulayın. Bu ürünlerin her ikisinin kombinasyonu, hırsız karıncalara karşı daha güçlü ve etkili bir kalıntı sağlamanın yanı sıra evinizin çevre ve dış mekan giriş noktalarını tedavi etmenize yardımcı olacaktır.

2. Adım: Supreme IT ile Dışarı Püskürtün

Çevre Spreyi

Supreme IT İnsektisit, geniş bir karınca spektrumu da dahil olmak üzere 70'ten fazla haşere türünü kontrol etmek için etiketlenmiş askıda konsantre bir insektisittir. Bu ürünü bahçenizde ve evinizin çevresinde kullanabilirsiniz. Kuruduktan sonra bu ürün, hırsız karıncalar gibi karıncaların evinize ve mülkünüze girmesini 90 güne kadar önlemek için uygulama yapılan alanlarda bir böcek bariyeri oluşturacaktır.

0,5 ila 1,0 fl uygulayın. oz. 1.000 fit kare başına 1 galon su için Supreme IT Böcek İlacı'nın bir el pompalı püskürtücü, sırt çantası püskürtücü veya hortum uçlu püskürtücü ile uygulanması gerekecektir. Daha kolay uygulama ve sürüklenme kontrolü için el pompalı püskürtücü kullanmanızı öneririz. Solüsyonunuzu hazırlamak için, püskürtücünüzü gereken su miktarının yarısı ile doldurmanız, ardından ölçülen miktarda Supreme IT eklemeniz ve suyun kalan yarısını dökmeniz gerekecektir. Hazne kapağını sabitleyin ve eşit çalkalamayı sağlamak için sallayın.

Düşük basınçlı bir fan ayarında, yeşillik yapraklarının üst ve alt yanı sıra karınca izleri, saçaklar, dış mekan çatlakları ve yarıkları ile pencere ve kapı çerçevelerinin çevresine püskürtün. Bir çevre uygulaması için, zemindeki evinizin temelinden 3 fit yukarı ve 6 ila 10 fit dışarı püskürtün.

Karınca ve ateş karıncası kümelerini tedavi etmek için her yuva alanı için 1 ila 2 galon seyreltme kullanın. Tümseği ıslanana kadar serpin ve tümseğin etrafındaki 4 ft çapında bir daireye uygulayın. 12 inçten büyük tümsekler için daha büyük bir hacim kullanın.

Yakacak odun işlenmez. İnsanların veya evcil hayvanların girmesine izin vermeden önce uygulama yapılan alanların tamamen kurumasını bekleyin.

3. Adım:  Ficam Böcek Yemi ile Çatlak ve Yarıkları Tedavi Edin

Çatlak ve Yarık Tedavisi

Hırsız karıncalar, küçük boyutları ve mutfakta bilinen yiyecek ve su kaynaklarını ziyaret etme konusundaki ısrarcı yapıları nedeniyle ev sahiplerini hüsrana uğratabilir. Göçebe doğaları ile birleştiğinde, kendilerini diğer karınca türleri yuvalarında ve evlerinizin sağladığı duvarlar ve boşluklarda yuva yaparlar. Ficam Böcek Yemi, evlerdeki çatlakların, yarıkların ve diğer alanların içine saklanan kaçamak hırsız karıncaları çeken ve tedavi eden %5 ortoborik asit ile yapılan granül bir böcek ilacıdır.

Hırsız karıncalar, Ficam Böcek Yemini yiyecek zanneder ve evinizdeki küçük ve dar boşluklarda saklanan diğer koloni üyelerine geri götürür ve yutulduğunda tüm koloniyi etkili bir şekilde ortadan kaldırır. Bu tanecikli yemin, Pro Blow Elde Taşınabilir Pestisit Duster gibi bir elektrikli toz bezi veya körüklü tip bir toz bezi ile uygulanması gerekecektir.

Seçtiğiniz toz beziyle, Ficam Böcek Yemini 1.000 fit kareye 4 pound veya 6 oz oranında uygulayın. (1-1/4 fincan) 100 fit kare yüzey alanı başına. Gövdeyi boşluklara, çatlaklara ve yarıklara sokun ve istilanın ciddiyetine bağlı olarak her lineal ayak başına 2 ila 6 puf uygulayın. Bu ürünün küçük bir miktarını duvar ve kapı çerçeveleri, dolaplar, tezgahlar, pervazlar, süpürgelikler arasındaki çatlaklara ve boşluklara, giderlerin etrafına, su borularına ve şofbenlerin arkasındaki ve lavaboların altındaki sıhhi tesisat borularının etrafındaki boşluklara tozlayın.

önleme

Çatlak ve Çatlak Sızdırmazlık

Hırsız karıncalar evinizde ve bahçenizde kontrol altına alındıktan sonra, bu zararlıların yeniden istila etmemesini sağlamanız gerekecektir. Hırsız karıncaları evinizden uzak tutmak için aşağıdaki önleyici tedbirleri alın:

  • Sıkıca kapatılmış bir plastik kap içinde sabitleyerek yiyecek ve su kaynaklarına tüm erişimi ortadan kaldırarak başlayın. Yenmemiş evcil hayvan mamasını atın ve dışarıdaki çöp kutularının kapaklı olduğundan emin olun.
  • Kırıntı, yağ ve yiyecek aromalarının hırsız karıncalar tarafından algılanmasını önlemek için tezgahınızı, zemini, lavabo çevresini, cihazların altını ve yiyecek depoladığınız diğer alanları sürekli olarak sterilize edin.
  • Hırsız karıncaların yollarını ortadan kaldırmak için tüm dış ve iç çatlakları, yarıkları ve boşlukları kalafatla kapatın. Daha büyük boşlukların onarılması gerekecektir.
  • Nem birikmesine neden olan tüm tesisat, klima ve boru sızıntılarını onarın.
  • Duvar, pencere ve kapı çerçeveleri, düşmüş kütükler ve ağaç kütükleri gibi çürümüş veya çürüyen ahşap yüzeyleri çıkarın.
  • Avlulardaki taşlar, beton levhalar, tuğlalar ve kayalar gibi nesneleri sürekli olarak ters çevirin veya bunları mülkünüzün dışına taşıyın.
  • Hırsız karıncaların alışkanlığını sınırlamak için yakacak odunları evinizin temelinden birkaç metre uzakta istifleyin.
  • Yiyecek arayan hırsız karınca aktivitesini bozmak için çiminizi 3 inç yüksekliğe ulaştığında biçin. Kapalı karınca yollarını ve uygun alışkanlık ortamlarını ortadan kaldırmak için çimlerinizden ve peyzaj yataklarınızdan düşen bitki kalıntılarını tırmıklayın.
  • Hırsız karıncaları uzak tutmak için bahçenize, mevcut karınca yuvalarına, evinizin temelinin çevresine ve dış mekandaki çatlaklara ve yarıklara üç ayda bir Supreme IT Insektisit uygulayın.

Temel Çıkarımlar

Hırsız Karıncalar nedir?

  • Yağ karıncaları olarak da bilinen hırsız karıncalar, evinizin hem içinde hem de dışında karşılaşılabilecek en küçük ev karıncalarından biridir. Bu haşereler kendi yuvalarını yapmadıkları ve mevcut karınca yuvalarını ele geçirmedikleri için yuvaları bulmak genellikle zordur.

Hırsız Karıncalardan Nasıl Kurtulunur?

  • Hırsız karıncaları bahçenizden uzaklaştırmak için, çimlerinizde ve evinizin temelinde gezinen yiyecek arayan hırsız karıncalara karşı savaşmak için Bifen LP Granülleri ve Supreme IT Insektisit kullanmanızı öneririz. İç mekan istilalarında, hırsız karıncaların saklanabileceği veya yuva yapabileceği boşlukları, çatlakları ve yarıkları tedavi etmek için Ficam Böcek Yemini kullanmak isteyeceksiniz.

Hırsız Karınca Yeniden Bulaşmasını Önleme

  • Hırsız karıncaların yuva yapma alanlarını ve yollarını ortadan kaldırmak için evinizin içindeki ve dışındaki çatlakları ve yarıkları kapatın. Yiyecekleri sızdırmaz plastik kaplarda saklayın ve hırsız karıncaların evinize girmesini engellemek için kırıntıları ve yağları temizleyin. Çimleri karıncalar için daha az çekici hale getirmek için biçme ve tırmıklama gibi düzenli çim bakımı uygulamalarını sürdürün. Gelecekteki hırsız karınca faaliyetlerini önlemek için çimlerinize, evinizin temeline ve mevcut karınca yuvalarına Supreme IT İnsektisit püskürtün.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.