Haşere ilaçlama kendiniz yapabilirsiniz.

Haşere ilaçlama kendiniz yapabilirsiniz.

Haşere ile Mücadele Edebilirsiniz

Kendi Haşere Kontrolünüzü Nasıl Yapabilirsiniz?

İster eviniz ister iş yeriniz olsun, bir noktada şu veya bu şekilde bir haşere istilasıyla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Her türden haşere genellikle bir evi istila edebilir - sinekler, örümcekler, karıncalar, hamamböcekleri, sivrisinekler ve kemirgenler bunlardan sadece birkaçıdır.

Her haşerenin kendine has eğilimleri ve alışkanlıkları vardır, bu nedenle haşereler hakkında biraz bilgi sahibi olmak neyi sevip neyi sevmediklerini ve onları ortadan kaldırmanın en iyi yolunun hangi uygulama yöntemi olduğunu anlamak için önemlidir.

Bu sayfa,haşere ile kendiniz nasıl mücadele edebilirsiniz bunu işleyeceğiz.
Tek bir haşereyi hedeflemek yerine, hem iyileştirici hem de önleyici haşere kontrolü için atabileceğiniz adımların ve birden fazla haşereyi içten ve dıştan yok etmek için kullanabileceğiniz ürünlerin üzerinden geçeceğiz.

Defans Market Türkiyenin En Büyük Haşere Ürünleri mağazası olması sebebiyle, önerdiğimiz ürünlerin özel haşere probleminiz için en iyisi olduğundan emin olabilirsiniz. 

Hedef haşereniz için daha ayrıntılı bir tedavi planı için, belirli yaygın haşereler kitaplığımıza göz atabilirsiniz. İncelikli kılavuzlar ve kontrol ve önleme için özel ürünler içereceklerdir. 

Tespit-Tanımlama

Haşere aktivitesinde bir artış gördüyseniz, daha etkili ve odaklanmış bir uygulama için tam olarak hangi haşereyi tedavi ettiğinizi bilmek yardımcı olur. Bir zararlıyı tanımlamaya çalışırken, neyle uğraştığınıza dair bir fikir edinmenize yardımcı olacak bazı şeyleri göz önünde bulundurmanız gerekir.

  • Gördüğünüz haşere böcek sürünüyor mu yoksa uçuyor mu (veya her ikisi birden)
  • Fiziksel özellikleri nelerdir -- boyutu, şekli, rengi, bacak sayısı ve anten varlığı.
  • Onları nerede görüyorsunuz (içeride mi yoksa dışarıda mı?) ve günün saati.

Bu soruları yanıtlamak, hangi haşere veya zararlılara sahip olduğunuzu belirlemenize yardımcı olacak ve sonuç olarak, Haşere Mücadelesine nasıl yaklaşacağınız konusunda bir fikir edinmenize yardımcı olacaktır.

Denetleme-Gözetleme

Haşere tespit edildikten sonra, haşere sorunlarınıza neden olabilecek herhangi bir çevresel koşul için etrafa bakmak isteyeceksiniz. Çoğu zaman bir yapı üzerindeki bazı temel bakımlar haşere aktivitesinin azaltılmasına yardımcı olabilir.

Haşereler, yapının etrafındaki küçük çatlaklar ve yarıklar veya boşluklardan bir eve veya binaya girebilir. Mülkte uygun bir inceleme yapmak ve haşere aktivitesinin en yüksek olduğu yeri not etmek, daha hedefli bir böcek ilacı uygulaması elde etmenize yardımcı olacaktır. Elverişli koşulları belirleyip düzelttikten sonra, uygun bir haşere mücadele yöntemi kontrol programı uygulayabilirsiniz.

Mücadele -Tedavi

Haşere ile Mücadele ederken, profesyonellerin haşere kontrolünde kullandıkları yüksek kaliteli ürünleri kullanmak işe yarar. Bunun nedeni, Profesyonel olmayan perakendeci ürünlerinin, haşere sorununu etkili bir şekilde ortadan kaldıramayacak ve ağır şekilde seyreltilmiş veya sulandırılmış pestisitlerden oluşmasıdır.

Gerçekten etkili bir şekilde çalışacak ürünler,Mağazamızda satışa sunduğumuz profesyonel düzeyde haşere kontrol böcek ilaçları ve Ultrasonik haşere kovuculardır. Profesyonel böcek ilaçları haşereleri daha hızlı öldürür, daha uzun süre etkili kalır ve sizin uzun süre haşerelerden kurtulmanızı sağlar.Ayrıca her ilaçlamada az ve küçük bir miktar gerekir.Ultrasonik haşere kovucular ise haşerelerin tekrar alana girmesini engeller.

Haşere aktivitesinin nerede olduğu ve/veya barınma alanı veya yuvalanma yeri hakkında emin olduktan sonra tedaviye geçebilirsiniz. Herhangi bir haşere kontrol tedavisine başlamadan önce, her zaman uygun kişisel koruyucu ekipman (KKD) giyin ve güvenli olana kadar kısıtlı kullanım alanlarına, sürüklenmeye ve insanların ve evcil hayvanların tedavi edilen alanlara temasını sınırlandırmaya dikkat ederek sorumlu bir şekilde uygulayın. 

İç Mekan Haşere Kontrolü 
İç mekan haşere kontrolü, önleyici tedbirlerin alınmasıyla %50 ve olası istilaları %50 en aza indirir.

  • Adım 1: İç mekanlarda tercih ettiğimiz genel haşere kontrolü tedavisi, Kokulu ve Kokusuz ürünleri birleştirerek tercih etmeniz altı ayda bir önleyici çözüm olacaktır. Halihazırda bir istilanız yoksa, bu ürünler harikadır çünkü şunları yapar: mevcut yetişkin haşereleri hızlı bir şekilde etkisiz hale getirir, yeni yetişkin böcekleri öldürecek bir artık böcek ilacı uygular ve bir böcek büyüme düzenleyicisi (IGR) taşır. 7 aya kadar yeni haşere popülasyonlarının oluşmasını önler.
  • Adım 2:  Ulaşılması zor veya sıvıya duyarlı alanlarda uygulama yapmak için, el tipi toz bezi ile öereceğimiz jelleri kullanın. Bu, böceklerin içinden geçmesi için ince bir tabaka halinde uygulayabileceğiniz böcek öldürücü bir jeldir. Bu, cihazların altı veya elektrikli duvar plakalarının arkası gibi alanların tedavisi için idealdir.
  • Adım 3:  İç mekanlardaki haşerelerin çoğu ya yiyecek ya da su arıyor. Bu kaynakların kolayca erişilebilir olmasını engelleyerek, onları kaynağında keseceksiniz. Bu, kırıntıların, yağların ve diğer organik maddelerin temizlenmesinin yanı sıra çöplerin düzenli olarak çıkarılması ve yapıya getirilen şeylerin (yiyecek, mobilya, giysi, elektronik vb.) aktif istilalara sahip olmadığından emin olunması anlamına gelir.

Dış Mekan Böcek Haşere Kontrolü -  Dış mekan haşere kontrolü güvenli ve kolaydır. Böcekler genellikle yapı ne olursa olsun aynı noktalara girerler, bu nedenle bu hedef bölgeleri ortadan kaldırmak ve tedavi etmek mükemmel sonuçlar sağlayacaktır.

  • Adım 1: Önce zararlıları besleyebilecek tüm çevresel koşulları ortadan kaldırmak isteyeceksiniz. Bu, bitki örtüsünü, toprak seviyelerini, nemi, temeldeki ve duvarlardaki çatlakları, pencerelerdeki, kapılardaki ve saçaklardaki boşlukların yanı sıra yapıdaki sıhhi tesisat veya elektriğin girdiği delikleri içerir. Bunu bakır ağ, genişleyen köpük ve kalafat kullanarak yapabilirsiniz.
  • Adım 2:  Ardından, artık bir böcek ilacı ile üç ayda bir tedavi uygulamak isteyeceksiniz.İnsektisit granüllerini kullanarak başlayın. Bu granül bir insektisit olduğundan, çimdeki herhangi bir haşereyi hedeflemek için çim boyunca eşit şekilde yayılabilir. Uygulamadan sonra derin toprak işlemesi ve uzun süreli kontrol için ürün içerisine su verilir.
  • 3. Adım: Pompalı püskürtücü ile Supreme I/T sıvı konsantre uygulayarak mülkünüzün çevresinde koruyucu bir böcek ilacı bariyeri oluşturun. Supreme I/T, geniş bir etiketi olan ve birçok yüzeyde (ahşap, beton, vinil) kullanılabilen, öldürücü ve itici bir insektisittir. Bunu suyla karıştırın ve içinden geçen böcekleri öldürecek bir bariyer oluşturmak için temellerin, pencerelerin, kapıların, saçakların ve ev girişlerinin etrafına püskürtün.
  • Adım 4:  D-Fense Tozunu yapının etrafındaki boşluklara da üfleyebilirsiniz, örneğin sızdırma delikleri veya sıhhi tesisat veya elektrik kablolarının duvarlara girdiği yerler.

İç ve Dış Mekan Kemirgen Kontrolü - Yeterince büyük bir delik veya boşluk varsa ve uygun yiyecek ve su kaynakları varsa, haşereler gibi fareler ve fareler de eve veya binaya girer. 

  • Adım 1:  Kemirgen aktiviteniz varsa yapmanız gereken ilk şey, evinizi sterilize etmektir. Kemirgen için yiyecek ve suyun kolayca bulunmadığından emin olun. Bu, düzenli olarak temizlik yapmak, çöpleri kapalı çöp kutularında tutmak ve her gün dışarı çıkarmak ve evcil hayvan mamasını ve suyunu atmak anlamına gelir. Bundan sonra, bir kemirgenin yapının etrafına girebileceği herhangi bir deliği veya boşluğu kapatmak isteyeceksiniz. Delik bir liradan daha büyükse, kapatın.
  • Adım 2:  İç mekanlar için Defans Market Fare Kapanlarını kullanın. Bunlar, kullanımı ve temizliği kolay, dayanıklı, plastik çıtçıtlı kapanlardır. Tuzakları  kurmadan tuzağa düşürün ve lavaboların altı, mobilyaların arkası veya gezinme alanları ve depolama alanları gibi kemirgenlerin seyahat etmesi için ortak yol olan alanlarda duvarlara yerleştirin. Kemirgenler ürkektir, bu yüzden önce kemirgenin güvenini kazanmak için ayar yapmadan yem atar ve yerleştiririz. Yaklaşık 3 gün sonra tuzakları tekrar yemleyin ve kurun. Kokunuzu tuzaklardan uzak tutmak için tuzakları tutarken eldiven giydiğinizden emin olun.
  • Adım 3:  Dış mekan için, Defans Market Kemirgen Tuzağı ve Tuzak İstasyonlarının bir kombinasyonunu kullanın. Zehirlerimiz, kemirgenler için karşı konulamaz olan fıstık ezmesi kokularıyla yapılan güçlü, çok etkili bir kemirgen yemidir. Kemirgenler yemle beslendiklerinde 2 ila 4 gün içinde ölürler. Kemirgenin kendini güvende hissetmesi ve yemi yemesi için karanlık ve kapalı bir alan sağlamak üzere yemi Özel Zehirlerimizi İstasyonlarına yerleştirin. Yüklü yem istasyonlarının, kemirgenlerin hareket ettiği duvarların yanına yerleştirilmesi gerekecektir. Bu istasyonlar kurcalamaya karşı korumalıdır; kapağı açmak için gerekli bir anahtarla birlikte gelirler. Bu, çocukların ve evcil hayvanların istasyonun içeriğini kurcalamasını önleyecektir.

Önleme-Engelleme

Önleme, özel haşere sorununuzu tamamen kontrol altına almanın son anahtarıdır. Burada yapmanız gereken, esas olarak, yeniden bulaşma olasılığını azaltmak için çevresel değişiklikler ve önleyici ilaç uygulamaları yapmaktan ibarettir. 

  • Dağınıklığı, bahçe döküntülerini ve yaprak bitlerini en aza indirerek bahçeyi bakımlı tutun. Eve veya binaya doğru sürünen bitki örtüsü fark ederseniz, onu kesin.
  • Çöpü düzenli olarak dışarı atarak ve mevcut yiyecek ve su kaynaklarını ortadan kaldırarak evinizi veya iş yerinizi temiz tutun.
  • Sızdıran muslukları onarın ve yüksek nemli alanları ele alın.
  • Ayrıca, çok çeşitli yaygın ev zararlılarına karşı sürekli kontrol için Supreme IT Insektisit'i her 3 ayda bir yeniden uyguladığınızdan emin olun.

Temel Çıkarımlar

Kendi Haşere Kontrolünüzü Başarıyla Yapabilirsiniz 

  • Evde haşere ilaçlama yapmak istediğinizde, hangi haşereyi hedeflediğiniz ve elverişli koşullar hakkında bir fikriniz olması her zaman en iyisidir. Haşerenin tanımlanması ve ardından ayrıntılı bir inceleme, hangi ürünün kullanılacağını ve uygulamanızı nereye odaklayacağınızı belirlemede yardımcı olur.
  • Kendin Yap haşere kontrol uzmanlarından uzman tavsiyesi ve profesyonel kalitede böcek ilaçlarının bir kombinasyonunu kullanmak, özel haşere probleminizi etkili bir şekilde ortadan kaldırmanızı sağlayacaktır.

Haşere İlaçalama Nasıl Yapılır?

  • Tam kontrol için, aerosoller (Novacide gibi), sıvı konsantreler (Suprem IT gibi) ve toz (D-Fense Dust gibi) gibi bir pestisit kombinasyonu kullanın. Küçük istilaları tedavi etmek için tek bir pestisit yeterli olsa da, çok yönlü bir yaklaşım kullanmak tam ve etkili bir kapsama sahip olmanızı sağlamanın en iyi yoludur.

Evinizde Gelecekteki Zararlıları Önleme

  • Haşereleri çeken elverişli koşulları azaltmak için evinizde veya işyerinizde çevresel değişiklikler yapmayı unutmayın. Hem içeride hem de dışarıda herhangi bir çatlak, yarık veya boşluk olup olmadığını düzenli olarak kontrol edin ve zararlıları dışarıda tutmak için bu noktaları kalafatla kapatın.
  • Supreme IT Insektisit gibi artık bir insektisit önleyici uygulamaları, üç ayda bir yapıldığında zararlılara karşı uzun süreli kontrol sağlayabilir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.